previse mrsav?
Moderator: anex
-
znanjeimanje
#1 previse mrsav?
Ovako. Imam jedan neobican problem. Svi kukaju kako su predebeli i da im je smrsat a meni je situacija obratna. Imam 16g skoro 17., ali imam tek oko 48 kila, visina oko 172-174cm ne znam tacno. Tu varira u 1-2 gore dole. Nekada dodje na 49 recimo a zna i oko 47kg. I tako vec neko vrijeme. Nikada nisam imao preko 50kg. Znaci nemam problem sa jelom. Jedem otprilike normalno. Mozda ne previse, ali jedem barem normalno. Npr ujutro kad ustanem uvijek doruckujem, poslije podne rucam, zna se desiti da pojedem sta ja znam recimo cevape desetku pa onda navecer negdje oko deset sati pojedem recimo 4 kriske hljeba namazem necim. I tako. Znaci ne gladujem bas, ali problem je sto svaki dan barem jednom imam veliku nuzdu, i vjerovatno sve to izbacim. Sad, me zanima da li postoje ovako neki preparati koji bi se moglo kupiti da je za debljanje? Mislim, meni ne trebaju nesto sto ce mi otvoriti apetit, nije da mi se nejede, bas nikada ne pazim sta jedem, jedem realno sve, i u bilo koje doba dana i noci kad god mi se jede, ali jednostavno takva je situacija. Pa reko mozda znate nesto sto bi se ovako moglo kupiti da je za debljanje.
- zli_hordas
#2 Re: previse mrsav?
Udebljati se je vrlo lako samo uneses vise kalorija nego sto ih potrosis.
-
znanjeimanje
#3 Re: previse mrsav?
Lahko je tako reci, mada realno i jesam na neki nacin aktivan. Uglavnom kad je skola, pjesacim sve do skole pjeske, treba mi nekih 20 minuta, tako isto i dok se vratim, zivim na 5. spratu i nemamo lifta tako da idem pjeske. Izlazim s drustvom cesto tako da idem gore dole i u zgradi i vani pjeske. Ali opet i drugih ima takvih, a nije da premalo jedem da kazem da nema sanse neke.
-
convict
#4 Re: previse mrsav?
Probaj uzimati B vitamin (B kompleks)
- zli_hordas
#5 Re: previse mrsav?
Pa opet zavisi da li zelis da se samo udebljas ( to jeste sa dobijes salo oko stomaka) ili da dobijes misicnu masu i na taj nacin se udebljas,ja bi ti preporucio da odes na neki bilderski forum tipa forum.teretana ili realx3mforum jer ces tamo dobiti najbolje informacije o prehrani.
-
znanjeimanje
#6 Re: previse mrsav?
A mislim da mi taj b komplex nece nesto pomoc jer je to kao za apetit, a nije da ja bas nemam apetita, samo je problem sto da izvinete sve to iserem iz sebe u wc-u jer svaki dan imam redovnu stolicu. Po meni je jedino rjesenje ili da nekako sprjecim tu stolicu koristeci nesto ili da pijem nesto od cega se deblja automatski dok to konzumiras, naravno ne odma nego s vremena na vrijeme. A sad, sto se tice sala, kazem vam imam oko 174cm otprilike i dosta izgledam mrsavo, mislim da kad bih nabacio cak i 10 kila da ne bi izgledao debelo niti sa salom, a ovako ne isplati mi se ici u teretanu da se samo bildam, jer to nece nesto pomoc.
-
amko76
#7 Re: previse mrsav?
Hehe pa to je normalno u tim godinama
Tek ćeš da se razviješ. Samo vježbe sa utezima (teretana) ili vježbe sa težinom vlastitog tijela. Ništa drugo ne postoji.
