zdrav život fazoniBaudelaire wrote:Ja mislim da ne možete pogriješiti ako nekog ko na ulici prosi odjebete. Ja ih sve više znam koliko su se isprofilirali. Jednom me mogu prevariti, ako me drugi put prevare onda sam retardiran. Humanitarne akcije, obični ljudi imaju previše dostojanstva da bi ti pružili ruku i rekli ,, Daaaaj, Allah te nagradio. ''
Smiješna mi je ona ciganka što ordinira oko ekonomije, puši crveni Marlboro, a nama jednom reče da mora svaki dan meso jesti, navikla tako i džaba ti.
prevaranti u Sarajevu
- JThomas
#51 Re: prevaranti u Sarajevu
- Luce
#52 Re: prevaranti u Sarajevu
Vidi se da ne vozis auto.A_I_ wrote:Ne vozim auto ali na temu prosjaka uvijek isto kazem - peraci zasucu rukave i RADE pa sta bilo i kako bilo ali ne kmece cvile vec jadni zivot na kocku stavljaju provlaceci se izmedju auta u pokretu.winnie wrote:ako imam sitno, ove male sto peru prozore uvijek platim. kako god da odrade sajbu
bolje bilo kakav rad nego samo onako da pruze ruku
Ovi peraci me najvise nerviraju.
Zaskoce auto, pocnu da mrljaju po njemu iako ti govoris da nema potrebe, jok oni tebe ignorisu i onda kad im ne das, sutnu ti gumu ili pljunu.
I tu valjda imam pravo da izaberem zelim li im dati a ne da sam prisiljena na to.
- Michun
#53 Re: prevaranti u Sarajevu
Zadnjih desetak dana ima cura na cobaniji, nekih 16-17 god., nema desnu nogu iznad koljena, pruzi ruku i sagne glavu.
E sad nek' mi neko kaze da nju ne iskoristavaju, mama, tata, sef mafije i sl. Umjesto da ide u skolu ona prosi. Zalosno. Svaki dan kad je vidim kontam ako dam nece ona nista od toga vidjeti...uzela bi je za ruku i odvela s mosta.
Najradije pomognem sa svojim poznancima iz dobra...znam da ce to u prave ruke.
E sad nek' mi neko kaze da nju ne iskoristavaju, mama, tata, sef mafije i sl. Umjesto da ide u skolu ona prosi. Zalosno. Svaki dan kad je vidim kontam ako dam nece ona nista od toga vidjeti...uzela bi je za ruku i odvela s mosta.
Najradije pomognem sa svojim poznancima iz dobra...znam da ce to u prave ruke.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#54 Re: prevaranti u Sarajevu
Kad vidim da mi prilazi neko od te bratije, same se nakostriješim ili ih jednostavno ignorišem. Skloni su svemu i s njima treba biti krajnje oprezan. Oni što kažu da su gladni od mene dobiju štricu panje i litar mlijeka u najbližem granapu, ako hoće, ako neće jedno sočno marš u p.... m.....
- emirsarajevo
#55 Re: prevaranti u Sarajevu
arman1 wrote:Kad vidim da mi prilazi neko od te bratije, same se nakostriješim ili ih jednostavno ignorišem. Skloni su svemu i s njima treba biti krajnje oprezan. Oni što kažu da su gladni od mene dobiju štricu panje i litar mlijeka u najbližem granapu, ako hoće, ako neće jedno sočno marš u p.... m.....
- Cholina_Lokica
#56 Re: prevaranti u Sarajevu
Prije 10 minuta me zaustavljao taj likBaudelaire wrote:Jednom me klepio po ušima. Kako sam se dobro osjećao kad sam mu dao marku, ko da sam riješio problem gladi u svijetu. Ne trebam ni govoriti kako sam popišan bio kad sam shvatio da je prevarantHenryKinasky wrote:Ima onaj lik (odlicno glumi) sto pokazuje uplatnicu (iz SDK-a!) i trazi 70 feninga da plati racun. Samo sto ne zaplace.![]()
Mene zaustavio kod Primavere, bivši Pomodorino, i trznu uplatnicu, spuca socijalu kako se slučajno potrefilo da nema feninga u džepu, kako ga je sramota starije ljude pitati, kako smo mi omladina uvijek tolerantniji bili... uglavnom finu priču složio, sofisticiran rječnik totalno, nije nijednom Allaha spomenuoI ja mu dam marku, kontam, vidi jebem ti, koliko malo treba da te usreći. Kontam, desit će se i meni sutra da mi zafali fening u džepu, možda ću i ja nekog morati pitati... a ovaj je sve vrijeme glumio da mu je pravo neugodno, ko i bi i ne bi tražio.
