Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#876 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

de facto. wrote:Koliko košta poštarina za obično slanje jednolitarske flaše u Bihać?
Posjetila sam danas poštu i pitala tetu,kad ono nije teta nego krme bezobrazno :evil:
4KM ako je bezvrijednosna, 8KM ako je pouzece. (traje i do 4 dana da dodje na odrediste)
24VIP 12KM i 5KM za pouzece (odmah sutradan kod te osobe flas)
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#877 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by de facto. »

un1ted wrote:
de facto. wrote:Koliko košta poštarina za obično slanje jednolitarske flaše u Bihać?
Posjetila sam danas poštu i pitala tetu,kad ono nije teta nego krme bezobrazno :evil:
4KM ako je bezvrijednosna, 8KM ako je pouzece. (traje i do 4 dana da dodje na odrediste)
24VIP 12KM i 5KM za pouzece (odmah sutradan kod te osobe flas)
Hvala.Eto šta je falilo onoj teti u pošti da mi ovako kaže?!!Njoj je to posao,a tebi nije. :)
mduric

#878 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mduric »

Mozda teta ga nije primila dugo :dance: pa joj svako kriv. :thumbup:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#879 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

mduric wrote:Mozda teta ga nije primila dugo :dance: pa joj svako kriv. :thumbup:
:lol: :lol: :thumbup:
awaken

#880 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

Nemoj samo da pošalješ običnom, to je odprilike kao da si je dala teti jer ta pošiljka neće izaći iz zgrade :D

Znači sve što želiš da stvarno dođe, šalješ kao vrijednosno i nema problema :zzzz:
TDK-90

#881 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TDK-90 »

Evo neka Opel Astra se prodaje:
Super očuvana i održavana cijena cca 6000,-KM :dance: KM ...jedino ne radi nešto u vratima od suvozača i podizači stakala na zadnjim vratima .."neka sitinca popravak max. 100,- KM" Eto odmah sam sebe demantira kako održava auto.

Iako s druge strane gledano neki nepismeni i polupismeni ljudi se odmah kroz svoje obraćanje predstave kao i stanje robe koju nude, pa pošten čovjek procijeni na vrijeme o čemu je riječ :bih:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#882 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

awaken wrote:
Nemoj samo da pošalješ običnom, to je odprilike kao da si je dala teti jer ta pošiljka neće izaći iz zgrade :D

Znači sve što želiš da stvarno dođe, šalješ kao vrijednosno i nema problema :zzzz:
Vrijednosno iz Zavidovica do Mostara. Kupac dobio robu u cetvrtak.
24VIP iz SA do Trebinja odmah sutradan kupac imao robu kod sebe.
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#883 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by de facto. »

awaken wrote:

Hvala. :) Koliko treba platiti poštarinu(otprilike) kad šaljem na taj način?
Inače,avatar ti je uh ! :mrgreen: Nemam riječi..
Lounge Act

#884 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

ja uvijek saljem kao preporuceno, mada to nisu neke ekstra vrijedne stvari pa me interesuje imam li ikakvu garanciju kad saljem preporuceno da ce paket stici? pitam jer mi jednom radnik u posti rece da to nista ne znaci, a ja sam to shvatala kao odredjenu garanciju i pravo na trazenje povrata u slucaju gubitka paketa
burekodsira

#885 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by burekodsira »

preporuceno ti garantuje da ce posta dostaviti na odrediste, u suprotnom su oni zagubili i oni odgovaraju za to.
ako hoces nesto osigurano onda imas one vrijednosne posiljke koje su osigurane na odredjene vrijednosti
newera86

#886 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by newera86 »

:skoljka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#887 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Lounge Act wrote:ja uvijek saljem kao preporuceno, mada to nisu neke ekstra vrijedne stvari pa me interesuje imam li ikakvu garanciju kad saljem preporuceno da ce paket stici? pitam jer mi jednom radnik u posti rece da to nista ne znaci, a ja sam to shvatala kao odredjenu garanciju i pravo na trazenje povrata u slucaju gubitka paketa
čini mi se da je na poleđini tog papira pisalo da daju 4 x vrijednosti poštanske usluge ako se izgubi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#888 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

dakle nikad mi se ništa nije izgubilo... nikad...
od kanade australije amerike japana švedske austrije do najzabitijeg sela u sloveniji srbiji hrvatskoj i bosni sam slao

nikad se ništa nije izgubilo
slao stripove pare pisma cdove dvdove knjige novine

od 2002.
Lounge Act

#889 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

ma ja im vise nista ne vjerujem, prije godinu-dvije poslala prvi "deblji" paket curi iz livna i ona tvrdi da ga nije dobila, ja poslala obicnom postom i nista nisam mogla uraditi, nit mogu dokazati da su ga u posti izgubili nit mogu dokazati da ga je dobila. hajd za pare, ali ostadoh i bez jakne
un1ted

#890 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Ko ti je kriv sto si naivna. Ako si slala pouzećem ona zaista nije dobila paket no ako si slala obicnom postom mogla si provjeriti sta je s posiljkom pomocu potvrde iz poste o slanju paketa.

