Prevoz do Njemacke (Erlangen kod Nirnberga)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kub lajkan

#1 Prevoz do Njemacke (Erlangen kod Nirnberga)

Post by kub lajkan »

Trebala bi mi informacija kako se prebaciti iz BiH do Njemacke. Neki transport koji ne bi bio previse skup, ali ne mora biti ni onaj najjeftiniji (na rolama se zakaciti za sleper :D). Tj. do Njemacke i nazad, sredinom februara. Destinacija je Erlangen kod Nirnberga. Dolazi u obzir i relacija do Frankfurta ili Minhena.

Je li pametno (i jeftinije) otici do Zagreba pa loviti neki voz ili avion?

Ima li neko korisnih informacija o ovome?

Hvala.
fugitif

Post by fugitif »

Germanwings leti iz Zagreba za Stutgart (http://www.germanwings.com). Cini mi se da jos uvijek mozes doci do relativno jeftinih karti. Od Stutgart-a imas nekih 150km do Erlangen-a, bus bi trebao biti najpovoljni na toj relaciji.
The_Fluid

#3 Re: Prevoz do Njemacke (Erlangen kod Nirnberga)

Post by The_Fluid »

kub lajkan wrote:Trebala bi mi informacija kako se prebaciti iz BiH do Njemacke. Neki transport koji ne bi bio previse skup, ali ne mora biti ni onaj najjeftiniji (na rolama se zakaciti za sleper :D). Tj. do Njemacke i nazad, sredinom februara. Destinacija je Erlangen kod Nirnberga. Dolazi u obzir i relacija do Frankfurta ili Minhena.

Hvala.
odakle iz BiH?
tatoo

Post by tatoo »

Ako mozes do Zagreba mozes provjeriti na http://www.germanwings.com, za put avionom, sad imaju dosta dobra snizenja. Ima karata po 1 euro, plus takse. U svakom slucaju ne bi trebao fasovati vise od 100 eura, sto je bolje nego bus. Plus, bus staje u svakom znanom i neznanom mjestu :x pa se put otegne bruka bozija.
Sretno.
kub lajkan

#5 Re: Prevoz do Njemacke (Erlangen kod Nirnberga)

Post by kub lajkan »

The_Fluid wrote:
kub lajkan wrote:Trebala bi mi informacija kako se prebaciti iz BiH do Njemacke. Neki transport koji ne bi bio previse skup, ali ne mora biti ni onaj najjeftiniji (na rolama se zakaciti za sleper :D). Tj. do Njemacke i nazad, sredinom februara. Destinacija je Erlangen kod Nirnberga. Dolazi u obzir i relacija do Frankfurta ili Minhena.

Hvala.
odakle iz BiH?

Sarajevo, Zenica, Tuzla... ma u sustini svejedno...
wels

Post by wels »

http://www.papalina-sarajevo.com/karte.htm

Ovi voze preko Nürnberga:
Lijepo objasnis soferu gdje tacno ides i on ce ti stati na najblizem stajalistu na auto putu(benzinska,raststation)

Ovo ti je najeftinije,a autobusi su udobni.
The_Fluid

#7 Re: Prevoz do Njemacke (Erlangen kod Nirnberga)

Post by The_Fluid »

kub lajkan wrote:
The_Fluid wrote:

Hvala.
odakle iz BiH?

Sarajevo, Zenica, Tuzla... ma u sustini svejedno...
========================

Redom:

OPCIJA1: Autobus, povratna karta cini mi se malo preko 100 Eura, u najboljoj varijanti si za 15 sati u Nirnbergu (iz Sarajeva)(i ako ide preko B.Broda i ne staje vise od dva puta tokom voznje, te se ne zadrzavate previse na granicama), puno je veca vjerovatnoca da ce taj put trajati izmedju 20 i 22h zbog duzeg zadrzavanja na granicama (slovenackoj, najcesce) u posljednje vrijeme, te zbog 'langsam aber sicher' stila voznje sa cetiri pet stajanja.

OPCIJA2: automobilom, i to putanjom Sarajevo-Zenica-Doboj- B.Brod-Zagreb-Macelj-Graz-Passau-Regensburg-Nurnberg-Erlangen. Ovim putem to je oko 1200 kilometara. Prosjecno vrijeme za koje mozes stici, sa dvije krace pauze je oko 11-12 sati.

OPCIJA3: Avionom iz Sarajeva do Munchena, zatim novim avionom do Nurnberga (aerodrom je pozicioniran izmedju Erlangena i Nurnberga, cak je i nesto blizi Erlangenu)

OPCIJA4: Avionom iz Sarajeva do Munchena, zatim ICE vozom do Nurnberga i Erlangena (za cijena voza pogledaj na http://www.bahn.de)

--
Sto se tice Erlangena, jedna od korisnijih stranica je http://www.erlangen.de
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Hvala svima za vrlo korisne informacije!
inspire_me

Post by inspire_me »

A jel zna neko koliko otprilike kosta povratna avionska karta Sarajevo - Munchen - Sarajevo??
Pooll

Post by Pooll »

SJJ- MUC- SJJ - kosta 300EUR sa taksama...
inspire_me

Post by inspire_me »

Pooll wrote:SJJ- MUC- SJJ - kosta 300EUR sa taksama...
Uhhhh bass :-?
A-Wien

#12 Prevoz Wien - Sarajevo - Wien

Post by A-Wien »

Podrav svima.