I uglavnom, prošlo nekih 5-10 dana od tog, igrao ja sa rajom termin u Fisu, i vraćamo se pored Pomodorina, kad on. Nisam ja njega ni vidio u prvi mah ali sam prepoznao glas, a kad je rekao kako smo mi mladi budućnost ove zemlje meni se želudac prevrnuo. Nas je bilo 7-8, sekunda je falilo da ga premlatimo. Jebo sam mu mater tad, i ne dam više nikom dinara. Žao mi je onih kojima fakat treba, ali takvi se rijetko dovedu u situaciju da traže po ulici, oni imaju dostojanstva, a ako im se hoće pomoći, svako zna na koji način doći do njih.
- emirsarajevo
#57 Re: prevaranti u Sarajevu
Dežurna apoteka na Socijalnom, uvijek isti odrpan lik godina ordinira sa dvije priče, jedna je da mu treba 5 KM za lijek (čitaj: heroin) a druga mu je za kartu u Visoko (čitaj: heroin)...
I onda bude mi krivo što ga ignorišem i ako znam da je hors štetan po zdravlje

I onda bude mi krivo što ga ignorišem i ako znam da je hors štetan po zdravlje
-
Trebam te
#58 Re: prevaranti u Sarajevu
Samo ignorisati, a pomoc dajem emisiji "Ispuni mi zelju" i institucijamaemirsarajevo wrote:Dežurna apoteka na Socijalnom, uvijek isti odrpan lik godina ordinira sa dvije priče, jedna je da mu treba 5 KM za lijek (čitaj: heroin) a druga mu je za kartu u Visoko (čitaj: heroin)...
I onda bude mi krivo što ga ignorišem i ako znam da je hors štetan po zdravlje![]()
![]()
- Toffee karamela
#59 Re: prevaranti u Sarajevu
Ništa i niko me iziritirati ne može (uključujući tu i perače auta) kao one mlade bulkice što smjerno, pokunjeno i vrlo elegantno obučene čuče/sjede na žardinjerama u najprometnijim i najmondenskijim ulicama našega velegrada. Da li instaliraju pokrivala na glavu tik prije odlaska na posao ili su stvarno pokrivene? Bog me ubio ako ne bi mogle na fashion week kod Amele Radan da se samo još malo dotjeraju i našminkaju. Zimus sam jednu non stop viđala ispred Imperijala. Vidi se da su savršeno savladale umijeće adekvatne facijalne ekspresije, ono tužan, pretužan pogled uprt u jednu tačku sa mislima uvijek uz dragoga Allaha....i ručica pružena. Marama im služi valjda....e pa ne znam
, da izazovu sažaljenje putem religioznih asocijacija šta li....Glavu dajem da nijedna nikad nije ni prišla birou ili negdje potražila posao, kome li one predaju navečer pazar, možda reisu cEriću?
Zadnji živopisan događaj na temu prosjačenja imala sam prije par mjeseci na mostu, ispred "Dva ribara"....cigančica me počela kumiti i moliti da joj kupim nešto u granapu, brat joj mali nema mlijeka ni pelena...hajd ne mogah je odbiti, utrčim navrat-nanos, kupim joj keks, milijeko, nosim to prema kasi kad ona poče pregovarati i za pelene
. Tough negotiator, nema šta.
Zadnji živopisan događaj na temu prosjačenja imala sam prije par mjeseci na mostu, ispred "Dva ribara"....cigančica me počela kumiti i moliti da joj kupim nešto u granapu, brat joj mali nema mlijeka ni pelena...hajd ne mogah je odbiti, utrčim navrat-nanos, kupim joj keks, milijeko, nosim to prema kasi kad ona poče pregovarati i za pelene
Last edited by Toffee karamela on 09/09/2011 12:06, edited 1 time in total.
