Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

sa teme o medi i PETA protestu
nocna_mora1001_noci wrote:
Velja wrote: Bikeri podrzavaju SOS Sarajevo i hvala im. Oni na to gledaju svojim ocima i za razliku od drugih nam simpatizera, konkretni su u pomoci.
PETA je zatrazila podrsku SOSa ali on kao udruzenje nece ucestvovati u ovom protestu.
tako ce biti sve dok gospoda iz PETAe ne napravi kampanju za podrsku unesrecenim zivotinjama u BiH, a o cemu znaju i vise nego sto treba.
odradili smo im BENETON, gratis. i, basta za sada.

Evo prave slike i prilike SOS-a i svima poznatog Velje - GRATIS odradili :lol: :lol:

Pa zar udruzenja za zastitu zivotinja ne bi trebalo da budu ujedinjena??? Borba za isti cilj? Gdje je kolegijalnost?

Iz pouzdanih izvora znam da SOS nije organizovao nikakav protest pred BENETTON-om niti PETA vec Prijatelji Zivotinja iz Hrvatske uz saradnju sa clanovima iz BiH
mIRCerka wrote:
Velja wrote: ne treba nikog na noz docekivat. neka ljudi rade svoj posao. SOS je ovdje u delikatnoj situaciji ali radije ce ostatak snage iskoristiti za pomoc zivotinjama u BiH.
To se trazi!
NEka svako pomogne jednom hajvanu, ja cu biti sretna.
PS Ko vec organizuje proteste u sarajevu, veci cete odjek imati ako gologuzi aktivisti budu na Ferhadiji a ne pred ambasadom.
bit ce gologuzih situacija jos, a po ferhadiji tek kad se bude protestvovalo za BH ili sire
Velja wrote:

Drustva ne moraju biti ujedinjene ali bi bilo pozeljno da suradjuju, pa i onda kada im se koncepcije razlikuju, kao sto je to uradjeno i sa Prijateljima zivotinja koje podrzava PETA prilikom kampanje protiv BENETONa.
Trazili su da SOS bude organizator protesta u Sarajevu. OK, samo nam na propagandnom materijalu za protest u Sarajevu napisite i SOS Sarajevo. Nisu pristali pravdajuci se nedostatkom vremena. Posaljite nam uzorke i novac za troskove stampe, mi cemo stampati, jer je tupavo da cucimo pred BENETONOM a da se ne zna ko cuci. Nisu pristali, i rekli su da ce sami organizirati.organizirajte.
posto je SOS vec bio obavio odredjene pripreme (u smislu trazenja odobrenja itd) nije imalo smisla sve zaustavljati pa smo sami uradili sve sto je bilo potrebno i zajednicki protestirali.
i to ti je taj gratis, sto mozes vidjeti i na fotki sa portala Prijatelja zivotinja. mozes naci i na PETAinom.

Image
nase fotke necu postirati
Tako Veljo, najvaznije je da se pokaze ko je cucao ccc... Iz ovog posta primjecujem samo koristoljublje - DAJTE NAM PARE SVE CEMO SVE IZVESTI :x

A koliko se ja sjecam vi ste se samo prisunjali Prijateljima Zivotinja iako od vas nije bilo ni traga ni glasa, niste htjeli nista bez toboze vaseg logo-a

A da vas pitam nesto - zasto nikad sami niste organizovali neki protest poput ovog na slici?
Jos jedno pitanje - je li bitno ko cuci ili zasto se cuci?
mIRCerka wrote:
nocna_mora1001_noci wrote: Tako Veljo, najvaznije je da se pokaze ko je cucao ccc... Iz ovog posta primjecujem samo koristoljublje - DAJTE NAM PARE SVE CEMO SVE IZVESTI :x

A koliko se ja sjecam vi ste se samo prisunjali Prijateljima Zivotinja iako od vas nije bilo ni traga ni glasa, niste htjeli nista bez toboze vaseg logo-a

A da vas pitam nesto - zasto nikad sami niste organizovali neki protest poput ovog na slici?
Jos jedno pitanje - je li bitno ko cuci ili zasto se cuci?
I ti ga sad pretjerujes pravo :D

