Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
blackberry

#1 Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by blackberry »

Aldinu je sinoć prijavljen slučaj da je magarac prije 14 dana bačen na livadu u XX ulici da umre i da je jos uvijek živ, ali u strašno teškom stanju. Ne može na noge, malo pije , ne jede, piški krv i ima jako nisku temperaturu (35). Vlasnik je poznat. Policija je uradila svoj dio posla. Hvala Jasminu sa Butmira koji je došao, pregledao magarca i dao potrebnu terapiju. Danas ćemo ga hraniti na sondu i ponoviti terapiju. Potrebna nam je pomoć da izmjestimo magarca negdje - znači kombi i štalica gdje se magare može oporaviti i naravno dosta sijena i pomoć za plaćanje terapije i eventualnog smještaja. Ako maleni ne bude imao šanse za oporavak, a to ćemo znati sutra, onda je rješenje eutanazija :( Molimo vas da nam pomognete da spasimo magare!!

Gazda koji ga je bacio na livadu je htio da ga zakolje i molio je komšije da mu pomognu (jer nije znao šta da radi sa njim) i planirao je meso pokloniti psima u naselju :(

Image

Image

Pokažimo još jednom da vidimo tuđu bol i da nam je stalo do drugih bića! Pomozimo malenom da se oporavi! Svaka pomoć nam je itekako potrebna... Unaprijed hvala svima!

Kontakt: Berina (061/182-966) i Amela (061/597-481)
blackberry

#2 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by blackberry »

Imamo lijepe vijesti za magare, ali nam treba hitno vaša pomoć. Javio nam se gospodin Adnan (rezervat minijaturnih magaraca u sklopu Eko centra Mostar) da imaju mjesto za njega te su ga voljni primiti i pomoći magarcu. Čak i ako se utvrdi da je neka zarazna bolest u pitanju - imaju gdje da ga izoluju. Danas bi izmedju 16-17h došli po magare da ga prevezu u Mostar. Naći će se prethodno sa veterinarom Jasminom da ga pregleda. Za prevoz do Mosatara nam treba 220KM jer ljudi iz Eko centra se finansiraju na sličan način kao i naše udruženje Av-Mau te nemaju novac za to. Potrebno je da dođu sa prikolicom za magare. Dobijat ćemo redovno informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Mi ćemo svakako pokušati skupiti novac i za lijekove i sijeno koje bismo slali Eko centru za njega. Molimo sve koji nam mogu pomoci da sklupimo do 17h tih 220KM da se jave sto prije na 061/597-481 Amela, 061/360-285 Sejla, 061/182-966 Berina.
blackberry

#3 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by blackberry »

Image

Ne vidi se najbolje tekst, ali se vidi da Av-Mau nesebično pomaže bolesnim životinjama :D Btw, još nismo skupili dovoljno novca za njegov transport :(
minjonja

#4 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by minjonja »

up!
blackberry

#5 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by blackberry »

Zahvaljujući dobrim ljudima, upravo smo skupili iznos koji je potreban da se maleni transportira u Mostar. :D :D :D

Večeras će spavati u suhom i čistom :D
A71

#6 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by A71 »

Koliko sreće magarencetu toliko jada i nesreće vlasniku :x :x :x :x
Pikaboo

#7 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by Pikaboo »

Tek sad vidjeh ovo! Sto mi niko nije javio da vam pomognem sa lovom? Ccccccc djeco djeco,malo vas ostavim same a vi se odmah pohasite .
Jadno magare .Sreca pa se sve ljepo zavrsilo,zahvaljujuci vasoj dobroti
minjonja

#8 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by minjonja »

Pikaboo wrote:Tek sad vidjeh ovo! Sto mi niko nije javio da vam pomognem sa lovom? Ccccccc djeco djeco,malo vas ostavim same a vi se odmah pohasite .
magarac nije prezivio :(

uspjeli su ga prebaciti u blagaj gdje su se ljudi brinuli o njemu, ali ga nisu uspjeli spasiti.
Pikaboo

#9 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by Pikaboo »

minjonja wrote:
Pikaboo wrote:Tek sad vidjeh ovo! Sto mi niko nije javio da vam pomognem sa lovom? Ccccccc djeco djeco,malo vas ostavim same a vi se odmah pohasite .
magarac nije prezivio :(

uspjeli su ga prebaciti u blagaj gdje su se ljudi brinuli o njemu, ali ga nisu uspjeli spasiti.
E joj srce drago! :sad: Kad se neda,neda se...Nemogu ti reci kakve mi sad kletve izlaze iz usta,upucene onima koji su odgovorni za onakvo stanje jadne zivotinje
cellisto

#10 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by cellisto »

Jadno magarence :sad: :sad: :sad: :( :( :( iskreno sam se nadala, vec sam bila sigurna da ce biti dobro..
gdje mu je taj gazda, dodje mi da odem i uradim svasta...
Dogman

#11 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by Dogman »

blackberry wrote:Aldinu je sinoć prijavljen slučaj da je magarac prije 14 dana bačen na livadu u XX ulici da umre i da je jos uvijek živ, ali u strašno teškom stanju. Ne može na noge, malo pije , ne jede, piški krv i ima jako nisku temperaturu (35). Vlasnik je poznat. Policija je uradila svoj dio posla. Hvala Jasminu sa Butmira koji je došao, pregledao magarca i dao potrebnu terapiju. Danas ćemo ga hraniti na sondu i ponoviti terapiju. Potrebna nam je pomoć da izmjestimo magarca negdje - znači kombi i štalica gdje se magare može oporaviti i naravno dosta sijena i pomoć za plaćanje terapije i eventualnog smještaja. Ako maleni ne bude imao šanse za oporavak, a to ćemo znati sutra, onda je rješenje eutanazija :( Molimo vas da nam pomognete da spasimo magare!!

Gazda koji ga je bacio na livadu je htio da ga zakolje i molio je komšije da mu pomognu (jer nije znao šta da radi sa njim) i planirao je meso pokloniti psima u naselju :(

Image

Image

Pokažimo još jednom da vidimo tuđu bol i da nam je stalo do drugih bića! Pomozimo malenom da se oporavi! Svaka pomoć nam je itekako potrebna... Unaprijed hvala svima!

Kontakt: Berina (061/182-966) i Amela (061/597-481)
Je li vlasnik magarca s Butmira?
A71

#12 Re: Prica o magarcu - HITNO POTREBNA POMOC

Post by A71 »

E što mi je žao magarenceta ljudi moji pa to je.... Možda mu se moglo pomoći da nije bio 10 dana gladan, žedan i bolestan na livadi po hladnom vremenu bez ikakve zaštite dok je vlasnik bio udobno ušuškan. Nadam se da će uskoro doći vrijeme kada će njegova djeca poučena tatinim primjerom kad on bude nizašto njega izbaciti na livadu.
Post Reply