PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#1551 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by dobar osjecaj »

Godinama već ne volim jesti u restoranu Vapiano u Sarajevu. Doživljavam ih kao kantinu s ničim potkrijepljenim visokim cijenama. Otišla sam danas nakon dugo vremena zbog kolegice kojoj se žurilo pa smo htjele brzinski ručati. Prije nekoliko godina kad sam išla u taj restoran, radilo je nekoliko ljubaznih ljudi koji su spravljali jela. Uljudno su pozdravljali i oslovljavali goste, dok su spravljali jela djelovali su kao da to rade jer uživaju u tome. Danas sam otišla do dijela gdje se naručuju lazanje i čekala da dođem na red. Ispred mene nije stajao niko a djevojka koja radi na tom dijelu je stavljala sastojke na nekoliko pizza. Nije me ni pogledala, ni dobar dan, ni sačekajte molim vas ni ništa. Drsko držanje, skretanje pogleda, mlitavi pokreti. Izvadila je tri različite pizze iz pećnice. Sve su izgledale splačinasto. Ljudima koji su došli po pizze je davala neke drske odgovore a ispod jednog tanjira s pizzom je bio zakačen neki celofan i samo je dodala takav tanjir bez da skida celofan. Kako sam se se rado okrenula i izašla. Nema šanse da više kročim tamo.
šatirana_ljubičica

#1552 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by šatirana_ljubičica »

dobar osjecaj wrote:Godinama već ne volim jesti u restoranu Vapiano u Sarajevu. Doživljavam ih kao kantinu s ničim potkrijepljenim visokim cijenama. Otišla sam danas nakon dugo vremena zbog kolegice kojoj se žurilo pa smo htjele brzinski ručati. Prije nekoliko godina kad sam išla u taj restoran, radilo je nekoliko ljubaznih ljudi koji su spravljali jela. Uljudno su pozdravljali i oslovljavali goste, dok su spravljali jela djelovali su kao da to rade jer uživaju u tome. Danas sam otišla do dijela gdje se naručuju lazanje i čekala da dođem na red. Ispred mene nije stajao niko a djevojka koja radi na tom dijelu je stavljala sastojke na nekoliko pizza. Nije me ni pogledala, ni dobar dan, ni sačekajte molim vas ni ništa. Drsko držanje, skretanje pogleda, mlitavi pokreti. Izvadila je tri različite pizze iz pećnice. Sve su izgledale splačinasto. Ljudima koji su došli po pizze je davala neke drske odgovore a ispod jednog tanjira s pizzom je bio zakačen neki celofan i samo je dodala takav tanjir bez da skida celofan. Kako sam se se rado okrenula i izašla. Nema šanse da više kročim tamo.
A što godinama ne jedeš tamo ako si tek sad doživjela takvo što :lol:
dobar osjecaj

#1553 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by dobar osjecaj »

šatirana_ljubičica wrote:
dobar osjecaj wrote:Godinama već ne volim jesti u restoranu Vapiano u Sarajevu. Doživljavam ih kao kantinu s ničim potkrijepljenim visokim cijenama. Otišla sam danas nakon dugo vremena zbog kolegice kojoj se žurilo pa smo htjele brzinski ručati. Prije nekoliko godina kad sam išla u taj restoran, radilo je nekoliko ljubaznih ljudi koji su spravljali jela. Uljudno su pozdravljali i oslovljavali goste, dok su spravljali jela djelovali su kao da to rade jer uživaju u tome. Danas sam otišla do dijela gdje se naručuju lazanje i čekala da dođem na red. Ispred mene nije stajao niko a djevojka koja radi na tom dijelu je stavljala sastojke na nekoliko pizza. Nije me ni pogledala, ni dobar dan, ni sačekajte molim vas ni ništa. Drsko držanje, skretanje pogleda, mlitavi pokreti. Izvadila je tri različite pizze iz pećnice. Sve su izgledale splačinasto. Ljudima koji su došli po pizze je davala neke drske odgovore a ispod jednog tanjira s pizzom je bio zakačen neki celofan i samo je dodala takav tanjir bez da skida celofan. Kako sam se se rado okrenula i izašla. Nema šanse da više kročim tamo.
Pa zbog druge rečenice :D
vjesticanametli

