Prihvatanje kraja

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Pandakonda

#101 Re: Prihvatanje kraja

Post by Pandakonda »

Medicinski je dokazano da hemijske reakcije koje se odvijaju u mozgu kada raskines, su jednake onoj kao kod ovisnika kada mu treba fiks od neke droge. Jednostavno mi ljudi smo bića navike i vrlo vjerovatno ti nedostaju te neke radnje npr. reci laku noc navecer, nego konkretno ta osoba. Tako da nemoj da se brines zbog toga, to je skroz normalna reakcija neovisno o tome što ti je uradio nešto što niko nikome ne treba oprostiti. Bili ste zajedno dug period i ok je da se tako osjecas. I btw nemoj da se brines da li on misli o tebi. Sigurno da misli jer 7 godina nije mali period i to se ne može gumicom tako lagano izbrisati. Po tvojoj prici vjerovatno se i kaje za to što je uradio.

Moj ti je savjet da prekines apsolutno svaki kontakt sa njim i posvetis se sebi. Ne mora značiti da je ovo slucaj i kod tebe, ali dosta ljudi tesko podnosi prekide jer nemaju dovoljno samopouzdanja da mogu pronaci "nešto bolje", ili imaju neke svoje nesigurnosti i treba im partner da bi popunio tu neku rupu. Ako ne možeš biti sama sa sobom, onda ne možeš ni sa drugom osobom. Malo se posveti sebi, uzmi novi hobi, neki kurs, izađi vježbaj itd. i naravno prije toga ti je zdravo da se isplaces koliko god ti treba ali shvati da si ti gospodar svog vremena i nemoj da to radis u nedogled nego shvati da si zivjela ogroman dio zivota bez njega, prezivjet ces i ostatak (ako se ne pomirite).

Taj period bez kontakta će ti dati nepristrasan input da objektivno sagledas tu vezu i sta sve tu nije štimalo. U ovom slučaju je poprilično jasno gdje ne štima, ali opet možda otkrijes neke stvari koje ćeš "lakše" podnijeti nego tipa ovo što si navela. Izvini ako je ovo loše frazirano ili ako sam pogresno razumio ali prema tvojoj prici meni izgleda se ti jos cimas da li vrijedno oprostiti to što je on tebi uradio. Možda u ovom periodu skontas jos neke stvari zbog kojih vaša veza ne može opstati, ili možda čak neke dobre stvari. Ima ona izreka ljudi su kao gradovi, što si više sa njima naviknes se, a kad odes od njih shvatis koliko ti fale. Ovaj period možda i njemu da priliku da vidi šta ustvari ima u tebi i šta gubi svojim ponasnjem. Ljudi se jednostavno naviknu na neke stvari i jednostavno ih uzimaju zdravo za gotovo (kao što je on tebe).

Međutim u ovom svemu cilj ne bi trebao biti da se on tebi vrati, ti trebas da zaljecis i da objektivno bez njegovog uticaja vidis kakva je tebi ta veza bila. Moja procjena je da je tu bilo svega jer niko ne kreće odma sa udaranjem. Vjerovatno su se dešavale neke stvari koje si ti ignorisala zbog ljubavi i tek ćeš sada kad ste razdvojeni moci da vidis to pravim očima.

Za kraj ako ipak odlucis da mu pružiš još jednu šansu moras biti sigurna da je on svjestan toga zašto je uradio te stvari. Ako ti tipa dođe sa pricom "ej uradio sam glupost sto sam te udario necu vise nikad" ne ulazi opet u tu vezu. Osoba mora biti svjesna i dubljeg razloga zašto je radila neke stvari. Ako ti dođe sa iskrenom pricom da je recimo bio maltretiran kao mali, ili mu je mama bila uzasna pa zbog tog mrzi žene i hoće da radi na tome, onda je ok da razmislis da budete ponovo zajedno samo ukoliko on želi da radi na tom problemu. Samo uvijek imaj na umu da niko nije na ovom svijetu tu da trosi svoje vrijeme u rjesavanju tuđeg problema. Ako ti mislis da je vrijedan toga, onda slobodno.

Zelim ti svu srecu i slobodno pisi ako bude trebao razgovo :bih: :bih:
nepass1

#102 Re: Prihvatanje kraja

Post by nepass1 »

Yummi wrote: 23/09/2020 00:15 Mnogo mi je lakse kad pročitam, al opet je strah neki u meni. Nemam potrebu lagati, ionako niko ne zna ko sam 😂
Ma hej upoznas nove ljude, naucis se ponovo smijati, veseliti...mozda ponekad dozivis neki flashback ono gdje li je kakav li je. Ali vremenom i to utanji. Prebolis smrt roditelja, prebolis mnoge druge stvari, prebolices i njega ha ja.
Post Reply