PREVARANTI-UPOZORENJE!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Humane

#1 PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by Humane »

Dragi forumaši, kako sam sama bila žrtvom par prevara od strane osoba za koje ne bih očekivala tako nešto ("poslovne osobe", "službene osobe", "majstori" itd.), koristim ovu priliku da upitam naše uvažene moderatore i sve vas da li je u redu da iste javno prozovemo ovdje imenom i prezimenom, te ih time javno i zasluženo obrukamo i istovremeno upozorimo ostale da ih izbjegavaju.

Nisam pravnica pa ne znam da li je to zakonski izvodivo, mada mislim da jeste ako ste sa istima potpisali kakav ugovor o kupoprodaji, saradnji ili sl.

U svakom slučaju mislim da bi to bio pravi potez.

Očekujem vaš odgovor

H.
pčelar

#2 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by pčelar »

Humane wrote:Dragi forumaši, kako sam sama bila žrtvom par prevara od strane osoba za koje ne bih očekivala tako nešto ("poslovne osobe", "službene osobe", "majstori" itd.), koristim ovu priliku da upitam naše uvažene moderatore i sve vas da li je u redu da iste javno prozovemo ovdje imenom i prezimenom, te ih time javno i zasluženo obrukamo i istovremeno upozorimo ostale da ih izbjegavaju.

Nisam pravnica pa ne znam da li je to zakonski izvodivo, mada mislim da jeste ako ste sa istima potpisali kakav ugovor o kupoprodaji, saradnji ili sl.

Očekujem vaš odgovor

H.
Hmmm to bi bilo humano, ali ja sam na temi pčelarstvo da bi objavio javno imena falsifikatora meda na području USK-a morao poslati ovjeren dokument od Poljoprivrednog zavoda, koji ih je i javno prozvao iako mi svi pčelari znamo, al pravila su takva. Nadam se da će te vi istrajati u svojoj borbi i nepravdu ispraviti, a lično bih sve takve na banderu objesio da svijet zna ko su i zašto vise, možda strogo al eto toliko me to boli po pitanju falsifikatora meda, a vjerovatno je i vaša bol lična i još veća.
said.sa

#3 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by said.sa »

Nemoj me pogrešno shvatiti al' mislim da nije baš fino staviti nečije ime na internet i reći da je prevarant. Šta ako "oštećena strana" i nije baš oštećena već je malo nerealna ili bezobrazna. Neko može bacati drvlje i kamenje na ljude iz čiste pakosti a da ovaj nije uopšte kriv. Ne branim majstore, i sam sam imao krajnje negativna iskustva s njima, al' baš stavljati na interner ime čovjeka i reći da je prevarant, malo je nezgodno. Mislim da to treba imati na umu.
sarajevonekad

#4 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by sarajevonekad »

Slazem se ali djelomicno. Cura je u pravu i potpuno je razumijem jer smo svi mi imali iskustva ali sam za to da se navedu imena SAMO onih koji su dokazano prevarili nekog a ne osoba koju su bile neljubazne i sl. a to je lako razlikovat poBogu.

Evo ja cu ovom jednom malom prevarantu koji raji obecava jeftinije kompjutere dati jos sedmicu dvije max. i onda cu ga tuzit, a rado bih ga ovdje prozvo samo mi treba misljenje nekog pravnika da vidimo smijemo li to zakonski.

said.sa wrote:Nemoj me pogrešno shvatiti al' mislim da nije baš fino staviti nečije ime na internet i reći da je prevarant. Šta ako "oštećena strana" i nije baš oštećena već je malo nerealna ili bezobrazna. Neko može bacati drvlje i kamenje na ljude iz čiste pakosti a da ovaj nije uopšte kriv. Ne branim majstore, i sam sam imao krajnje negativna iskustva s njima, al' baš stavljati na interner ime čovjeka i reći da je prevarant, malo je nezgodno. Mislim da to treba imati na umu.
hakazvaka

#5 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by hakazvaka »

Her Flick wrote:a sto nebi smio napisati ko je tej prevarant i svoje iskustvo sa istim, pa ovdje se svi kriju iza nikova
da izbjegnu trip to banovici :D
delightful

#6 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by delightful »

tacno. nikakvo iznosenje imena nece biti tolerisano zbog moguce zloupotrebe. hvala.
Orbini

#7 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by Orbini »

Nije dozvoljeno objavljivati imena osoba za koje neko osobno smatra da su prevaranti.
Ali ako se radi o osobama koje su ostetile vise ljudi, protiv kojih postoje krivicne prijave,.. a zakon kasni ili je nemocan - onda je OK.

Ovom prilikom bi rado spomenuo osobu protiv koje postoji vise krivicnih prijava, ali taj se jednostavno ne pojavi na rocistu i nikom nist.

Inicijali su mu H.P.(Bosnjak) , zivi u Travniku u operise po Banjaluci, Jajcu, Doboju,... zajedno sa izvjesnim U.S.(Srbin) iz BL. Imaju gradjevinsku firmu koja zapocinje radove, poslije uzmu novac za nabavku dodatnog materijala i nestanu. Osteceno je vise familija, mahom starijih povratnika a i obnova jedne dzamije u BL. Sudstvo dva entiteta baca lopticu jedno drugome, a ako se napravi vjestacenje i procjena stete - niko od proszvanih se ne pojavljuje na rocistu - i nevjerovatno ali ne bude nikakvog hapsenja, sudjenja,... Sve krivicne prijave su privatne koje se zaglave u sistemu i tako i ostanu.

