zanima me da li iko zna mozda neku agenciju za prevodjenje kojoj su potrebni prevodioci?
Ili recimo kako uopste zapoceti svoju prevodilacku karijeru?
Vasa iskustva do sad???
translate.google.batrendzyyyy wrote:hi everyone![]()
zanima me da li iko zna mozda neku agenciju za prevodjenje kojoj su potrebni prevodioci?
Vasa iskustva do sad???
mali_balon wrote:trendzyyyy wrote:hi everyone![]()
Vasa iskustva do sad???
translate.google.ba
i zapocnes karijeru
trendzyyyy wrote:hi everyone![]()
Vasa iskustva do sad???
sarajevonekad wrote:mali_balon wrote:trendzyyyy wrote:hi everyone![]()
Vasa iskustva do sad???
translate.google.ba
i zapocnes karijeru
Kako da ne.
Eto probaj sa google translate prevodit nešto za bilo koju zvaničnu isntituciju, pogotovo zapadnu, pa mi javi kako si prošo...ali budi pošten i iskren, nemoj one mišje provincijalsko-balkanske politike ćutanja ili napda kao odbrane...samo budi fer... čuj "google translate"...možeš prevesti neke riječi, mada je i to često upitno kada je u pitanju stručna oblast...
Evo, nek ti google translate da iole smislen prevod npr. ove rečenice: "An argument is termed valid if its conclusion does indeed follow from its premises"...
ili
" These can be assigned values or can be quantified as to when they apply with the universal quantifier (always apply) or the existential quantifier (applies at least once)"
da ne idem dalje...
A šta ćemo sa usmenim prevodom? Kako ti google translate tu može pomoći?
Jedno je misliti da možeš prevoditi a nešto sasvim drugo je biti profesionalni prevodilac..iliti "prevoditelj" po ovom novom, poslijeratnom jeziku.
pozzz
s.

slažem se, ali ako si tek na početku (a iskustvo moraš steći), ok su i agencije. u zavisnosti od jezika, mogu ti ja par preporučiti.vjesticanametli wrote:bez iskustva tesko da ces uspjeti
imas na netu stranica pa guglaj malo
u bih agencije placaju mizeriju i ja licno ne radim s njima ........... ne moras biti tumac da se bavis ovim poslom ali neces moci raditi prevode gdje klijent trazi ovjeren prevod (osim da imas nekog s pecatom i onda stavis pecat na prevod)
na google trans. ne pomisljaj