Namjeravam da posaljem vozilo iz Canade u BiH pa me zanima da li neko zna firmu ili agenciju u Canadi koja se bavi ovakvim prevozom. Obzirom da sam kontaktirao par agencije iz USA znam da one ne rade za Canadu tako da mi treba neko ko radi iz Canade a ne USA. Eto pa ako neko zna neka pomogne .
Pozz
Prevoz automobila iz Canade
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#2 Re: Prevoz automobila iz Canade
Nisam nikad to radio, ali vec ako je to izvodljivo iz SAD, zasto ne!? Prvo napravis listu tih speditera/prevoznika prije nego predjes u SAD pa koji ti bude najpovoljniji tome dovezes auto i dogovoris se. Takodjer, hotel je obavezan na koji dan za ovakvo nesto. Kad sve to okoncas avion i nazad za Edmonton.
Moja dva centa!

Moja dva centa!
-
whow
#3 Re: Prevoz automobila iz Canade
hm . Pa od mene do najblize luke u USA ima najmanje 3 ili 4 dana voznje po 12-14 sati dnevno . To su ti dakle 4 ili pet nocenja tamo i isto toliko da se vratis pa dodaj gorivo i hranu = totalno neisplativo . Uglavnom hvala na sugestiji , zato i pitam ima li neko ko to radi is Canade.corolla02 wrote:Nisam nikad to radio, ali vec ako je to izvodljivo iz SAD, zasto ne!? Prvo napravis listu tih speditera/prevoznika prije nego predjes u SAD pa koji ti bude najpovoljniji tome dovezes auto i dogovoris se. Takodjer, hotel je obavezan na koji dan za ovakvo nesto. Kad sve to okoncas avion i nazad za Edmonton.
Moja dva centa!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#4 Re: Prevoz automobila iz Canade
Ma ja to, koji sam blizi nekih 6 sati, ni odavde ne bih radio. Nego, lijepo kad budes isao na odmor dole, presjedni u Njemackoj tj. nadjes tamo kakav autic, kakav hoces mozes naci za 5000 eura i lijepo za Bosnu. To bih ja sutra uradio ako bi sebi prevozio kakav autic za Bosnu. Vjerovatno cu to i uraditi za neke 2-3 godine.whow wrote:hm . Pa od mene do najblize luke u USA ima najmanje 3 ili 4 dana voznje po 12-14 sati dnevno . To su ti dakle 4 ili pet nocenja tamo i isto toliko da se vratis pa dodaj gorivo i hranu = totalno neisplativo . Uglavnom hvala na sugestiji , zato i pitam ima li neko ko to radi is Canade.corolla02 wrote:Nisam nikad to radio, ali vec ako je to izvodljivo iz SAD, zasto ne!? Prvo napravis listu tih speditera/prevoznika prije nego predjes u SAD pa koji ti bude najpovoljniji tome dovezes auto i dogovoris se. Takodjer, hotel je obavezan na koji dan za ovakvo nesto. Kad sve to okoncas avion i nazad za Edmonton.
Moja dva centa!