Ja za Prijatelje zivotinja sad prvi put cujem...
aaa draga Mirci :D kako prvi put ???
Pa bio protest u novembru u Sarajevu protiv krzna, oni napravili :)
evo, upoznaj se s njima :) http://www.prijatelji-zivotinja.hr

cisto mi sve pokazuje da Velja i 1001 imaju nerasciscenih racuna....nemojte samo preko yivotinja, jer mlada sam i tvrdoglava, moglo bi MENE prenjeti a onda kom obojci kom opanci
cheguevara_k1

#27 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by cheguevara_k1 »

Mirci ti si genije :thumbup:
cheguevara_k1

#28 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by cheguevara_k1 »

vraga govoris od pocetka, poceo si sa napadom. na standu ce biti sve org iz cijele BiH, i SOS naravno...
Btw, cisto onako informativno da pitam... Ako ce SOS biti ucesnik na standu, zasto onda Velja kao predsjednik udruzenja nema pojma o tome ??
nocna_mora1001_noci

#29 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by nocna_mora1001_noci »

cheguevara_k1 wrote:
vraga govoris od pocetka, poceo si sa napadom. na standu ce biti sve org iz cijele BiH, i SOS naravno...
Btw, cisto onako informativno da pitam... Ako ce SOS biti ucesnik na standu, zasto onda Velja kao predsjednik udruzenja nema pojma o tome ??
pitaj ga jel dobio poziv ;)
cheguevara_k1

#30 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by cheguevara_k1 »

Pitao ga :D Covjek se vraca sa groblja i pojma nema o tome :D
mIRCerka

#31 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

cheguevara_k1 wrote:Pitao ga :D Covjek se vraca sa groblja i pojma nema o tome :D
ČEK IZ IN D MEJL hahaha
nocna_mora1001_noci

#32 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

cheguevara_k1 wrote:Pitao ga :D Covjek se vraca sa groblja i pojma nema o tome :D
nema na groblju interneta kolko znam... dobio je poziv u isto vrijeme kad je objavljeno sve ovo ;)
mIRCerka

#33 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

nema na groblju interneta kolko znam... dobio je poziv u isto vrijeme kad je objavljeno sve ovo ;)
konkretno pitanje
CEMU NOVA PETICIJA ZA DONOSENJE ZAKONA?
Bez filozofije, konkretno molim odgovor.
cheguevara_k1

#34 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by cheguevara_k1 »

Pa ljudi vi ste stvarno genijalni. Mogli ste mu poslati poziv ili ga kontaktirati i 23. u 8:30 pa reci :"Pa znate bio je pozvan i SOS, ali se nisu odazvali" :D:D:D Stvarno kriticno. To u startu pokazuje neodgovornost i neorganizovanost. Samim tim ja odustajem od ove teme i dalje rasprave. Odoh da zapalim jednu cigaru i da skontam gdje da nabavim cca 500 kg hrane za pse. Treba mi za jednu carlamu :D

Over & Out :run:
nocna_mora1001_noci

#35 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

cheguevara_k1 wrote:Pa ljudi vi ste stvarno genijalni. Mogli ste mu poslati poziv ili ga kontaktirati i 23. u 8:30 pa reci :"Pa znate bio je pozvan i SOS, ali se nisu odazvali" :D:D:D Stvarno kriticno. To u startu pokazuje neodgovornost i neorganizovanost. Samim tim ja odustajem od ove teme i dalje rasprave. Odoh da zapalim jednu cigaru i da skontam gdje da nabavim cca 500 kg hrane za pse. Treba mi za jednu carlamu :D

Over & Out :run:
eto nek ti sam Velja potvrdi ko je sve dobio poziv u isto vrijeme kao i on
mIRCerka

#36 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote: konkretno pitanje
CEMU NOVA PETICIJA ZA DONOSENJE ZAKONA?
Bez filozofije, konkretno molim odgovor.
DS9

#37 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by DS9 »

Ljudi, molim vas, ovdje se radi o pomoci zivotinjama. Sve ostalo nije vazno. Svi koji zele dati podrsku za zastitu zivotinja neka to i urade, zajedno ili posebno, na standu ili na neki drugi nacin. Bez veze se siri negativna energija. Svaku pozitivnu inicijativu treba podrzati, bilo da se radi o zivotinjama, o sigurnosti gradjana ili necem desetom.
mIRCerka

