Ali na extra oni u katalog ubacuju (i izbacuju
Prevaranti na PIK-u
-
tap3ah75
#7001 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma jesu tri igre free - koje ostaju tvoje
) neke igre .. tako da se može vaditi da misli na to.
-
zippoo87
- mirota
#7003 Re: Prevaranti na PIK-u
ja sam uzeo za sina Minecraft nalog od lika sa OLXa i radilo je ok godinu dana kako je i rekao...za smijesne pare tipa 5 km, uzimao sam NBA pass isto je radilo ok, nesto trece sto sam uzeo je prestalo raditi nakon 2 mjeseca, ali je lik uredno poslao drugi account i ispostovao dogovor...uzimam office 365 isto tako radi ok, a jeftinije 5x nego da uzimam sa microsoft sajta
-
zippoo87
#7004 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa tu je jedini problem naci nekog ko ima pouzdane accounte i ko je covjek,koji ce se javiti i rijesiti problem ako se pojavi ili ako account prestane raditi.mirota wrote: ↑12/11/2023 08:55 ja sam uzeo za sina Minecraft nalog od lika sa OLXa i radilo je ok godinu dana kako je i rekao...za smijesne pare tipa 5 km, uzimao sam NBA pass isto je radilo ok, nesto trece sto sam uzeo je prestalo raditi nakon 2 mjeseca, ali je lik uredno poslao drugi account i ispostovao dogovor...uzimam office 365 isto tako radi ok, a jeftinije 5x nego da uzimam sa microsoft sajta
U tolikoj ponudi,tesko je znati ko je prevarant a ko pouzdan.
Ako imas koga pouzdanog preporuciti za PS Plus pretplatu ,javi mi u poruku...istice mi pretplata 25.11.
Ili ako neko ima povoljno gift card,da to kupim pa aktiviram.
Valjda ce biti i kakvih popusta za black friday.
-
belse
#7005 Re: Prevaranti na PIK-u
Objavio na olx izdavanje PS 4 sa igricama,
Izdao 3x i sve ok
Prošle sedmice dodje lik, iznajmljuje na 5 dana, i ostavio LK
Nakon 5 dana, ponovo se čujemo, pita, može li još 1 dan, rekoh ne mogu, obećao sam djetetu,
Kaže, ok, donijeću večeras u 19h,
Posle se više nije javljao ni na tel niti na viber
Sutradan je deaktivirao i viber i taj br tel.
Meni ostala njegova lična, screenshot viber prepiska i pitanje za članove foruma za savjet?
Izdao 3x i sve ok
Nakon 5 dana, ponovo se čujemo, pita, može li još 1 dan, rekoh ne mogu, obećao sam djetetu,
Meni ostala njegova lična, screenshot viber prepiska i pitanje za članove foruma za savjet?
Last edited by belse on 14/11/2023 23:26, edited 1 time in total.
- no_sekirli
#7006 Re: Prevaranti na PIK-u
Pazi samo da te ne tuzi da si mu ukrao licnu kartu.
- geralt
#7007 Re: Prevaranti na PIK-u
Odes do najblize policijske stanice i podneses kaznenu prijavu. Sa sobom poneses dokaze i predas policiji.belse wrote: ↑13/11/2023 18:45 Objavio na olx izdavanje PS 4 sa igricama,
Izdao 3x i sve ok
Posle se više nije javljao ni na tel niti na viber,
Samo mi ne ide u glavu da je neko to spreman uraditi radi par stotina maraka vrijednosti. Valjda konta da se ti neces htjeti s tim zezati.
- MehmedPasaMoric
#7008 Re: Prevaranti na PIK-u
Savjet je da ga halalis, licna karta nije nikakva garancija ni dokaz... Vjerovatno je vec prijavio da je izgubljenabelse wrote: ↑13/11/2023 18:45 Objavio na olx izdavanje PS 4 sa igricama,
Izdao 3x i sve ok
Posle se više nije javljao ni na tel niti na viber,
-
zippoo87
#7009 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa mozda ima kakve dokaze da mu je iznajmio.
