To se desava kad se kupuje konzerva jaranerexandroid wrote:Ja sam kupio auto preko pika.
Ispocetka je bilo sve OK. Nakon mjesec dana sve se zivo pocelo kvarit, motor prvo. Pa sam uradio motor, pa sad opet motor![]()
Pa ako nije motor bezveze se neke sitnice kvare, kratko- nista nije kako treba. Ako vec razmisljate kupiti nesto preko pika dobro pogledajte sta kupujete.
Prevaranti na PIK-u
- Herr Flick
#501 Re: Prevaranti na PIK-u
- xamp
#502 Re: Prevaranti na PIK-u
Koje je auto bilo?rexandroid wrote:Ja sam kupio auto preko pika.
Ispocetka je bilo sve OK. Nakon mjesec dana sve se zivo pocelo kvarit, motor prvo. Pa sam uradio motor, pa sad opet motor![]()
Pa ako nije motor bezveze se neke sitnice kvare, kratko- nista nije kako treba. Ako vec razmisljate kupiti nesto preko pika dobro pogledajte sta kupujete.
-
zara79
#503 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo lik trenutno prodaje TV Philips Full HD http://www.pik.ba/artikal/5355410/tv-philips-full-hd/ i muz se lijepo pogodi, ode iz Sarajeva za Mostar po to, dodje liku u stan i onda dvije babe pocnu vikati:
"Zvacemo policiju, lopovi!!!!" i muz se lijepo okrene i ode
Elem, lik je neki balo, pa eto pripazite da ne naletite kao mi. Koliko sam taj dan bila bijesna, sad mi je uzasno smijesno. Odes sav sretan po TV i zbrises glavom bez obzira jer ti prijete policijom.
"Zvacemo policiju, lopovi!!!!" i muz se lijepo okrene i ode
- Herr Flick
#504 Re: Prevaranti na PIK-u
Code: Select all
http://www.pik.ba/profil/zrnce/#s=2- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- vjesticanametli
#506 Re: Prevaranti na PIK-u
ne vidi se nista erorrrrrrrr
de kopiraj da vidimo sta kaze delegat
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#507 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa pogledaj artikle, tj sta nudi/trazi. Prvo trazi zenu/curu za druzenje kada dodje iz Njemacke, pa onda sljedeci oglas nudi stan besplatno studenticama, ali da je treca soba slobodna kada on dodje jendom mjesecnovjesticanametli wrote:ne vidi se nista erorrrrrrrr
- vjesticanametli
#508 Re: Prevaranti na PIK-u
a da li trazi novu ili polovnu djevojku hahahhahahahah
-
roll_over
#509 Re: Prevaranti na PIK-u
*ebo majku koja pacijentiza
ja kreirao fake account,odoh da mu se javim u inbox u vezi provoda,hihi
- guber90
#510 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/artikal/5441854/djevojke-za-posao/
Prvo sam pomislio da se radi i nekoj eskort agenciji
, tako je divno formulisan oglas, mada idalje nisam siguran o cemu se radi, ima nesto (valjda) veze sa sminkanjem
.

Prvo sam pomislio da se radi i nekoj eskort agenciji

- kokuz_sa
#511 Re: Prevaranti na PIK-u
joj i vi trazite muhu u govnu..
neko pogrijesi prilikom tipkanja slova tj zamjeni i odmah je to wow nesto
- guber90
#512 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa procitaj kako je oglas formulisan, to sam nako usput pokazao, nit znas sta covjeku treba niti zasta, da si procitao post skonto bi poentu, al mrsko, ko ce recenicu procitat.kokuz_sa wrote:joj i vi trazite muhu u govnu..
-
roll_over
#513 Re: Prevaranti na PIK-u
ja i dalje nikako ne uspjevam pojmit trend da artikal dobiva na vrijednosti ako se nudi neka zamjena...