Edit: Čuj teretana neće pomoći
Hehe koliko imaš da naučiš, e da mi se vratiti u te godine 
Edit: Čuj teretana neće pomoći
- Traktor`
#8 Re: previse mrsav?
u prodavnicama u kojima se prodaju preparati za bodibilding, kupis megamasu...ne znam koliko kosta i to, ali eto mozda da probas s tim...
sretno...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9 Re: previse mrsav?
idi ljekaru i kontrolisi stitnu zlijezduznanjeimanje wrote:Ovako. Imam jedan neobican problem. Svi kukaju kako su predebeli i da im je smrsat a meni je situacija obratna. Imam 16g skoro 17., ali imam tek oko 48 kila, visina oko 172-174cm ne znam tacno. Tu varira u 1-2 gore dole. Nekada dodje na 49 recimo a zna i oko 47kg. I tako vec neko vrijeme. Nikada nisam imao preko 50kg. Znaci nemam problem sa jelom. Jedem otprilike normalno. Mozda ne previse, ali jedem barem normalno. Npr ujutro kad ustanem uvijek doruckujem, poslije podne rucam, zna se desiti da pojedem sta ja znam recimo cevape desetku pa onda navecer negdje oko deset sati pojedem recimo 4 kriske hljeba namazem necim. I tako. Znaci ne gladujem bas, ali problem je sto svaki dan barem jednom imam veliku nuzdu, i vjerovatno sve to izbacim. Sad, me zanima da li postoje ovako neki preparati koji bi se moglo kupiti da je za debljanje? Mislim, meni ne trebaju nesto sto ce mi otvoriti apetit, nije da mi se nejede, bas nikada ne pazim sta jedem, jedem realno sve, i u bilo koje doba dana i noci kad god mi se jede, ali jednostavno takva je situacija. Pa reko mozda znate nesto sto bi se ovako moglo kupiti da je za debljanje.
- Industrialyzer
#10 Re: previse mrsav?
Probaj ti jesti 4-5 puta dnevno
Te 4 kriske hljeba sto ti navece namazes ti nista ne znace. Neko ti vec rece, unosi sto vise kalorija, uneses vise nego sto potrosis i nemas problema. Ovo naravno sve vazi ako si zdrav. Znaci, 5 obroka dnevno jedi neka 2 mjeseca, ako tad ne bude rezultata onda idi doktoru 
- Ajatolah_
#11 Re: previse mrsav?
50-tak kg na 170cm je baš malo, ja bih na tvom mjestu prvo vidio je li sve u redu s organizmom, pa tek onda pokušati udebljati na ovaj način.
-
Mr.Penguin
#12 Re: previse mrsav?
Sta si uradio do sada da se udebljas sa hranom?znanjeimanje wrote:Ovako. Imam jedan neobican problem. Svi kukaju kako su predebeli i da im je smrsat a meni je situacija obratna. Imam 16g skoro 17., ali imam tek oko 48 kila, visina oko 172-174cm ne znam tacno. Tu varira u 1-2 gore dole. Nekada dodje na 49 recimo a zna i oko 47kg. I tako vec neko vrijeme. Nikada nisam imao preko 50kg. Znaci nemam problem sa jelom. Jedem otprilike normalno. Mozda ne previse, ali jedem barem normalno. Npr ujutro kad ustanem uvijek doruckujem, poslije podne rucam, zna se desiti da pojedem sta ja znam recimo cevape desetku pa onda navecer negdje oko deset sati pojedem recimo 4 kriske hljeba namazem necim. I tako. Znaci ne gladujem bas, ali problem je sto svaki dan barem jednom imam veliku nuzdu, i vjerovatno sve to izbacim. Sad, me zanima da li postoje ovako neki preparati koji bi se moglo kupiti da je za debljanje? Mislim, meni ne trebaju nesto sto ce mi otvoriti apetit, nije da mi se nejede, bas nikada ne pazim sta jedem, jedem realno sve, i u bilo koje doba dana i noci kad god mi se jede, ali jednostavno takva je situacija. Pa reko mozda znate nesto sto bi se ovako moglo kupiti da je za debljanje.
- Altsa
#13 Re: previse mrsav?
moras samo kolicinski povecati obroke...to sto ides svaki dan u cenifu je normalna stvar i to nije nikakav problem...pitaj ove sto ne idu...normalan zivot. tj. redovni obroci a ne ustanes kasno pa preskocis dorucak onda rucas izades dodes kasno ne veceras i to je to...ovo je bio moj slucaj jer sam uvijek bio premrsav a jos sam visi od tebe... e sad meni je nesto drugo pomoglo ali kod tebe to ne pali...kad te uzme zena pod svoje htio ne htio moras se udebljati...u braku je spas ali ti jos trebas pricekati za to
znaci ako pojedes dva jajeta za dorucak ti pojedi 4 i jos dodaj malo kakvih suhomesnatih preradevina
pa hljeba i to ti je to...zna se od cega se deblja...meso, tjestenina, slatko itd... ima vremena da se udebljas...znam vjerojatno ti smeta - fizicki izgled sto si mrsav i meni je ...a li sve ce to proci kada malo budes stariji...i ne prestaj da pjesacis
i reci hvala bogu sto idem u halu svaki dan to je sasvim normalno...
