U pravu si trebali su na neki nacin javno napisati da je -rezervisano- mada zakon to ne zahtjeva. No, dovoljno je bilo i da ti saopste na mjestu, jer nisi napravio rezervaciju od kuce pa dosao i sada ti ne dozvoljavaju sjesti.No, ima drugi problem, jer ti kao musterija narucio sve kurseve vecere ili pio samo kafu, osoblje treba da ti posveti istu paznju.zdruzdjo wrote:Ako je cjela kafana rezervisana onda se stave rezervacije na stolove.moonca wrote: Ako je restoran, zasto bi vlasnik nekome dozvolio u udarno vrijeme za veceru/iftar, da mu da sto i da gost pijucka kafu.
Necu pojesti nista ali mozda popijem tri puta vise novcano nego sto neko pojede. Ne mozes znati. Uzmem flasu finog vina i vec sam prefurao neciji iftarski meni ohoooooo. Jos ako zasjednem sa nekim ko je slican meni, onda odose i dvije.
Jos nikad nisam usao u restoran/kafanu u kojem sam MORAO jesti da bih sjedio i pio u bilo kojem terminu.
Imaju restorani/kafane koji su maksuz namjenjeni iskljucivo za jelo. Ali ovo nije sigurno takav.
Nekada po slobodnoj procjeni, konobaru je lakse ne primiti takvog -kafa-gosta nego se s njim bakcati sa donosenjem voda , leda itd za mali iznos novca. Tacno, da se ta 'kafa' moze pretvoriti u 'veceru' ali na specijalnim vecerama kao sto je iftar ili neki rodjendan itd, osoblje nece uzeti taj rizik.
Sve ti ovo isto znas al' nehajes