#1554 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vjesticanametli »

Ih ja vapiano zaobilazim vec duuugo....bezveze su a cijene niDZe veze....kad sam vidjela picu na sta lici :run: a meni onaj neki ne dade hljeb i ja trazila kaze pa ne mora uvijek se tako sluziti pa reko izbi s racuna i supet...bljak su
supercali

#1555 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by supercali »

dobar osjecaj wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
Pa zbog druge rečenice :D
Ovo je druga recenica :mrgreen:
"Doživljavam ih kao kantinu s ničim potkrijepljenim visokim cijenama."
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1556 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by _BataZiv_0809 »

vješalica wrote:ojjj danas sam se posteno zajebala
:lol: :lol: :lol:
bitangeIprinceze

#1557 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by bitangeIprinceze »

uvijek sam najbolje jeo u najzabacenijim kafanama, najkvalitetnija kuhinja skoro pa domaca a cijene u pola nego u sminka restoranima. Jooj kad se sjetim Ćire na Grbavici, ma ne mozes guzice dignuti poslije klope,
MensurM

#1558 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by MensurM »

Vapiano je jedno od najboljih mjesta u gradu. Barem sam siguran da ću uvijek dobiti isto i ne žalim pare ni sekunde potrošiti tamo.
dobar osjecaj

#1559 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by dobar osjecaj »

MensurM wrote:
dobar osjecaj wrote: Nema šanse da više kročim tamo.
Vapiano je jedno od najboljih mjesta u gradu. Barem sam siguran da ću uvijek dobiti isto i ne žalim pare ni sekunde potrošiti tamo.
Što bi rekli "good for you" :)
zdruzdjo

#1560 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

Obzirom da sam po struci kuhar a i ugostiteljsko usluzivanje imam u malom prstu, kada vidim da je neko drcan, nadrkan, runjava nosa, neusluzan......odmah ali odmah trazim sefa ili nekoga nadleznog, a onda na fin i kulturan nacin bez dizanja tona i galame kazem da treba da nauci osoblje kako se odnosi prema gostu jer od nas i naseg zadovljstva zavisi da li cu doci opet tu i ostaviti svoje pare. Na kraju krajeva zaboli me quuuu da li ce taj neko dobiti otkaz. dosao je da radi i zaradi. ako ti se nesto ne svidja, jebi ga nisam ja tome kriv.
Naravno u velikoj vecini slucajeva tu zatvorim vrata guzicom.
black

#1561 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by black »

vjerovatno pocetnica, juce sam narucujuci kafu vidio kod djevojcice za sankom bedz 'vapiano pocetnica', treba malo razumjevanja niko se naucen nije rodio :wink:
Hakiz

#1562 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Hakiz »

black wrote:
vjerovatno pocetnica, juce sam narucujuci kafu vidio kod djevojcice za sankom bedz 'vapiano pocetnica', treba malo razumjevanja niko se naucen nije rodio :wink:
Ja u McDonalds uđem samo da popijem kafu. Sticajem okolnosti (blizina jedinog objekta u kojem se ne puši) jedno vrijeme sam tamo često pio kafu. Kada god je neki novi radnik bio na obuci, od radnika koji tu već duže rade sam bio upoznat sa tim da je to novi radnik na obuci. U stilu "Oprostite ako je bilo nekih problema, ovo nam je novi kolega /kolegica na obuci". A taj novi radnik je davao sve od sebe da se ne osjećam ignorisanim.

Tako da slaganje sastojaka na pizzu a da se mušteriji koja dođe ako već ne priđe odmah barem kaže "Oprostite, brzo ću vam se posvetiti", dakle ignorisanje mušterije, nema veze sa tim da li je neko početnik ili ne.

