Nije prevara, ali mi je stvarno bilo smijesno, neki dan hocu da posaljem preporuceno pismo, dodjem u glavnu postu, zena mi probaci kroz salter onaj formularcic, rekoh mogu li dobiti olovku kaze ona ja imam ovu svoju i ne dam je nikom. Obidjem CIJELI krug saltera i NI JEDNA od onih pricvrscenih olovaka nije radila. Onolika posta nema olovku. Drug mi je poslije rekao pa kako to da JA nisam imao olovku, ali opet kontam uzimaju proviziju, valjda je to dio NJIHOVE usluge? Pogotovo zato sto i drze olovke naokolo... ali prazne.
Isto tako, a ovo nije cak ni losa usluga, samo blago prepucavanje mene i teta na salterima poste, kad dodjem na salter a gospodja veli drugi put odcijepite ovaj perforirani dio na racunu, i onda ga ona mrzovoljno odcijepi. E, pa, ja ga vala necu nikad odcijepiti

Sta treba, za marku provizije da obavim sve sam?

Jednom sam cak odgovorio, kroz salu, naravno: "Pa sta cete onda vi raditi po cijeli dan, gospodjo?"
Taj dan je, usput, padala kisa, i ja sam dosao sa mokrim i izguzvanim racunima, i jos nisam otkinuo taj famozni perforirani dio. Kad sam je pitao sta ce ona raditi po cijeli dan, gospodja me pogledala, pa pogledala u one zguzvane racune, pa me upitala: "Jesi li ti ozenjen, momak?" "Nisam, rekoh", "E, pa, moj savjet ti je da se ozenis, da te neko dovede u red"