Prevent robovlasnicka firma

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Djubre_

#176 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

Dobio si ga, da ti nebi morali dati stalni :wink: prvo se takvih rjesavaju. A ove ce jos malo handriti..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
đana

#177 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by đana »

andr0id wrote:Dobio si ga, da ti nebi morali dati stalni :wink: prvo se takvih rjesavaju. A ove ce jos malo handriti..

Tačno, to i jest GLAVNI razlog...zato i jest najviše OTPUŠTENIIH onih koji imaju preko 7 godina radnog staža i više! Mnogi su u čudu ostali zašto dobijaju otkaz upravo ti koji su toliko godina u radnom odnosu, a radnici koji imaju po 1 godinu i koji mjesec ostaju da rade( da još malo rintaju)dok ne napune dvije godine i noga pa će opet vratiti ove stare naravno s novim ugovorom NA ODREĐENO VRIJEME i tako ih mogu držati cijelu vječnost ...Smeće od firme i države kad im to sve dozvoljava...FUJ!!!
Kalajdzija

#178 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Kalajdzija »

Pozdrav svim uposlenim doticne firme i ostalih tzv. robovlasnickih firmi nase drage BiH.

Nemojte me pogresno shvatiti ali morate biti svjesni sljedecih stvari:

broj 1. Morate se izboriti za prava u firmi gdje radite sami. To nece niko uraditi za vas.
broj 2. Ako niste spremni da se angazujete povodom tacke jedan (i rizikujete, ili cak zrtvujete) onda nemate pravo da se zalite i kukate i budite spremni da trpite sve ono sto dozvolite vasem poslodavcu.
broj 3. Ako nemate predstavu kako se radnici organizuju i bore u industrijskim pogonima pogledajte film 'Norma Rae' (ovo posebno vazi za zene, ali i za ostale radnike)

Sad mozda zvucim kao da mlatim tudjim (znate vec cime) u gloginje, ali ne preostaje vam nista drugo. Zelim vam puno uspjeha i kada se organizujete ukljucite obavezno mladog i nepotkupljivog advokata, jer je pravna pomoc neophodna (znam iz iskustva).

Pozdrav
mayab

#179 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by mayab »

Bilo kako bilo, ali stvarno ne volim te pohvalne price (novinarske) o poslovnim uspjesima nasih firmi, a u uspjehu uziva manjina gazdi i visoko pozicioniranih menadzera!
A pri tome, radnik u proizvodnji skoro robovski radi za pare da eto nekako prezivi mjesec dana.
Dokle god taj takav ne bude imao normalno radno vrijeme, koliko toliko normalnu mjesecnu platu (barem 1000 KM "u rukama"), ljudske uslove rada, regularan godisnji odmor, e poserem se na takve "uspjesne firme"!
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#180 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by A1fa »

mayab wrote:Bilo kako bilo, ali stvarno ne volim te pohvalne price (novinarske) o poslovnim uspjesima nasih firmi, a u uspjehu uziva manjina gazdi i visoko pozicioniranih menadzera!
A pri tome, radnik u proizvodnji skoro robovski radi za pare da eto nekako prezivi mjesec dana.
Dokle god taj takav ne bude imao normalno radno vrijeme, koliko toliko normalnu mjesecnu platu (barem 1000 KM "u rukama"), ljudske uslove rada, regularan godisnji odmor, e poserem se na takve "uspjesne firme"!
PR-public relations- taj novinarski članak je naručen i napisan od strane prevent osoblja i onda kontaktiraš klix, avaz, oslobodjenje da to objave. To možeš i ti uraditi, samo platiš ;)
NNNN

#181 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by NNNN »

A1fa wrote:
mayab wrote:Bilo kako bilo, ali stvarno ne volim te pohvalne price (novinarske) o poslovnim uspjesima nasih firmi, a u uspjehu uziva manjina gazdi i visoko pozicioniranih menadzera!
PR-public relations- taj novinarski članak je naručen i napisan od strane prevent osoblja i onda kontaktiraš klix, avaz, oslobodjenje da to objave. To možeš i ti uraditi, samo platiš ;)
i onda to oni objave, bez obzira koju količunu propagande i laži članak sadrži, i naravno isključe komentare.
RuvkeZe

#182 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

Kalajdzija wrote:Pozdrav svim uposlenim doticne firme i ostalih tzv. robovlasnickih firmi nase drage BiH.