#38 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

DS9 wrote:Ljudi, molim vas, ovdje se radi o pomoci zivotinjama. Sve ostalo nije vazno. Svi koji zele dati podrsku za zastitu zivotinja neka to i urade, zajedno ili posebno, na standu ili na neki drugi nacin. Bez veze se siri negativna energija. Svaku pozitivnu inicijativu treba podrzati, bilo da se radi o zivotinjama, o sigurnosti gradjana ili necem desetom.
SAMO I SAMO ONDA KAD NISU U PITANJU LICNI SUKOBI LJUDI IZ PAR ORGANIZACIJA GDJE SE SVE SRUCI NA PLECA OBICNIH SMRTNIKA I JADNIH ZIVOTINJA.

Zelim odgovor na svoje pitanje CEMU NOVA PETICIJA ZA ZAKON ZA KOJI UOPSTE POJMA NEMATE NI GDJE JE NI DOKLE JE?
DS9

#39 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by DS9 »

mIRCerka wrote:
DS9 wrote:Ljudi, molim vas, ovdje se radi o pomoci zivotinjama. Sve ostalo nije vazno. Svi koji zele dati podrsku za zastitu zivotinja neka to i urade, zajedno ili posebno, na standu ili na neki drugi nacin. Bez veze se siri negativna energija. Svaku pozitivnu inicijativu treba podrzati, bilo da se radi o zivotinjama, o sigurnosti gradjana ili necem desetom.
SAMO I SAMO ONDA KAD NISU U PITANJU LICNI SUKOBI LJUDI IZ PAR ORGANIZACIJA GDJE SE SVE SRUCI NA PLECA OBICNIH SMRTNIKA I JADNIH ZIVOTINJA.

Zelim odgovor na svoje pitanje CEMU NOVA PETICIJA ZA ZAKON ZA KOJI UOPSTE POJMA NEMATE NI GDJE JE NI DOKLE JE?
Ja upravo ovdje vidim licne sukobe koji ne vode nicemu dobrom! Neka se radi, neka se potpisuju peticije - to ne moze skoditi, a mozda moze pomoci.
mIRCerka

#40 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

DS9 wrote: Ja upravo ovdje vidim licne sukobe koji ne vode nicemu dobrom! Neka se radi, neka se potpisuju peticije - to ne moze skoditi, a mozda moze pomoci.
Procitaj postove koje prenesoh s druge teme.
Njihovi licni sukobi kulminirali tamo.

Zasto mi ne odgovori 1001 mora na pitanje CEMU NOVA PETICIJA ZA HITNO DONOSENJE ZAKONA, a meni rece na ovoj temi BOG ZNA GDJE JE ZAKON.
Kako se neko moze boriti za nesto, a kaze da BOG ZNA gdje je to nesto...

Ne, nemam ja nista licno ni protiv more ni protiv Velje, ali imam protiv sukoba sujeta preko ledja zivotinja. To ne podnosim organski.
DS9

#41 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by DS9 »

mIRCerka wrote:
DS9 wrote: Ja upravo ovdje vidim licne sukobe koji ne vode nicemu dobrom! Neka se radi, neka se potpisuju peticije - to ne moze skoditi, a mozda moze pomoci.
Procitaj postove koje prenesoh s druge teme.
Njihovi licni sukobi kulminirali tamo.

Zasto mi ne odgovori 1001 mora na pitanje CEMU NOVA PETICIJA ZA HITNO DONOSENJE ZAKONA, a meni rece na ovoj temi BOG ZNA GDJE JE ZAKON.
Kako se neko moze boriti za nesto, a kaze da BOG ZNA gdje je to nesto...

Ne, nemam ja nista licno ni protiv more ni protiv Velje, ali imam protiv sukoba sujeta preko ledja zivotinja. To ne podnosim organski.
Kao sto sama kazes, imas nesto protiv sukoba. Imam i ja. I zato kazem da prepucavanje na forumu ne vodi nicemu dobrom, a ni to kopiranje poruka koje jos vise zakuhavaju. Ako dvoje ili vise ljudi/organizacija imaju problem, nek ga rijese. I mislim da je bez veze isticati negativno, a zanemarivati pozitivno. Ipak se ljudi trude, ulazu i svoje vrijeme, vjerovatno i novac, ali rezultati dolaze sporo. No to nije razlog da se skace za vratove.

