Počet cu..
Vraćali se mi sa mora (Sutomore-CG) sa komšijama srbima dok smo živjeli u Švici ,i taj komšija(Danko) je uvijek vozio brzo i uvijek je bio nekoliko km ispred nas,i sad stari upalio duga da vidi po onom mraku(provalija je bila blizu) i kad smo sišli na ravninu zaboravio je ugasiti duga..(u rs-u je to bilo)
Zaustavi nas policija zbog toga, i fino ga zamolili da ugasi duga,pa pita dokle idemo, kaže stari idemo do Gradačca ali izgubili smo komšije s kojim putujemo iz vida..
Kaže mu policajaca da ga nazove da vidi dokle su stigli pa da nas sačekaju,stari kaže ne radi mi nešto telefon,policajac njemu "daj da vidim" ,stari se zacrvenio dade mu telefon, policajac ga uključi kad dobrodošlica na telefonu "MERHABA" (ne pisano nego audio zvuk),policajac i kolega legi od smijeha,kaže mu šta si se prepao,nećemo ništa
I pošli mi ,staroj ispali kasete na pod i ona da ih podigne osjeti da vozi po makadamu, a ona starom "Gdje ćeš to?!" on joj odgovara "Pratim Danku"..
Lik vidio crveno auto i pratio ga a da ni pogleda je li corsa i koje su tablice sve do kuće od tog čovjeka
I vratimo se mi na glavnu i na pumpi vidimo Danku sa porodicom, skakuce i trese se, kaže "joj izvini,kontam hoću li se vratiti da vidim gdje ste,šta je bilo" lik srbin, strah ga po rs-u,kaže mojoj staroj "hajd ih ti pitaj" kad ne znamo gdje