Prevod auta - kazne
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dimljacar
#1 Prevod auta - kazne
Pozdrav svima. Imam pitanje; da li je IKAKO moguce prevesti auto (promjeniti vlasnika) ako imam neplacene kazne koje su napisane na moje ime i ja sam trenutno vlasnik auta. Dakle, postoji li ikakav nacin?! Auto bi preveo na oca, ili nekog durgog iz kuce. Policija mi je napisala tonu besmislenih kazni, duga prica, da u to ne ulazim sad. Da li postoji ikakav nacin? Preko veze, zakonski..ikako? Hvala
- sirocco
#2 Re: Prevod auta - kazne
dimljacar wrote:Pozdrav svima. Imam pitanje; da li je IKAKO moguce prevesti auto (promjeniti vlasnika) ako imam neplacene kazne koje su napisane na moje ime i ja sam trenutno vlasnik auta. Dakle, postoji li ikakav nacin?! Auto bi preveo na oca, ili nekog durgog iz kuce. Policija mi je napisala tonu besmislenih kazni, duga prica, da u to ne ulazim sad. Da li postoji ikakav nacin? Preko veze, zakonski..ikako? Hvala
nema nikakav drugi nacim osim da platis , vjeruj mi sto prije platis bolje ti je manje ce ti se kamate skupit.
-
2jz
#4 Re: Prevod auta - kazne
prodaj ga otpadu kao sekundarnu sirovinu pa nek ga ta druga osoba kupi od otpada
-
Betand
#5 Re: Prevod auta - kazne
a šta kažeš , policijati napisala gomilu besmislenih kazni ? hahha
-
dimljacar
#6 Re: Prevod auta - kazne
Mozes napisat malo vise o ovome, kakva je procedura?2jz wrote:prodaj ga otpadu kao sekundarnu sirovinu pa nek ga ta druga osoba kupi od otpada
- aerosa
#7 Re: Prevod auta - kazne
Raspitaj se malo u auto kućama koje vrše ragistraciju auta, mislim da ima neka rupa pa se to može izvesti.
U početku nije moglo a unazad pola godine čini mi se da su našli neku fulu u zakonu pa to rade regularno...
Govorim o prevodu a ne o registraciji, znači dok ne platiš na sebe ga nećeš registrovati....
U početku nije moglo a unazad pola godine čini mi se da su našli neku fulu u zakonu pa to rade regularno...
Govorim o prevodu a ne o registraciji, znači dok ne platiš na sebe ga nećeš registrovati....
- bingov buraz
#8 Re: Prevod auta - kazne
Mislim da i jeste caka u tome da regularno nastavi vozati samo ga recimo otac registruje kad ga prevede a on kao sin moze vozati normalno od oca auto.aerosa wrote: Govorim o prevodu a ne o registraciji, znači dok ne platiš na sebe ga nećeš registrovati....
I vuk sit i drzava na gubitku
-
dimljacar
#9 Re: Prevod auta - kazne
To mi i treba, samo prevod, znam da registracija ne moze. Hvala za informaciju, mislim da ipak postoji nacin, samo se treba potrudit malo. Pozzaerosa wrote:Raspitaj se malo u auto kućama koje vrše ragistraciju auta, mislim da ima neka rupa pa se to može izvesti.
- respo
#10 Re: Prevod auta - kazne
a zasto jednostavnije ne platis te kazne?
- shlauf
#11 Re: Prevod auta - kazne
Čuj što ne plati kazne. Ma nabešao ih lola do besvijesti i to najviše onih bezveznih !!!!!!! A kamata narasla jer kazne nije plaćao u roku od 8 dana. Sumnjam da će ti to upaliti jer bi onda svako tako radio ko pravi prekršaje. Vidi ovo: ja se ne sjećam kad sam platio bilo kakvu kaznu u poslednjih 4-5 godina. Jednostavna logika. Volim više nasuti za tu lovu goriva nego plaćati "bezvezne" kazne. A imam vozačku od '80-te godine.
Alee aleeeeeeeee
Alee aleeeeeeeee
- Drvosjeca iz Dejcica
#12 Re: Prevod auta - kazne
Znas kada bih ja to uradio ua svoga sina, NIKAD, mozda ni tada. Otac ce ti time napraviti medvjeđu uslugu...zato plati pa se klati. Mislim da ces nesto nauciti iz ove situacije.
Sretno.
Sretno.
- Miki123
#13 Re: Prevod auta - kazne
Jesam li ja jedini koga interesuje kako su te kazne "zarađene"?
Garant slično ovome: I tako, haver i ja se trkamo, zaobilazimo druga auta, kad eto policije i kazna, a mi se samo malo trkali. Ili ja kreno u central na kafu, parkiro na trotoar, kad tamo kazna 40 KM, stvarno ti policajci nemaju razumijevanja itd itd itd
Inače, ako neko slučajno zna kako da izbjegne plaćanje kazni, nek' mu ne govori, da sutra ne bi bio saučesnik kada ovaj što mu pišu "bezvezne" kazne, povrijedi ili ubije nekog..