Nije upuceno meni, ali evo da odgovorim. Laik sam i za pravo i zakone, ali mislim da cim zakon nije donesen, znaci da treba nesto uraditi da se donese. Ako je peticija (glas javnosti) nacin, a valjda jeste, neka se potpisuje. Bolje i to nego da svi sute i niko nista ne pokusava napraviti. Kako kod nas sve ide puzevim korakom, ko zna "dje je zapelo" sa zakonom. Treba to stalno aktuelizirati.
mIRCerka

#42 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

DS9, da budem kratka i jasna, CEMU NOVA PETICIJA ZA ZAKON ZA KOJI SE MRTVO HLADNO KAZE DA SE NE ZNA DOKLE JE...

Nisi se javljao da ih zaustavis na onoj temi da se ne kolju.
Meni je stalo da se pomogne svakoj zivotinji. To je valjda jasno. Stav TREBA SE TREBALO BI SE ne podrzavam.
NAmjerno zelim da se JEDNOM ZA SVA VREMENA iskristalisu neke stvari da prestanem citati gluposti o likovima sa foruma u stilu Expressa (ko se razveo, ko ciji telefon placa, ciji cuko jede bolju hranu). Imam i 3 psa. Pored silnih macaka. Ne diraju macke. Nekad znaju uletit i krekere im pojest. Imamo Animal SOS, imamo PZ iz CRO okji konacno otvorise podruznicu u BiH, imamo "azil" u Nahorevu. A sintori udavise Curu u po bijela dana na ulici.
Ja mislim da je u svim poljima u ovom gradu i zemlji doslo do gusenja u govnima da prostis.
Ja cu cekati do odgovora na prvo pitanje a onda idem dalje.

PS Ne branim Velju, daleko od toga, u sukobu sam s njim pocesto :D ali mi je vise nego tragikomicno da se sada POKRECE PETICIJA ZA ZAKON a Velja to gura, zajedno sa svim onim uputama kako se brinuti i sta znaci IMATI LJUBIMCA godinama vec.
DS9

#43 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by DS9 »

mIRCerka wrote:DS9, da budem kratka i jasna, CEMU NOVA PETICIJA ZA ZAKON ZA KOJI SE MRTVO HLADNO KAZE DA SE NE ZNA DOKLE JE...

Nisi se javljao da ih zaustavis na onoj temi da se ne kolju.
Meni je stalo da se pomogne svakoj zivotinji. To je valjda jasno. Stav TREBA SE TREBALO BI SE ne podrzavam.
NAmjerno zelim da se JEDNOM ZA SVA VREMENA iskristalisu neke stvari da prestanem citati gluposti o likovima sa foruma u stilu Expressa (ko se razveo, ko ciji telefon placa, ciji cuko jede bolju hranu). Imam i 3 psa. Pored silnih macaka. Ne diraju macke. Nekad znaju uletit i krekere im pojest. Imamo Animal SOS, imamo PZ iz CRO okji konacno otvorise podruznicu u BiH, imamo "azil" u Nahorevu. A sintori udavise Curu u po bijela dana na ulici.
Ja mislim da je u svim poljima u ovom gradu i zemlji doslo do gusenja u govnima da prostis.
Ja cu cekati do odgovora na prvo pitanje a onda idem dalje.

PS Ne branim Velju, daleko od toga, u sukobu sam s njim pocesto :D ali mi je vise nego tragikomicno da se sada POKRECE PETICIJA ZA ZAKON a Velja to gura, zajedno sa svim onim uputama kako se brinuti i sta znaci IMATI LJUBIMCA godinama vec.
Eh sad, nisam ja na forumu 24 sata dnevno, niti sam moderator.
Ja samo kazem da je dobro da se ponovo govori o zakonu. Na kraju krajeva, nije ni bitno, peticija za istu stvar kao i SOS - za donosenje zakona. Ja tu ne vidim nista lose. Misim da je cak i dobro da vise udruzenja radi na istoj stvari. I ne vidim razlog cemu tolika ljutnja. Dogadja se nesto pozitivno.
mIRCerka