Last edited by Altsa on 19/07/2012 13:15, edited 1 time in total.
- madnessa
#14 Re: previse mrsav?
Trening snage (teretana) će ti zasigurno pomoći. Jačat ćeš mišiće, što će samo po sebi dati puniji izgled, a i način na koji organizam raspoređuje hranjive materije će se promijeniti, te ćeš dobivati i na kilaži.
- vukojebina
#15 Re: previse mrsav?
Ozenis se brate, i zagarantovano ti je 15 i vise kila gore 
- touch brain
#16 Re: previse mrsav?
ja sam imao slican problem..
pokusao sam skoro sve;vitamine,jeo 5 kila banana dnevno,mutio si milkshake-ove,posjetio ljecnika koji je rekao da sam zdrav ko dren itd...jednostavno sam se morao pomirit s cinjenicom da imam turbo metabolizam...
rjesnje moga problema je vrijeme..sto sam vise stario tako sam dobijao na kilazi
pokusao sam skoro sve;vitamine,jeo 5 kila banana dnevno,mutio si milkshake-ove,posjetio ljecnika koji je rekao da sam zdrav ko dren itd...jednostavno sam se morao pomirit s cinjenicom da imam turbo metabolizam...
rjesnje moga problema je vrijeme..sto sam vise stario tako sam dobijao na kilazi
-
bosnjo89
#17 Re: previse mrsav?
joj ogladnio sam citajuci ove postove o debljanju i hrani
ja sam vjecito bio mrsav, citav svoj zivot. ista kilaza uvijek.. oko 70kg. znalo se spustiti do 68, pa dici na 75 i tako
onda kad sam ostavio cigare, pa svaki put inace kada mi se pripusi (a to se cesto desavalo), ja umjesto cigare uzmem cokoladu, smoki, slatkise, sendvic bilo sta. za mjesec dana dobio 15 kila (znam previse je
)
- ujutru pahuljice obavezno
- izmedju dorucka i rucka mnogo zajebancija tipa cokolada, sendvica i svega sto se u kratkom roku moze spremiti ili otpakovati
- rucak
- izmedju rucka i vecere ista stvar, mnogo tih gluposti
- vecera
- poslije vecere mozda koja cokolada i tako
sedmicno sam dobijao preko 2kg ciste mase (jeste da je salo)
poslije uhvatila prpa sta ako ne stane ovo sa kilama?! i samim s tim sto sam tako poceo razmisljati to mi automatski uticalo na psihu tako da mi se sam apetit smanjio. sada imam normalno 3 obroka dnevno i rijedje jedem po strani.
u mom slucaju je bilo do psihe i cigara.. a i ja sam mislio da mnogo jedem dok sam se vrtio oko 70kg, a vjeruj mi da nije mnogo bilo uopste sada kada znam sta znaci jesti ko konj
eto odoh jesti
ja sam vjecito bio mrsav, citav svoj zivot. ista kilaza uvijek.. oko 70kg. znalo se spustiti do 68, pa dici na 75 i tako
onda kad sam ostavio cigare, pa svaki put inace kada mi se pripusi (a to se cesto desavalo), ja umjesto cigare uzmem cokoladu, smoki, slatkise, sendvic bilo sta. za mjesec dana dobio 15 kila (znam previse je
- ujutru pahuljice obavezno
- izmedju dorucka i rucka mnogo zajebancija tipa cokolada, sendvica i svega sto se u kratkom roku moze spremiti ili otpakovati
- rucak
- izmedju rucka i vecere ista stvar, mnogo tih gluposti
- vecera
- poslije vecere mozda koja cokolada i tako
sedmicno sam dobijao preko 2kg ciste mase (jeste da je salo)
poslije uhvatila prpa sta ako ne stane ovo sa kilama?! i samim s tim sto sam tako poceo razmisljati to mi automatski uticalo na psihu tako da mi se sam apetit smanjio. sada imam normalno 3 obroka dnevno i rijedje jedem po strani.
u mom slucaju je bilo do psihe i cigara.. a i ja sam mislio da mnogo jedem dok sam se vrtio oko 70kg, a vjeruj mi da nije mnogo bilo uopste sada kada znam sta znaci jesti ko konj
eto odoh jesti
-
harisaga
#18 Re: previse mrsav?
