prevod auta - problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
raconteur
#1 prevod auta - problem
Kupio sam polovno auto na pijaci. Dogovorio se sa covjekom, sve je izgledalo uredno, otisli u agenciju za prevod auta, napravili kupoprodajni ugovor isplatio covjeka i odmah u agenciji pokrenuo proces prevoda auta.... Vec nakon 2 dana covjek iz agencije me zove i kaze na vozilu je "zabrana otudzenja" iz suda, auto se ne moze prevesti. Nazovem covjeka od kojeg sam kupio auto, on mi kaze da ne zna o cemu se radi i ja pokupim papire i odem do suda.... Tamo mi kazu da vlasnik auta ima neki dug prema nekome od 3000 KM i da se auto ne moze prevesti dok se ne izmire ta potrazivanja.... E sada da situacija bude jos komplikovanija, auto nije na covjeku od kojeg sam ga kupio nego na trecem covjeku, u pitanju je neki Iranac koji je navodno van drzave, a taj covjek od kojeg sam kupio auto napravio je s njim samo kupoprodajni ugovor. Nazovem ovoga od kojeg sam kupio auto i kazem mu o cemu se radi i nakon toga zahtjevam da mi vrati novac, a on navodno ostao zatecen time sto sam mu rekao, nije znao da postoji bilo kakva zabrana, govori mi kako vise nema taj novac i trazi od mene da ga cekam dok on uganja tog Iranca i natjera ga da izmiri dug....
E sada ja stvarno ne znam sta bi mi bilo najbolje da uradim, ovo mi je prvo auto koje sam kupio tako da prije ovoga nisam imao nikakvog iskustva u vezi toga, da li da ga prijavim policiji ili..... Ako je neko imao slicnih iskustava bilo kakav savjet bi mi pomogao....
Hvala
E sada ja stvarno ne znam sta bi mi bilo najbolje da uradim, ovo mi je prvo auto koje sam kupio tako da prije ovoga nisam imao nikakvog iskustva u vezi toga, da li da ga prijavim policiji ili..... Ako je neko imao slicnih iskustava bilo kakav savjet bi mi pomogao....
Hvala
- lokalni_razdjevičar
#2 Re: prevod auta - problem
koliko si platio?raconteur wrote:Kupio sam polovno auto na pijaci. Dogovorio se sa covjekom, sve je izgledalo uredno, otisli u agenciju za prevod auta, napravili kupoprodajni ugovor isplatio covjeka i odmah u agenciji pokrenuo proces prevoda auta.... Vec nakon 2 dana covjek iz agencije me zove i kaze na vozilu je "zabrana otudzenja" iz suda, auto se ne moze prevesti. Nazovem covjeka od kojeg sam kupio auto, on mi kaze da ne zna o cemu se radi i ja pokupim papire i odem do suda.... Tamo mi kazu da vlasnik auta ima neki dug prema nekome od 3000 KM i da se auto ne moze prevesti dok se ne izmire ta potrazivanja.... E sada da situacija bude jos komplikovanija, auto nije na covjeku od kojeg sam ga kupio nego na trecem covjeku, u pitanju je neki Iranac koji je navodno van drzave, a taj covjek od kojeg sam kupio auto napravio je s njim samo kupoprodajni ugovor. Nazovem ovoga od kojeg sam kupio auto i kazem mu o cemu se radi i nakon toga zahtjevam da mi vrati novac, a on navodno ostao zatecen time sto sam mu rekao, nije znao da postoji bilo kakva zabrana, govori mi kako vise nema taj novac i trazi od mene da ga cekam dok on uganja tog Iranca i natjera ga da izmiri dug....
Hvala
- shlauf
#4 Re: prevod auta - problem
Ako je auto bilo na CD tablicama plave boje 12 ..... onda je greška agencije jer je morala tražiti od MUP-a potvrdu da su izmirene sve dažbine. Tek nakon dobivanja te potvrde se mogao napraviti kupoprodajni ugovor. Ako su bile naše table onda je zajebano za povrat love. Ja bih ga radije prijavio muriji pa neka on "rodi pare" i to odmah.