Nemojte me pogresno shvatiti ali morate biti svjesni sljedecih stvari:

broj 1. Morate se izboriti za prava u firmi gdje radite sami. To nece niko uraditi za vas.
broj 2. Ako niste spremni da se angazujete povodom tacke jedan (i rizikujete, ili cak zrtvujete) onda nemate pravo da se zalite i kukate i budite spremni da trpite sve ono sto dozvolite vasem poslodavcu.
broj 3. Ako nemate predstavu kako se radnici organizuju i bore u industrijskim pogonima pogledajte film 'Norma Rae' (ovo posebno vazi za zene, ali i za ostale radnike)

Sad mozda zvucim kao da mlatim tudjim (znate vec cime) u gloginje, ali ne preostaje vam nista drugo. Zelim vam puno uspjeha i kada se organizujete ukljucite obavezno mladog i nepotkupljivog advokata, jer je pravna pomoc neophodna (znam iz iskustva).

Pozdrav

Krenuli su radnici sa pridruzivnajem sindikatu ali znas na sve to sto kaze doticni direktor firme vi cete biti krivi za propast ove frime ako se pridruzite sindikatu....
iz zadnje klupe

#183 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by iz zadnje klupe »

Ide li vam na zivce što često na klix-u možete naći pretjerano hvalisav članak o nekoj firmi ili sl., zar ne postoji zakon koji tjera medije da napisu da je u pitanju plaćen oglas, bar ovako npr na dnu priloga (marketing služba)

Ne postoji firma firma koja se više hvali u BIH u medijima od Preventa ( izuzev čini mi se aluminija iz Brajkovićevog perioda)

Ako je bar 50% tačno ono što ovde radnici Preventa kažu, pa gdje je CIN, Slobodna Bosna, NVO-i, ili ih je sve Prevent potplatio da mu pišu hvalospjeve ?
RuvkeZe

#184 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

iz zadnje klupe wrote:Ide li vam na zivce što često na klix-u možete naći pretjerano hvalisav članak o nekoj firmi ili sl., zar ne postoji zakon koji tjera medije da napisu da je u pitanju plaćen oglas, bar ovako npr na dnu priloga (marketing služba)

Ne postoji firma firma koja se više hvali u BIH u medijima od Preventa ( izuzev čini mi se aluminija iz Brajkovićevog perioda)

Ako je bar 50% tačno ono što ovde radnici Preventa kažu, pa gdje je CIN, Slobodna Bosna, NVO-i, ili ih je sve Prevent potplatio da mu pišu hvalospjeve ?

Ne 50 posto sto posto su tacne sve infromacije....Ni meni jasno zasto neko nece da provjeri sta se desava zasto samo njihovu stranu price prica
Konjanik

#185 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Konjanik »

imam par prijatelja koji su dobili otkaze u preventu nakon par godina rada u toj firmi,stvarno mi smeta svaki put kad vidim hvalospjeve o preventu u sustini nacin na koji prevent stice popularnost, vlasnik preventa milione je cinjenica da SIPA, porezna inspekcija i konacno sve stranke na vlasti zmire na nevjerovatan mobbing radnika kao i zakidanje drzave za milione maraka.
Ipak, ostaje cinjenica da do sada nismo vidjeli ni jedan strajk niti jedne demostracije randika preventa, dakle organizujte se u sindikat izadjite u otvorenu borbu protiv preventovog kriminala, ako sutite onda trpite i nemojte se cuditi nicemu.
đana

#186 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by đana »

