Preventiva i poboljšanje čula
Moderator: anex
-
BjeziSamira
#1 Preventiva i poboljšanje čula
Nemam posebnih problema sa sluho,vidom,ali ipak želim otići na preventivni pregled (bolje sprečiti nego liječiti) ,jer čovjek ne zna da ima problem sa čulima sve dok ih ne počne gubiti.Trenutno imam vremena i želim da sluh,vid dovedem do sopstvenog maksimuma,i da uz savjete liječniika to stanje održavam do vijeka vijekova.U tom slučaju kakav pregled trebam obaviti,jer nikad nisam išao kod specijalista za čula.Da li nakon tog pregleda mogu obavljati some čišćnjena,odstranjivanja isl. kako bi bolje čuo,vidio ,a da pri tome nemam dijagnosticiranu nikakvu bolest?Da li uopšte kod specijalista mogu zakazati pregled iako nemam bolova i MENI UOČLJIVIH problema sa sluhom,vidom i glasom a ipak želim da pregledam uho(a) i oči radi poboljšanja.Da li kod specijalista za čula mogu saznati informacije u vezi očuvanja dobrog sluha i vida,tj. načina čišćnjenja uha i oka,namirnica koje trebam jesti isl. tokom cijelog života,jer želim da u starosti i do smrti imam što bolji sluh i vid koji mi je genetski određen?Hvala na svakoj sugestiji. 
-
hajjatt
#2 Re: Preventiva i poboljšanje čula
Bolje ces proci ako odes kod privatnog ORL i mozes komotno zakazati pregled,ne moras prije toga imati neki zdravstveni problem.
Pametan potez cuvati svoje zdravlje.
Pametan potez cuvati svoje zdravlje.