Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Herr Flick

#501 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

rexandroid wrote:Ja sam kupio auto preko pika.
Ispocetka je bilo sve OK. Nakon mjesec dana sve se zivo pocelo kvarit, motor prvo. Pa sam uradio motor, pa sad opet motor :x
Pa ako nije motor bezveze se neke sitnice kvare, kratko- nista nije kako treba. Ako vec razmisljate kupiti nesto preko pika dobro pogledajte sta kupujete.
To se desava kad se kupuje konzerva jarane :-) :-)
xamp

#502 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

rexandroid wrote:Ja sam kupio auto preko pika.
Ispocetka je bilo sve OK. Nakon mjesec dana sve se zivo pocelo kvarit, motor prvo. Pa sam uradio motor, pa sad opet motor :x
Pa ako nije motor bezveze se neke sitnice kvare, kratko- nista nije kako treba. Ako vec razmisljate kupiti nesto preko pika dobro pogledajte sta kupujete.
Koje je auto bilo?
zara79

#503 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zara79 »

Evo lik trenutno prodaje TV Philips Full HD http://www.pik.ba/artikal/5355410/tv-philips-full-hd/ i muz se lijepo pogodi, ode iz Sarajeva za Mostar po to, dodje liku u stan i onda dvije babe pocnu vikati:
"Zvacemo policiju, lopovi!!!!" i muz se lijepo okrene i ode :-) Elem, lik je neki balo, pa eto pripazite da ne naletite kao mi. Koliko sam taj dan bila bijesna, sad mi je uzasno smijesno. Odes sav sretan po TV i zbrises glavom bez obzira jer ti prijete policijom.
Herr Flick

#504 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Herr Flick »

Code: Select all

http://www.pik.ba/profil/zrnce/#s=2
Kod ovog lika sve sto je kupio ili prodao je oznaceno kao skriveno :-) :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#505 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

http://www.pik.ba/profil/izbihacasam/
:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
vjesticanametli

#506 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vjesticanametli »

ne vidi se nista erorrrrrrrr
de kopiraj da vidimo sta kaze delegat
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#507 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

vjesticanametli wrote:ne vidi se nista erorrrrrrrr
de kopiraj da vidimo sta kaze delegat
Pa pogledaj artikle, tj sta nudi/trazi. Prvo trazi zenu/curu za druzenje kada dodje iz Njemacke, pa onda sljedeci oglas nudi stan besplatno studenticama, ali da je treca soba slobodna kada on dodje jendom mjesecno :lol: :lol:
vjesticanametli

#508 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vjesticanametli »

a da li trazi novu ili polovnu djevojku hahahhahahahah
roll_over

#509 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

un1ted wrote:

http://www.pik.ba/profil/izbihacasam/
:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
*ebo majku koja pacijentiza :-)

ja kreirao fake account,odoh da mu se javim u inbox u vezi provoda,hihi
guber90

#510 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by guber90 »

http://www.pik.ba/artikal/5441854/djevojke-za-posao/

Prvo sam pomislio da se radi i nekoj eskort agenciji :D, tako je divno formulisan oglas, mada idalje nisam siguran o cemu se radi, ima nesto (valjda) veze sa sminkanjem :D .

Image
kokuz_sa

#511 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kokuz_sa »

joj i vi trazite muhu u govnu..
neko pogrijesi prilikom tipkanja slova tj zamjeni i odmah je to wow nesto :-)
guber90

#512 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by guber90 »

kokuz_sa wrote:joj i vi trazite muhu u govnu..
neko pogrijesi prilikom tipkanja slova tj zamjeni i odmah je to wow nesto :-)
Pa procitaj kako je oglas formulisan, to sam nako usput pokazao, nit znas sta covjeku treba niti zasta, da si procitao post skonto bi poentu, al mrsko, ko ce recenicu procitat.
roll_over

#513 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

ja i dalje nikako ne uspjevam pojmit trend da artikal dobiva na vrijednosti ako se nudi neka zamjena...

:shock:
Hemera

#514 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hemera »

nisam znala da se prijavom zloupotrebe more dobiti 2 pik kredita :)
Hemera

#515 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hemera »

guber90 wrote:http://www.pik.ba/artikal/5441854/djevojke-za-posao/

Prvo sam pomislio da se radi i nekoj eskort agenciji :D, tako je divno formulisan oglas, mada idalje nisam siguran o cemu se radi, ima nesto (valjda) veze sa sminkanjem :D .

Image

čime li se one šminkaju.....ccccc :lol:
awaken

#516 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

Hemera wrote:nisam znala da se prijavom zloupotrebe more dobiti 2 pik kredita :)
Šta si prijavila? :-D

Sjećam se ljetos kad su harali požari Hercegovinom ja objavio da iznajmljujem kanader :D i kažem evo svi se žale kako Bosna nema kanader, možda nema Bosna ali zato ima Hercegovac :lol:

Kad stiže opomena da je prijavljen i još jedan takav biće ban :roll: A što gomila balavaca poštom šalje ljudima kutije kaseta umjesto telefona, to na baška, oni su fini.