Ne jedes dovoljno.to je sve.Pocni sa treninzima snage i povecaj unos kalorija/hrane.Nek hrana bude jaka i kvalitetna i mozes dodati neki mass gainer i moras se udebljati
.Ovi mrsavi sto govore da jedu normlano,su u zabludi.Da jedete normalno ne bi bili mrsavi...
-
znanjeimanje
#19 Re: previse mrsav?
Sto se tice doktora, ne idem mu bas precesto niti sam ikada isao bas radi toga, ali svake godine odem 2-3 puta radi nekih manjih problema tipa prehlade i tako to. Bio sam zadnji put prije 2-3 mjeseca i nista mi nije rekla. Niti mi je ikada spominjala da nesto nije uredu. Istina da nisam ni pitao, ali kad skinem majicu pa me pregleda da misli da nesto nije uredu valjda bi me savjetovala da odem na pretrage, ipak je doktor.
Sto se tice teretane, da u pravu si. Nisam bas ono 100% ni upucen u to. Samo radim malo onako cisto radi sebe bezveze neke obicne vjezbe kod kuce tipa sklekovi i to. Ali nista posebno. A kontam da teretanom mogu samo ojacat misice, ne i udebljat se i dobit tezinu, a cak i znojenjem mogu na taj nacin smrsati? Ja mislim da sam cak i solidno gradjen, nisam nesto prebildan ali sam dosta mrsav pa mi ni misici ne mogu doci toliko do izrazaja. Uglavnom to i nije bitna stvar.
Evo reci cu vam kako sam proveo jucerasnji dan uz hranu pa eto cisto da vidite sta sam jeo. Za dorucak sam pojeo lepinu i po znaci namazao i uzeo malo sira. Iza toga sam popio jedno 2 case soka, i vode ne znam sad koliko, pa sam pojeo jedno 2 reda cokolade. Onda sam iza toga za rucak jeo mesa i negdje oko jednu lepinu s tim (jucer bila lepina na meniju xD). Iza toga sam pojeo kolac i opet malo pio soka, vode i tako to. I na kraju sam vecerao 3-4 kriske hljeba i zalio mlijekom.
Eto to je moj jucerasnji dan sto se tice prehrane.
Sto se tice teretane, da u pravu si. Nisam bas ono 100% ni upucen u to. Samo radim malo onako cisto radi sebe bezveze neke obicne vjezbe kod kuce tipa sklekovi i to. Ali nista posebno. A kontam da teretanom mogu samo ojacat misice, ne i udebljat se i dobit tezinu, a cak i znojenjem mogu na taj nacin smrsati? Ja mislim da sam cak i solidno gradjen, nisam nesto prebildan ali sam dosta mrsav pa mi ni misici ne mogu doci toliko do izrazaja. Uglavnom to i nije bitna stvar.
Evo reci cu vam kako sam proveo jucerasnji dan uz hranu pa eto cisto da vidite sta sam jeo. Za dorucak sam pojeo lepinu i po znaci namazao i uzeo malo sira. Iza toga sam popio jedno 2 case soka, i vode ne znam sad koliko, pa sam pojeo jedno 2 reda cokolade. Onda sam iza toga za rucak jeo mesa i negdje oko jednu lepinu s tim (jucer bila lepina na meniju xD). Iza toga sam pojeo kolac i opet malo pio soka, vode i tako to. I na kraju sam vecerao 3-4 kriske hljeba i zalio mlijekom.
- Altsa
#20 Re: previse mrsav?
sta znaci jeo meso ? bitno je koliko si pojeo tog mesa, a ne sto si jeo meso...nije isto ako pojedes jednu fasiranu sniclu ili tri snicle... kao sto sam ranije rekao moras povecati kolicinski unos hrane...kako budes stariji sve ces biti deblji + zenidba

- haris0032
#21 Re: previse mrsav?