Konjanik wrote:imam par prijatelja koji su dobili otkaze u preventu nakon par godina rada u toj firmi,stvarno mi smeta svaki put kad vidim hvalospjeve o preventu u sustini nacin na koji prevent stice popularnost, vlasnik preventa milione je cinjenica da SIPA, porezna inspekcija i konacno sve stranke na vlasti zmire na nevjerovatan mobbing radnika kao i zakidanje drzave za milione maraka.
Ipak, ostaje cinjenica da do sada nismo vidjeli ni jedan strajk niti jedne demostracije randika preventa, dakle organizujte se u sindikat izadjite u otvorenu borbu protiv preventovog kriminala, ako sutite onda trpite i nemojte se cuditi nicemu.
Mi se nemamo više čemu čuditi kad je ova j.... firma u pitanju...NISU LJUDI SJEDILI SKRŠTENIH RUKU, MUTAVI I GLUPI, DOLAZILA JE INSPEKCIJA VIŠE PUTA I ZAR MISLIŠ DA NE ZNAJU ZA OVAKVA DEŠAVANJA, ZAR MISLIŠ DA NE ZNAJU DA LJUDI RADE TOLIKE GODINE POD UGOVOROM " NA OREĐENO VRIJEME" I DA SE RADE RAZNE TORTURE NAD JADNIM RADNICIMA, DA LJUDI PADAJU ZA MAŠINAMA... ZNA TO MAFIJA SVE SAMO ŠTO TO PREVENT ZATAŠKA I SVE ODE NIZ MUTNU VODU.
KOME SE OBRATITI, KOME KAD SMO DOVEDENI DO ZIDA, AKO TRAŽIŠ NEKO PRAVO U FIRMI NEMA TE... AKO OPET SE OBRATIŠ ONIMA ŠTO SJEDE SAMO U STOLICAMA(ĐABALJEBAROŠIMA) KOJI RADE OPET ZA NJIH I ŠTA IMA TU DA SE ČUDIMO...MA DAJ MOLIM TE!!!
RuvkeZe

#187 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

http://www.rtvze.ba/index.php?option=co ... 3Aprivreda

Konacno istina ali zasto optimiranje nije doslo u svim pogonima zasto Zenica???? Zasto nisu sve lokacije dale po 100 radnika zasto Zenica 400
meni serbe

#188 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by meni serbe »

Jako interesantna tema!

nego kao i na svakoj temi mnostvo pogresnih ili samo djelom tacnih informacija se iznosi. takodje i neke ciste gluposti se nalaze, ali vecina tih stavri proizlazi iz neznanja. zato sam odlucio, sto mi nije bila namjera, da vam ukazem na neke stvari.
kao prvo: ne radim za prevent niti sam ikad radio. imao sam od njih prije par godina ponudu, al´ko ce sa konja na magarca.
drugo: prosao sam sve bosanskohercegovacke preventove pogone. posto je to bilo u svrhu (nazovimo to) kontrole jasno mi je da ta slika ne odgovara svakodnevnici.

prevent ima oko 17.000 radnika u citavoj evropi. tu se nalaze fabrike u njemackoj, austriji, madzarskoj, rumuniji, itd. fabrike u bih konkuriraju izravno sa fabrikama u madzarskoj i rumuniji (profit center). znaci madzarska i rumunija rade iste poslove kao i bih. infrastruktura je slicna (plate, porezi, zakonske odredbe, itd.) imajuci na umu da su ove dvije zemlje clanice eu. prednosti u poreskom sistemu i pojedine olaksice kompenziraju negativne faktore koje nastaju cinjenicom da bih nije u eu. odluka da se poslovi prebace u bih, koliko sam ja upucen, tj. iz rekla-kazala (naravno iz provjerenih izvora), je bio upravo ljudski faktor, tj. uprava je bila u nadi, da ce kod nas dobiti puno kvalitetniju radnu snagu nego u gore navedenim drzavama. sa time su i bili u pravu. dobili su mnogo kvalifikovanije radnike i kad bi se predrasudama vjerovalo mnogo inteligentije. no zanemarili su po mom misljenu veoma znacajni faktor a to je odnos radnika prema firmi i poslu opstenito. takav odnos, kao sto imaju ljudi i svih bivsih yu republika (izuzev slovenije) je jedinstven i ne moze se naci u ostalim, gore navedenim drzavama. plate su (prema standardu) iste, topli obrok, prevoz itd. u ostalim zemljama nije poznat. jedina razlika su ugovori na odredjeno, ali to nije nigdje drugo potrebno, jer zakonske prepreke za otpustanje, cak i velikog broja radnika ne postoje.