Last edited by zippoo87 on 13/11/2023 21:00, edited 1 time in total.
-
belse
-
zippoo87
#7011 Re: Prevaranti na PIK-u
Prijavi ti to policiji,nemas se sta zezati niti sta izgubiti.
Odes lagano i prijavis i podneses krivicnu prijavu a dalje neka policija radi.
Taman da ti je ukrao nesto od 50 KM,kradja se prijavljuje policiji.
Odes lagano i prijavis i podneses krivicnu prijavu a dalje neka policija radi.
Taman da ti je ukrao nesto od 50 KM,kradja se prijavljuje policiji.
-
SSwfin20
#7012 Re: Prevaranti na PIK-u
od koga kupiti Microsoft office?
- drug_profi
- mirota
- MehmedPasaMoric
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#7016 Re: Prevaranti na PIK-u
jesi, ali necij racun. To nikako nije sigurno...
Ima raznih racuna, aktivacija i sl. Ja preporucujem https://www.hrkgame.com/en/games/produc ... ional-plus
Dobije se kod, instalira, unese i to je to.
- laserShow
#7017 Re: Prevaranti na PIK-u
kada se bavis iznajmljivanjem moras biti spreman da si ludji od njih. Licna ti apsolutno nista ne znaci. Nadjes par kockastih glava i javis im da odu po PSbelse wrote: ↑13/11/2023 18:45 Objavio na olx izdavanje PS 4 sa igricama,
Izdao 3x i sve ok
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#7018 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako ce u policiju ako ne placa drzavi sto zaradjuje na iznajmljivanju
-
zippoo87
#7019 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije to zakonom regulisano,neka slobodno prijavi.izvrsni direktor wrote: ↑15/11/2023 10:10Kako ce u policiju ako ne placa drzavi sto zaradjuje na iznajmljivanju![]()
Pa prije dok je bio aktuelan PS2 i dok nije bilo tehnike i tehnologije,na dnevnoj bazi je neko nekome krao PS2 i prijavljivalo se policiji.
Sjecam se rentanje bilo 20 KM...pa cijeli dan i noc ne spavas,da maksimalno iskoristis placeni novac
Neka bezbriznija vremena
- laserShow
#7020 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma naravno da moze i da treba prijaviti policiji, no tu sve staje.
Evo recimo dvije situacije:
-ja unajmim PS5
-vratim PS5
-ti me prijavis policiji da nisam vratio ps5
Kako ce policija dokazati jesam li, ili nisam vratio?
-ja unajmim ps5
-ja ne vratim ps5
Kako ce policija dokazati da nisam vratio ps5?
-ja unajmim PS5
-vratim PS5
-ja unajmim ps5
-ja ne vratim ps5
-
zippoo87
#7021 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije to tako pravolinijski kako ti mislis.laserShow wrote: ↑15/11/2023 12:20 Ma naravno da moze i da treba prijaviti policiji, no tu sve staje.
-ja unajmim PS5
-vratim PS5
-ja unajmim ps5
-ja ne vratim ps5
Ima policija nacine kako se to radi i nacin dokazivanja kao i pritisak da pocinilac prizna.
A osteceni ima pisane dokaze da je iznajmio ps i isto tako pisane dokaze da mu vise nije odgovarao na poruke kao i blokiran broj.
Privedu ga na razgovor i dalje obradjuju.
Po tvojoj logici,ne bi nikada nikoga ni za sta uhvatili
- laserShow
#7022 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa znam da ima mogucnosti. Ima mogucnosti po S/N da posalje upit soniju da li se taj PS koristi. Pa da oni odgovore, da koristi se na toj IP adresi, pa da po IP adresi povezu ko je user. Mogu, ali malo sutra
Ja te pitam kako ces dokazati da ti nisam vratio, moja rijec protiv tvoje, nemamo nikakv ugovor, nemamo nikakv potpis.