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
kurty

#891 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kurty »

nije oko prevaranata na pik-u, ali je oko poste

ja sam prosle godine poslao neki otkupni paket...oko 25 KM mi trebao postar donjeti... prodje hefta, onaj tamo nije primio... dvije hefte... opet nista... ja do poste, tamo vamo, kad treba proci kao mjesec da se posiljka proglasi nestalom... Eh sad, kao neka caka ima,akoje posiljka bez navedene vrijednosti, posta placa nekih 140KM "penala", a ako je naznacena vrijednost, onda toliko koliko pise, ali oduzmu postarinu...
Nakon mjesec dana pocinje proces naplate... mjesec dana zivkao i cekao rjesenje i nakon mjesec dana donosi postar plavu kovertu i 20KM

Sutradan, zove onaj kome sam poslao i kaze da je dobio paket... Sav paket je mokar, ali srecom ono sto je unutra bilo, je ok..nije bilo osteceno... negdje je paket kao bio zapeo... 7 minuta poslije njega, zovu me iz poste, da vratim 20KM koje su mi dali i da cekam onih 25KM postarine :roll: :roll:
snaga_znanja

#892 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by snaga_znanja »

SPQR.SA wrote:Image
:lol:
Lounge Act

#893 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

un1ted wrote:Ko ti je kriv sto si naivna. Ako si slala pouzećem ona zaista nije dobila paket no ako si slala obicnom postom mogla si provjeriti sta je s posiljkom pomocu potvrde iz poste o slanju paketa.

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
eto de ti mi reci, znam da je do mene sto sam imala povjerenja u nasu postu i to je to. nije poslano pouzecem i nije bilo preporuceno pa zato nisam dobila nikakvu potvrdu da bih mogla ista provjeravati, a pokusavala sam i u posti i preko njihove stranice, ali u slucaju takvih posiljki ne mogu mi pomoci i to je to. do tad sam uglavnom samo kupovala i uvijek dobijala pakete poslane tako pa kad sam pocela da prodajem i ja sam ih slala tako, do jednom. samo uvijek sam slala nesto sitno i tad je prvi put bilo napuhano jer je jakna bila unutra i to je bilo prvi put da mi je nesto nestalo, i zadnji naravno jer od tad se vise s nasom postom ne zezam
un1ted

#894 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Za svaku uslugu dobijes potvrdu, pa tako i za slanje paketa. Slao sam i dobio papirici koji sam ja ispunio a radnik potpisao i jasno mi je naglasio da je to dokaz da je posiljka poslata i da ukoliko bude kakvih problema to ponesem.
anonimnaosoba

#895 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Intereuropa, iskustva itd. ?
jasmin93

#896 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jasmin93 »

jasmin93 wrote:Mali offtopic, nadam se da mi nećete zamjeriti. :) Jel moguće skije i štapove poslati pouzećem iz Sarajeva u Jablanicu? Ako jeste, koliko bi koštalo?

Nemam uopšte iskustva s trgovinom putem pošte, pa me zanima jer mi je neki momak tražio da pošaljem.
Može li me neko uputiti? :D
un1ted

#897 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

http://www.24vip.net/cjenovnik-usluga

Imas kontakt telefon pa ih nazovi i provjeri :)
Mustang1

#898 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mustang1 »

Kako me nervira kad se jave i pitaju moze li za pola cijene od one koju sam ja napisao .. Pa nosi djaba jbt
samoTEgledam

#899 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by samoTEgledam »

anonimnaosoba wrote:Intereuropa, iskustva itd. ?
I dobra i loša.
Znaju zakasniti i 24 sata sa isporukom što zna biti vrlo vrlo gutavo.

Trenutno najažurniji 24 VIP, sve pošiljke unutar 24h budu isporučene (radnim danima).
anonimnaosoba

#900 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

ma dobro, meni dan gore-dole ne pravi nikakvu razliku, al' ostalo je OK ? (sigurna isporuka, stizanje para na vrijeme :D itd.)
Post Reply