Neće ono još dugo raditi ako ne krenu izbacivati sve redom...
roll_over

#517 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

heh,ti pokusao biti dobricina,a oni drvljem i kamenjem na te hehe :lol:

ma legendarna je ova pik administracija,nema govora..
Irene Adler

#518 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Irene Adler »

guber90 wrote:http://www.pik.ba/artikal/5441854/djevojke-za-posao/

Image
Hahaha! Očito i autor/ica čita ovu temu, ispravljen je typo, sad piše kozmetika :D

Ali meni je ureDŽaj LG Cockie ipak vrh :-)
rexandroid

#519 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rexandroid »

un1ted wrote: Mozes li biti ljubazan pa nam opisati kako je tvoja kupovina izgledala ? Kupio auto, vozio na detlajne preglede ili na oko pogledao i dogovorio ?
Vizuelno pregledao auto, provozao. Doduse bilo je jeftino, vjerovatno je prodavaoc znao da je nesto pred kraj ali je presutio. Bolje da je rekao jer bi mozda mogao sprijeciti kvar motora sa popravkom od nekih 100-200KM nego sa 1200KM. Ili bi se predomislio oko kupovine.
xamp wrote: Koje je auto bilo?
Golf trica.
Herr Flick wrote: To se desava kad se kupuje konzerva jarane :-) :-)
Priznajem moja greska, ali nisam imao vise finansijskih sredstava za bolje auto. Bilo mi je nuzno neophodno, do posla 77km.
Hemera

#520 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hemera »

awaken wrote:
Hemera wrote:nisam znala da se prijavom zloupotrebe more dobiti 2 pik kredita :)

Sjećam se ljetos kad su harali požari Hercegovinom ja objavio da iznajmljujem kanader :D i kažem evo svi se žale kako Bosna nema kanader, možda nema Bosna ali zato ima Hercegovac :lol:

Kad stiže opomena da je prijavljen i još jedan takav biće ban :roll: A što gomila balavaca poštom šalje ljudima kutije kaseta umjesto telefona, to na baška, oni su fini.

Prijavila ove što traže kurve za zabavu.Onako beze i stigla mi 2 pik kredita. :)
Cafe Camargue

#521 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Cafe Camargue »

Redovan sam na PIK-u, sve što trebam i što tražim prvo tražim na PIK-u (a uglavnom i nađem), imam 30tak transakcija od čega se većina odnosi na kupovinu i nikada niti jedno loše iskustvo nisam imao. Naručivao sam i iz drugih gradova, nalazio se s ljudima, prodao dva auta preko PIK-a, kupio auto preko PIK-a, prodao biciklo, prodavao i kupovao telefone, kamere, usb-ove, auto-dijelove...

Jedino loše iskustvo koje sam imao je sa frajerom koji je bio zainteresovan za jedan moj artikal, dogovorili smo se da se nađemo u gradu, čekao ga pola sata kod tete razapete, zvao na telefon i nije se javljao.

PIK je jedna ogromna pijaca, a među trgovcima je i najviše prevaranata. Tako da je za očekivati da tu ima prevara, Bosna je prepuna naivnih ljudi, dobričina, tako da je to savršen teren za prevarante. Zato, samo oprezno, uključit mozak, i nema problema. :thumbup:
awaken

#522 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by awaken »

Hemera wrote:
awaken wrote:

Prijavila ove što traže kurve za zabavu.Onako beze i stigla mi 2 pik kredita. :)
:shock: srami se :twisted:

jadni ljudi, šta će sad :cry: :D

Idemo malo i sa prijavama/upozorenjima, mora neko početi :oops: a biće ih za izvoz siguran sam :D

http://www.pik.ba/profil/Rochatinski/
Teška Kina ili kako mi Bosanci imamo običaj reći prodaja muda pod bubrege...čovjek isključio javna pitanja da mu niko ne može napisati istinu, a na pp priča da ove stvari koje on prodaje su super kvalitetne i da od njega kupuju Državne institucije, npr. ovi blinkeri su "samo" 600 KM :D uz komentar da je kvalitet njegovih uređaja i ovih iz Kine neuporediv, valjda misli da niko ne otvara ebay :lol: :lol:

Drugi padobranac:

http://www.pik.ba/profil/uniquelaww/
....i njegova famozna SIM kartica :D

http://www.pik.ba/artikal/5339450/sim-kartica-neograniceno-slanje-poruka-100-pozitivan-dojam/
to je ova kartica i evo cijena :roll:

http://www.go.fi/fi/hinnasto/hinnat
Mislim, treba li komentar :lol:
Kad staviš njegovu karticu to na "havu" radi, nema roaminga, nema baznih stanica od Telecoma, sve je free...samo jaši, svi smo naši :D
em11r

#523 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by em11r »

Ima par tih intelektualaca koji kupuju to smece sa aliexpressa i alibabe i onda prodaju sa marzama od 250% po piku.
un1ted

#524 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Pa kako radi ta kartica ? Vidim na linku sto si stavio da se naplacuje, no on ima pozotivne dojmove za istu ?
novikorisnik

#525 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by novikorisnik »

Pik korisnik sa nickom "maidmalinovac" - http://www.pik.ba/profil/maidmalinovac/
Kvarnjak i lovac u mutnom.
Kolega dogovorio zamjenu za njegov iphone 5 i nije zelio brzu postu, da mu lik ne posalje kakvu nokiu, nego sjeo u auto i otisao u Tuzlu iz Sarajeva. Natavno, nakon uvjeravanja doticnog da ce taj dan biti kod kuce.
Natavno, nije bio. Samo posla sms da je lafo na nekom sastanku i ni nakon par sati cekanja se vise nije htio javiti.
Btw, maid malinovac mu nije pravo ime i prezime.
Post Reply