Prevod diplome

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dah

#1 Prevod diplome

Post by dah »

Pozdrav, zanima me cijena prevođenja diplome sa apostile pečaom, tačnije koliko košta po stranici. Našao sam nešto na netu, preporučena cijena po kartici/1500 znakova je oko 20 KM.
Unaprijed hvala
muminovic

#2 Re: Prevod diplome

Post by muminovic »

tako je, to je cijena gore dole 5-10 KM.
kuli1961

#3 Re: Prevod diplome

Post by kuli1961 »

nemoj se naći uvrijeđenim, no nije li pomalo bezveze ovdje postavljati takva pitanja?
odeš kod prevodioca, pokažeš šta treba prevesti i on ti kaže cijenu i rok, i to je to?
osim ako ovdje baš naletiš na forumaša koji je prevodilacp o profesiji, pa ti on konkretno odgovori...
muminovic

#4 Re: Prevod diplome

Post by muminovic »

kuli1961 wrote:nemoj se naći uvrijeđenim, no nije li pomalo bezveze ovdje postavljati takva pitanja?
odeš kod prevodioca, pokažeš šta treba prevesti i on ti kaže cijenu i rok, i to je to?
osim ako ovdje baš naletiš na forumaša koji je prevodilacp o profesiji, pa ti on konkretno odgovori...
90% pitanja na ovom forumu su van zdrave pameti.

Ljudi otvore temu: "kako otvorit pastetu".

Ili neku temu koju kad ukucas u google mozes za 2 sekunde dobit odgovor.
vjesticanametli

#5 Re: Prevod diplome

Post by vjesticanametli »

dah wrote:Pozdrav, zanima me cijena prevođenja diplome sa apostile pečaom, tačnije koliko košta po stranici. Našao sam nešto na netu, preporučena cijena po kartici/1500 znakova je oko 20 KM.
Unaprijed hvala
E dobro si nasao to je cifra ca. Nazovi i zavrsi
moonca

#6 Re: Prevod diplome

Post by moonca »

muminovic wrote:

Nije ni google sto je nekada bio -trazis, kako otvoriti pastetu, a dodje odgovor-pitaj onoga od koga si kupio. :-)

:zoka:
muminovic

#7 Re: Prevod diplome

Post by muminovic »

moonca wrote:
muminovic wrote:

Nije ni google sto je nekada bio -trazis, kako otvoriti pastetu, a dodje odgovor-pitaj onoga od koga si kupio. :-)

Na svu srecu imas na konzervi besplatan broj, pitas njih direkno kako se pasteta otvara.
moonca

#8 Re: Prevod diplome

Post by moonca »

muminovic wrote:
moonca wrote:
muminovic wrote:

Na svu srecu imas na konzervi besplatan broj, pitas njih direkno kako se pasteta otvara.
Probala sam jednom, jeste bilo 'gluho doba', kaze poruka- korisnik trenutnio nije dostupan. :zoka: :?
kuli1961

#9 Re: Prevod diplome

Post by kuli1961 »

:pisnuo:
+1!!!
dah

#10 Re: Prevod diplome

Post by dah »

kuli1961 wrote:nemoj se naći uvrijeđenim, no nije li pomalo bezveze ovdje postavljati takva pitanja?
Ja mislio javit ce se neko da mi dzaba preve. Skupljam pare godinu dana...gajret gajret braćo
muminovic

#11 Re: Prevod diplome

Post by muminovic »

muhaahhaaha
vjesticanametli

#12 Re: Prevod diplome

A zasto bi neko DZaba radio :? Da si napisao odmah posteno trebam prevod nemam love ja bi prva odradila a ovako hinjski DZe sta koliko pa onda mislio sam DZabaka ....njet ne ide
moonca

#13 Re: Prevod diplome

Post by moonca »

Aj , Ti kao da nisi iz Bosne. :-)
muminovic

#14 Re: Prevod diplome

Post by muminovic »

vjesticanametli wrote:A zasto bi neko DZaba radio :? Da si napisao odmah posteno trebam prevod nemam love ja bi prva odradila a ovako hinjski DZe sta koliko pa onda mislio sam DZabaka ....njet ne ide
Pa da podcjeni koga, vidis da ne smatra vrijednim tudi rad.

