"džemat
inshAllah
maksuz
hajirli
Lejletul Kadr mubarek olsun
merhaba
jazuk
selam
hikaja"?
Hvala unapred.
a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
A zna li neko šta tačno znače pojedinačno ove reči "Lejletul Kadr mubarek olsun" i da li je ovo arapski ili turski jezik?
mubarek-blagoslovljenRossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
A zna li neko šta tačno znače pojedinačno ove reči "Lejletul Kadr mubarek olsun" i da li je ovo arapski ili turski jezik?
Totalno bespotrebno. Covjek je lijepo pitao.paprica29 wrote:a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
Može u globalu, jer pojedinačno znam šta znači.
paprica29 wrote:a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
Iskreno se nadam da te se ne srećemo na planinama, pošto vidim da si tu najaktivniji.paprica29 wrote:a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
Saznati ćeš čim zomke dođepaprica29 wrote:a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
to si trebao na temi 1001 noc pitati, mozda je neko vec naucio turski gledajuci, i meni je poznato..Pera Trta wrote:Šta znači "kazun" na turskom?
Ne znam piše li se tako ali se tako izgovara.
S obzirom da je u kontekstu u kome sam je ja čuo bila upućena muškarcu, ne vjerujem da je "kćerka"plain vanilla wrote:to si trebao na temi 1001 noc pitati, mozda je neko vec naucio turski gledajuci, i meni je poznato..Pera Trta wrote:Šta znači "kazun" na turskom?
Ne znam piše li se tako ali se tako izgovara.![]()
![]()
jel moguce da je kcerka?
sad sam guglala nestoPera Trta wrote:S obzirom da je u kontekstu u kome sam je ja čuo bila upućena muškarcu, ne vjerujem da je "kćerka"plain vanilla wrote:to si trebao na temi 1001 noc pitati, mozda je neko vec naucio turski gledajuci, i meni je poznato..Pera Trta wrote:Šta znači "kazun" na turskom?
Ne znam piše li se tako ali se tako izgovara.![]()
![]()
jel moguce da je kcerka?![]()
Ali bi moglo biti nešto odmilja, ili neka poštapalica.
pa ne znas ni kako se pise, ni kako tacno izgovara, a ja ne znam turskiPera Trta wrote:Turski paša tepa srpskom vojvodi "janje moje"![]()
![]()
Ali, moglo bi biti tačno.
Mislim da ima ovdje raje koja zna turski, pa se nadam da će se javiti da ovo potvrde.
Svakakvih nas ima, boze sacuvaj...paprica29 wrote:a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
Kako sam ja cuo, merhaba nije bas pozdrav vec vise ima znacenje kao 'dobrodosao' i tome slicno (kaze se kad ti neko dodje u kucu npr.) - samo sto se kod nas nepravilno koristi kao pozdrav. Kod nas ispada da su 'sealm' i 'merhaba' isto.plain vanilla wrote:džemat-muslimanska zajednica
inshAllah -ako Bog da
maksuz-posebno
hajirli-hair je dobro, sreca
Lejletul Kadr mubarek olsun-lejletu kadr je posebna noc kod muslimana, blagdan, a ovo navedeno je cestitka za taj blagdan
merhaba-pozdrav, kao zdravo
jazuk-steta
selam-pozdrav
hikaja-ovo sam guglala, poucna prica, zgoda
ovo sam ti onako prevela, kako ja mislim da ove rijeci znace
ako neko zna bolje nek me ispravi
Neka i meni ban ako treba, al fakat si debil.paprica29 wrote:a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()
plain vanilla wrote:pa ne znas ni kako se pise, ni kako tacno izgovara, a ja ne znam turskiPera Trta wrote:Turski paša tepa srpskom vojvodi "janje moje"![]()
![]()
Ali, moglo bi biti tačno.
Mislim da ima ovdje raje koja zna turski, pa se nadam da će se javiti da ovo potvrde.![]()
super je to prijevod
nije isto, ali se i merhaba koriti kao pozdrav, ne samo kod nascharvel. wrote:Kako sam ja cuo, merhaba nije bas pozdrav vec vise ima znacenje kao 'dobrodosao' i tome slicno (kaze se kad ti neko dodje u kucu npr.) - samo sto se kod nas nepravilno koristi kao pozdrav. Kod nas ispada da su 'sealm' i 'merhaba' isto.plain vanilla wrote:džemat-muslimanska zajednica
inshAllah -ako Bog da
maksuz-posebno
hajirli-hair je dobro, sreca
Lejletul Kadr mubarek olsun-lejletu kadr je posebna noc kod muslimana, blagdan, a ovo navedeno je cestitka za taj blagdan
merhaba-pozdrav, kao zdravo
jazuk-steta
selam-pozdrav
hikaja-ovo sam guglala, poucna prica, zgoda
ovo sam ti onako prevela, kako ja mislim da ove rijeci znace
ako neko zna bolje nek me ispravi
Znaci ovopaprica29 wrote:a šta znači Nož, Žica, Srebrenica??Rossetti wrote:Hvala @plain vanilla.![]()