Prevare kod automehaničara!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ibn.hajd
#1 Prevare kod automehaničara!!!
Šta mi se dogodilo!
Prije nekih mjesec i po išao sam na relaciji Sarajevo-Travnik, pukne mi kinetički kod Kaknja. Zovnem BIHAMK, dodje lik sa kamionom i odveze me do DINEX auto radionice. Ostavim auto, zovnu me ujutro i kažu da je cijena novog dijela i zamjene 70 KM (OPEL KADDET), ja se složim i istog dana poslije posla oko 1730 dođem po auto i napravim par grešaka koje ostaju do kraja života upisane boldirane u pamćenju, nisam uzeo račun za novi dio, nisam uzeo račun za zamjenu i nisam dobio stari dio!!!
Nakon 10 tak dana odem svome majstoru u Travniku kad tamo, polovna manžetna od Golfa (veća je od opelove i spada), polovan kinetički! Pošto sam daleko, navratim tek jutros do DINEX-a kad tamo, nema ni govora, stavio je nov dio i kako da nisam došao ranije jer oni daju mjesec dana garancije!
Šta ja sada mogu tu da uradim osim privatne tužbe koju nikada neću doćekati da završi?
Da ga prijavim inspekciji jer ne daje račun?
Prije nekih mjesec i po išao sam na relaciji Sarajevo-Travnik, pukne mi kinetički kod Kaknja. Zovnem BIHAMK, dodje lik sa kamionom i odveze me do DINEX auto radionice. Ostavim auto, zovnu me ujutro i kažu da je cijena novog dijela i zamjene 70 KM (OPEL KADDET), ja se složim i istog dana poslije posla oko 1730 dođem po auto i napravim par grešaka koje ostaju do kraja života upisane boldirane u pamćenju, nisam uzeo račun za novi dio, nisam uzeo račun za zamjenu i nisam dobio stari dio!!!
Nakon 10 tak dana odem svome majstoru u Travniku kad tamo, polovna manžetna od Golfa (veća je od opelove i spada), polovan kinetički! Pošto sam daleko, navratim tek jutros do DINEX-a kad tamo, nema ni govora, stavio je nov dio i kako da nisam došao ranije jer oni daju mjesec dana garancije!
Šta ja sada mogu tu da uradim osim privatne tužbe koju nikada neću doćekati da završi?
Da ga prijavim inspekciji jer ne daje račun?
-
jole333
#2 Re: Prevare kod automehaničara!!!
da si odma rijesavao mogao bi a ovako nema dokaza nema tuzbe...
-
bordo_boy
#3 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Zanimljiva tema. Ja dobro gledam gdje ću ostaviti auto na servisu. Inače imam BMW E46 Compact 2004.god., u početku sam vozio na nekoliko servisa, dok nisam upoznao svog trenutnog mehaničara. U njega imam apsolutno povjerenje, uvijek skupa pravimo auto, tj. nikad mu ne ostavljam auto, već za vrijeme popravka pričamo o svemu, posebno o BMWovima, jer smo obojica veliki fanovi... Prije sam vozio auto na drugi, veći servis, pa su mi majstori hvalili bengu, kako dobro ide... Reko, kako znate, kaže, išli mi do Ilidže malo da je probamo (10 km od servisa)...
Inače, ne volim majstore kojima kad uđeš u radionicu, stojiš 20 minuta, da bi te on pogledao uopšte. Ne daj Bože, upitat ga nešto dok radi na drugom autu, gađaće te nečim... otpuhivati, sa riječima "vidiš da radim...".
Eto, to su moja iskustva... uglavnom su pozitivna, jer sam uglavnom tu kad se moje auto pravi, a dijelove često sam nabavim u Tomiću ili negdje drugo...
Inače, ne volim majstore kojima kad uđeš u radionicu, stojiš 20 minuta, da bi te on pogledao uopšte. Ne daj Bože, upitat ga nešto dok radi na drugom autu, gađaće te nečim... otpuhivati, sa riječima "vidiš da radim...".
