Prevodjenje - Kako do posla?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
greyscale

#1 Prevodjenje - Kako do posla?

Post by greyscale »

Ne znam je li ovo pitanje za ovog podforuma ali nisam znao gdje drugo da postavim.

Naime ide ljeto i razmisljam o nekoj mogucoj zaradi dok sam bez obaveza. Izvrsno poznajem engleski jezik i imam nekog iskustva sa prevodjenjem svega od pismenih radova do analiza slucaja i strucnih tekstova, sa engleskog i na engleski, ali to sam uglavnom radio za prijatelje i poznanike bez naknade. E sad me interesuje ima li ikakve sanse da pocnem malo ozbiljnije to raditi, naravno ne mislim da radim posao sudskog tumaca, ali cisto povremeno prevesti neki tekst, dopis, seminarski i slicno? Nije mi ni cijena toliko bitna ali eto da nije sad bukvalno za 10 feninga :D

Ako neko ima iskustva i savjet neka napise i takodje me interesuje gdje bi ja uopste mogao doci to takvog posla. Da se reklamiram u oglasima i na web-u ili nesto drugo?

Hvala unaprijed
Korisnikk

#2 Re: Prevodjenje - Kako do posla?

Post by Korisnikk »

Pokusaj na odesk.com To ti je stranica na kojoj napravis profil i apliciras za poslove. Ima kamara poslova za koje se trazi poznavanje engleskog (prevodjenje, pisanje clanaka na engleskom, istrazivanje vezano za neku temu itd. itd.). Prije nego sto pocnes aplicirati uradi ponudjene testove koji dokazuju tvoje sposobnosti (npr. english proficiency test). Placanje se vrsi na racun u okviru stranice odakle ti prebacujes novac npr. preko PayPala na svoj tekuci racun i onda podignes.
vjesticanametli

#3 Re: Prevodjenje - Kako do posla?

Post by vjesticanametli »

prije nego uradis bilo sta pocni da koristis opciju search na ovom forumu i onda vec imas mogucnost da nesto vise saznas....na tu temu je vec sve receno
fidoremilienko

#4 Re: Prevodjenje - Kako do posla?

Post by fidoremilienko »

opcija search ne postoji na ovom forumu. Ima samo "tražilica" :skoljka:
vjesticanametli

#5 Re: Prevodjenje - Kako do posla?

Post by vjesticanametli »

fido ne zezaj jer kod mene piše srč :D
fidoremilienko

#6 Re: Prevodjenje - Kako do posla?

Post by fidoremilienko »

:D

onda će se snaći.
greyscale

#7 Re: Prevodjenje - Kako do posla?

Post by greyscale »

Ja ili sam malouman ili trazilica ne radi kako treba, jedina tema koja se pojavi u rezultatima kad ukucam prevod ili prevodjenje je samo ova, znaci jedan rezultat. Pokusao sam s pretragom i prije nego sto sam napisao jer sam znao da ce se neko uhvatit za to.

Nista odoh rucno listat podforume dok ne nadjem
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8 Re: Prevodjenje - Kako do posla?

Post by Velkoski »

greyscale wrote:Ja ili sam malouman ili trazilica ne radi kako treba, jedina tema koja se pojavi u rezultatima kad ukucam prevod ili prevodjenje je samo ova, znaci jedan rezultat. Pokusao sam s pretragom i prije nego sto sam napisao jer sam znao da ce se neko uhvatit za to.

Nista odoh rucno listat podforume dok ne nadjem
Search ne radi kako treba na ovom forumu.

p.s.

Znam da je poprilična stara tema. :D
Post Reply