Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Šunj

#1 Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by Šunj »

Cujem da BiH otvara granice za prihvat izbjeglica iz Palestine, Iraka i Irana. Pa kad je tako nesto Amerika mogla da uradi 1980-te i primila hiljade Iranaca, koji su danas gradani Amerike, uvazeni doktori i profesori, imaju svoje firme, placaju poreze, itd., zasto BiH ne moze da uradi isto jer ima puno napustenih sela i kuca po citavoj Bosni I Hercegovini, i mislim da je to dobra ideja. Ove ljude treba naseliti u Hercegovinu, posebno Stolac, Ljubinje, Trebinje, zatim u Posavinu, u Brcko, Samac, Derventu, i Bosanski Brod.
Hypo-Alpe-Adria

#2 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by Hypo-Alpe-Adria »

Odlična ideja.
Kad neće da se vrate bivši vlasnici tih kuća. Oduzeti im ih dekretom.
A mi bi dobili jeftinu, kvalitetnu i školovanu radnu snagu.
Nema boljih udarnika od njih.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#3 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by A1fa »

Šunj wrote:Cujem da BiH otvara granice za prihvat izbjeglica iz Palestine, Iraka i Irana. Pa kad je tako nesto Amerika mogla da uradi 1980-te i primila hiljade Iranaca, koji su danas gradani Amerike, uvazeni doktori i profesori, imaju svoje firme, placaju poreze, itd., zasto BiH ne moze da uradi isto jer ima puno napustenih sela i kuca po citavoj Bosni I Hercegovini, i mislim da je to dobra ideja. Ove ljude treba naseliti u Hercegovinu, posebno Stolac, Ljubinje, Trebinje, zatim u Posavinu, u Brcko, Samac, Derventu, i Bosanski Brod.
Kako da ne, njima je inace zivotni san da bijedu u svojim drzavama zamijene visokoprosperitetnom i nadasve naprednom Bosnom i Hercegovinom :D No buduci da je ova tvrdnja ionako niđe veze, ili možda čak smišljena kao neka vrsta blesave provokacije, mislim da ce ovaj moj post na ovoj temi biti ujedno i zadnji ;)
Hypo-Alpe-Adria

#4 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Šunj wrote:Cujem da BiH otvara granice za prihvat izbjeglica iz Palestine, Iraka i Irana. Pa kad je tako nesto Amerika mogla da uradi 1980-te i primila hiljade Iranaca, koji su danas gradani Amerike, uvazeni doktori i profesori, imaju svoje firme, placaju poreze, itd., zasto BiH ne moze da uradi isto jer ima puno napustenih sela i kuca po citavoj Bosni I Hercegovini, i mislim da je to dobra ideja. Ove ljude treba naseliti u Hercegovinu, posebno Stolac, Ljubinje, Trebinje, zatim u Posavinu, u Brcko, Samac, Derventu, i Bosanski Brod.
Nije loša ideja. Nisu amerikanci bili mahniti čim su primili tolike irance.
Samo su mi ova pobrojena mjesta većinom u RS. Ne znam imaju li oni tamo interesa za ovu ideju. Imam osjećaj da ne bi bili oduševljeni. Ne znam.
Uostalom, ko bi ih i pitao. Helsinška povelja jamči svakome pravo da živi tamo gdje je naumio.
felipe kajetano

#5 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by felipe kajetano »

Ako moRe ja bi jednu Iranku rado primio..valjda bi i ona mene :D
elSaik

#6 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by elSaik »

Ja osobno ne bih imao ništa protiv te ideje, ukoliko je istinita. Ukoliko će im ovdje biti bolje, zašto da ne?! :)
karanana

#7 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by karanana »

haj dobro palestina i irak, mozda i kontam da ima izbjeglica, ali dze brate nadje i iran? zar ima izbjeglica i otamo vec? e jadni su ti oni kad moraju vamo doci i vamo srecu trazit.
Šunj

#8 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by Šunj »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
Nije loša ideja. Nisu amerikanci bili mahniti čim su primili tolike irance.
Samo su mi ova pobrojena mjesta većinom u RS. Ne znam imaju li oni tamo interesa za ovu ideju. Imam osjećaj da ne bi bili oduševljeni. Ne znam.
Uostalom, ko bi ih i pitao. Helsinška povelja jamči svakome pravo da živi tamo gdje je naumio.
Ja ne dijelim BiH, i sva ova mjesta su u BiH, mene ne interesuje lokalna politika, samo zelim da pomognem:

Code: Select all

http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/home
Izbjegli iz Irana, Iraka, Haitija, Palestine, Etiopije treba da budu dobrodosli u Bosnu
Šunj

#9 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by Šunj »

karanana wrote:haj dobro palestina i irak, mozda i kontam da ima izbjeglica, ali dze brate nadje i iran? zar ima izbjeglica i otamo vec? e jadni su ti oni kad moraju vamo doci i vamo srecu trazit.