- Dr.Mr.Fr.
#60 Re: prevaranti u Sarajevu
Cholina_Lokica wrote:Prije 10 minuta me zaustavljao taj likBaudelaire wrote:Jednom me klepio po ušima. Kako sam se dobro osjećao kad sam mu dao marku, ko da sam riješio problem gladi u svijetu. Ne trebam ni govoriti kako sam popišan bio kad sam shvatio da je prevarantHenryKinasky wrote:Ima onaj lik (odlicno glumi) sto pokazuje uplatnicu (iz SDK-a!) i trazi 70 feninga da plati racun. Samo sto ne zaplace.![]()
Mene zaustavio kod Primavere, bivši Pomodorino, i trznu uplatnicu, spuca socijalu kako se slučajno potrefilo da nema feninga u džepu, kako ga je sramota starije ljude pitati, kako smo mi omladina uvijek tolerantniji bili... uglavnom finu priču složio, sofisticiran rječnik totalno, nije nijednom Allaha spomenuoI ja mu dam marku, kontam, vidi jebem ti, koliko malo treba da te usreći. Kontam, desit će se i meni sutra da mi zafali fening u džepu, možda ću i ja nekog morati pitati... a ovaj je sve vrijeme glumio da mu je pravo neugodno, ko i bi i ne bi tražio.
I uglavnom, prošlo nekih 5-10 dana od tog, igrao ja sa rajom termin u Fisu, i vraćamo se pored Pomodorina, kad on. Nisam ja njega ni vidio u prvi mah ali sam prepoznao glas, a kad je rekao kako smo mi mladi budućnost ove zemlje meni se želudac prevrnuo. Nas je bilo 7-8, sekunda je falilo da ga premlatimo. Jebo sam mu mater tad, i ne dam više nikom dinara. Žao mi je onih kojima fakat treba, ali takvi se rijetko dovedu u situaciju da traže po ulici, oni imaju dostojanstva, a ako im se hoće pomoći, svako zna na koji način doći do njih.
Ide posao znaci
- Cholina_Lokica
#61 Re: prevaranti u Sarajevu
AhaDr.Mr.Fr. wrote: Ide posao znaci
Ali je usutio u pola recenice kako sam ga ljubazno pogledala
- daxon
#62 Re: prevaranti u Sarajevu
Kad je već neko pomenuo perače stakala na semaforima, jedne prilike u Nedžarićima kod studentskih na glavnoj džadi (skretanje lijevo prema dobrinji) nekoliko romske djece peru stakla, a jedan od njih kojemu je flašica sa vodom bila skoro prazna malo se odmakao prema tramvajskim šinama i piša u flašicu, vjerovatno mu mrsko ići po vodu, par puta sam vidio kako vozača vozila (uglavno žene) poliju vodom iz flašice, a ko zna da li je u flašici baš svaki put bila voda 
- automatic
#63 Re: prevaranti u Sarajevu
to redovno rade, samo onaj ko ne želi to da vidi - neće ni znatidaxon wrote:Kad je već neko pomenuo perače stakala na semaforima, jedne prilike u Nedžarićima kod studentskih na glavnoj džadi (skretanje lijevo prema dobrinji) nekoliko romske djece peru stakla, a jedan od njih kojemu je flašica sa vodom bila skoro prazna malo se odmakao prema tramvajskim šinama i piša u flašicu, vjerovatno mu mrsko ići po vodu, par puta sam vidio kako vozača vozila (uglavno žene) poliju vodom iz flašice, a ko zna da li je u flašici baš svaki put bila voda
ali bi volio znati gdje se nalaze nadležni policajci po cijele dane, nije valjda da su zaduženi samo da reaguju na poziv
- Vegetastar
#64 Re: prevaranti u Sarajevu
ovo se i meni desilo, samo na izlazu iz Beograda. Ide lik iza mene sa mercedesom, blica, svira, signalizira da stanem. ja kont'o auto mi gori pozadiDaysleepeR wrote:neki dan je meni prisao momak lijepo obucen trazio da ga poguram za kartu do kuce
odjebao ga ja.