Imao sam slican problem, ne bas ko tvoj, al eto, na 192cm visine imao 74 kg.
Isao u teretanu cetiri mjeseca, jeo pet puta dnevno, ali samo zdravu hranu, piletinu, rizu, krompir, pahuljice, crveno mesto, ribu itd. i to sve pojacao whey proteinom i eto ga, za 4 mjeseca dobio 6 kg. i naravno ne spada kilaza i nakon sto ne treniram duze od pola godine.
Sad sam na 82kg i planiram opet s teretanom i hranom poceti i da zaokruzim na jedno 90 do sljedeceg ljeta.
Moras samo znati da je to dug proces i ne moze preko noci!
javi se nekom strucnjaku za teretanu i ishranu i rjesit ces svoj problem.
Isao u teretanu cetiri mjeseca, jeo pet puta dnevno, ali samo zdravu hranu, piletinu, rizu, krompir, pahuljice, crveno mesto, ribu itd. i to sve pojacao whey proteinom i eto ga, za 4 mjeseca dobio 6 kg. i naravno ne spada kilaza i nakon sto ne treniram duze od pola godine.
- Industrialyzer
#22 Re: previse mrsav?
znanjeimanje wrote:Sto se tice doktora, ne idem mu bas precesto niti sam ikada isao bas radi toga, ali svake godine odem 2-3 puta radi nekih manjih problema tipa prehlade i tako to. Bio sam zadnji put prije 2-3 mjeseca i nista mi nije rekla. Niti mi je ikada spominjala da nesto nije uredu. Istina da nisam ni pitao, ali kad skinem majicu pa me pregleda da misli da nesto nije uredu valjda bi me savjetovala da odem na pretrage, ipak je doktor.
Opet ti napominjem, tvoja veceras ovdje nista ne znaci, nisi valjda jeo samo hljeb ?
Sta znaci to da si jeo meso ? Koliko si ga pojeo ? Ja npr. za jedan obrok pojedem 5-6 pilecih fileta.
Nemoj uzimati lepinu i po i MALO sira, uzmi pola lepine i vise sira, to ti je mnogo bolje. Naravno uz uslov da je kvalitetan sir
I jos jednom ponavljam da 3 obroka nisu dovoljna da se udebljas, moras druze tu dodati jos 1-2 obroka
Ali posto vidim da si jako mlad, ne brini se, doci ce tezina. I ja sam u tvojim godinama bio kost i koza
-
Ambrozija
#23 Re: previse mrsav?
Na visinu od 173cm, idealna tezina za muskarce je 68 kilograma.
Ti vec imas idealnu tezinu, odnosno mozda 2 do 3 kilograma jos gore, dakle do 85, ali 90 bi bilo previse.haris0032 wrote:Imao sam slican problem, ne bas ko tvoj, al eto, na 192cm visine imao 74 kg.
Isao u teretanu cetiri mjeseca, jeo pet puta dnevno, ali samo zdravu hranu, piletinu, rizu, krompir, pahuljice, crveno mesto, ribu itd. i to sve pojacao whey proteinom i eto ga, za 4 mjeseca dobio 6 kg. i naravno ne spada kilaza i nakon sto ne treniram duze od pola godine.Sad sam na 82kg i planiram opet s teretanom i hranom poceti i da zaokruzim na jedno 90 do sljedeceg ljeta.
-
znanjeimanje
#24 Re: previse mrsav?
Naravno, nikad nejedem sam hljeb. Za veceru sam taj hljeb ovaj put namazao pastetom, a kad sam reko meso, ono natrpo sam punu lepinu mesa, nezz koliko je stalo bilo je otprilike tako bas nekoliko fileta. Uglavnom bila je puna da nije vise moglo stat xD
A sto se tice dorucka, jucer sam u tu lepinu sa sirom jeo salame, znaci u lepinu stavio dosta salame i tako jeo i uporedo malo sira. Uglavnom praktikrujem da nejedem uvijek isto nego da mijenjam koliko sam u mogucnosti.
A sto se tice dorucka, jucer sam u tu lepinu sa sirom jeo salame, znaci u lepinu stavio dosta salame i tako jeo i uporedo malo sira. Uglavnom praktikrujem da nejedem uvijek isto nego da mijenjam koliko sam u mogucnosti.