price neudanih zena
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zemo_online
#1 price neudanih zena
-necu ja pocet pricat sta pricaju neudane zene jer neam veliko iskustvo i zato sam i otvorio temu. osnovno pitanje je zasto se nisu udale jer je to kod nas ipak tradicija za razliku od nekih drugih zemalja?
-a i zanima me ,a i ostale vjerovatno sta pricaju take`zene koje su vec recimo usle u godine i zive same kako im je u samoci,dali su sretne same i dali im je zao sto nemaju djecu eventualno i dali bi se udale sada vec u 40-oj ili 45-oj ,a more i 35-oj jer i to su za zene vec godine koje se pikaju. pa ima ih i na ovom forumu. znam licno neke.
-evo na brzinu sam ovu temu sklepo,mozda sam nesto bitno preskocio.
i digresije su dobrodosle.
-a i zanima me ,a i ostale vjerovatno sta pricaju take`zene koje su vec recimo usle u godine i zive same kako im je u samoci,dali su sretne same i dali im je zao sto nemaju djecu eventualno i dali bi se udale sada vec u 40-oj ili 45-oj ,a more i 35-oj jer i to su za zene vec godine koje se pikaju. pa ima ih i na ovom forumu. znam licno neke.
-evo na brzinu sam ovu temu sklepo,mozda sam nesto bitno preskocio.
i digresije su dobrodosle.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2 Re: price neudanih zena
joj dobre teme
Nisam se udala, jer se nisam htjela udati samo da bih bila udata..Da jesam, sad bih bila sretno ili nesretno razvedena..
Nije naisao niko s kim sam zeljela provesti zivot, buditi se svako jutro...neko ko bi me podnosio onakvu kakva jesam..a i ja njega..
Brak nije i ne smije biti cilj nego samo posljedica necega lijepoga...
Mozda ja previse idealiziram, ali nagledala sam se mnogo vise losih nego dobrih brakova, toliko nesrece..
I sretnija sam ovako, jer jos uvijek postoji sansa da jednog dana budem uistinu sretna,a u losem braku, tj braku zbog braka, gubis tu sansu.
Nisam se udala, jer se nisam htjela udati samo da bih bila udata..Da jesam, sad bih bila sretno ili nesretno razvedena..
Nije naisao niko s kim sam zeljela provesti zivot, buditi se svako jutro...neko ko bi me podnosio onakvu kakva jesam..a i ja njega..
Mozda ja previse idealiziram, ali nagledala sam se mnogo vise losih nego dobrih brakova, toliko nesrece..
I sretnija sam ovako, jer jos uvijek postoji sansa da jednog dana budem uistinu sretna,a u losem braku, tj braku zbog braka, gubis tu sansu.
- ljubav_aha
#3 Re: price neudanih zena
vanilijo
oh,copy/paste vanilija
,produzavam odgovor :
biti sam,ne znaci biti usamljen ,ovisi o kvaliteti vlastitog zivota,ali,licno i dalje znam da je bolje biti u dobroj vezi,narocito sa najboljim prijateljem svog zivota, ili prema dobrim prijerima prijatelja, biti u braku sa prijateljem svog zivota
p.s. kod nas je bila i tradicija da se zena ne moze rastati jer je bila ovisna o plati muza
p.p.s. udati se moze i bilo kojoj zivotnoj dobi
biti sam,ne znaci biti usamljen ,ovisi o kvaliteti vlastitog zivota,ali,licno i dalje znam da je bolje biti u dobroj vezi,narocito sa najboljim prijateljem svog zivota, ili prema dobrim prijerima prijatelja, biti u braku sa prijateljem svog zivota
p.s. kod nas je bila i tradicija da se zena ne moze rastati jer je bila ovisna o plati muza
p.p.s. udati se moze i bilo kojoj zivotnoj dobi
- graue_maus
#4 Re: price neudanih zena
-
Mr.Penguin
#5 Re: price neudanih zena
plain vanilla wrote:joj dobre teme![]()
![]()
-
BJB
#6 Re: price neudanih zena
Ista situacija kao kod vanilije..Druga stvar koju mrzim je trpanje ljudi, u ovom slucaju zena, u koseve ili kalupe.