Garant slično ovome: I tako, haver i ja se trkamo, zaobilazimo druga auta, kad eto policije i kazna, a mi se samo malo trkali. Ili ja kreno u central na kafu, parkiro na trotoar, kad tamo kazna 40 KM, stvarno ti policajci nemaju razumijevanja itd itd itd
Inače, ako neko slučajno zna kako da izbjegne plaćanje kazni, nek' mu ne govori, da sutra ne bi bio saučesnik kada ovaj što mu pišu "bezvezne" kazne, povrijedi ili ubije nekog..
- Sarayman
#14 Re: Prevod auta - kazne
Sta ce placati kad se besmislene kazne ne placaju. Samo kad zgazis covjeka.respo wrote:a zasto jednostavnije ne platis te kazne?
-
dimljacar
#15 Re: Prevod auta - kazne
shlauf wrote:Čuj što ne plati kazne. Ma nabešao ih lola do besvijesti i to najviše onih bezveznih !!!!!!! A kamata narasla jer kazne nije plaćao u roku od 8 dana. Sumnjam da će ti to upaliti jer bi onda svako tako radio ko pravi prekršaje. Vidi ovo: ja se ne sjećam kad sam platio bilo kakvu kaznu u poslednjih 4-5 godina. Jednostavna logika. Volim više nasuti za tu lovu goriva nego plaćati "bezvezne" kazne. A imam vozačku od '80-te godine.
Alee aleeeeeeeee
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znas kada bih ja to uradio ua svoga sina, NIKAD, mozda ni tada. Otac ce ti time napraviti medvjeđu uslugu...zato plati pa se klati. Mislim da ces nesto nauciti iz ove situacije.
Sretno.
O retardi, jesam upravo zbog ljudi koji vode besmislen zivot kao vi i ciji je najveci cilj u zivotu napravit sto vise postova naveo da ne zelim objasnjavati od kud i koliko kazni imam?! "Lola" i trkanje?! O kakvom izbjegavanju pricate, kazne ostaju, samo auto prevodim, mentoli jedan?Miki123 wrote:Jesam li ja jedini koga interesuje kako su te kazne "zarađene"?
Garant slično ovome: I tako, haver i ja se trkamo, zaobilazimo druga auta, kad eto policije i kazna, a mi se samo malo trkali. Ili ja kreno u central na kafu, parkiro na trotoar, kad tamo kazna 40 KM, stvarno ti policajci nemaju razumijevanja itd itd itd![]()
To je neki humor treb'o bit, sta?
Haj razgulite sa teme ako nemate sta pametno reci, a moderatori pobrisite ovaj njihov SPAM. Ostalim hvala za pomoc, mislim da ce bit dovoljno, ali ako ima jos neko da zna nesto o ovome neka napise, siguran sam da ce i ostali ljudi dolazit do ove teme googlanjem, i sl, i mogla bi biti od velike pomoci.
- chuchumbamayumbe
#16 Re: Prevod auta - kazne
E bas ste vala retardi i mentoli, fino vam je covjek rekao...

-
dimljacar
#17 Re: Prevod auta - kazne
OMG.chuchumbamayumbe wrote:E bas ste vala retardi i mentoli, fino vam je covjek rekao...
![]()
![]()
Mogu te zamolit nesto? Bolje vrati se temi gdje tjeras "divljac iz avlije" i "zmije iz svojih drva" (wtf??) i komentarises kako bi ulazak BiH u EU lose uticao na ljude u njoj

- chuchumbamayumbe
#18 Re: Prevod auta - kazne
Sto si ba nervozan, jel zbog kazni, ili zbog auta?!dimljacar wrote:OMG.chuchumbamayumbe wrote:E bas ste vala retardi i mentoli, fino vam je covjek rekao...
![]()
![]()
![]()
Mogu te zamolit nesto? Bolje vrati se temi gdje tjeras "divljac iz avlije" i "zmije iz svojih drva" (wtf??) i komentarises kako bi ulazak BiH u EU lose uticao na ljude u njoj, ovde stvarno tvoje misljenje ne trebam i ne cijenim, sto vise zamolio bih te da zaobidjes temu ako je to ikako moguce, iako cisto sumnjam. Mojih zadnjih minut vremena posvecena trollovima na ovoj temi..
- chuchumbamayumbe
#19 Re: Prevod auta - kazne
Salu na stranu, ja mislim da se to ne moze uraditi.
Jer, kada se mijenja vlasnik, mijenjaju se i tablice?!
Idu nove tablice, nova saobracajna, tako da se sve prethodno mora ocistiti.
Bez obzira na prezime.
Neka me neko ispravi ako grijesim.
Bez obzira na prezime.
- chuchumbamayumbe
#20 Re: Prevod auta - kazne
Iako se mijenja vlasnik ne trebaju nove tablice na automobilu?!kakavdanakneiskustvu wrote:chuchumbamayumbe wrote:Salu na stranu, ja mislim da se to ne moze uraditi.