Vjerovatno je samo njegov rad vrijedan.
vjesticanametli

#15 Re: Prevod diplome

moonca wrote:Aj , Ti kao da nisi iz Bosne. :-)
jesam jesam al uvijek drito u kost :D nemoj mi samo okolo ...nije jednom tema bila de mozel ko ovo il ono i raja je pomagala ....tako da :mrgreen:
kuli1961

#16 Re: Prevod diplome

Post by kuli1961 »

vjesticanametli wrote:A zasto bi neko DZaba radio :? Da si napisao odmah posteno trebam prevod nemam love ja bi prva odradila a ovako hinjski DZe sta koliko pa onda mislio sam DZabaka ....njet ne ide
potpisujem!

davno sam bio advokat, od svog principala sam naucio i drzao se pravila- od 10 predmeta 2 su uvijek besplatna, samo budi vjest i procijeni da li taj koga besplatno zastupas, zaista nema nikakve mogucnosti da plati zastupanje
iskustvo je pokazalo- upravo ti predmeti besplatnog zastupanja su mi kasnije donijeli dobro platezne predmete!
a foleri se sami otkriju!
vjesticanametli

#17 Re: Prevod diplome

20 god radim kao prevodilac....svake god min. 2 prevoda free i raji svakako sad kad su poceli ic u njem nisam uzimala lovu :lol: al pro bono mora biti :)
kuli1961

#18 Re: Prevod diplome

Post by kuli1961 »

eto, ovaj "pitac vrli" je sam sebi uprskao mogucnost da nesto besplatno rijesi..
cini mi se da mu je prevod/prijevod diplome vazan za npr. karijeru, negdje
no, ipak se pitam.. pise- godinu dana skuplja pare -za prevod??? ili za memoare?
ako je šala, nije mu uspjela...

idemo dalje, na ovom forumu ce uvijek biti prostora za nesto besplatno, misljene, savjet, konkretnu pomoc...
dah

#19 Re: Prevod diplome

Post by dah »

Pitam jer su se pojavile cijene 30-40 KM, te navodno je samo njihov pecat i prevod/prijevod validan. Valjda hoce da usicare na egzodusu. Dao bi ja i duplo da imam, samo da vise ne vidim bosne i nasih cinika
moonca

#20 Re: Prevod diplome

Post by moonca »

dah wrote: Pitam jer su se pojavile cijene 30-40 KM, te navodno je samo njihov pecat i prevod/prijevod validan. Valjda hoce da usicare na egzodusu. Dao bi ja i duplo da imam, samo da vise ne vidim bosne i nasih cinika
Da, ne moze ti neko od clanova foruma prevesti ako nema mogucnost da to ovjeri apostile pecatom.
vjesticanametli

#21 Re: Prevod diplome

Svi koji imaju pecat su validni i nema validnijih....ako je njem. Javi se u pp dacu ti broj i zena ce zavrsiti.... boze sacuvaj sta cu sve cuti cuj samo njihov validan..... naljepi imena ovde ako imas pls da vidim
Ne kosta toliko def.
dah

#22 Re: Prevod diplome

Post by dah »

moonca wrote:
dah wrote: Pitam jer su se pojavile cijene 30-40 KM, te navodno je samo njihov pecat i prevod/prijevod validan. Valjda hoce da usicare na egzodusu. Dao bi ja i duplo da imam, samo da vise ne vidim bosne i nasih cinika
Da, ne moze ti neko od clanova foruma prevesti ako nema mogucnost da to ovjeri apostile pecatom.
Kakve veze ima apostile pecat sa pecatom ovlastenog prevoditelja
Post Reply