moze,skontaj samo da si bila u braku cekala dijete i desilo se to...
savjeti ti ne trebaju treba da budes sretna sto se na vrijeme okoncalo,naravno ako je ovo sve sto pises istina....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Nije baš tako.
Prihvati da ti neće sad još dugo biti lakše... Moraš odbolovati i odtugovati, nema tu recepta da ti preko noći bude bolje. Dopusti sebi da osjetiš svaku emociju i nauči iz te emocije i iz cijelog iskustva.Yummi wrote: ↑22/09/2020 18:22 Mnogo me plaši sve što dolazi i sama pomisao na život bez njega,jednostavno dodje mi da vristim. Zajedno smo od 18 godine bili, sve sam s njim prosla, sve mi je bio do sinoc. I sad odjednom nema nista. Još sam u šoku. Znam da život ide dalje al jednostavno nisam spremna, preslaba sam.
Prijateljica koja se nedavno razvela mi na kafi reče "ja sad moram prvo skontati ko sam ja". Nakon puno zajedničkih godina, identiteti se prepletu, ne znaš voliš li nešto ti ili nešto volite vi, od izbora sitnih do krupnih stvari. Treba vremena. Moj savjet: isplači se na vrijeme. Sve što ne eksplodira, implodira. Bolje da idu suze, nego da ti "prosvira" štitna, dobiješ napade panike, tahikardije...sve emocije izbacuj kako stignu. Sve su to faze bolovanja, kao kod gubitka zbog smrti.
Ma to je tako odgojeno, nema tu pomoci.Patrijahalne sredine gdje su zene podredjene muskarcima...ono mrvica do robaDulcinea del Toboso wrote: ↑23/09/2020 11:21Koje to?Yummi wrote: ↑23/09/2020 11:13 Nije me varao da ja znam,al neke stvari mnogo više bole od varanja. Neke stvari sam trpila duže vremena što nikad ni jedna žena ne bi smjela. Tog jutra je opet to uradio i plakao i kleo se da to neće uraditi nikad više. I tu noć je popio, bili smo u društvu i inače voli da glumi pred njima gazdu meni i govorim mu nemoj i onda je pukao pred njima i sve to uradio opet...
Ako te udario, derao se, omalovazavao te pred drugima i vrijedjao, onda ni ne pomisljaj da mu se vratis jer ce te spustat jos nize
Svako zlostavljanje ostavlja duboke posljedice na covjeka a ti si premlada da bi s tim oziljcima zivjela ostatak zivota
Nisi se na cesti nasla!
Otresi te mrvice i ajmo dalje
I ne padaj na price kako se promjenio![]()