Dakle, svi koji misle zapoceti bilo kakav gradjevinski posao, obovu, gradnju, popravku, restauraciju,... neka se klone ovog lika.
Ako moderator dozvoli - mogu objaviti njegovo puno ime i prezime pa neka svako progoogla netom njegovo ime i uvjeri se.
Abacija

#8 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by Abacija »

Humane wrote:Dragi forumaši, kako sam sama bila žrtvom par prevara od strane osoba za koje ne bih očekivala tako nešto ("poslovne osobe", "službene osobe", "majstori" itd.), koristim ovu priliku da upitam naše uvažene moderatore i sve vas da li je u redu da iste javno prozovemo ovdje imenom i prezimenom, te ih time javno i zasluženo obrukamo i istovremeno upozorimo ostale da ih izbjegavaju.

Očekujem vaš odgovor

H.
Haj' ti nama reci sta su ti uradili. Bas me interesuje. :!:
Abacija

#9 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by Abacija »

Her Flick wrote:znaci ja ne mogu napisati

musa music majstor za popravljanje hala i kanala ne valja, sfuserio mi je to i to

ili firma ta i ta mi je prodala fus robu

:?

pa sto onda ima milion tema gdje se pise o raznim firmama

ne kontam
Uskoro ce ispasti da ne mozemo ni o Dodiku pisati... :x
samo malo

#10 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by samo malo »

Moras iznijeti dokaz, sliku ili neki dokument, recimo snimak da ti u kupatilu (a nakon sto je Music Musa protutnjao tu sa svojim alatima) voda na cesmi tece tek kad povuces vodokotlic a u vodokotlicu tek kad ugasis tus bateriju.

Mada ni snimak nije dokaz, mozda si ti to sve demolirao samo da Musu nevinog optuzis :D
hakazvaka

#11 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by hakazvaka »

lako ti je Musu, bosnjak :oops: :D :D :D
A-R-N-I

#12 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by A-R-N-I »

delightful wrote:tacno. nikakvo iznosenje imena nece biti tolerisano zbog moguce zloupotrebe. hvala.

ja ovo ne kontam, na svakom podforumu na sa-x je neko nekog popljuvao sto ime firme sto nekog osobno, samo cu spomenuti onu firmu sto prodaje kompjutere, pa razne banke pa turisticke agencije,,,, stvarno ne kontam zasto se ne sad bi javno prozvali neki majstori ili firme i to malo dokazati i obrazloziti???!!!!
hakazvaka

#13 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by hakazvaka »

Her Flick wrote:
A-R-N-I wrote:
delightful wrote:tacno. nikakvo iznosenje imena nece biti tolerisano zbog moguce zloupotrebe. hvala.

ja ovo ne kontam, na svakom podforumu na sa-x je neko nekog popljuvao sto ime firme sto nekog osobno, samo cu spomenuti onu firmu sto prodaje kompjutere, pa razne banke pa turisticke agencije,,,, stvarno ne kontam zasto se ne sad bi javno prozvali neki majstori ili firme i to malo dokazati i obrazloziti???!!!!
onda bi svi koji su pisali o milkosu trebali u banovice

ili sa teme o firmama koje ne priznaju "bolonjske diplome", ne kontam ni ja
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 2#p2878632
confusing, isnt it ?
Abacija

#14 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by Abacija »

samo malo wrote:Moras iznijeti dokaz, sliku ili neki dokument, recimo snimak da ti u kupatilu (a nakon sto je Music Musa protutnjao tu sa svojim alatima) voda na cesmi tece tek kad povuces vodokotlic a u vodokotlicu tek kad ugasis tus bateriju.

Mada ni snimak nije dokaz, mozda si ti to sve demolirao samo da Musu nevinog optuzis :D
Moras imati smokin' gun da bi ti se slike priznale kao vjerodostojni dokazi. Dok ne uslikas Musin spilt ne priznaje ti se. :-) :D
delightful

#15 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by delightful »

ma mijesate ljudi babe i zabe. da mi je tema gdje mogu objavljivati imena ljudi koji su mi preporucili nekog majstora ili firmu - e to bi bio merak :D
delightful

#16 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by delightful »

ti si zaba, zaba... :lol:
arbosan

#17 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by arbosan »

Evo sta ja konkretno mislim o ovome.

Mislim da bi bilo super kada bi osoba mogla napisati ime prevaranta, ali tada morate i vi napisati svoje ime. Tako da obije strane moraju biti navedene. Sa pravnog aspekta, ako to uradite, onda se u velikim belajima. tj. osoba moze da vas tuzi, jos pogotovo ako nemate dokaza ili ako vase misljenje temelji na osjecaj ili pretpostavki, a ne na cinjenice, pa cak i kada imate validne dokaze, uvijek u ovoj drzavi ima nacin da se nesto ospori.

Tako da ja bi naveo dogadjaj, a nikako nebi ime
hakazvaka

#18 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by hakazvaka »

ja cu uvijek javno objaviti ime i prezime osobe, odnosno naziv firme... kad god me neko zajebe/pokusa zajebati.. pa nek me onda tuzi ! :D :D

to ko ono kada placeni ubica tuzi narucioca ubistva jer mu ovaj nije platio, a ovaj izvrsio ubistvo :evil: :evil:
Abacija

#19 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by Abacija »

delightful wrote:ti si zaba, zaba... :lol:
Razocaran sam ovako kratkim objasnjenjem. :roll:
amrica

#20 Re: PREVARANTI-UPOZORENJE!

Post by amrica »

Abacija wrote:
delightful wrote:ti si zaba, zaba... :lol:
Razocaran sam ovako kratkim objasnjenjem. :roll:

Tisu drug, mog'o bi i ti postat zaba, ne znas ti ko je dilajta :D :D