zato sto smo muskarcine
kad se udas onda si muzevo vlasnistvo
Moderator: anex
eh zato i ja hoću svoje...nijedno prezime ne mre biti kao moje...silentbob wrote:moje je boljeflora.sa wrote:a da ti uzmeš od žene prezime???silentbob wrote:e ne moze se sa jednom guzicom na dvije stolice...dva prezimena su cisto pomodarsko sranje i ja licno mrzim to...![]()
![]()
imaš opet jedno...![]()
![]()
![]()
pa naravnodanas wrote:jesi li obavijestio svoju kanadjanku o ovom detalju?Vozdra_123 wrote: kad se udas onda si muzevo vlasnistvo![]()
![]()
![]()
vala dva.. ili se zenimo ko sav normalan narod sto se zeni (da ne kazes da se drzim neke nase tradicije ili nesto, evo i ovdje u austriji, nisu ljudi bas tako macho ko kod nas, a opet se u 90% slucajeva uzima muzevljevo prezime, iako ima itekako mocnih porodica i kcerki rodjenih u istim, mada nema begovskih porodica, sto je cini mi se u ovoj diskusiji ponajveci problem - da se necija klica ne zatare.. pa ako im je stalo da se ne zatare, trebali su pravit musku djecu) ili zivimo ko momak i cura citav zivot..debela wrote:i care, kako bolan ti nudis dva rjesenja?? zar necete sporazumno u brak. ovako ispade ja sam svoje rekao a ti vidi kako ces.
Zlato, tako je...svaki ti daozlata wrote:Jeste'l' primjetili da su nam zemljaci "Sherijatski muslimani" samo kad hoce pravo na 4 zene.
Al'kad se treba pridrzavati isto islamske tradicije...i dozovol'ti zeni da zadrzi svoje prezime....nesto im krivo.Nisu tad vise muslimani!
Pri tom...ostaju Bosancerosi!
da.. samo sto kad se zenim, ne zenim se sa mislima u background-u da cu se jednog dana razvesti i kako bi bilo prakticno ne mijenjati prezime i to..A wrote:A moze se i u braku gdje je supruga promjenila prezime, desiti da se djeca ne zovu isto kao majka - poslije razvoda, mnoge zene ne zele zadrzati prezime bivseg, pa u slucaju preudaje majke...
flora.sa wrote:pade mi na pametovo...šta mislite o ženama koje nakon udaje ostavljaju svoje prezime, ili dodaju muževo prezime na svoje...forumashi da li biste pristali da žena ostavi svoje prezime nakon udaje...
hajmo sada baš me interesuje mišljenje cijenjenih![]()
muških članova našeg sanatorija....
ma jok.. kod nas se to nakalemljivanje desava cisto iz pomodarstva.. nikakva tu prakticna vrijednost ne igra ulogu.. nego je vazno da zena pokaze kako je ona cool i kako se bori za svoje ime i sve..A wrote:Ima mnogo ljepsih stvari, ali eto tebi je bitno da uzme tvoje prezime. Zar ne vidis da ti insistiras na tome, te da time sebi skaces u usta - tebi je forma bitna, kao i taj porodicni ponos.
ma nema to veze sa borbom za zenska prava i jednakost, samo cinjenica je da se ljudi u prosjeku vjencaju sa 28/30 godina (bar je tako u francuskoj) i da je do tada zena vec pocela da gradi svoju karijeru tako da je mnogo prakticnije da zadrzi svoje ime ili da doda ime supruga.silentbob wrote:car-x wrote:ma jok.. kod nas se to nakalemljivanje desava cisto iz pomodarstva.. nikakva tu prakticna vrijednost ne igra ulogu.. nego je vazno da zena pokaze kako je ona cool i kako se bori za svoje ime i sve..
mudro zboris[/b]
evo care;car-x wrote:znaci da ste ozenjeni a da ti imas svoje prezime?A wrote:Ne bih o detaljima, ali recimo da zivim u skladu sa svojim stavovima
ili da niste nikako ozenjeni?
frka?danas wrote:evo care;car-x wrote:znaci da ste ozenjeni a da ti imas svoje prezime?A wrote:Ne bih o detaljima, ali recimo da zivim u skladu sa svojim stavovima
ili da niste nikako ozenjeni?
ja sam ostavila svoje turskoprezime, i samo sam dodala muzevo englesko
... nisam stavila ni onu crticu, vec sad imaju dva prezimena (sa tim da moje prezime cesto ovdje uzmu kao middle name, koje ja nemam). u cemu je frka?