prijateljice

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

štzngrm

#1 prijateljice

Post by štzngrm »

pitanje za ženski rod-koliko ženama u životu znače 'najbolje prijateljice'
u vezi sam dugo i sad postoji rizik razilaženja zbog njene heben prijateljice,
ja i njena prijateljica nismo dobri, ali me iznenadilo kad je došlo do svađe da je prijateljica ta za koju se gine, votafak, ostavi me zbog prijateljice /licemjerna 'učka/
štzngrm

Post by štzngrm »

/licemjerna......./ mislim na prijateljicu
tempora

Post by tempora »

O kojoj starosnoj dobi je ovdje rijec?
:zzzz:
anais_nin

Post by anais_nin »

pa u cemu je problem izmedju tebe i prijateljice? :roll:

a sto se odgovora na tvoje pitanje tice: PUNO...neizmjerno puno...jbg-a vi dodjete i prodjete, slomijete po koje srce usput, prijateljice ostaju tu da s njima dijelom i radost i tuge, a jos i da nam po koju suzu obrisu... :D ta osoba je bitna u zivotu tvoje drage, pa i ako se bas i ne volite, bitno je da se postujete...ako je moguce...

i zasto te cudi da je prijateljica ta za koju se gine, kad je ona vjerovatno u njenom zivotu puno duze nego ti :roll:
štzngrm

Post by štzngrm »

kasne dvadesete
štzngrm

Post by štzngrm »

pa u cemu je problem izmedju tebe i prijateljice?
volio bi da znam, kao sve je ok, ali iza sere li sere
dobro, hvala na komentaru, sad mi je već mnogo jasnija situacija,
mislim da je kod većine muškaraca prijatelj bitna, ali ne toliko, institucija
štzngrm

Post by štzngrm »

i zasto te cudi da je prijateljica ta za koju se gine, kad je ona vjerovatno u njenom zivotu puno duze nego ti ?
da, ali gdje je tu love
anais_nin

Post by anais_nin »

štzngrm wrote:i zasto te cudi da je prijateljica ta za koju se gine, kad je ona vjerovatno u njenom zivotu puno duze nego ti ?
da, ali gdje je tu love
ne znam za druge zene, ali znam za sebe licno...npr. ja bih se pravo zapitala o liku koji je u stanju da pepne svog dugogodisnjeg najboljeg prijatelja zbog mene :roll: jer i to je vrsta ljubavi i odnosa koji se obostrano gradi...da se iz bilo kojeg razloga ne slazem s njegovim najboljim prijateljem pokusala bih naci nekih kompromis, bez postavljanja ultimatuma tipa "ili on ili ja"....

zbog cega si tako ubjedjen da je prijateljica izvor problema??? :roll: jesu li to samo sumnje ili imas konkretne dokaze? :D
flora.sa

Post by flora.sa »

štzngrm wrote:i zasto te cudi da je prijateljica ta za koju se gine, kad je ona vjerovatno u njenom zivotu puno duze nego ti ?
da, ali gdje je tu love
a sto bi ti...da ostavi prijateljicu zbog tebe???? :shock: :?

gdje je tu love???? :roll:

savjet...ako se ti i njena prijateljica ne volite, onda se barem tolerirajte, postujete, i sve ce biti kako treba...

ne znam sto bi mi se moglo dogoditi da odj. prijatelja zbog love...

govorim samo onako kako ja to mislim i sojecam...

mozda ovdje ima neko ko bi to uradio, ja u 90 % slucaja to sigurno ne bih uradila...i pod ovim ne mislim ono prijateljica, kafa, ono bezze, nego prijatelj u pravom smislu te rijeci...koja je tu uvijek za mene, koja me obilazi kada sam bolesna, koja je spremna da za mene zavrsi sve kada ja nemam vremena, koja...koja mi je skoro pa kao porodica....
štzngrm

Post by štzngrm »

zbog cega si tako ubjedjen da je prijateljica izvor problema??? jesu li to samo sumnje ili imas konkretne dokaze?

hm, možda je u pitanju njena ljubomora jer nisu toliko zajedno kao prije-
kao ona nema ništa protiv mene ali navodno ja nju dezorijentišem-
to me nervira, mogu kad su zajedno biti sa svima, a jadan ja nepoželjan,
to nije ok
Reina

Post by Reina »

ejh kako prijateljice znaju zeznut vezu jer nisu vise kao prije u prvom
planu , osjecaju se zapostavljene ili su jednostavno ljubomorne pa onda
dal namjerno dal slucajno pokvare vezu... :roll: mada kada je prava
ljubav u pitanju ne bi to sebi trebali dopustiti.... sve se da srediti...
:-)
flora.sa