Ako se nije udala, komentari okoline su: 1) nije normalna 2) lezbijka 3) slomljenog srca 4) umisljena 5) ima neku veliku manu...
Bas me briga sta okolina misli, ako se udam ikad, udacu se zato sto ja to zelim, za koga ja zelim, a ne zarad ceifa mahale.
Kod nas se, puno vise nego igdje drugo, ljudi bave tudjim zivotima.
Ne pada mi na pamet da se udam da zadovoljim "visoke moralne i druge standarde" drugih ili da se udam reda radi.
@test01, zanimljivo mi je sto razmisljas toliko o neudatim/single zenama. Sta mislis kakve su price neozenjenih muskaraca? Barem ovdje gdje ja zivim njih je dalekooo vise, nego nas.
Ako se nije udala, komentari okoline su: 1) nije normalna 2) lezbijka 3) slomljenog srca 4) umisljena 5) ima neku veliku manu...
Bas me briga sta okolina misli, ako se udam ikad, udacu se zato sto ja to zelim, za koga ja zelim, a ne zarad ceifa mahale.
Kod nas se, puno vise nego igdje drugo, ljudi bave tudjim zivotima.
Ne pada mi na pamet da se udam da zadovoljim "visoke moralne i druge standarde" drugih ili da se udam reda radi.
@test01, zanimljivo mi je sto razmisljas toliko o neudatim/single zenama. Sta mislis kakve su price neozenjenih muskaraca? Barem ovdje gdje ja zivim njih je dalekooo vise, nego nas.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7 Re: price neudanih zena
Uh koliko neudanih forumasica 

- ljubav_aha
#8 Re: price neudanih zena
leet wrote:Uh koliko neudanih forumasica
znala sam
-
cindrlimindrli
#9 Re: price neudanih zena
whatever...ljubav_aha wrote:p.p.s. udati se moze i bilo kojoj zivotnoj dobi
- headbanger
#10 Re: price neudanih zena
hajd priznaj da bi se udala za prvog koji bi pitao, samo ti sad ofirno posto zbog gore napisanogplain vanilla wrote:joj dobre teme![]()
![]()
a sad malo ozbiljnije, ovo boldirano, predvidjam ti sretnu samacku buducnost,
kada ljudi skontaju da je zajednicki zivot kompromis i da moraju pogaziti neke svoje principe onda ce biti puno sretniji u braku
ja mislio sada ce zene opelsti i tracati kad nista
- Zhurba
#11 Re: price neudanih zena
to kompromisi i sta ti ja znam pravila po kojim treba da se zivi....nidje veze....nema reprize...a poslije zaliti tad je tek kasno...ja sam samo navrnula na temuheadbanger wrote:hajd priznaj da bi se udala za prvog koji bi pitao, samo ti sad ofirno posto zbog gore napisanogplain vanilla wrote:joj dobre teme![]()
![]()
I sretnija sam ovako, jer jos uvijek postoji sansa da jednog dana budem uistinu sretna,a u losem braku, tj braku zbog braka, gubis tu sansu.![]()
a sad malo ozbiljnije, ovo boldirano, predvidjam ti sretnu samacku buducnost,
kada ljudi skontaju da je zajednicki zivot kompromis i da moraju pogaziti neke svoje principe onda ce biti puno sretniji u braku
ja mislio sada ce zene opelsti i tracati kad nista
- kockica_kockica
#12 Re: price neudanih zena
Ne robujem nasem menatlitetu
niti nasim podrazumjevanjima
Nisam se udala jer ne zelim
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda
Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
Nisam se udala jer ne zelim
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda
Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
-
cindrlimindrli
#13 Re: price neudanih zena
Kako sad ovo, nes` brak, nes` vezu...kockica_kockica wrote:mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda
A sex? Osjetis li ikad potrebu da se s nekim
- kockica_kockica
#14 Re: price neudanih zena
Zadovoljenje potreba po potrebicindrlimindrli wrote:Kako sad ovo, nes` brak, nes` vezu...kockica_kockica wrote:mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda
A sex? Osjetis li ikad potrebu da se s nekim
-
cindrlimindrli
#15 Re: price neudanih zena
Izvini sto sam ja ovako dosadan, znam da je mahalaski...kockica_kockica wrote:
Zadovoljenje potreba po potrebi Barem danas to nije tesko izvodivo ako imas gdje, s kim i s cim i ne filozofiras previse
Da li to znaci da ti preferiras "one night stand"?