Prilikom povratka iranaca u svoju zemlju ako ne prodaju svoje auto onda daju punomoć nekom svom irancu ili nekom trećem licu da mu proda auto jer ako dodje u Iran sa tim autom onda mu njegovi odalame carinu i poreze da mu je neisplativo da ga uvozi. Ima par Samanda koji se vozaju i oni se proizvod eu Iranu i prilikom povratka ti vlasnici nemaju problema. Sad je na tebi šta da uradiš. A mogao bi rreči tom liku od kojeg si kupio auto da ćeš ga prijaviti u MUP pa neka ti donese odmah pare.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Prilikom povratka iranaca u svoju zemlju ako ne prodaju svoje auto onda daju punomoć nekom svom irancu ili nekom trećem licu da mu proda auto jer ako dodje u Iran sa tim autom onda mu njegovi odalame carinu i poreze da mu je neisplativo da ga uvozi. Ima par Samanda koji se vozaju i oni se proizvod eu Iranu i prilikom povratka ti vlasnici nemaju problema. Sad je na tebi šta da uradiš. A mogao bi rreči tom liku od kojeg si kupio auto da ćeš ga prijaviti u MUP pa neka ti donese odmah pare.
-
raconteur
#5 Re: prevod auta - problem
pa upozorio sam ga, ako ne vrati novac, ide prijava u mup, i dao sam mu rok do nedjelje... tablice su nase i taj Iranac ima nasu licnu kartu....shlauf wrote:Ako je auto bilo na CD tablicama plave boje 12 ..... onda je greška agencije jer je morala tražiti od MUP-a potvrdu da su izmirene sve dažbine. Tek nakon dobivanja te potvrde se mogao napraviti kupoprodajni ugovor. Ako su bile naše table onda je zajebano za povrat love. Ja bih ga radije prijavio muriji pa neka on "rodi pare" i to odmah.
-
GaRGa
#6 Re: prevod auta - problem
poslije jebanja nema kajanja, drugi put se prije kupovine informisi...
-
zLatk0
#7 Re: prevod auta - problem
Mozes pokrenuti spor jer te je druga osoba dovela u zabludu, cime nije valjan taj posao. Pogotovo, ako je cijena bila niza znao je za te kazne, ali ima tu i odgovornosti te agencije da se razumijemo..
Svaki kupoprodajni ugovor sadrzi odgovornost za evikciju (mane) od strane prodavca, tako da..
Svaki kupoprodajni ugovor sadrzi odgovornost za evikciju (mane) od strane prodavca, tako da..
-
milojicabrzi
#8 Re: prevod auta - problem
Jesi li ti vidio da auto nije na prodavcu, tj. da je registrovano na nepoznatog covjeka?
- Miki123
#9 Re: prevod auta - problem
Sam si reko na prodavca. nema tu agencije nigdje. Garantujem ti da ovaj nema dokumenta sa potpisom i pečatom agencije. Jebi ga, presvuko te čovjek.
zar je tako teško pročitat šta piše u saobraćajnoj dozvoli?
-
Melami
#10 Re: prevod auta - problem
vidis, vremenom naucis neke stvari.
Ja nikad ne kupujem auto ako ga ne prodaje vlasnik tog auta, nikakve ugovore i to nevjerujem.
Ti ganjaj svoje jer si ti sve po zakonu uradio.
Ja nikad ne kupujem auto ako ga ne prodaje vlasnik tog auta, nikakve ugovore i to nevjerujem.
Ti ganjaj svoje jer si ti sve po zakonu uradio.
- testovi3
#11 Re: prevod auta - problem
radi bilo sta samo ne cekaj da zastari otiđi i kod nekog advokata za besplatni savjet
pa bolje i advokatu dat 1000km da ti izganja povrat para jer inace ovakoostajes bez para
i daj nam ostavi broj tog koji ti je prodo auto mozda ga neko poznaje a usput da bude opomena za druge da se radi o varalici
pa bolje i advokatu dat 1000km da ti izganja povrat para jer inace ovakoostajes bez para
i daj nam ostavi broj tog koji ti je prodo auto mozda ga neko poznaje a usput da bude opomena za druge da se radi o varalici
-
Melami
#12 Re: prevod auta - problem
Ma ganjaj sta samo da prebace dugove na njegovo ime i to je to. Imas ugovor iz agencije kad si kupio auto, javi se nekom advokatu. Tu je sve jasno ko dan.