PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BIONA

#1376 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by BIONA »

Vala isto iskustvo u Fediju u Robot-u, svaki put kontam sto je meni trebalo ovdje da ulazim :-)
Ductus Holedocus

#1377 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Ductus Holedocus »

A za koliko para rade djevojke u buregdzinicama, slasticarnama? Razlika je velika. Ove prve ne staju. Stalno u pokretu. A dotična dama radi od 10-18. A sta je njen posao? Nisam teška mušterija, nisam zanovjetala i nisam tražila da mi pjeva ! Ona primarno nema kulture !
vješalica

#1378 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vješalica »

mehoxy wrote:Ja ne znam sta vi ocekujete od radnika u kojekakvim usluznim objektima, kojima su plate i radni uslovi vecinom jadni. NIKO nece entuzijasticno raditi za 500 -600 km.

Meni je najgora neljubaznost u drzavnim institucijama, a tu je cesto i najveca.

u uslužnim objektima i poslovima poput konobarisanja,prodavača i sl sama priroda posla je da ne možeš biti nadrkan iz motiva nekih svojih privatnih ili bilo kakvih
problem je kod nas što se svaka sorta i nesorta upošljava koja nema školu završenu,nema šlifa ni interesa za taj posao,mrzi sebe do podne od podne i sav svijet i sebe
njoj da je plata 1000km našla bi razlog da se otresa na mušteriju
osim toga i ne treba raditi takve poslove ako nisi sposoban
quarterback

#1379 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by quarterback »

mene svaki put fasciniraju one dvije sto rade u onoj buregdzinici na zeljinom stadionu
divim se kako svaki put onu pitu tako smandrlja u papir i tako je zalijepi naljepnicom cijene kao da je zaista potpuno boli qrac za to sto radi, ja nikad ali nikad nisam kupio nista tako umotano kako oni redovno umotaju pitu

s druge strane uslovi rada su inhuman ali opet...
Edin H.

#1380 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:Ma ja, banana malo uskisla, malo salmonela, ovo ono, sta ima veze, provesti novu godinu na infektivnoj :oops:

Jesi li joj dao bakshisha sta? :D
:lol: :lol: :lol:
Opal_89

#1381 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Opal_89 »

Ulazila u oba Fedija (u Robotu me i ne gledaju dok ne dođem do kase, uvijek nešto pakuju po kesama) a na Čaršiji sam bila jednom, ne znam koja se potrefila u smjeni (ako ih ima više) ali moja kćerka joj je pola radnje prečačkala (nisam joj ništa mogla :D ) cura nije ni riječi rekla, još je bila pravo uslužna i ljubazna prema njoj. Možda se ni njima ne da za 500-600 KM biti više ni ljubazan. A ima ih koje bih istog trena istjerala s radnog mjesta. Kaže komšija, dok je radio na bivšem poslu kao agronom, kako mu je "najgore kad mu dođu oni ljudi što kupuju kesice, i onda počnu ispitivati kako se sadi mrkva, kako špinat,... što ga sade kad ne znaju, nemam ja živaca se baviti s tim, sve im piše na kesicama (a ne piše sve :?)", naravno firma mu propala.

Meni inat neki proradi kad mi konobar ne donese račun, konkretno mislim na Pashu u Robotu, par puta sam svratila na kafu, sladoled i svaki put ja moram ganjati da mi donesu račun. Dođe mi nekad da ustanem i krenem preko praga al gdje ću na kraju završiti nego u novinama :-?
zavezata-vreca

#1382 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

Gora je ona sto stalno ide da kupuje vjersku opremu nego ova sto ga dugo nije primla
Ductus Holedocus

#1383 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Ductus Holedocus »

zavezata-vreca wrote:Gora je ona sto stalno ide da kupuje vjersku opremu nego ova sto ga dugo nije primla
Ti si momcino fulio .
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1384 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Matijevic_Vlado »

Ductus Holedocus wrote:
zavezata-vreca wrote:Gora je ona sto stalno ide da kupuje vjersku opremu nego ova sto ga dugo nije primla
Ti si momcino fulio .
Vreca zvani Kolica
zavezata-vreca