Sve zavisi od organizacije i pravila koja je gazda uspostavio.
zunazu

#1563 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zunazu »

UPOZORENJE: Saradis servis za VW, Audi, Škoda i ostalo, u Hotonju.

Dunđeraj mrtvi. Dovode neku dječurliju i idiote da se uče na tuđim autima.
dobar osjecaj

#1564 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by dobar osjecaj »

Hakiz wrote: A taj novi radnik je davao sve od sebe da se ne osjećam ignorisanim.

Tako da slaganje sastojaka na pizzu a da se mušteriji koja dođe ako već ne priđe odmah barem kaže "Oprostite, brzo ću vam se posvetiti", dakle ignorisanje mušterije, nema veze sa tim da li je neko početnik ili ne.

Sve zavisi od organizacije i pravila koja je gazda uspostavio.
Otprilike tako. Bila sam više puta početnica. Radila sam i u uslužnoj djelatnosti. Razumijem kako je teško raditi s ljudima. Ovo što sam ja opisala danas je više u domenu ličnog neodgoja, neprikladnosti karaktera za rad u uslužnoj djelatnosti i prije svega ovih pravila rada i ponašanja do kojih vlasniku ili upravi objekta jednostavno više nije stalo. Jasna pravila i disciplina i od najvećih mrguda naprave ljude koji se makar nauče uljudno obratiti mušteriji.
Ja sam strpljivo čekala sigurno pet a možda i deset minuta.
ortodont

#1565 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ortodont »

zunazu wrote:UPOZORENJE: Saradis servis za VW, Audi, Škoda i ostalo, u Hotonju.

Dunđeraj mrtvi. Dovode neku dječurliju i idiote da se uče na tuđim autima.
Ne znam ko im sad radi, da li se promijenilo osoblje, ali znam vlasnike lično i mogu garantovati da su ljudi za 10. Servis postoji preko 2 decenije i jedan je od poznatijih sigurno u SA.
duminjo

#1566 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by duminjo »

zdruzdjo wrote:Obzirom da sam po struci kuhar a i ugostiteljsko usluzivanje imam u malom prstu, kada vidim da je neko drcan, nadrkan, runjava nosa, neusluzan......odmah ali odmah trazim sefa ili nekoga nadleznog, a onda na fin i kulturan nacin bez dizanja tona i galame kazem da treba da nauci osoblje kako se odnosi prema gostu jer od nas i naseg zadovljstva zavisi da li cu doci opet tu i ostaviti svoje pare. Na kraju krajeva zaboli me quuuu da li ce taj neko dobiti otkaz. dosao je da radi i zaradi. ako ti se nesto ne svidja, jebi ga nisam ja tome kriv.
:facepalm:
moonca

#1567 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by moonca »

zdruzdjo wrote:Obzirom da sam po struci kuhar a i ugostiteljsko usluzivanje imam u malom prstu, kada vidim da je neko drcan, nadrkan, runjava nosa, neusluzan......odmah ali odmah trazim sefa ili nekoga nadleznog, a onda na fin i kulturan nacin bez dizanja tona i galame kazem da treba da nauci osoblje kako se odnosi prema gostu jer od nas i naseg zadovljstva zavisi da li cu doci opet tu i ostaviti svoje pare. Na kraju krajeva zaboli me quuuu da li ce taj neko dobiti otkaz. dosao je da radi i zaradi. ako ti se nesto ne svidja, jebi ga nisam ja tome kriv.
:pisnula:
Aj, sto me nasmija.

Prije nekoliko godina sam bila u Tavoli-osoblje :thumbup:, kao i u Hotelu Central.
Mislim da nigdje nisam imala 'bezobraznu' uslugu u Sarajevu.
U Trznici - pogotovo, sve 10 -ka. :-D
duminjo

#1568 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by duminjo »

moonca wrote:
:pisnula:
Aj, sto me nasmija.