Ima li neko od vas ko poznaje nekoga da putuje autom na relaciji Wien - Sarajevo. Ili neko ko npr. iz Ceske, Njemacke preko Austrije putuje u Sarajevo. Posto sam trenutno bez automobila a karte svim aviokompanija koje lete za Sarajevo nisu povoljne znacilo bi mi da se neko javi...

Pozdrav svima.
kub lajkan

#13 Re: Prevoz Wien - Sarajevo - Wien

Post by kub lajkan »

@Sahbaz
Zar su oni otamo?
A-Wien wrote:Podrav svima.
Ima li neko od vas ko poznaje nekoga da putuje autom na relaciji Wien - Sarajevo. Ili neko ko npr. iz Ceske, Njemacke preko Austrije putuje u Sarajevo. Posto sam trenutno bez automobila a karte svim aviokompanija koje lete za Sarajevo nisu povoljne znacilo bi mi da se neko javi...

Pozdrav svima.
Ma nekad je pominjana ona adresa http://www.gorivo.com, doduse nemam licnog iskustva... povezuje putnike namjernike i vozace nenamjernike :)

Precizinije, pogledaj http://katalog.gradiste.com/bih/default.asp
daduli_sa

#14 Re: Prevoz Wien - Sarajevo - Wien

Post by daduli_sa »

kub lajkan wrote:@Sahbaz
Zar su oni otamo?
A-Wien wrote:Podrav svima.

Pozdrav svima.
Ma nekad je pominjana ona adresa http://www.gorivo.com, doduse nemam licnog iskustva... povezuje putnike namjernike i vozace nenamjernike :)

Precizinije, pogledaj http://katalog.gradiste.com/bih/default.asp
Nekad neko koristio ovo sa http://www.gorivo.com ? Iskustva?
A-Wien

Post by A-Wien »

Hvala na prijedlozima za gorivo.com. Taj portal je kao sto sam vidio uglavnom za Hrvatsku,dio Italije isl.

Zanimljivo je da cijela europa uziva u jeftinim aviokompanijama.Npr iz Hrvatske se moze letiti za 50 Eura povratno za UK, iz Austrije bilo gdje u EU ako malo ranije rezervises za 50-80 Eura itd.

Ima li neko da konacno poveze EU sa Sarajevom i BiH. Bilo je nekih govora da ce irski Ryanair ili HappagLoyd uvesti liniju preko Mostaru ali :)
zoka

#16 Re: Prevoz do Njemacke (Erlangen kod Nirnberga)

Post by zoka »

Hvala.
Jeli ovo DAAD stipendisti se okupljaju na pir... ma sta si se stisao imamo 400EUR za misiju, ne moramo biti James Bond da bi glat prosli sa tom lovom... e sad ako planiras jos uz to kupiti zimske gume za golfa... malo teze.
kub lajkan

#17 Re: Prevoz do Njemacke (Erlangen kod Nirnberga)

Post by kub lajkan »

zoka wrote:

Hvala.
Jeli ovo DAAD stipendisti se okupljaju na pir... ma sta si se stisao imamo 400EUR za misiju, ne moramo biti James Bond da bi glat prosli sa tom lovom... e sad ako planiras jos uz to kupiti zimske gume za golfa... malo teze.
:D

Pa rekoh da ne trazim najjeftinije rjesenje u Grunfovom aranzmanu... :D
zoka

Post by zoka »

pozdrav kolega... am bice sve cool
The_Fluid

Post by The_Fluid »

kub lajkane,
samo mudro i napravi nesto gore, mnogi tvoji prethodnici su zeznuli stvar, uzeli lovu i uradili nista, da ne idem u detalje.

Jedino sto su uspjeli je da manje ljudi ide gore po istom osnovu, na tome ce im buduce generacije zahvaliti.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

The_Fluid wrote:kub lajkane,
samo mudro i napravi nesto gore, mnogi tvoji prethodnici su zeznuli stvar, uzeli lovu i uradili nista, da ne idem u detalje.

Jedino sto su uspjeli je da manje ljudi ide gore po istom osnovu, na tome ce im buduce generacije zahvaliti.
Uputi nas u marifetluke koje su to pravili "gore"? :)
Zaista me interesuje kako doci do postdiplomskog u Njemackoj, ima li od tebe kakve pomoci po tom pitanju... Hvala :)
Post Reply