U Iranu se sprema nova revolucija, jer onoga idiota treba skinuti sa vlasi, pa pobi svoj sopstveni narod.
Hypo-Alpe-Adria

#10 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Šunj wrote:
karanana wrote:haj dobro palestina i irak, mozda i kontam da ima izbjeglica, ali dze brate nadje i iran? zar ima izbjeglica i otamo vec? e jadni su ti oni kad moraju vamo doci i vamo srecu trazit.

U Iranu se sprema nova revolucija, jer onoga idiota treba skinuti sa vlasi, pa pobi svoj sopstveni narod.
Opet revolucija.U njih su izbori samo reda radi, oponašanje zapada.
Ništa bez revolucije.
Tamo ko zasjedne za vlast, ne silazi dok ne umre ili dok ga pajserima ne potjeraju.
karljos

#11 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by karljos »

ma jok. palestinci i iracani moraju da se izbore za svoju zemlju. iranci uskoro prave revoluciju.

bih treba da otvori vrata za izbjeglice sa haitija. tamo je totalni haos, pa njih fino naselit u ta mjesta.
bingov buraz

#12 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by bingov buraz »

felipe kajetano wrote:Ako moRe ja bi jednu Iranku rado primio..valjda bi i ona mene :D
Evo jedna ''sestra'',nisi ti nama svak' :mrgreen:

Image

Inace Iran je za nas Amerika :mrgreen: sta ce oni ovdje,jes da ne smiju 'sovat rezim ali eto mi smijemo pa sta imamo od toga :mrgreen:
Last edited by bingov buraz on 16/02/2010 19:06, edited 1 time in total.
felipe kajetano

#13 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by felipe kajetano »

bingov buraz wrote:
felipe kajetano wrote:Ako moRe ja bi jednu Iranku rado primio..valjda bi i ona mene :D
Evo jedna ''sestra'',nisi ti nama svak' :mrgreen:

Image
Uf...tipke ti si pozlatile :D ....za ovu potpisujem ajaTolahu dozivotnu lojalnost :-D
minjonja

#14 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by minjonja »

pa ne znam bas gdje iran nadje, to je naprednija drzava od nase, ali ima dosta africkih uzasno siromasnih zemalja. sto se mene tice, bujrum, ali sta ce im ova drzava pruziti?
StLouis

#15 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by StLouis »

A ja sam cuo da dolaze i izbjeglice iz Svedske! majko mila, ko ce to sve nahraniti!! :-)
starii

#16 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by starii »

i tata bi sine : :D
pengpeng

#17 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by pengpeng »

I ja primam Iranke odmah, ako su kao ova sa slike.
bingov buraz

#18 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by bingov buraz »

starii wrote:
i tata bi sine : :D
Zna tata sta valja :mrgreen:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
karanana

#19 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by karanana »

ima li jos zainteresovanih iranki tipa one sa slike da prebjegnu kod mene?
niste valjda vec sve zainteresovane pokupili?
pengpeng

#20 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by pengpeng »

karanana wrote:ima li jos zainteresovanih iranki tipa one sa slike da prebjegnu kod mene?
Zakasnio si, za tebe ima samo Iracanke. :lol:
karanana

#21 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by karanana »

pengpeng wrote:
karanana wrote:ima li jos zainteresovanih iranki tipa one sa slike da prebjegnu kod mene?
Zakasnio si, za tebe ima samo Iracanke. :lol:
shit. ali valjda ce se naci i koja solidna iracanka muhadzirka.
bingov buraz

#22 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by bingov buraz »

Vako nesto 8-)

Image

Iranke su stvarno prelijepe zene :shock: :thumbup:
Ahmmed

#23 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by Ahmmed »

Da se malo prisjetimo fotki sa jedne staaaareee teme ;-)

http://www.iranian.com/Arts/2004/August/Dress/9.html
Hypo-Alpe-Adria

#24 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Apro pro ove teme.
Ja sam za jednoglasan zaključak: primiti iranke, a muškarce vratiti da dižu tu revoluciju.
Ta nećemo još i to raditi za njih.
karanana

#25 Re: Prihvat izbjeglih iz Irana i Iraka

Post by karanana »

Hypo-Alpe-Adria wrote:Apro pro ove teme.
Ja sam za jednoglasan zaključak: primiti iranke, a muškarce vratiti da dižu tu revoluciju.
Ta nećemo još i to raditi za njih.
da je ljubav i sex podforum ili bez cenzure, sad bi ja dao komentar a pro pro rijeci dizati, dizanje....

ali ovo je ipak ozbiljna tema pa necu.
Last edited by karanana on 16/02/2010 21:54, edited 1 time in total.
Post Reply