najbolji fol sam dozivio prije par mjeseci na ulazu u Beograd, mase nama frajer iz Mercedesa Okca da stanemo na servisnu traku na autoputu, jaran stane, frajer u odijelu izlazi iz Mercedesa, daje vizitku, nekakav turcin, naziva selam, kaze na rezervi je da mu posudimo 50 EUR da natoci rezervoar ne primaju mu karticu, daje nekakav kvazi zlatni prsten kao garanciju i vizitku da ce vratit pare.
odjebao ga ja.
elem, ne nasjedajte, merhamet kao i sve vezano za vjerski kvazi moral je svakako utopija, ljudi su pokvareni da ne mogu pokvareniji biti, u se i u svoje kljuse i bice sve ok.
Užasno iskustvo
- respo
#65 Re: prevaranti u Sarajevu
sjeca li se neko onog po tramvaju sto je samo pustao neke glasove
bila je prica da su ga kasnije vidjali normala prica pa cak i da je vozio svojevremeno novu fabiju
i da ga se rodbina odrekla
sad koliko je istna ne znam
bila je prica da su ga kasnije vidjali normala prica pa cak i da je vozio svojevremeno novu fabiju
- Vegetastar
#66 Re: prevaranti u Sarajevu
otvorio privatnu firmu, kod bosmalarespo wrote:sjeca li se neko onog po tramvaju sto je samo pustao neke glasove
- Adriatic
#67 Re: prevaranti u Sarajevu
Onaj čupavi?Vegetastar wrote:otvorio privatnu firmu, kod bosmalarespo wrote:sjeca li se neko onog po tramvaju sto je samo pustao neke glasove
Jebo sliku svoju, šta je radio, pogotovo ženama.
- Vegetastar
#68 Re: prevaranti u Sarajevu
ja mislim na onog sa štakama, što je ranjen u ratu u vrat pa nije mogao izgovarati riječi.
- Urban B.
#69 Re: prevaranti u Sarajevu
respo wrote:sjeca li se neko onog po tramvaju sto je samo pustao neke glasove
jel mislis na onog na stakama sa onim velikim calama?
- DaysleepeR
#70 Re: prevaranti u Sarajevu
ma jarane, što bi rekao BHF Manijak, možda je frajeru fakat trebaloVegetastar wrote:ovo se i meni desilo, samo na izlazu iz Beograda. Ide lik iza mene sa mercedesom, blica, svira, signalizira da stanem. ja kont'o auto mi gori pozadiDaysleepeR wrote:neki dan je meni prisao momak lijepo obucen trazio da ga poguram za kartu do kuce
odjebao ga ja.
najbolji fol sam dozivio prije par mjeseci na ulazu u Beograd, mase nama frajer iz Mercedesa Okca da stanemo na servisnu traku na autoputu, jaran stane, frajer u odijelu izlazi iz Mercedesa, daje vizitku, nekakav turcin, naziva selam, kaze na rezervi je da mu posudimo 50 EUR da natoci rezervoar ne primaju mu karticu, daje nekakav kvazi zlatni prsten kao garanciju i vizitku da ce vratit pare.
odjebao ga ja.
elem, ne nasjedajte, merhamet kao i sve vezano za vjerski kvazi moral je svakako utopija, ljudi su pokvareni da ne mogu pokvareniji biti, u se i u svoje kljuse i bice sve ok.i stanem ja kad lik, neki Turčin, izlazi i prilazi autu. Ja se zaključam i samo mrvicu otvorim prozor. Kad on ubaci neku vizitku i skida prsten s ruke. Ja kontam neka budaletina, i neću da otvorim, kad on udari rukom po staklu, kao sve mi po spisku. a ja po gasu i bježi.
Užasno iskustvo
- Adriatic
#71 Re: prevaranti u Sarajevu
Aha znam i toga. To je onaj visoki.Vegetastar wrote:ja mislim na onog sa štakama, što je ranjen u ratu u vrat pa nije mogao izgovarati riječi.
Kad mu ne daš para, digne čitavu frku.