- otherside
#16 Re: price neudanih zena
mamina tetka je zena u 70-tim, nikad se nije udavala...
navodno, roditelji su bili protiv nekog momka u koga je ona bila zaljubljena pa eto, ona odlucila da se nikad ne uda...nidje veze...
ne znam kakva je bila u mladosti ali sada je nevidjen ters, nista i niko joj ne valja, u politiku se "razumije" i bistri je svakodnevno, sve zna najbolje itd....
doduse, mama kaze da je ona vazda bila takva
mislim da se braka ne treba "bojati" i dozivljavati ga kao neku prostoriju iz koje nema izlaza kad krene onako kako ne zelimo. ne postoje veze pa ni brakovi u kojima se ucesnici ne promjene ni za dlaku...svaka interakcija medju ljudima unosi promjenu. u zivotu svakodnevno pravimo kompromise, zasto bi bilo drugacije u zajednici dvoje ljudi koji zive zajedno?
u svemu se moze pogrijesiti pa i u izboru bracnog partnera ali i za to ima lijeka
svako na svoju stranu
sebe treba voljeti ali pozeljno je naci jos nekoga ko ce nas mnooogo voljeti i to prakticno pokazivati
a da nije familija 
navodno, roditelji su bili protiv nekog momka u koga je ona bila zaljubljena pa eto, ona odlucila da se nikad ne uda...nidje veze...
ne znam kakva je bila u mladosti ali sada je nevidjen ters, nista i niko joj ne valja, u politiku se "razumije" i bistri je svakodnevno, sve zna najbolje itd....
doduse, mama kaze da je ona vazda bila takva
mislim da se braka ne treba "bojati" i dozivljavati ga kao neku prostoriju iz koje nema izlaza kad krene onako kako ne zelimo. ne postoje veze pa ni brakovi u kojima se ucesnici ne promjene ni za dlaku...svaka interakcija medju ljudima unosi promjenu. u zivotu svakodnevno pravimo kompromise, zasto bi bilo drugacije u zajednici dvoje ljudi koji zive zajedno?
u svemu se moze pogrijesiti pa i u izboru bracnog partnera ali i za to ima lijeka
sebe treba voljeti ali pozeljno je naci jos nekoga ko ce nas mnooogo voljeti i to prakticno pokazivati
- otherside
#18 Re: price neudanih zena
neko ce reci da si egoista jer na prvu to tako izgleda...kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetuniti nasim podrazumjevanjima
![]()
Nisam se udala jer ne zelim![]()
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda![]()
ja necu, mislim da je nesto drugo u pitanju i postujem svaciji izbor pa tako i tvoj.
ali...ja sam u braku i imam divnog muza koji ne pripada nijednoj skupini koju si navela niti ce ikada pripadati, u to sam sigurna. divan je suprug i otac, cesto pomislim da je bolja osoba od mene
moj zivot je daleko ljepsi nego sto je bio prije njega mada sam i ranije mislila da imam sve sto zelim i bila potpuno zadovoljna, samostalna i materijalno neovisna.
i da...niko ne raspolaze tudjim zivotom niti to zeli ali oboje zelimo da nam zajednicki zivot bude bolji, kvalitetniji, ljepsi.
biti nesretan nije osjecaj rezervisan samo za brak. naprotiv...
