Prevod diplome
Moderator: _BataZiv_0809
-
dah
#1 Prevod diplome
Pozdrav, zanima me cijena prevođenja diplome sa apostile pečaom, tačnije koliko košta po stranici. Našao sam nešto na netu, preporučena cijena po kartici/1500 znakova je oko 20 KM.
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- muminovic
#2 Re: Prevod diplome
tako je, to je cijena gore dole 5-10 KM.
-
kuli1961
#3 Re: Prevod diplome
nemoj se naći uvrijeđenim, no nije li pomalo bezveze ovdje postavljati takva pitanja?
odeš kod prevodioca, pokažeš šta treba prevesti i on ti kaže cijenu i rok, i to je to?
osim ako ovdje baš naletiš na forumaša koji je prevodilacp o profesiji, pa ti on konkretno odgovori...
odeš kod prevodioca, pokažeš šta treba prevesti i on ti kaže cijenu i rok, i to je to?
osim ako ovdje baš naletiš na forumaša koji je prevodilacp o profesiji, pa ti on konkretno odgovori...
- muminovic
#4 Re: Prevod diplome
90% pitanja na ovom forumu su van zdrave pameti.kuli1961 wrote:nemoj se naći uvrijeđenim, no nije li pomalo bezveze ovdje postavljati takva pitanja?
Ljudi otvore temu: "kako otvorit pastetu".
Ili neku temu koju kad ukucas u google mozes za 2 sekunde dobit odgovor.
- vjesticanametli
#5 Re: Prevod diplome
E dobro si nasao to je cifra ca. Nazovi i zavrsidah wrote:Pozdrav, zanima me cijena prevođenja diplome sa apostile pečaom, tačnije koliko košta po stranici. Našao sam nešto na netu, preporučena cijena po kartici/1500 znakova je oko 20 KM.
Unaprijed hvala
-
moonca
#6 Re: Prevod diplome
Nije ni google sto je nekada bio -trazis, kako otvoriti pastetu, a dodje odgovor-pitaj onoga od koga si kupio.muminovic wrote:
90% pitanja na ovom forumu su van zdrave pameti.
Ili neku temu koju kad ukucas u google mozes za 2 sekunde dobit odgovor.
- muminovic
#7 Re: Prevod diplome
Na svu srecu imas na konzervi besplatan broj, pitas njih direkno kako se pasteta otvara.moonca wrote:Nije ni google sto je nekada bio -trazis, kako otvoriti pastetu, a dodje odgovor-pitaj onoga od koga si kupio.muminovic wrote:
Ili neku temu koju kad ukucas u google mozes za 2 sekunde dobit odgovor.![]()
-
moonca
#8 Re: Prevod diplome
Probala sam jednom, jeste bilo 'gluho doba', kaze poruka- korisnik trenutnio nije dostupan.muminovic wrote:Na svu srecu imas na konzervi besplatan broj, pitas njih direkno kako se pasteta otvara.moonca wrote:Nije ni google sto je nekada bio -trazis, kako otvoriti pastetu, a dodje odgovor-pitaj onoga od koga si kupio.muminovic wrote:
Ili neku temu koju kad ukucas u google mozes za 2 sekunde dobit odgovor.![]()
-
dah
#10 Re: Prevod diplome
Ja mislio javit ce se neko da mi dzaba preve. Skupljam pare godinu dana...gajret gajret braćokuli1961 wrote:nemoj se naći uvrijeđenim, no nije li pomalo bezveze ovdje postavljati takva pitanja?
- vjesticanametli
#12 Re: Prevod diplome
A zasto bi neko DZaba radio
Da si napisao odmah posteno trebam prevod nemam love ja bi prva odradila a ovako hinjski DZe sta koliko pa onda mislio sam DZabaka ....njet ne ide
-
moonca
#13 Re: Prevod diplome
Aj , Ti kao da nisi iz Bosne. 
- muminovic
#14 Re: Prevod diplome
Pa da podcjeni koga, vidis da ne smatra vrijednim tudi rad.vjesticanametli wrote:A zasto bi neko DZaba radioDa si napisao odmah posteno trebam prevod nemam love ja bi prva odradila a ovako hinjski DZe sta koliko pa onda mislio sam DZabaka ....njet ne ide
Vjerovatno je samo njegov rad vrijedan.