#44 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

DS9 wrote: Eh sad, nisam ja na forumu 24 sata dnevno, niti sam moderator.
Ja samo kazem da je dobro da se ponovo govori o zakonu. Na kraju krajeva, nije ni bitno, peticija za istu stvar kao i SOS - za donosenje zakona. Ja tu ne vidim nista lose. Misim da je cak i dobro da vise udruzenja radi na istoj stvari. I ne vidim razlog cemu tolika ljutnja. Dogadja se nesto pozitivno.
Nisam ni ja online 24h dnevno, jesam moderator. Prije svega sam neko kome je fakat pun K suplje price miliona i rada samo nekolicine. Od prvih paketica pa na dalje. Dalje, ono sto najvise mrzim jeste sukobljavanje ove vrste, jer na moje pitanje cemu nova peticija samo je receno nije ista ali je smisao isti, kao nije cirilica vec latinica i nije na bijelom vec roza papiru...nije sija nego vrat..Znas sta? ovom udruzenju nek je sretno, ali bi trebali nauciti da kad nesto objave nece svi na prvu aplaudirati vec ce postavljati pitanja, a svako pitanje trazi odgovor.
Lijep pozdrav
mIRCerka

#45 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

Jos uvijek bez konkretnog odgovora....
cheguevara_k1

#46 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by cheguevara_k1 »

Jesam ja rekao Over & Out , ali moram samo da napomenem da mi taj poziv upucen Velji juce djeluje kao klasicna sabotaza ( tacnije pokusaj sabotaze ) jer 23.8.2008. je najavljeno udomljavanje u Velikom parku ( kao i svake subote ) od 13h-15h. Odmah i na prvu se vidi da bi neko ko zeli saradnju uputio poziv u kom bi trazio saradnju vezanu za vec najavljen dogadjaj, a ne bi najavljivao sasvim novi dogadjaj, a narocito kada se pogledaju "tradicija" i "prakticna vrijednost" dogadjaja.

p.s. Mislim mIRCi da ces ostati bez odgovora :D
mIRCerka

#47 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

cheguevara_k1 wrote:Jesam ja rekao Over & Out , ali moram samo da napomenem da mi taj poziv upucen Velji juce djeluje kao klasicna sabotaza ( tacnije pokusaj sabotaze ) jer 23.8.2008. je najavljeno udomljavanje u Velikom parku ( kao i svake subote ) od 13h-15h. Odmah i na prvu se vidi da bi neko ko zeli saradnju uputio poziv u kom bi trazio saradnju vezanu za vec najavljen dogadjaj, a ne bi najavljivao sasvim novi dogadjaj, a narocito kada se pogledaju "tradicija" i "prakticna vrijednost" dogadjaja.

p.s. Mislim mIRCi da ces ostati bez odgovora :D
Mislim da dobro mislish :D
nocna_mora1001_noci

#48 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Odgovori:

Peticija - PZ BiH je novo nezavisno udruzenje i prvo udruzenje za prava i zastitu zivotinja koje se formira na nivou Bosne i Hercegovine, dakle ne Kantona Sarajevo, ili Federacije BiH. Uvazavajuci ozbiljnost situacije u BiH, kada govorimo o apsolutnom odsustvu zastite zivotinja u najsirem smislu ,te odsustvu sankcije za neodgovorno vlasnistvo, zloupotrebu, mucenje zivotinja, PZ BiH potpisivanjem peticije dakako podrzavaju i pridruzuju se naporima svih drugih udruzenja i pojedinaca u BiH i van BiH da se Zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja sto prije donese u odgovarajucem obliku. SOS, kao i NOA iz Banjaluke, SDB iz Holandije samo su neke od organizacija i pojedinaca koje su u proslosti organizovali potpisivanje slicnih peticija. Svi zajedno ostvarujemo ovakvim naporima samo jos veci pritisak na vlasti i javnost i to sa razlicitih strana, nivoa, sto je apsolutno pozeljno u fazi u kojoj BiH jeste, kada je zastita zivotinja u pitanju. U fazama koje slijede, dakle djelovanju u pravcu poboljsanja teksta zakona u parlamentu, te kontinuiranom monitoringu implemetacije zakona kad se donese, ulozicemo napore da koordiniramo medjusobne aktivnosti u saradnji sa svim udruzenjima u Bosni i Hercegovini.