Post by flora.sa »

eh, zamisli onda samo kako se osjeca tvoja djevojka...kao izmedju dvije vatre...mozda da popustite oboje, i ti i prijateljica...znam po sebi...kada se trebam razvuci na dvije strane, da bi svima ugodila, da niko nije ljut, da niko mi nista ne zamjeri...

ni tebi ni prijateljici nije najgore, cura je ta koja se ovdje osjeca najjadnije, jer ne zna kome bi vise ugodila, a voljela bi da obje strane budu podmirene...

najbolja solucija JESTE da se zaista dogovorite kako uklopiti njeno vrijeme da i vuk bude sit, a i sve ovce na broju :roll: :D

Mozda i ti trazis previse vremena za sebe...

napravite fino kakav sceduale, kada je ona sa svojim prijateljima, ti onda izlazis sa svojim, ostatak vremena provodite skupa...

kada se nadjes u drustvu njene priajteljice, lijepo se ponasaj prema njoj, pokusaj da stvorite neku normalnu komunikaciju, mozda se ona samo boji da ces joj oduzeti najboljeg prijatelja, pokazi da se stvari u svojoj sustini nisu promijenile, i vidjeces promjenu i kod prijateljice...
flora.sa

Post by flora.sa »

mashenka wrote:ejh kako prijateljice znaju zeznut vezu jer nisu vise kao prije u prvom
eh...i kako muski prijatelji znaju zajebati vezu... :roll: ...sada su samo kao zene krive...

e jesu klinac :D
Reina

Post by Reina »

flora.sa wrote:
mashenka wrote:ejh kako prijateljice znaju zeznut vezu jer nisu vise kao prije u prvom
eh...i kako muski prijatelji znaju zajebati vezu... :roll: ...sada su samo kao zene krive...

e jesu klinac :D

pa naravno kljucna rijec je prijatelj nije vazno spol :D
edu

Post by edu »

buraz..sad napadni prijateljicu.. :D :D ..garant se tvoja sad vec bivsa hanuma pohvalila kako dobro zisgu.. :oops: :D ..izletilo joj..vjeruj..sad ili nikad.. :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

flora.sa wrote:eh, zamisli onda samo kako se osjeca tvoja djevojka...kao izmedju dvije vatre...mozda da popustite oboje, i ti i prijateljica...znam po sebi...kada se trebam razvuci na dvije strane, da bi svima ugodila, da niko nije ljut, da niko mi nista ne zamjeri...

ni tebi ni prijateljici nije najgore, cura je ta koja se ovdje osjeca najjadnije, jer ne zna kome bi vise ugodila, a voljela bi da obje strane budu podmirene...

najbolja solucija JESTE da se zaista dogovorite kako uklopiti njeno vrijeme da i vuk bude sit, a i sve ovce na broju :roll: :D

Mozda i ti trazis previse vremena za sebe...

napravite fino kakav sceduale, kada je ona sa svojim prijateljima, ti onda izlazis sa svojim, ostatak vremena provodite skupa...

kada se nadjes u drustvu njene priajteljice, lijepo se ponasaj prema njoj, pokusaj da stvorite neku normalnu komunikaciju, mozda se ona samo boji da ces joj oduzeti najboljeg prijatelja, pokazi da se stvari u svojoj sustini nisu promijenile, i vidjeces promjenu i kod prijateljice...
slazem se s florom...tajna uspjeha je izbalansiran odnos....je li hoces reci da tebi smeta kad njih dvije izadju s drugim ljudima a ne pozovu tebe? :roll: meni je to normalno, to je nesto njihovo, neko njihovo drustvo, neki njihov smek za zezancije i druzenje, i kad je jedna od njih dvije tu sa momkom nije to bas to....moras pokusati biti malo uvidjavniji...

jeste nekad prijateljice znaju biti ljubomorne, posesivne, ali nekad je samo pitanje vremena, dok se ne naviknu na promjenjenu dinamiku odnosa, jer uvijek je drugaciji odnos kad su obe single nego kad je jedna ili obe u vezi....

ako kontas da ce otkvitat prijateljicu samo zato jer ti to trazis, iskreno, sanjas.... :roll:
car-x

Post by car-x »

jarane, ako je njoj vaznija najbolja prijateljica, od tebe, potencijalnog oca njene djece, onda se ti zapitaj, da nisi negdje u izboru pogrijesio..

nadam se da ti explicitno ne zahtijevas da se odluci ili prijateljica ili ti, ali ako je tako kako ti pricas, tvoj ljuba bi se i bze pritiska tako trebala odluciti..