- vjesticanametli
#15 Re: Prevod diplome
jesam jesam al uvijek drito u kostmoonca wrote:Aj , Ti kao da nisi iz Bosne.
-
kuli1961
#16 Re: Prevod diplome
potpisujem!vjesticanametli wrote:A zasto bi neko DZaba radioDa si napisao odmah posteno trebam prevod nemam love ja bi prva odradila a ovako hinjski DZe sta koliko pa onda mislio sam DZabaka ....njet ne ide
davno sam bio advokat, od svog principala sam naucio i drzao se pravila- od 10 predmeta 2 su uvijek besplatna, samo budi vjest i procijeni da li taj koga besplatno zastupas, zaista nema nikakve mogucnosti da plati zastupanje
iskustvo je pokazalo- upravo ti predmeti besplatnog zastupanja su mi kasnije donijeli dobro platezne predmete!
a foleri se sami otkriju!
- vjesticanametli
#17 Re: Prevod diplome
20 god radim kao prevodilac....svake god min. 2 prevoda free i raji svakako sad kad su poceli ic u njem nisam uzimala lovu
al pro bono mora biti 
-
kuli1961
#18 Re: Prevod diplome
eto, ovaj "pitac vrli" je sam sebi uprskao mogucnost da nesto besplatno rijesi..
cini mi se da mu je prevod/prijevod diplome vazan za npr. karijeru, negdje
no, ipak se pitam.. pise- godinu dana skuplja pare -za prevod??? ili za memoare?
ako je šala, nije mu uspjela...
idemo dalje, na ovom forumu ce uvijek biti prostora za nesto besplatno, misljene, savjet, konkretnu pomoc...
cini mi se da mu je prevod/prijevod diplome vazan za npr. karijeru, negdje
no, ipak se pitam.. pise- godinu dana skuplja pare -za prevod??? ili za memoare?
ako je šala, nije mu uspjela...
idemo dalje, na ovom forumu ce uvijek biti prostora za nesto besplatno, misljene, savjet, konkretnu pomoc...
-
dah
#19 Re: Prevod diplome
Pitam jer su se pojavile cijene 30-40 KM, te navodno je samo njihov pecat i prevod/prijevod validan. Valjda hoce da usicare na egzodusu. Dao bi ja i duplo da imam, samo da vise ne vidim bosne i nasih cinikavjesticanametli wrote:A zasto bi neko DZaba radioDa si napisao odmah posteno trebam prevod nemam love ja bi prva odradila a ovako hinjski DZe sta koliko pa onda mislio sam DZabaka ....njet ne ide
-
moonca
#20 Re: Prevod diplome
Da, ne moze ti neko od clanova foruma prevesti ako nema mogucnost da to ovjeri apostile pecatom.dah wrote: Pitam jer su se pojavile cijene 30-40 KM, te navodno je samo njihov pecat i prevod/prijevod validan. Valjda hoce da usicare na egzodusu. Dao bi ja i duplo da imam, samo da vise ne vidim bosne i nasih cinika
- vjesticanametli
#21 Re: Prevod diplome
Svi koji imaju pecat su validni i nema validnijih....ako je njem. Javi se u pp dacu ti broj i zena ce zavrsiti.... boze sacuvaj sta cu sve cuti cuj samo njihov validan..... naljepi imena ovde ako imas pls da vidim
Ne kosta toliko def.
Ne kosta toliko def.
-
dah
#22 Re: Prevod diplome
Kakve veze ima apostile pecat sa pecatom ovlastenog prevoditeljamoonca wrote:Da, ne moze ti neko od clanova foruma prevesti ako nema mogucnost da to ovjeri apostile pecatom.dah wrote: Pitam jer su se pojavile cijene 30-40 KM, te navodno je samo njihov pecat i prevod/prijevod validan. Valjda hoce da usicare na egzodusu. Dao bi ja i duplo da imam, samo da vise ne vidim bosne i nasih cinika