- respo
#72 Re: prevaranti u Sarajevu
mislim na onog na stakama sto je neartikulisano glasove ispustao kao nije mogao pricati
i koliko se sjecam da nije imao naocale al moguce i to
znaci ipak je istina da se bukvalno obogatio
i koliko se sjecam da nije imao naocale al moguce i to
znaci ipak je istina da se bukvalno obogatio
-
german_sa
#73 Re: prevaranti u Sarajevu
Trafika Oprese ili Grasa ne znam sad uglavnom ona prva na Ilidzi kod tramvajske stanice.
Reko tramvajsku kartu i dadnem cenera. On kartu i kusur u "manjku". Ja tri put prebrojim fali... Reko šefe nisi mi dobro vratio, i pokazujem mu sicu koju mi je dao. Kaze ma daj zbog cega ti ... pa reko nisam na pijacu pa da me pale na vagi. Naljuti se on i uze mi kusur i kartu iz ruku i baci nazad cenera. A ja (i onako ljut i pod nekom nervozom citavo jutro) napadnem prvo njega pa sve redom one plave pa fino onom kontroloru objasnim ja ljut pravo .. pa nemojte... opusteno samo.... Izlazi frajer iz trafike kaze momak ti se trebas nauciti ponasati. Ma to sad vec eskalira na sve strane... skuplja se raja. Ma reko nemoj ti krasti sram te bilo pokusavas ukrasti... Nek te sram i stid bude ovog svijeta. Reko nemoj da ti sad policiju zovem. Stid frajera skroz
Uglavnom, danas odoh na vikendicu, ako se smirim i odmori dobro za njega, jer neće zaraditi neku zalbu ili šta već... 
Reko tramvajsku kartu i dadnem cenera. On kartu i kusur u "manjku". Ja tri put prebrojim fali... Reko šefe nisi mi dobro vratio, i pokazujem mu sicu koju mi je dao. Kaze ma daj zbog cega ti ... pa reko nisam na pijacu pa da me pale na vagi. Naljuti se on i uze mi kusur i kartu iz ruku i baci nazad cenera. A ja (i onako ljut i pod nekom nervozom citavo jutro) napadnem prvo njega pa sve redom one plave pa fino onom kontroloru objasnim ja ljut pravo .. pa nemojte... opusteno samo.... Izlazi frajer iz trafike kaze momak ti se trebas nauciti ponasati. Ma to sad vec eskalira na sve strane... skuplja se raja. Ma reko nemoj ti krasti sram te bilo pokusavas ukrasti... Nek te sram i stid bude ovog svijeta. Reko nemoj da ti sad policiju zovem. Stid frajera skroz
- DaysleepeR
#74 Re: prevaranti u Sarajevu
german_sa wrote:Trafika Oprese ili Grasa ne znam sad uglavnom ona prva na Ilidzi kod tramvajske stanice.
Reko tramvajsku kartu i dadnem cenera. On kartu i kusur u "manjku". Ja tri put prebrojim fali... Reko šefe nisi mi dobro vratio, i pokazujem mu sicu koju mi je dao. Kaze ma daj zbog cega ti ... pa reko nisam na pijacu pa da me pale na vagi. Naljuti se on i uze mi kusur i kartu iz ruku i baci nazad cenera. A ja (i onako ljut i pod nekom nervozom citavo jutro) napadnem prvo njega pa sve redom one plave pa fino onom kontroloru objasnim ja ljut pravo .. pa nemojte... opusteno samo.... Izlazi frajer iz trafike kaze momak ti se trebas nauciti ponasati. Ma to sad vec eskalira na sve strane... skuplja se raja. Ma reko nemoj ti krasti sram te bilo pokusavas ukrasti... Nek te sram i stid bude ovog svijeta. Reko nemoj da ti sad policiju zovem. Stid frajera skrozUglavnom, danas odoh na vikendicu, ako se smirim i odmori dobro za njega, jer neće zaraditi neku zalbu ili šta već...
uuu bas si ga napao mislim da frajer nece moci spavati
- Edin H.
#75 Re: prevaranti u Sarajevu
Ima onaj delegat na Carsiji sto proganja dijasporu - spfisticiranija prosnja, lafo iz Srebrenice, ratni vojni invalid, startuje sa pitanjem jesi li ti ono bio u Potocarima, vazi, vazi i onda trazi 23 kerma za bus