sad licno:
ako sam u situaciji da iz bilo kojeg razloga (nevazno je kako je doslo do toga) budem u situaciji da biram ili ljubav svog zivota ili najboljeg jarana, sigurno cu odabrati ovo prvo.. najbolji jaran ce uvijek ostati najbolji jaran.. pa sve i da se ne vidjamo ko prije.. zasto je najbolji, zato sto razumije.. i ne pravi pritisak..

a ako se prijateljica osjeca ugrozenom, zapostavljenom i ljubomornom, onda ti tu ne mozes nista uraditi..
manijak1

Post by manijak1 »

:D Ovdje je sve jasno kao dan ........jedina nepoznanica je ko će se kajati :oops: :D kada stvari dobiju drugi tok.
Stari

Post by Stari »

edu wrote:buraz..sad napadni prijateljicu.. :D :D ..garant se tvoja sad vec bivsa hanuma pohvalila kako dobro zisgu.. :oops: :D ..izletilo joj..vjeruj..sad ili nikad.. :D :D :D

Eh tako je ...samo pazi ...prijateljicu istamburaj ...kriminalno lose pa nek onda sama skonta koliko ju je njena najbolja kona lagala o svemu....to ce definitivno unijeti razdor medju njih dvoje...i onda si rahat-bihuzur
Reina

Post by Reina »

ma ocigledno je da se prijateljica nije navikla....
ali ako je prava ljubav u pitanju........ ti svojoj dragoj treba da budes
u pravom planu.... a prijateljica ako je prava, shvatit ce to vrlo brzo...
i opet ostat prijateljica.....
.. :-)
car-x

Post by car-x »

mashenka wrote:ma ocigledno je da se prijateljica nije navikla....
malo bolje sroceno nego ono sto ja napisah, ali u biti se u potpunosti slazem..
flora.sa

Post by flora.sa »

car-x wrote:
da, to je to...o tome i ja govorim...ali ako dragi vrsi pritisak da se ona vidja samo sa njim, sa njim, i opet sa njim, e onda ni to vise nije OK, jer ona ima i drugi zivot pored ljubavnog...Definitivno sam zagovornik da se ima, i mora imati vremena i za jedno i za drugo...
car-x

Post by car-x »

flora.sa wrote:
car-x wrote:
da, to je to...o tome i ja govorim...ali ako dragi vrsi pritisak da se ona vidja samo sa njim, sa njim, i opet sa njim, e onda ni to vise nije OK, jer ona ima i drugi zivot pored ljubavnog...Definitivno sam zagovornik da se ima, i mora imati vremena i za jedno i za drugo...
ali ako draga prijateljica vrsi pritisak, da na njihova sijela ona ne dovodi njega, onda je to opet vrsenje pritiska, sto je, koliko sam ja skonto, u ovoj raspravi konkretan slucaj..

kad bi mene neki frend zvao na sijelo i reko, ok, al nemoj vodit svoju curu, znas kako bi mu se zahvalio sto me zvao..
edu

Post by edu »

imam slicnih problema..tj. ne ja..moj drug.. :D :D ..ne moze dahnuti od djevojke..vec nekih 2-3 godine..ona izlazi ili s njim..ili s mamom.. :D :D ..a on..ili radi..ili je s njom..ona ima izlaz do ponoci..nekad do jedan..kaze meni..pa mozemo se uvijek naci poslije jedan.. :D :D ..isla je na nase apsolventsko..s obzirom na to da je radio u kaficu..jednu noc je ranije zavrsio..mi dosli po njega..kaze on..vozite me kuci..obecao sam joj da necu nigdje izlaziti.. :lol: :lol: :lol: ..(iako mrzim ove smajlice..morao sam ih kliknuti..)..ako smo izsali to je bilo po danu..u pauzi izmedju njenog dolaska ili njegovog posla..malo je reci da je pica..nisam se vidio s njim vec jedno dva mjeseca..rekao sam mu..mozemo uvijek poslije 03:00.. :D :D :D
flora.sa

Post by flora.sa »

car-x, nisam to skontala...no ako ona ide na sijelo sa svojim prijateljicama da caskaju o nekim "zenskim" stvarima, onda ne vidim potrebu da on bude tu...

eventualno, ako je neko mjesovito sijelo, onda je OK da i on bude, naravno ako je vec pozvan :D ...ali se slazem s tobom da ako neko stavi ultimatum da mogu doci samo ja, bez decka, i da ga ni slucajno ne vodim sa sobom, naravno da bih se i ja ovdje zahvalila na pozivu i rekla ne hvala...
Post Reply