Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim da najmanje bitna stvar to oko prezimena. Ima pravo da zadrži svoje, da doda muževo ili da uzme muževo, to je fakat njena volja i odluka. Ali što se tiče djece, ona trebaju nositi očevo prezime.
gandhi wrote:Mislim da najmanje bitna stvar to oko prezimena. Ima pravo da zadrži svoje, da doda muževo ili da uzme muževo, to je fakat njena volja i odluka. Ali što se tiče djece, ona trebaju nositi očevo prezime.
niko ne spori niciji izbor, samo interesantno i cudno ... kako se te potreba i zelja zenskog roda pojavljuje u posljednje vrijeme ....zasto zelja za tim ???
........dakle ........sve ostaje na riječima bez konkretnih djela......hajde eto da se stavimo u poziciju dileme oko usvajanja ili zadržavanja prezimena .........ja ne bih uzeo njeno ..........nema te ljubavi .......koja bi me tako podvela pod štiklu .
e slazem sa tobom da ja moram prihvatiti sve njegovo i od njegove familije a da zanemarim kao prvo sebe i svoje interese. Ne dolazi u obzir.
U tom slucaju bi znacilo da sam ja za njih jedan predmet, robot, kojeg oni kontrolisu preko daljinskog.
nije sve njegovo, samo prezime ....
jarane ne slusas sta govorim
izgubili smo bitku
povlacenje
ove dvije de odrase zivog
@danas Ej jel moguce da ovaj nas mali haremlija priznaje poraz na ovom terenu
Nece se on tako la`ko povuci, ocekujem kontra - napad.
Da znas da smo spremne.
Evo da i ja dadnem svoj skromni doprinos ovoj zanimljivoj temi.
Ja ne namjeravam uzeti njeno prezime kad se budem zenio pa ne vidim po kojoj logici da trazim da ona uzme moje.
Cak ako mi buduca zena bude amerikanka (zivim u USA) onda bih je vjerovatno aktivno odvracao od pomisli da uzme moje prezime jer ono je za americke pojmove nezgrapno.
Sto se tice djece bas mi je simpaticno davanje obadva prezimena a ako ce biti samo jedno onda je to stvar dogovora a vrlo su jaki argumenti za davanje njenog (zena se vise namuci oko djece nego muskarac).
Uzgredna napomena: Interesantno je kako se u ovoj diskusiji moze izmedju redova procitati stav po kojem je muskarac gazda a zena ta koja treba da slusa.
Ja sam zadrzala svoje prezime poslije udaje, ali moja kci ima ocevo prezime (nekako je logicno) i to mi uopce ne smeta. Jedino me uvijek na aerodromu pitaju : A curica vam je...sto? Kci? Znate, nemate isto prezime...
A jel bogati...nisam znala