i ja se slazem sa tim vidjenjem prijateljstva, ali znam ljudi kojima osnovi prijateljstva leze bas u tom takmicarskom duhu....ne samo oko potencijalnih novih zrtava za barenje, nego i svega ostalog....sojka wrote: Potpisujem.
Takmicenje je za tinejdzere i to muske. Sve kasnije neukus kako za djevojke, tako i muskarce. Mislim ukoliko se desi ljubav, Boze moj,
to ne bira pamet nego srce.
Takmicenje medjuostalom nije ni ljubav, pa ni prijateljstvo.
Prijatelji(ce) i konflikt interesa....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
-
Tandzika
I to ti je prijateljica???anais_nin wrote:ma u pravu si do mene je nekako sve zelim da zastitim idenitet te osobe pa pokusavam neodredjeno da pisem....u kratkim crtama....ta cura obicno poleti za likom s kojim se semim ili ja ili neka od drugih jaranica....i to prije nego sto imamo priliku da joj priopcimo za semu, ona upada sa pricom o tome kako ima neku izuzetnu povezanost s tim likom ovo ono....onda je meni pustimo da isfura taj film i obicno brzo poslije toga dodje hladjenje, i nema problema, ni konflikta ni nista, bude brzo zaboravljeno, jednostavno je ona taj neki "zaneseni" tip i mi je kao takvu prihvatamo....samo jednostavno to njeno ufuravanje da se neki tip lozi na nju zna biti pravo smjesno, posebno kad je svima oko nje ocigledno da ta osoba uveliko bari neku njenu prijateljicuTandzika wrote:
Ja sam se stvarno pokusala da skontam sta si htjela reci..mislim nista licno, eto preuzecu krivicu na sebe jer sam plava..
I mislim da sam shvatila, ali doduse mi takve stvari ne radimo, kod nas je sve crno na bijelo, ili-ili...to je ipak nekako suvise "tinejdzerski" je li..
A vidjala sam svasta, vjeruj mi...
- anais_nin
Tandzika wrote:
I to ti je prijateljica???:D To je pacenica!
-
kajsija
#30 Re: Prijatelji(ce) i konflikt interesa....
Znas ne moze niko uticati na te stvari, recimo da sam ja izasla sa prijateljicom, i da skontam da se imaginarni decko njoj udvara, nemam ja tu sta trazit, to se moze vidjeti, isto tako, nemas se ti sta povlacit zbog prijateljice ako osjetis da ima neka hemija izmedu tebe i njega, i ako nesto treba da se desi, to se odmah vidi, naravno mislim na prvi susret s nekim totalno novim frajerom. Ako je to neko za koga ti je prijateljica pricala od ranije da joj se svida itd. to je vec nesto drugo, tu bi se ja povukla, nastojala bi da se nekako izgubim, mada se od sudbine ne moze pobjeci...anais_nin wrote:Nije tema bi li *dirali* bolju polovinu prijatelja, prijateljice....vecina bi odgovorila da ne bi nikad....medjutim sta je sa situacijama kad su u pitanju *Seme*, *novi kolaci* itd itd? Takmicite li se kad sa prijateljima po tom pitanju? Ono u smislu zaletite se na istu osobu? Ili da li su vam se ikad desavale situacije u kojim izadjete negdje s prijatelji(ca)ma, vi se totalno kuzite s nekim, ali imate onog jednog jarana (jaranicu) koji je ubjedjen da se ta osoba nalozila na njega....sta radite u takvim situacijama? odsutite? pustite da stvari idu svojim tokom? ili pokusavate *verbalno* prijatelju(-ici) otvoriti oci?
![]()
Ja sa vecinom prijateljica imam taj netakmicarski odnos, koji je uglavnom posjepesen cinjenicom da imamo veoma razlicite ukuse...ali svako malo zadesi se tako neka osoba koja je malkice *slijepa* za ocigledne stvari, pa onda nastaju malo kompleksnije situacijei propustene prilike
![]()
![]()
Kakva su vasa iskustva?
- danas
pitt redovno ima tih problemaanais_nin wrote:a to vi chunaroshi lafo nemate tih "problema"pitt wrote:Pa lako. Ima cunu![]()
da se istovremeno zaletite na istu curu
![]()
![]()
de mi malo pricaj o tome
- anais_nin
danas wrote:pitt redovno ima tih problemaanais_nin wrote:a to vi chunaroshi lafo nemate tih "problema"pitt wrote:Pa lako. Ima cunu![]()
da se istovremeno zaletite na istu curu
![]()
![]()
de mi malo pricaj o tome
![]()
ne znaju se svi fino dogovorit ko nas dvije
![]()
- danas
ma pusti njega, sta on zna...anais_nin wrote:sa kandzama nisam do sada imala problemapitt wrote:Zaletimo, i kad jedan uspije svi ga potapsemo po ramenu i idemo dalje. Kod vas odmah jezici i kandze rade![]()
a malo jezika nikom nije skodilo
![]()
![]()
-
white_sugar
bogme pitt ti sve hvalis ovu svoju dajdzinicu a vidi kako ona prica o tebidanas wrote:ma pusti njega, sta on zna...anais_nin wrote:sa kandzama nisam do sada imala problemapitt wrote:Zaletimo, i kad jedan uspije svi ga potapsemo po ramenu i idemo dalje. Kod vas odmah jezici i kandze rade![]()
a malo jezika nikom nije skodilo
![]()
![]()
cijeli zivot tapse druge po ramenu
![]()