- Hemera
#514 Re: Prevaranti na PIK-u
nisam znala da se prijavom zloupotrebe more dobiti 2 pik kredita 
- Hemera
#515 Re: Prevaranti na PIK-u
guber90 wrote:http://www.pik.ba/artikal/5441854/djevojke-za-posao/
Prvo sam pomislio da se radi i nekoj eskort agenciji, tako je divno formulisan oglas, mada idalje nisam siguran o cemu se radi, ima nesto (valjda) veze sa sminkanjem
.
čime li se one šminkaju.....ccccc
- awaken
#516 Re: Prevaranti na PIK-u
Šta si prijavila?Hemera wrote:nisam znala da se prijavom zloupotrebe more dobiti 2 pik kredita
Sjećam se ljetos kad su harali požari Hercegovinom ja objavio da iznajmljujem kanader
Kad stiže opomena da je prijavljen i još jedan takav biće ban
Neće ono još dugo raditi ako ne krenu izbacivati sve redom...
-
roll_over
#517 Re: Prevaranti na PIK-u
heh,ti pokusao biti dobricina,a oni drvljem i kamenjem na te hehe
ma legendarna je ova pik administracija,nema govora..
ma legendarna je ova pik administracija,nema govora..
- Irene Adler
#518 Re: Prevaranti na PIK-u
Hahaha! Očito i autor/ica čita ovu temu, ispravljen je typo, sad piše kozmetikaguber90 wrote:http://www.pik.ba/artikal/5441854/djevojke-za-posao/
Prvo sam pomislio da se radi i nekoj eskort agenciji, tako je divno formulisan oglas, mada idalje nisam siguran o cemu se radi, ima nesto (valjda) veze sa sminkanjem
.
Ali meni je ureDŽaj LG Cockie ipak vrh
-
rexandroid
#519 Re: Prevaranti na PIK-u
Vizuelno pregledao auto, provozao. Doduse bilo je jeftino, vjerovatno je prodavaoc znao da je nesto pred kraj ali je presutio. Bolje da je rekao jer bi mozda mogao sprijeciti kvar motora sa popravkom od nekih 100-200KM nego sa 1200KM. Ili bi se predomislio oko kupovine.un1ted wrote: Mozes li biti ljubazan pa nam opisati kako je tvoja kupovina izgledala ? Kupio auto, vozio na detlajne preglede ili na oko pogledao i dogovorio ?
Golf trica.xamp wrote: Koje je auto bilo?
Priznajem moja greska, ali nisam imao vise finansijskih sredstava za bolje auto. Bilo mi je nuzno neophodno, do posla 77km.Herr Flick wrote: To se desava kad se kupuje konzerva jarane![]()
- Hemera
#520 Re: Prevaranti na PIK-u
Prijavila ove što traže kurve za zabavu.Onako beze i stigla mi 2 pik kredita.awaken wrote:Šta si prijavila?Hemera wrote:nisam znala da se prijavom zloupotrebe more dobiti 2 pik kredita![]()
Sjećam se ljetos kad su harali požari Hercegovinom ja objavio da iznajmljujem kanaderi kažem evo svi se žale kako Bosna nema kanader, možda nema Bosna ali zato ima Hercegovac
Kad stiže opomena da je prijavljen i još jedan takav biće banA što gomila balavaca poštom šalje ljudima kutije kaseta umjesto telefona, to na baška, oni su fini.
-
Cafe Camargue
#521 Re: Prevaranti na PIK-u
Redovan sam na PIK-u, sve što trebam i što tražim prvo tražim na PIK-u (a uglavnom i nađem), imam 30tak transakcija od čega se većina odnosi na kupovinu i nikada niti jedno loše iskustvo nisam imao. Naručivao sam i iz drugih gradova, nalazio se s ljudima, prodao dva auta preko PIK-a, kupio auto preko PIK-a, prodao biciklo, prodavao i kupovao telefone, kamere, usb-ove, auto-dijelove...