porse je izgubljen i poslovno-politickih strateskih odluka kupca a ne zbog gresaka menadzmenta ili kvalitativnih razloga. da nije projekat prebacen sad, otisao bi za krajnje dvije godine. to se znalo i prije nego sto je prebacen iz jedne madzarske fabrike. ipak, za firmu i preostale radnike bilo je odlicno sto je radjen u bosni, prije svega radi "prestiza" a zatim i radi financijskih razloga. da nije bilo porsea (u bih) nebi bila ni iduca dva projekta.

za taj projekat je potrebno 21m² za kompletan interieur. za sjedista, volan, mjenjac i rukohvate na vratima otprilike jedna polovina od toga. 90% obima ide sa alcantarom (koliko je radjeno u bih, stvarno ne znam, ali da se provjeriti). cijena same alcantare je 50e po m². u stanju u kojem je konfecionisana je 80e/m². znaci samo za sirovinu (koja je kupljena) odlazi 900e tj. 1800km. za obradu koja se vrsi u bih je okvirna cijena 35ec/m². znaci ako unistite samo jedan volan (a to nije tesko) morate oko stotinu drugih sasiti da bi pokrili troskove sirovine. tu cijenu ste platili vi, a ne kupac. hocu reci manjak kvaliteta nije uticao na gubljenje projekta (produkti prolaze kroz stroge kontrole kvaliteta), ali i te kako jeste na vase plate i plate buducih radnika.

mozda su sad neke stvari jasnije, ako ne stojim na raspolaganju da dam i dalje informacije, s´tim da vise necu biti toliko konkretan kao sa ovim gore.
karanana

#189 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by karanana »

slazem se sa komentarima gore vezano za neki sindikat ili neki zajednicki nastup. isti problem kao i u drzavi, nismo ujedinjeni nego samo gledamo na sebe a kad onda dodje belaj na nasa vrata onda se trznemo. svi radnici moraju da se organizuju i da svih 5-6 hiljada radnika stane i kaze: dosta je zajebancije. pa da vidimo kako ce reagovati kad im VW pocne pucati zestoke kazne zbog zastoja. nije njima problem promijeniti 50-100 radnika, ali kad vi svi ustanete onda nemaju izbora. ali nema od tog nista, takvi smo da se samo za svoju guzicu brinemo.

u drugu ruku, mislim da prevent koristi samo rupe u zakonu ove drzave i da oni nisu problem nego drzava i zakoni.
RuvkeZe

#190 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

meni serbe wrote:Jako interesantna tema!

nego kao i na svakoj temi mnostvo pogresnih ili samo djelom tacnih informacija se iznosi. takodje i neke ciste gluposti se nalaze, ali vecina tih stavri proizlazi iz neznanja. zato sam odlucio, sto mi nije bila namjera, da vam ukazem na neke stvari.
kao prvo: ne radim za prevent niti sam ikad radio. imao sam od njih prije par godina ponudu, al´ko ce sa konja na magarca.
drugo: prosao sam sve bosanskohercegovacke preventove pogone. posto je to bilo u svrhu (nazovimo to) kontrole jasno mi je da ta slika ne odgovara svakodnevnici.