Eto, to su moja iskustva... uglavnom su pozitivna, jer sam uglavnom tu kad se moje auto pravi, a dijelove često sam nabavim u Tomiću ili negdje drugo...
-
technoGeek
#4 Re: Prevare kod automehaničara!!!
E ako ima ista gore od toga... cuj uzeli auto da probaju
Ima klip na youtubeu, momak postavio kamere u novu corsu OPC i ostavio na servis... kad je pregledao imao je sta i vidjeti, auto su izgazili po cesti...
Ima klip na youtubeu, momak postavio kamere u novu corsu OPC i ostavio na servis... kad je pregledao imao je sta i vidjeti, auto su izgazili po cesti...
- arzuhal
#5 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Ah...Te varijante da te BIHAMK nekome došlepa su najgora varijanta, ako ne znaš tačno reći KOME da te odšlepa, onda oni imaju razrađene šeme. I, naravno, kod nas ti je - ako je neko u nuždi i belaju, iskoristi to i oderi ga k'o zeca.
- HaHaHa2
#6 Re: Prevare kod automehaničara!!!
technoGeek wrote:E ako ima ista gore od toga... cuj uzeli auto da probaju![]()
-
Melami
#7 Re: Prevare kod automehaničara!!!
hHAha sta se ljutiti, covjek provozo da vidi jel sve udure,.
Sad ozbiljno, sta mu je uradio ovaj kad je vidio video, nevjerujem da je ostalo samo na tome?
Bogami, al ozbiljno, ja bi ga razvalio tako da ga ne bi ni majka prepoznala. Nisam jedan od onih koji prica kako bi svakog prebio, niti sam neko ko se udara cesto, al autu ovako da mi uradio, bogami ne bi se dobro proveo. Auto je svetinja.Volim ga vise nego sebe.
Sad ozbiljno, sta mu je uradio ovaj kad je vidio video, nevjerujem da je ostalo samo na tome?
Bogami, al ozbiljno, ja bi ga razvalio tako da ga ne bi ni majka prepoznala. Nisam jedan od onih koji prica kako bi svakog prebio, niti sam neko ko se udara cesto, al autu ovako da mi uradio, bogami ne bi se dobro proveo. Auto je svetinja.Volim ga vise nego sebe.
-
direstraits0078
#8 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Naplatio je.Melami wrote:hHAha sta se ljutiti, covjek provozo da vidi jel sve udure,.
-
Melami
#9 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Sta je naplatio i koliko?direstraits0078 wrote:Naplatio je.Melami wrote:hHAha sta se ljutiti, covjek provozo da vidi jel sve udure,.
-
direstraits0078
#10 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Trazio je Antaru u zamjenu, ali od toga nije bilo nista, pa su mu nesto kompenzirali u vidu besplatnih usluga.
-
Melami
#11 Re: Prevare kod automehaničara!!!
hehe dobar je, cuj trazio Antaru u zamjenu, hajd dobar pokusaj, neka je bilo sta dobio.direstraits0078 wrote:Trazio je Antaru u zamjenu, ali od toga nije bilo nista, pa su mu nesto kompenzirali u vidu besplatnih usluga.
-
direstraits0078
#12 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Melami wrote:hehe dobar je, cuj trazio Antaru u zamjenu, hajd dobar pokusaj, neka je bilo sta dobio.direstraits0078 wrote:Trazio je Antaru u zamjenu, ali od toga nije bilo nista, pa su mu nesto kompenzirali u vidu besplatnih usluga.
-
Melami
#13 Re: Prevare kod automehaničara!!!
bas sam bio siguran da je lik izgubio posao al cuj to saddirestraits0078 wrote:Melami wrote:hehe dobar je, cuj trazio Antaru u zamjenu, hajd dobar pokusaj, neka je bilo sta dobio.direstraits0078 wrote:Trazio je Antaru u zamjenu, ali od toga nije bilo nista, pa su mu nesto kompenzirali u vidu besplatnih usluga.
