Prevaranti na PIK-u
-
Kataklinger
#5701 Re: Prevaranti na PIK-u
/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 02:01, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5702 Re: Prevaranti na PIK-u
i ja sam primijetio to kao prodavac
dakle ponovim roba nije sa mnom morat ćeš sačekati dan dva
i nikad se ne jave...
ali kad slučajno nešto imam sa mnom
opet se ne jave

dakle ponovim roba nije sa mnom morat ćeš sačekati dan dva
i nikad se ne jave...
ali kad slučajno nešto imam sa mnom
opet se ne jave
-
Kataklinger
#5703 Re: Prevaranti na PIK-u
/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 02:01, edited 1 time in total.
- _Reds_
#5704 Re: Prevaranti na PIK-u
Znate koliko ima ljudi koji se jave, i kazu vam moze li mi ostaviti molim te, zovem ta za par dana, i naravno ne jeave, ili sad jos gor eima ova premium narudzba klikne da hoce kupiti, posaljes mu i on samo odbije da primi i nikome nista.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5705 Re: Prevaranti na PIK-u
zato prvo uplata
nista ba slatke rijeci ovo ono
kad se uplati
pokreces se
nista ba slatke rijeci ovo ono
kad se uplati
pokreces se
- Altsa
#5706 Re: Prevaranti na PIK-u
Koja je zadnja?
Ma mrs jebla te zadnja.
Ma mrs jebla te zadnja.
-
Nepass
#5707 Re: Prevaranti na PIK-u
Kupujem artikal, sve dogovorim. Tad zivio u sg, prodavac i i.sarajevu. Zvao ga predvecer. Kazem mu sutra ujutro poslom sam na dobrinji pa cu doci do tusa da pazarimo. Sve ok. Ja kod tusa, zovem lika kaze ja prodao sinoc.
- supercali
#5708 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovo me podsjeti na jednu situaciju sa jaranomNepass wrote:Kupujem artikal, sve dogovorim. Tad zivio u sg, prodavac i i.sarajevu. Zvao ga predvecer. Kazem mu sutra ujutro poslom sam na dobrinji pa cu doci do tusa da pazarimo. Sve ok. Ja kod tusa, zovem lika kaze ja prodao sinoc.
Davno nekad prodaje lik dvd neki kinez 400KM i govorim mu ja sacekaj otprilike 5 dana ja cu kupiti jer mi trebaju leci neke pare
I ja za 5 dana reko hocemo zavrsiti kaze ja prodao ja u radnju i kupim sony dvd koji je kostao nekih 1300 otprilike
Kasnije ga ovi zajebavali pa mogao si prodati i za 500 a ti papak pozurio da prodas
- Warashii
#5709 Re: Prevaranti na PIK-u
A nije to oznaka Eura. U slučaju fiskalnog uredjaja u ovom slučaju se radi o poreznoj stopi "E", tj. u sistemu PDV je i na artikal je uračunat iznos PDV-a. Kada nije u PDV pored stoji druga poreska stopa.zlo zlo wrote:ja volim lopovu rec lopov, pola racuna u bih fiskalnih je tako, piše ojri umjesto km, nisu fiksalne kase valjda za bih sređene.
Bilo bi ok, da je račun stavio, bez da piše koliko je platio, ako laže da platio duplo, jest lopina, i budala k tome, jer većina ljudi zna kako to s kasama ide i da se ništa ne plača u ojrima,
ovako je budala traži drugu budalu![]()
![]()
A jest budala svako tko se zaleti bez da provjeri koliko nešto stvarno košta.
- seoBIH
#5710 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja upravo i koristim tu njihovu narudzbu, jer koliko su mi oni i rekli, ako ne preuzme kupac, mora nadoknaditi troskove postarine prodavacu._Reds_ wrote:Znate koliko ima ljudi koji se jave, i kazu vam moze li mi ostaviti molim te, zovem ta za par dana, i naravno ne jeave, ili sad jos gor eima ova premium narudzba klikne da hoce kupiti, posaljes mu i on samo odbije da primi i nikome nista.