Ja i ti pisemo da cu ti iznajmiti PS. Imamo pisanu komunikaciju. Ok. Ti me nazoves telefonom, pricamo da cu ti vratiti sutra, treba mi jos danas, bla bla. Ti me prijavis policiji i ja kazem, telefonski smo se dogovorili da cu vratiti i ja sam vratio.
Kako ces ti dokazati da ti nisam vratio? Evo zivo me zanima kako? Sto se pritiska tice, mogu me pritisnuti dan e kazem sta
Mislim necemo se oslanjati na pritisak 
Sve ovo gore pisem radi toga da znam kako sebe zastiti. Koliko vidim, nemoguce je ako nema ugovor.
Ja te pitam kako ces dokazati da ti nisam vratio, moja rijec protiv tvoje, nemamo nikakv ugovor, nemamo nikakv potpis.
Ja i ti pisemo da cu ti iznajmiti PS. Imamo pisanu komunikaciju. Ok. Ti me nazoves telefonom, pricamo da cu ti vratiti sutra, treba mi jos danas, bla bla. Ti me prijavis policiji i ja kazem, telefonski smo se dogovorili da cu vratiti i ja sam vratio.
Kako ces ti dokazati da ti nisam vratio? Evo zivo me zanima kako? Sto se pritiska tice, mogu me pritisnuti dan e kazem sta
Sve ovo gore pisem radi toga da znam kako sebe zastiti. Koliko vidim, nemoguce je ako nema ugovor.
- drug_profi
#7023 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa po tome nijedna krađa se ne može dokazati jer kako ćeš dokazati da su ove pare u mom džepu tvoje, a nisu moje?
Za svaku prijavu KD policija je dužna da izvrši makar informativni razgovor.
Za svaku prijavu KD policija je dužna da izvrši makar informativni razgovor.
-
zippoo87
#7024 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma nista,ti nemoj nikada nista prijaviti i rijesen problem.laserShow wrote: ↑15/11/2023 12:57 Pa znam da ima mogucnosti. Ima mogucnosti po S/N da posalje upit soniju da li se taj PS koristi. Pa da oni odgovore, da koristi se na toj IP adresi, pa da po IP adresi povezu ko je user. Mogu, ali malo sutra![]()
Kako ces ti dokazati da ti nisam vratio? Evo zivo me zanima kako? Sto se pritiska tice, mogu me pritisnuti dan e kazem staMislim necemo se oslanjati na pritisak
Samo slegnes ramenima i to je to.
Upravo na tu kartu i igraju ovi prevaranti i lopovi,da nece raja ni prijaviti.
A kada prijavis,ide potpuno druga prica.
Ja sam savjetovao ovog da prijavi i postoji velika sansa da ce vratiti ukradenu robu a ti suti i pusti da te svaka šuša vara.
- laserShow
#7025 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam rekao da ne treba prijaviti. U prvom postu sam rekao, da, treba prijaviti, ali pitam kako dokazati. Kod nekog drogera se moze dokazati i nafatati.
Postavio sam pitanja i sasvim su realna. Mislim da zastite nema, osim ako se ne potpise ugovor, gdje stoje koraci koji ce biti izvrseni pri povratu konzole.
Nit je hejt, nit je pametovanje, vec samo razmjena informacija kako se zastiti. Opet mi nisi odgovorio, kako dokazati da je konzola vracena, ili da nije vracena?
Postavio sam pitanja i sasvim su realna. Mislim da zastite nema, osim ako se ne potpise ugovor, gdje stoje koraci koji ce biti izvrseni pri povratu konzole.
Nit je hejt, nit je pametovanje, vec samo razmjena informacija kako se zastiti. Opet mi nisi odgovorio, kako dokazati da je konzola vracena, ili da nije vracena?