#1385 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

Ha ja ... Treba joj tersa nemoj to nemoj ovo .. A ova navalila kod nje da joj ostavlja pare ... Ne kazu dzaba coek je sam sebi najveci dusman
KB9

#1386 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by KB9 »

od tih neljubaznih ste gori vi koji pravdate tu neljubaznost jer, zamisli ti to, ona radi za malu platu pa i nije red kao od nje ocekivat ljubaznost
Opal_89

#1387 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Opal_89 »

KB9 wrote:od tih neljubaznih ste gori vi koji pravdate tu neljubaznost jer, zamisli ti to, ona radi za malu platu pa i nije red kao od nje ocekivat ljubaznost
Ne opravdavam neljubaznost, ali mene danas više ništa ne može iznenaditi u ponašanju prodavača, pa da i šamar nekome odvali naći će na kraju neku dijagnozu da se izvuče.
Skoro uđem u tek otvoren Rašmer, prvi dan otvaranja, potrefi se na prvi dan Bajrama. Znači u samoposluzi, sa nama koji smo ušli, broji ukupno 6 osoba. Jedan čovjek na vratima, 2 žene za jednom kasom i jedna žena koja nas je u stopu pratila, nadviruje ti se nad leđima i gleda šta uzimaš u ruku :shock: kontam jel' ova previše uslužna ili misli da ću nešto ukrasti :? fakat ružan osjećaj. Kupila lubenicu i preko vrata. Odmah sam sama sebi počela opravdavati ženu, možda joj je na vratima gazda pa mora prvi dan malo pred njim da pazi, bla bla :roll: kasnije sam od više osoba čula da to doživljavaju tamo. Nikad više ušla nisam. I ne bi me iznenadilo da su primorane da hodaju za mušterijama :bih:
Jolpaz

#1388 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Jolpaz »

Opal_89 wrote:
KB9 wrote:od tih neljubaznih ste gori vi koji pravdate tu neljubaznost jer, zamisli ti to, ona radi za malu platu pa i nije red kao od nje ocekivat ljubaznost
Ne opravdavam neljubaznost, ali mene danas više ništa ne može iznenaditi u ponašanju prodavača, pa da i šamar nekome odvali naći će na kraju neku dijagnozu da se izvuče.
Skoro uđem u tek otvoren Rašmer, prvi dan otvaranja, potrefi se na prvi dan Bajrama. Znači u samoposluzi, sa nama koji smo ušli, broji ukupno 6 osoba. Jedan čovjek na vratima, 2 žene za jednom kasom i jedna žena koja nas je u stopu pratila, nadviruje ti se nad leđima i gleda šta uzimaš u ruku :shock: kontam jel' ova previše uslužna ili misli da ću nešto ukrasti :? fakat ružan osjećaj. Kupila lubenicu i preko vrata. Odmah sam sama sebi počela opravdavati ženu, možda joj je na vratima gazda pa mora prvi dan malo pred njim da pazi, bla bla :roll: kasnije sam od više osoba čula da to doživljavaju tamo. Nikad više ušla nisam. I ne bi me iznenadilo da su primorane da hodaju za mušterijama :bih:
Za navedene, Skafa je u rangu Lidla i kako se prodaje roba kojoj je istekao rok upotrebe.
Uposlenicima plata redovno kasni, koja je ionako mizerija i kao takvi se jos dodatno pritiscu od vlasnika da podmire svaki manjak ove skart robe.
Vlasnik je strani drzavljanin sa pesterskih visoravni, koga jedva razumijete sta vam zeli reci.
Naravno, vozi Mercedes :D
zavezata-vreca

#1389 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

Vlasnik je takodjer uplatio milione u budzet do sada to si izostavio
quarterback

#1390 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by quarterback »

zavezata-vreca wrote:Vlasnik je takodjer uplatio milione u budzet do sada to si izostavio
to se podrazumjeva, nakon sto je strpao 10x vise sebi u dzep da je nesto uplatio i u budzet
ili je sada placanje poreza postao cin dobre volje?
zavezata-vreca

#1391 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

To da li je drzacni novac strpao u dzep to treba nadlezne institucije da odrede ... Mene iritira prica da je ovdje akcenat na tome sto je frajer srbin i dosao je da ponizava muslimane bla bla ... Uvijek ista standardna prica ... Sto se mene tice frajeru zelim da otvori jos 300 pekara u bih
quarterback