- _Reds_
#5711 Re: Prevaranti na PIK-u
Mora malo sutra, lazu.seoBIH wrote:Ja upravo i koristim tu njihovu narudzbu, jer koliko su mi oni i rekli, ako ne preuzme kupac, mora nadoknaditi troskove postarine prodavacu._Reds_ wrote:Znate koliko ima ljudi koji se jave, i kazu vam moze li mi ostaviti molim te, zovem ta za par dana, i naravno ne jeave, ili sad jos gor eima ova premium narudzba klikne da hoce kupiti, posaljes mu i on samo odbije da primi i nikome nista.
Meni se vratio paket lijepo i ja morao platiti. Jednostavnokuapc odbio prijem.
- seoBIH
#5712 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja nisam ni znao za to, drug imao problem i oni mu riješili i tako navedeno. Ako koristis njihovu dostavu, mora vratiti ili je suspendovan. Drug je dobio pare od dostave, odnosno nije nista platio.
Dobar mi je drug ne laže sigurno
- Averus
#5713 Re: Prevaranti na PIK-u
Raja, imate li iskustva sa ovim prodavačima?
https://www.olx.ba/profil/pacomoby/
i
https://www.olx.ba/profil/djkifla
https://www.olx.ba/profil/pacomoby/
i
https://www.olx.ba/profil/djkifla
- pecpec
#5714 Re: Prevaranti na PIK-u
Kod pace sam uzimao do sada 3 ili 4 puta telefon,polovan,nikada problem ni jedan imao nisam.Bavi se tim desetak godina koliko znam.
- Runner49
#5715 Re: Prevaranti na PIK-u
je li neko već koristio ovu pik dostavu?koliko košta,koliko su brzi i pouzdani?
- seoBIH
#5716 Re: Prevaranti na PIK-u
Pisali smo vec na temi. Nista manje pouzdani nego bilo koja brza posta u BIH. Jedina prednost, uz cijenu, je ta ako ti kupac ne primi artikal, vraca se bez naplate povrata. To mi je odlicno, koliko su me puta uzeli iz euroepxresa jer sam morao platiti povrat...
- Runner49
#5717 Re: Prevaranti na PIK-u
ako sam dobro razumio cijena poštarine je povoljnija(za koliko?),a ako kupac odbije paket onda nikom ništa? dal kupac dobija neki ukor ili bude banovan?seoBIH wrote:Pisali smo vec na temi. Nista manje pouzdani nego bilo koja brza posta u BIH. Jedina prednost, uz cijenu, je ta ako ti kupac ne primi artikal, vraca se bez naplate povrata. To mi je odlicno, koliko su me puta uzeli iz euroepxresa jer sam morao platiti povrat...
- Warashii
#5718 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma kakvi banovan. Ugriz'o vuk magarca. To sam ja pitao gospodu sa olx-a jer me zanimala koja je to prednost a najviše pretendujuci na tu problematiku, poruci pa se pravi budala, ništa mi konkretno nisu rekli tako da i dalje šaljem euroexpressom u svojoj režiji.Runner49 wrote:ako sam dobro razumio cijena poštarine je povoljnija(za koliko?),a ako kupac odbije paket onda nikom ništa? dal kupac dobija neki ukor ili bude banovan?seoBIH wrote:Pisali smo vec na temi. Nista manje pouzdani nego bilo koja brza posta u BIH. Jedina prednost, uz cijenu, je ta ako ti kupac ne primi artikal, vraca se bez naplate povrata. To mi je odlicno, koliko su me puta uzeli iz euroepxresa jer sam morao platiti povrat...
Jednostavno nešto ozbiljno kod nas nije moguće, olx ljudi i danas gledaju kao buvljak glede artikala koji se prodaju kao i cjenkanje a naravno i zajeba.
Neki dan sam liku poručio od dobavljaca dijelova vrijednosti 1300KM i trebao je doći da to uzme, kao što je i obećao, ali se lik nije pojavio. Nije se udostojio ni javiti pa makar reci da se snašao na drugom mjestu ili prekontao, svejedno, a ima brdo pozitivnih dojmova.