Prije nekoliko godina sam bila u Tavoli-osoblje :thumbup:, kao i u Hotelu Central.
Mislim da nigdje nisam imala 'bezobraznu' uslugu u Sarajevu.
U Trznici - pogotovo, sve 10 -ka. :-D
Nisi naletila na mene :mrgreen:
Thorgerson

#1569 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Thorgerson »

Ja eto npr u Vapianu nikad nisam dozivio nesto slicno. Stavise meni su bili i preljubazni oni tamo sto rade.

Tesko je raditi u usluznoj djelatnosti sa ljudima, to je bas posao za koji moras biti stvoren. Znaci posao gdje ce ti sad neko doci jebati mater u facu, i za 3 sekunde dolazi drugi klijent i ti se moras smijati i praviti kao da nista nije bilo.

Nije jednostavno. Znam radio sam taj posao jednom i rekao nikad vise. Generalno kod nas od 10 ljudi koji ti dodju njih 6-7 su teske sirovine. Sta onda ocekujete od radnika?
wewa

#1570 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by wewa »

posto je vec drugi put, moram prijaviti - gospodja koja radi u Vindijinom standu na Trznici ima ozbiljan problem s temperamentom i kucnim odgojem. ne zna ni za kakav pozdrav, a ni za uljudnu komunikaciju, pusti musteriju da ceka da bi onda becila oci i tersala.
prvi put sam pustila da prodje, drugi put se okrenula na peti. moje pare vise nece vidjeti.

dijametralna suprotnost njoj je kolega koji radi na istom standu s mlijecnim proizvodima, uvijek ljubazan, samo ujutru kasnije krece s radom pa se neminovno naleti na kolegicu ako poranite.
JThomas

#1571 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by JThomas »

pa vi gospođo krenite kasnije :mrgreen:
wewa

#1572 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by wewa »

a mogu joj i stopala izmasirati da se oraspolozi :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1573 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Truba »

ona plava u farini je vrh

kad god dođem ona ima verbalne vratolomije s mušterijama
ili sa mnom

:roll:
zdruzdjo

#1574 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

moonca wrote: :pisnula:
Aj, sto me nasmija.
duminjo wrote: :facepalm:

Zasto?
Jel to nesto sto vi ne bi uradili.
Ja za svoje pare ocekujem uslugu koju platim.
cendlerbing

#1575 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by cendlerbing »

Thorgerson wrote:Ja eto npr u Vapianu nikad nisam dozivio nesto slicno. Stavise meni su bili i preljubazni oni tamo sto rade.

Tesko je raditi u usluznoj djelatnosti sa ljudima, to je bas posao za koji moras biti stvoren. Znaci posao gdje ce ti sad neko doci jebati mater u facu, i za 3 sekunde dolazi drugi klijent i ti se moras smijati i praviti kao da nista nije bilo.

Nije jednostavno. Znam radio sam taj posao jednom i rekao nikad vise. Generalno kod nas od 10 ljudi koji ti dodju njih 6-7 su teske sirovine. Sta onda ocekujete od radnika?
Mušterije ne zanima dal si ti primoran da radiš taj posao, da li si preobrazovan za isti i kakav ti je dan. Osmijeh se isto zna naučiti. Ključno za mušteriju je da vidi da si ti dao sve od sebe, da mu pružiš najbolju uslugu. U tom slučaju se često opraštaju i propusti.

To što je tebi kao radniku prije 5 minuta došla mušterija koja je teška sirovina, nipošto nije izgovor da se na narednoj istresaš ili podrazumijevaš da je i on otprilike isti ili možda gori.

Ja redovno imam negativna iskustva sa konobarima u Metropolisu i to konkretno onim u SCC-u. Kafić koji želi da gaji takav imidž ne bi sebi smio dopustiti onakvu neljubaznost i ignorisanje, da ne spominjem bezobrazluk od strane konobara.

Nego, uvijek ćemo se imati na šta požaliti...ima li kakva tema da neke i pohvalimo? :)
Post Reply