prevent ima oko 17.000 radnika u citavoj evropi. tu se nalaze fabrike u njemackoj, austriji, madzarskoj, rumuniji, itd. fabrike u bih konkuriraju izravno sa fabrikama u madzarskoj i rumuniji (profit center). znaci madzarska i rumunija rade iste poslove kao i bih. infrastruktura je slicna (plate, porezi, zakonske odredbe, itd.) imajuci na umu da su ove dvije zemlje clanice eu. prednosti u poreskom sistemu i pojedine olaksice kompenziraju negativne faktore koje nastaju cinjenicom da bih nije u eu. odluka da se poslovi prebace u bih, koliko sam ja upucen, tj. iz rekla-kazala (naravno iz provjerenih izvora), je bio upravo ljudski faktor, tj. uprava je bila u nadi, da ce kod nas dobiti puno kvalitetniju radnu snagu nego u gore navedenim drzavama. sa time su i bili u pravu. dobili su mnogo kvalifikovanije radnike i kad bi se predrasudama vjerovalo mnogo inteligentije. no zanemarili su po mom misljenu veoma znacajni faktor a to je odnos radnika prema firmi i poslu opstenito. takav odnos, kao sto imaju ljudi i svih bivsih yu republika (izuzev slovenije) je jedinstven i ne moze se naci u ostalim, gore navedenim drzavama. plate su (prema standardu) iste, topli obrok, prevoz itd. u ostalim zemljama nije poznat. jedina razlika su ugovori na odredjeno, ali to nije nigdje drugo potrebno, jer zakonske prepreke za otpustanje, cak i velikog broja radnika ne postoje.

porse je izgubljen i poslovno-politickih strateskih odluka kupca a ne zbog gresaka menadzmenta ili kvalitativnih razloga. da nije projekat prebacen sad, otisao bi za krajnje dvije godine. to se znalo i prije nego sto je prebacen iz jedne madzarske fabrike. ipak, za firmu i preostale radnike bilo je odlicno sto je radjen u bosni, prije svega radi "prestiza" a zatim i radi financijskih razloga. da nije bilo porsea (u bih) nebi bila ni iduca dva projekta.

za taj projekat je potrebno 21m² za kompletan interieur. za sjedista, volan, mjenjac i rukohvate na vratima otprilike jedna polovina od toga. 90% obima ide sa alcantarom (koliko je radjeno u bih, stvarno ne znam, ali da se provjeriti). cijena same alcantare je 50e po m². u stanju u kojem je konfecionisana je 80e/m². znaci samo za sirovinu (koja je kupljena) odlazi 900e tj. 1800km. za obradu koja se vrsi u bih je okvirna cijena 35ec/m². znaci ako unistite samo jedan volan (a to nije tesko) morate oko stotinu drugih sasiti da bi pokrili troskove sirovine. tu cijenu ste platili vi, a ne kupac. hocu reci manjak kvaliteta nije uticao na gubljenje projekta (produkti prolaze kroz stroge kontrole kvaliteta), ali i te kako jeste na vase plate i plate buducih radnika.

mozda su sad neke stvari jasnije, ako ne stojim na raspolaganju da dam i dalje informacije, s´tim da vise necu biti toliko konkretan kao sa ovim gore.

Porche je izgubljen zbog menadzmenta a ne zbog kupca...Porche se radi iskljucivo koze presvlake....NA porche modelu nije radilo 400 radnika 13 celija po 10 ljudi u dvije smjene broj od 260 maksimalno 300 radnika sta je i ko je ostalih 100.....Zasto ljudi od 9 godina dobijaju otkaze a nikad nisu radili na modelu porche...
ranger

#191 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by ranger »

a recite koliki vam je bio udio skarta kod programa porsche?
da se radnike pita oni bi ga najradije zapalili.
đana

#192 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by đana »

RuvkeZe wrote:
meni serbe wrote:Jako interesantna tema!

Porche je izgubljen zbog menadzmenta a ne zbog kupca...Porche se radi iskljucivo koze presvlake....NA porche modelu nije radilo 400 radnika 13 celija po 10 ljudi u dvije smjene broj od 260 maksimalno 300 radnika sta je i ko je ostalih 100.....Zasto ljudi od 9 godina dobijaju otkaze a nikad nisu radili na modelu porche...
Ovakvima nešto pojašnjaviti dođe ti... kao mlaćenje prazne slame!
đana

#193 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by đana »

ranger wrote:a recite koliki vam je bio udio skarta kod programa porsche?
da se radnike pita oni bi ga najradije zapalili.
Toliki da jedna presvlaka porchea može poklopiti sve troškove... :skoljka:
caco372

#194 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by caco372 »