- supercali
#5719 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja izbjegavam na piku da kupujem osim ako mi stvarno nesto treba jer ne znam mogu li se naci u odredjenom momentu sa prodavcem jer nista ne kupujem van sarajeva osim kao sto rekoh ako je nesto bas potrebno
- kafanski_covjek
#5720 Re: Prevaranti na PIK-u
ja se razrahatio kako njihovu dostavu koristimseoBIH wrote:Ja nisam ni znao za to, drug imao problem i oni mu riješili i tako navedeno. Ako koristis njihovu dostavu, mora vratiti ili je suspendovan. Drug je dobio pare od dostave, odnosno nije nista platio.
• dostava i naplata unutar 1-2 radna dana - 9 KMRunner49 wrote: ako sam dobro razumio cijena poštarine je povoljnija(za koliko?),a ako kupac odbije paket onda nikom ništa? dal kupac dobija neki ukor ili bude banovan?
• dostava i naplata unutar 5 radnih dana - 7,20 KM
nisi ti odabrao koju ces dostavu (7,20 ili 9 KM) vec kupac_Reds_ wrote: Mora malo sutra, lazu.
Meni se vratio paket lijepo i ja morao platiti. Jednostavnokuapc odbio prijem.
- seoBIH
#5721 Re: Prevaranti na PIK-u
To za troškove su uveli nedavno. Bas sam ih zvao jer je kupac ispao supak pa mi rekose da nema naplate povrata i da suspenduju takve korisnike. Bogami uveče kad sam se sjetio da pogledam Debil suspendovn. Meni artikl vraćen bez troškova.
Nije mi jasno kakav si ti trgovac da naručiš artikla od 1300KM a ne tražiš avans.
Nije mi jasno kakav si ti trgovac da naručiš artikla od 1300KM a ne tražiš avans.
- Warashii
#5722 Re: Prevaranti na PIK-u
U principu avans nekad tražim a nekad i ne a ovdje nisam tražio, moj zajeb loša procjena. Najgore što kod ovakvih slučajeva najviše ispastaju normalni kupci jer se stvara nepovjerenje. Nedavno me nazvao tako čovjek za dva artikla i ja zapeo za avans na kraju čovjek donio, mada sam ja dijelove već poručio. Problem je udaljenost, kada je neko daleko kako mu tražiti avans. S tim da sad nece ici drugacije , uplati avans na račun pa ću naručiti.seoBIH wrote:To za troškove su uveli nedavno. Bas sam ih zvao jer je kupac ispao supak pa mi rekose da nema naplate povrata i da suspenduju takve korisnike. Bogami uveče kad sam se sjetio da pogledam Debil suspendovn. Meni artikl vraćen bez troškova.
I na kraju meni će dobavljač prihvatiti povrat robe al svi budući kupci će ispaštati.
- seoBIH
#5723 Re: Prevaranti na PIK-u
Jbga to je rizik prodaje. Ili gubis kupca zbog avansa, ili artikal ostaje kod tebe ako ga ne mozes vratiti.
-
bumerangss
#5724 Re: Prevaranti na PIK-u
Molim vas za savjet! Nesta prodajem na OLX-u ja u Sarajevu a kupac u Trebinju pa on mi kaže da mu pošaljem poštom ali ja nikad nisam ni pisma poslao
zanima me kako to ide a da jedan drugon ne izradimo?
Je li bolje preko EuroExpress-a i kako to ide koja je procedura? Unaprijed hvala na odgovorima
Je li bolje preko EuroExpress-a i kako to ide koja je procedura? Unaprijed hvala na odgovorima
- drug_profi
#5725 Re: Prevaranti na PIK-u
Svakako da je bolje preko Euroexpressa. Nazovi ih pa vidi. Valjda znaš google koristiti.
Ali pošto si izgleda polijen ili posmotan evo ti besplatan broj:
0800 51100
Ali pošto si izgleda polijen ili posmotan evo ti besplatan broj:
0800 51100