Zakon - PZ BiH imaju saznanja gdje je tacno Zakon u proceduri. Nakon sto je Ured za veterinarstvo finalizirao sa svoje strane prijedlog zakona, a nakon obavljenih konsultacija sa entitetskim ministarstvima, medjunarodnim organizacijama, lokalnim NGOima, ostavljajuci diskreciju da odluci koje komentare/amandmane uvaziti, a koje ne ( i svidjalo se to nama ili ne to je tako), isti je uputio na misljenje relevantnim tijelima Vijeca Ministara kao prethodni korak, prije no se Zakon uputi na uvrstavanje na dnevni red sjednice Vijeca Ministara. Informisani smo da je sporno bilo misljenje Direkcije za evropske integracije na koje se cekalo. Tek nakon kompletiranja svih misljenja Ured moze zakon uputiti na dnevni red sjednice Vijeca Minsitara BiH. Usvajanje od strane Vijeca Ministara BiH opet prethodi upucivanju zakona u parlamentarnu proceduru, gdje ce nam se svima otvoriti mogucnost da kroz rad i lobiranje politickih stranaka koji jedini jesu formalni predlagaci amandmana, djelujemo svi zajedno i nadamo se koordinirano u pravcu poboljsanja teksta zakona.

PZ BiH su zvanicno osnovani 20.08.2008, a postavljanje info standa 23.08.2008 nacin da javno obzanimo postojanje i ukljucimo se u rjesavanje najakutnih pitanja u BiH u vezi zastite i prava zivotinja. Udruzenje SOS, kao i Help Animals iz Sarajeva, NOA iz Banjaluke, druga prijateljska udruzenja, prijatelji, gradjani itd. su pozvani i dobrodosli da nam daju podrsku, da nas posjete u vrijeme kad kome odgovara na nas stand, koji ce biti postavljen cijeli dan, od 9 do 18h , saznaju vise, i potpisu peticiju.

PZ BiH blisko saradjuju sa PZ HR ali ne predstavlja njihov ogranak iako dijelimo isto ime i cieljve. PZ BiH suradjuju jednako tako sa svim ostalim srodnim udruzenjima u BiH i regionu. Inicijativa osnivanja udruzenja za prava zivotinja u BiH jeste potekla od PZ HR, putem clanova iz Sarajeva.

Dopis za medije u kojima informisemo javnost putem medija da postojimo, koji su nasi ciljevi i podrucje djelovanja, te ih pozivamo na info stand je najprirodniji nacin komuniciranja ove vrste informacija. I dopis za medije je o nama, dakle o Prijateljima zivotinja u BiH, ne o bilo kojem drugom udruzenju, tako da ne vidimo potrebe da iste pominjemo u jednom takvom dopisu. Kada, nadamo se, u buduce budemo radili zajednicke akcije, bice zajednicki i dopisi za medije.

Svako udruzenje je dobrodoslo, niko u BiH nema monopol niti na pitanjima zastite, prava, dobrobiti zivotinja, a tako ni nad medijskim prostorom. Toliko je pitanja, problema koje u ovom polju treba rjesavati da nas je jos ovoliko ne bi bilo dovoljno. Modusi koordinacije i saradnje su neophodni i pozeljni, ali svako uduzenje ima dakako pravo i diskreciju da izabere vlastite pravce djelovanja kao i nacin rada. Mi se radujemo saradnji sa svima i zelimo dopriniejti stvaranju jedinstvene mreze organizacije za prava, zastitu i dobrobit zivotinja u BiH.
mIRCerka

#49 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

Nek je tebi trebalo 24 sata da nam das odgovore od kojih opet neki nisu tacni, ali su tako fino i pismeno umotani da bih mozda jos i povjerovala....

Sretno.
mIRCerka

#50 Re: Prijatelji Zivotinja u BiH- poziv na info stand

Post by mIRCerka »

nemojte tako kasnit kad bude trebalo zivotinjama pomagat...
Post Reply