A lik koji mu je silovao auto jos uvijek radi na istom mjestu. Bas me intereseuje da li i dalje "isprobava" tudja auta...
-
ibn.hajd
#14 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Ljudi, jasni su mi Vaši problemi, ali spamirate mi temu!!!
-
ibn.hajd
#15 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Kako nema dokaza, pa još uvijek mi je kinetički na auto, vidi se valjda na njemu koliko je star!jole333 wrote:da si odma rijesavao mogao bi a ovako nema dokaza nema tuzbe...
A i manžetna je od VW-a!
Također ima izjava kod policije da je on lično sve postavio, a nemam ni račun izdat! Da ga bar načepim što je bez računa!
-
emko1234
#16 Re: Prevare kod automehaničara!!!
jao predobro..hahahaha..cupa asfalt hahahaha..ma ebo bi mu sve i rodjene i nerodjene..nisam tezak na autu nikad bio i kad nekom od raje zatreba za nesto,pa nije problem sat-dva,par sati,nebitno..al da dovucem auto da mi neko nesto napravi za pare i da se ovo desi,pa bas bi neko jebo jeza u ledja..HaHaHa2 wrote:technoGeek wrote:E ako ima ista gore od toga... cuj uzeli auto da probaju![]()
sto se tice ovakvih zajebancija,znam da je onaj mali krelac sto je bunji farbo auta,lakirer..uno ja mislim da se zove,pa njegov sin je imao obicaj da uradi slicnu stvar,ne znam jel dobio ikad po labrnji..a cuo sam cini mi se da je i kod imsira svojevremeno znalo da se desi da se ode po hranu radnicima autom koje dovuceno na servis..sad ja to ovako zamisljam,sjedim negdje i cekam da me zovnu da pokupim svoje auto koje sam odveo da ga servisiraju i to cu platiti svojim parama,i dok sjedim i cekam na kafi vidim kako neki klinjo prolijece s mojim autom ko da je na trkama..imam osjecaj da bi ga stigao pjeske..
auto mi je u garanciji i pravim ga u ovlastenom servisu..i kad izlazim imam obicaj da pregledam sve sto sam ostavio i da pogledam koliko ima na satu i koja je pjesma na cdu i sve zivo da ne bi bas doslo do ovoga..
pokretacu teme..ne znam koliko imas godina,al naivan za nepovjerovat..naravno da ne mozes sad nista uradi..i sad da ih tuzis nema sanse da dobijes tuzbu kad nemas dokaz da su ti oni stavili fus dijelove..sto bi neko vjerovao da te zajebo servis a zapravo ti nisi otisao i sam stavio fus dijelove?
nema ti logike price,ubuduce u pamet i najbolja je kazna da na svaki forum stavis svoju pricu..da ljudi cuju sta se desava al to je klasicna nasa..vidio vuk janje i odlucio da ga pojede..
-
ibn.hajd
#17 Re: Prevare kod automehaničara!!!
Nisam mlad, više
37 godinicam mi je tek! Ma vidi, ja radim u Sarajevu, a iz Travnika sam! U proputovanju mi crko dio, BIHAMK me odvezo u DINEX u Kaknju, ja sutra pokupio auto sa posla i snijeg pao! Nakon 15 dana vidio mi moj majstor da je fuš dio ubačen! Nije meni Kakanj blizu! Odem neki dan i započne cijela ova priča!
Znam da ne mogu ništa, ali mogu otić kod njih i razbit im prozor na radnji i čekat da me tuže!!!
Kom opanci, Tom & Jarry!
Ko tebe kamenom, prođi se budale!
Znam da ne mogu ništa, ali mogu otić kod njih i razbit im prozor na radnji i čekat da me tuže!!!
Kom opanci, Tom & Jarry!
Ko tebe kamenom, prođi se budale!