#1392 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by quarterback »

zavezata-vreca wrote:To da li je drzacni novac strpao u dzep to treba nadlezne institucije da odrede ... Mene iritira prica da je ovdje akcenat na tome sto je frajer srbin i dosao je da ponizava muslimane bla bla ... Uvijek ista standardna prica ... Sto se mene tice frajeru zelim da otvori jos 300 pekara u bih
posto ne kvotas nejasno je kome se obracas, evo kolica

Image
duminjo

#1393 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by duminjo »

Kad vidim kako se nekada "ljudi" ponasaju prema konobarima, radnicima na salteru, u trgovinama, pekarama... Dodje mi da se potucem. Cisto onako da stanem malo u odbranu obicne raje sa druge strane :mrgreen:
Cherry-Cherry

#1394 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Cherry-Cherry »

duminjo wrote:Kad vidim kako se nekada "ljudi" ponasaju prema konobarima, radnicima na salteru, u trgovinama, pekarama... Dodje mi da se potucem. Cisto onako da stanem malo u odbranu obicne raje sa druge strane :mrgreen:
:thumbup:

Ja neki dan u opštini Novo Sarajevo čekam u redu i ispred mene se čovjek svađa sa tetom na šalteru, zapravo on viče, a ona normalno priča. Fazon je što ne mogu pod njegovim imenom nešto naći... Uglavnom na kraju se ispostavilo da je čovjek fulio opštinu, trebao je u Novi Grad :mrgreen:. Pa makar da je rekao izvinite, do mene je... Ma kakvi, njemu je neko drugi kriv jer on ne zna u kojoj je opštini. Raja mu se smiju, a on ne konta koliki je retard. Obzirom koliko ima glupog naroda, tete za šalterima su super. Ne bih im bila u koži nema tih para.
zavezata-vreca

#1395 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

quarterback wrote:
zavezata-vreca wrote:To da li je drzacni novac strpao u dzep to treba nadlezne institucije da odrede ... Mene iritira prica da je ovdje akcenat na tome sto je frajer srbin i dosao je da ponizava muslimane bla bla ... Uvijek ista standardna prica ... Sto se mene tice frajeru zelim da otvori jos 300 pekara u bih

Image
Nisu ta losa .. U binga nemaju takijeh ... Nego odo ja u konzum ko pravi dingospo pa kasnije kod srbina da kupim djevreke
zavezata-vreca

#1396 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

Cherry-Cherry wrote:
duminjo wrote:Kad vidim kako se nekada "ljudi" ponasaju prema konobarima, radnicima na salteru, u trgovinama, pekarama... Dodje mi da se potucem. Cisto onako da stanem malo u odbranu obicne raje sa druge strane :mrgreen:
:thumbup:

Ja neki dan u opštini Novo Sarajevo čekam u redu i ispred mene se čovjek svađa sa tetom na šalteru, zapravo on viče, a ona normalno priča. Fazon je što ne mogu pod njegovim imenom nešto naći... Uglavnom na kraju se ispostavilo da je čovjek fulio opštinu, trebao je u Novi Grad :mrgreen:. Pa makar da je rekao izvinite, do mene je... Ma kakvi, njemu je neko drugi kriv jer on ne zna u kojoj je opštini. Raja mu se smiju, a on ne konta koliki je retard. Obzirom koliko ima glupog naroda, tete za šalterima su super. Ne bih im bila u koži nema tih para.
To je papak frajer ... Bezobrazluk je kad je u redu na salteru 20+ ljudi a samo jedan salter radi
quarterback

#1397 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by quarterback »

zavezata-vreca wrote:Nisu ta losa .. U binga nemaju takijeh ... Nego odo ja u konzum ko pravi dingospo pa kasnije kod srbina da kupim djevreke
steta sto mislis da me se to tice, kupuj gdje hoces, tvoja stvar
KB9

#1398 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by KB9 »

quarterback wrote:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
irac300

#1399 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by irac300 »

Aaa skroz sam zaboravio na ovog lika sto kupuje kolica po Bingu. :mrgreen:
zavezata-vreca

#1400 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

Fala aLLahu pa ima lijepi konzum ..
Post Reply