Jedino loše iskustvo koje sam imao je sa frajerom koji je bio zainteresovan za jedan moj artikal, dogovorili smo se da se nađemo u gradu, čekao ga pola sata kod tete razapete, zvao na telefon i nije se javljao.
PIK je jedna ogromna pijaca, a među trgovcima je i najviše prevaranata. Tako da je za očekivati da tu ima prevara, Bosna je prepuna naivnih ljudi, dobričina, tako da je to savršen teren za prevarante. Zato, samo oprezno, uključit mozak, i nema problema.
Jedino loše iskustvo koje sam imao je sa frajerom koji je bio zainteresovan za jedan moj artikal, dogovorili smo se da se nađemo u gradu, čekao ga pola sata kod tete razapete, zvao na telefon i nije se javljao.
PIK je jedna ogromna pijaca, a među trgovcima je i najviše prevaranata. Tako da je za očekivati da tu ima prevara, Bosna je prepuna naivnih ljudi, dobričina, tako da je to savršen teren za prevarante. Zato, samo oprezno, uključit mozak, i nema problema.
- awaken
#522 Re: Prevaranti na PIK-u
Hemera wrote:Prijavila ove što traže kurve za zabavu.Onako beze i stigla mi 2 pik kredita.awaken wrote:Šta si prijavila?Hemera wrote:nisam znala da se prijavom zloupotrebe more dobiti 2 pik kredita![]()
Sjećam se ljetos kad su harali požari Hercegovinom ja objavio da iznajmljujem kanaderi kažem evo svi se žale kako Bosna nema kanader, možda nema Bosna ali zato ima Hercegovac
Kad stiže opomena da je prijavljen i još jedan takav biće banA što gomila balavaca poštom šalje ljudima kutije kaseta umjesto telefona, to na baška, oni su fini.
jadni ljudi, šta će sad
Idemo malo i sa prijavama/upozorenjima, mora neko početi
http://www.pik.ba/profil/Rochatinski/Drugi padobranac:
http://www.pik.ba/profil/uniquelaww/Code: Select all
http://www.pik.ba/artikal/5339450/sim-kartica-neograniceno-slanje-poruka-100-pozitivan-dojam/Code: Select all
http://www.go.fi/fi/hinnasto/hinnatKad staviš njegovu karticu to na "havu" radi, nema roaminga, nema baznih stanica od Telecoma, sve je free...samo jaši, svi smo naši
- em11r
#523 Re: Prevaranti na PIK-u
Ima par tih intelektualaca koji kupuju to smece sa aliexpressa i alibabe i onda prodaju sa marzama od 250% po piku.
- un1ted
#524 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa kako radi ta kartica ? Vidim na linku sto si stavio da se naplacuje, no on ima pozotivne dojmove za istu ?
-
novikorisnik
#525 Re: Prevaranti na PIK-u
Pik korisnik sa nickom "maidmalinovac" - http://www.pik.ba/profil/maidmalinovac/
Kvarnjak i lovac u mutnom.
Kolega dogovorio zamjenu za njegov iphone 5 i nije zelio brzu postu, da mu lik ne posalje kakvu nokiu, nego sjeo u auto i otisao u Tuzlu iz Sarajeva. Natavno, nakon uvjeravanja doticnog da ce taj dan biti kod kuce.
Natavno, nije bio. Samo posla sms da je lafo na nekom sastanku i ni nakon par sati cekanja se vise nije htio javiti.
Btw, maid malinovac mu nije pravo ime i prezime.
Kvarnjak i lovac u mutnom.
Kolega dogovorio zamjenu za njegov iphone 5 i nije zelio brzu postu, da mu lik ne posalje kakvu nokiu, nego sjeo u auto i otisao u Tuzlu iz Sarajeva. Natavno, nakon uvjeravanja doticnog da ce taj dan biti kod kuce.
Natavno, nije bio. Samo posla sms da je lafo na nekom sastanku i ni nakon par sati cekanja se vise nije htio javiti.
Btw, maid malinovac mu nije pravo ime i prezime.