Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Yummi wrote: ↑23/09/2020 11:13
Nije me varao da ja znam,al neke stvari mnogo više bole od varanja. Neke stvari sam trpila duže vremena što nikad ni jedna žena ne bi smjela. Tog jutra je opet to uradio i plakao i kleo se da to neće uraditi nikad više. I tu noć je popio, bili smo u društvu i inače voli da glumi pred njima gazdu meni i govorim mu nemoj i onda je pukao pred njima i sve to uradio opet...
Koje to?
Ako te udario, derao se, omalovazavao te pred drugima i vrijedjao, onda ni ne pomisljaj da mu se vratis jer ce te spustat jos nize
Svako zlostavljanje ostavlja duboke posljedice na covjeka a ti si premlada da bi s tim oziljcima zivjela ostatak zivota
Nisi se na cesti nasla!
Otresi te mrvice i ajmo dalje
I ne padaj na price kako se promjenio
Ma to je tako odgojeno, nema tu pomoci.Patrijahalne sredine gdje su zene podredjene muskarcima...ono mrvica do roba . Ništa novo.
Yummi wrote: ↑22/09/2020 18:03
E ovako, zanima me kako sebi pomognete da prebolite osobu s kojom ste bili dugo. Moja veza se sinoć okoncala nakon 7 godina i to vrlo ružan nacin. Znam da je kraj i svjesna sam toga ali me to plasi i strah me boli. Može li par savjeta.
Vrijeme samo, pogotovo ako nisi željela kraj. Posvećivanje sebi u potpunosti jer u vezama uglavnom partner postane "naš život" što je pogrešno pa tako većina ljudi bude izbezumljena kada raskine. Brisanje broja telefona i svih drugih kontakata s bivšim je pod moranje. Samo stoicizam i nema vraćanja starim ljubavima.
Uglavnom je to moj recept bio. A sve dok u tebi tinja nada nećeš ništa od ovoga uraditi.
Bobi wrote: ↑23/09/2020 12:20
Ma to je tako odgojeno, nema tu pomoci.Patrijahalne sredine gdje su zene podredjene muskarcima...ono mrvica do roba . Ništa novo.
To je bilo dok su bile ekonosmki ovisne... nema toga vishe.
Citaj komentare zena/ savjete - jedan se oteg'o drugi se proteg'o.. --da, napustaju samo- kad 'on' nadje drugu..
Nije me varao da ja znam,al neke stvari mnogo više bole od varanja. Neke stvari sam trpila duže vremena što nikad ni jedna žena ne bi smjela. Tog jutra je opet to uradio i plakao i kleo se da to neće uraditi nikad više. I tu noć je popio, bili smo u društvu i inače voli da glumi pred njima gazdu meni i govorim mu nemoj i onda je pukao pred njima i sve to uradio opet...
Koje to?
Ako te udario, derao se, omalovazavao te pred drugima i vrijedjao, onda ni ne pomisljaj da mu se vratis jer ce te spustat jos nize
Svako zlostavljanje ostavlja duboke posljedice na covjeka a ti si premlada da bi s tim oziljcima zivjela ostatak zivota
Nisi se na cesti nasla!
Koje to?
Nisi se na cesti nasla!
sta ima da pametujem @Dulcinea del Toboso je lijepo rekla , ko te udari jednom udarice ponovo
Kada si 7 godina sa nekim imas i neku ovisnost o toj osobi i neke stvari ne vidis ili ne zelis da vidis jer se bojis sam/a ostati , u prvom trenutku shok , ali vrijeme lijeci rane i mislim da ce naci boljega koji ce je vise postovati
mO k3 wrote: ↑23/09/2020 13:48
sta ima da pametujem @Dulcinea del Toboso je lijepo rekla , ko te udari jednom udarice ponovo
Kada si 7 godina sa nekim imas i neku ovisnost o toj osobi i neke stvari ne vidis ili ne zelis da vidis jer se bojis sam/a ostati , u prvom trenutku shok , ali vrijeme lijeci rane i mislim da ce naci boljega koji ce je vise postovati
Naravno, agresija se treba lijeciti- danasnji momci - barem kod nas ..su jako agresivni- ima i donekle opravdanje- sitacija u zemlji nakon...
..no, treba biti oprezan... ni povishen ton ne treba tolerisati..
ka sto Barba naglasi- malo je detalja... ososba se smije -sto je ovdje -nepoznata..
Od toga bježi i zahvali Bogu da možeš ostaviti takvo ponašanje prema sebi sad, kad ne mora biti ni razvoda ni administracije ni djece. Žali Bože godina, ali sad ćeš znati takvo ponašanje prepoznati na prvu i okrenuti se na prvi znak. To nemoj trpiti, nije vrijedno.