Bez obzira na prezime.
ne idu nove tablice,dobije se nova saobraćajna.
Ja sam mislio da idu nove, cim se mijenja vlasnik, a nova saobracajna svakako ide.
ja registrovao svoja auto u oktobru, dobio novu saobracajnu.
- respo
#21 Re: Prevod auta - kazne
dimljacar prvo ne pise se tako nego dimnjacar
pa ajde pojasni onda sto zelis mjenjati vlasnistvo sako ce ti kazne ostati?
da bi ti mogao vaditi licnu pasos bez problema a oca ko jebe jel?
odrasti pa onda malo preuzmi odgovornos za svoje postupke pa onda zivi zivot
-
dimljacar
#22 Re: Prevod auta - kazne
respo wrote:dimljacar prvo ne pise se tako nego dimnjacar
Kaze mi covjek koji je potpuno nepismen. Recenice pocinje malim slovom, bez tacke, i zareza. "OdgovorNOS" ???
Ovde se o svemu vise prica nego o pitanju koje sam postavio, jbg.
A licnu i pasos mogu vadit i ovako i onako, nisam optuzen za masovno ubistvo, vec imam neplacenu saobracajnu kaznu. Kompetentni ljudi samo, koji imaju iskustva ili informacije iz prve ruke, jos jednom. Hvala
- respo
#23 Re: Prevod auta - kazne
ako nisi znao a ocigledno ne znasdimljacar wrote:respo wrote:dimljacar prvo ne pise se tako nego dimnjacar
Kaze mi covjek koji je potpuno nepismen. Recenice pocinje malim slovom, bez tacke, i zareza. "OdgovorNOS" ???
A licnu i pasos mogu vadit i ovako i onako, nisam optuzen za masovno ubistvo, vec imam neplacenu saobracajnu kaznu. Kompetentni ljudi samo, koji imaju iskustva ili informacije iz prve ruke, jos jednom. Hvala
sve je sada povezano cipsom
tako da ti ne da nijedan dokument dok ne izmiris obaveze prema drzavi
kaze ti covjek koji pise kako pise na forumu nije u pitanju pravopis u smislu interpunkcija nego u rijeci kako je napisana
- ARmAn1i
#24 Re: Prevod auta - kazne
hehe ti skonto da se raja sa foruma pali na ove i slicne stvari.. pa loma dolio ulja na vatru..dimljacar wrote:Pozdrav svima. Imam pitanje; da li je IKAKO moguce prevesti auto (promjeniti vlasnika) ako imam neplacene kazne koje su napisane na moje ime i ja sam trenutno vlasnik auta. Dakle, postoji li ikakav nacin?! Auto bi preveo na oca, ili nekog durgog iz kuce. Policija mi je napisala tonu besmislenih kazni, duga prica, da u to ne ulazim sad. Da li postoji ikakav nacin? Preko veze, zakonski..ikako? Hvala
uglavnom dobar si fol napravio
btw predvidjam ti jos 3 stranice dobre i zustre rasprave, do nekog novog slucaja(udesa, pljacke) u gradu
-
dimljacar
#25 Re: Prevod auta - kazne
Pa sta ti onda znaci "odgovornos"? Mozda si mislio na "odgovornost" ?respo wrote:ako nisi znao a ocigledno ne znasdimljacar wrote:respo wrote:dimljacar prvo ne pise se tako nego dimnjacar
sve je sada povezano cipsom
tako da ti ne da nijedan dokument dok ne izmiris obaveze prema drzavi
kaze ti covjek koji pise kako pise na forumu nije u pitanju pravopis u smislu interpunkcija nego u rijeci kako je napisana
Ma za to za licnu i pasos ne znam i ne zanima me, pasos i licnu imam, bitan mi je prevod auta.
Jok ja, stvarno me zanima, a vjerujem i mnoge druge. Na zalost, samo dvoje ljudi je dalo konkretan odgovor na pitanje, sve ostalo nevezano za temu. Nadam se da cu iskoristiti nesto od toga, a u medjuvremenu ostali ako nesto znaju nek napisu. Ako ikako moze bez komentara odakle mi kazne, koliko sam ljudi ubio sa autom. HvalaARmAn1i wrote:hehe ti skonto da se raja sa foruma pali na ove i slicne stvari.. pa loma dolio ulja na vatru..dimljacar wrote:Pozdrav svima. Imam pitanje; da li je IKAKO moguce prevesti auto (promjeniti vlasnika) ako imam neplacene kazne koje su napisane na moje ime i ja sam trenutno vlasnik auta. Dakle, postoji li ikakav nacin?! Auto bi preveo na oca, ili nekog durgog iz kuce. Policija mi je napisala tonu besmislenih kazni, duga prica, da u to ne ulazim sad. Da li postoji ikakav nacin? Preko veze, zakonski..ikako? Hvala
uglavnom dobar si fol napravio
btw predvidjam ti jos 3 stranice dobre i zustre rasprave, do nekog novog slucaja(udesa, pljacke) u gradu