-
Sitijevac2011
#19 Re: price neudanih zena
Razmišlja li iko o potomstvu, ili je to zastarjeli način razmišljanja? Ne kažem po svaku cijenu, Bože sačuvaj, ali ne škodi malo poraditi na sebi prvo čisto da se uvjerite da dajete svoj pozitivni maksimum.
- kockica_kockica
#20 Re: price neudanih zena
cindrlimindrli wrote:Izvini sto sam ja ovako dosadan, znam da je mahalaski...kockica_kockica wrote:
Zadovoljenje potreba po potrebi Barem danas to nije tesko izvodivo ako imas gdje, s kim i s cim i ne filozofiras previse
Da li to znaci da ti preferiras "one night stand"?
ne preferiram one night stand
ali friends with benefits da
i moze obicna veza ...
- wewa
#21 Re: price neudanih zena
ne kuzim zasto uopce objasnjavate zasto i kako - kad bude otvoren identican topic za neozenjene muskarce u zreloj dobi, onda ce i ovaj imati smisla. samo je kod nas neudata zena pod mahanom, frustrirana i ogorcena, dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.
- kockica_kockica
#22 Re: price neudanih zena
Ja ne kazem da ne postoje divni muskarci muzevi i ocevi kao recimo tvoj.. samo su u manjini...otherside wrote:neko ce reci da si egoista jer na prvu to tako izgleda...kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetuniti nasim podrazumjevanjima
![]()
Nisam se udala jer ne zelim![]()
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda![]()
ja necu, mislim da je nesto drugo u pitanju i postujem svaciji izbor pa tako i tvoj.
ali...ja sam u braku i imam divnog muza koji ne pripada nijednoj skupini koju si navela niti ce ikada pripadati, u to sam sigurna. divan je suprug i otac, cesto pomislim da je bolja osoba od mene![]()
moj zivot je daleko ljepsi nego sto je bio prije njega mada sam i ranije mislila da imam sve sto zelim i bila potpuno zadovoljna, samostalna i materijalno neovisna.
i da...niko ne raspolaze tudjim zivotom niti to zeli ali oboje zelimo da nam zajednicki zivot bude bolji, kvalitetniji, ljepsi.
biti nesretan nije osjecaj rezervisan samo za brak. naprotiv...
Ja sam za sebe rekla da je bolje biti sretna sama nego nesretna u braku... No to ne znaci da nema onih kojima je jedini cilj udaja i koje su jednostavno nesretne zato sto nemaju muza... znam da ima i takvih
- otherside
#23 Re: price neudanih zena
vala da ti pravo kazemwewa wrote:ne kuzim zasto uopce objasnjavate zasto i kako - kad bude otvoren identican topic za neozenjene muskarce u zreloj dobi, onda ce i ovaj imati smisla. samo je kod nas neudata zena pod mahanom, frustrirana i ogorcena, dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.
jal' je peder jal' je shizika jal' je nesposoban
a sada...kidam nalijevo
- kockica_kockica
#24 Re: price neudanih zena
Niko ne brani nikome da ima dijete ako nije u braku... Imati dijete nije iskljucivo pravo bracnih drugova... Danas svako moze imati dijete... ne zivimo u srednjem vijeku da je vanbracno dijete sramota...6.april wrote:Niko ne spominje djecu.
- kockica_kockica
#25 Re: price neudanih zena
predrasudeotherside wrote:vala da ti pravo kazemwewa wrote:ne kuzim zasto uopce objasnjavate zasto i kako - kad bude otvoren identican topic za neozenjene muskarce u zreloj dobi, onda ce i ovaj imati smisla. samo je kod nas neudata zena pod mahanom, frustrirana i ogorcena, dok je neozenjen muskarac pozeljni samac, ugladjeni gospodin. mosh mislit.muskarac preko 40 godina, neozenjen...nesto tu nije u redu
![]()
jal' je peder jal' je shizika jal' je nesposobana sada...kidam nalijevo
![]()
![]()