Od dobro obavjestenog izvora sam dobio informaciju da se sprema velika akcija štrajka,a da je inspekcija zatrpana pozivima za ovu firmu u kojoj ima lopovluka I malverzaacija.Veliki novac se obrće a država nema koristi koju bi trebala imati...a krađa para ide kroz penziono I zdravstveno osiguranje koje prevent lažira svojim radnicima.Takođe ima informacija da se veliki novac pere kroz ovu I druge sestrinske firme,jer je prevent organiziran po mafijaškoj hijerarhiji.
Naravno da inspekcije svaki obilaazak uredno naplaćuju za šminkanje stanja,ali FUP izgleda ovu akciju radi samostalno.
đana

#195 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by đana »

caco372 wrote:Od dobro obavjestenog izvora sam dobio informaciju da se sprema velika akcija štrajka,a da je inspekcija zatrpana pozivima za ovu firmu u kojoj ima lopovluka I malverzaacija.Veliki novac se obrće a država nema koristi koju bi trebala imati...a krađa para ide kroz penziono I zdravstveno osiguranje koje prevent lažira svojim radnicima.Takođe ima informacija da se veliki novac pere kroz ovu I druge sestrinske firme,jer je prevent organiziran po mafijaškoj hijerarhiji.
Naravno da inspekcije svaki obilaazak uredno naplaćuju za šminkanje stanja,ali FUP izgleda ovu akciju radi samostalno.
Da i to vidimo, :kiss: al nema od toga ništa kad je Prevent u pitanju...kao što i sam-a kažeš da je to mafijaška firma!!!
RuvkeZe

#196 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by RuvkeZe »

Sta ste se usutili da je neka glupa tema do sada bi bilo postova ovako svi sute tako je u drzavi svi nas taru a mi sutimo ko guske
mayab

#197 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by mayab »

Primjer uspjesne firme , i firme gdje su uposlenici zadovoljni i uslovima rada i platama je DM drogerie markt, i uvijek ih ljudi proglase poslodavcem iz snova, ne samo u BiH!
Sto se tice preventa, od nekih prijatelja znam da imaju uz sve i ogromne dugove prema spoljnim saradnicima-firmama, tako da neki skoro ne mogu da vide para od njih, nego im nude da ima prodaju aute, Škode ili VW....
A uspjeha i gov..a :bih:
kox

#198 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by kox »

mayab wrote:
Primjer uspjesne firme , i firme gdje su uposlenici zadovoljni i uslovima rada i platama je DM drogerie markt, i uvijek ih ljudi proglase poslodavcem iz snova, ne samo u BiH!
Sto se tice preventa, od nekih prijatelja znam da imaju uz sve i ogromne dugove prema spoljnim saradnicima-firmama, tako da neki skoro ne mogu da vide para od njih, nego im nude da ima prodaju aute, Škode ili VW....
A uspjeha i gov..a :bih:
Nije ni DM (ovaj u BiH) zlatan, daleko od toga. Znam da se jedna porodilja koju poznajem a koja radi u DM-u morala vratiti na posao nakon čini mi se 6 mjeseci, a ne znam da li im i do 6 mjeseci isplaćuju razliku do pune plate ili primaju samo porodiljsku naknadu od kantona.
BTW, ta proglasenja 'poslodavcem godine' i sl. u BiH slobodno se mogu objesiti macku o rep, za vise firmi iz moje branse koje su ih dobijale znam da ih ne zasluzuju ni po kojem kriteriju.
vjesticanametli

#199 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by vjesticanametli »

svaka budala zna da su poslodavci godine obicna namjestaljka kao i menaĐŽer godine hahahahha uzmite poslovne novine prelistajte :lol:
Djubre_

#200 Re: Prevent robovlasnicka firma

Post by Djubre_ »

RuvkeZe wrote:Sta ste se usutili da je neka glupa tema do sada bi bilo postova ovako svi sute tako je u drzavi svi nas taru a mi sutimo ko guske
Jarane, penzioneri odose pred vladu u sarajevo.. a ti sjedi i mlati praznu slamu po klixu.. nema ovdje hljeba druze...

Nego, zapni! Mozda je ovo prilika da se rijesis 9 godina robije u preventu, i nadjes novi posao. Pa budes imao vecu platu, i budes se smijao preventu. U svakom slucaju, zelim ti sve najbolje u zivotu.

Post Reply