Prevaranti na PIK-u
- respo
#326 Re: Prevaranti na PIK-u
pa dobro sta ti ima odgovoriti iskreno kad ga nisi nista ni pitao dalje 
- Benq
#327 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/profil/Gamer935/roll_over wrote:moze link na pik profil tog decka za mobitele ? ne uspjevam ga naci na pik-u,jbm im server...
-
roll_over
#328 Re: Prevaranti na PIK-u
uh,ja ovo ovako da dobijem u inbox definitivno bi pišnuo malo od straha 
- Benq
#329 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjeruj mi , da je regularan odgovorio bi bar nestorespo wrote:pa dobro sta ti ima odgovoriti iskreno kad ga nisi nista ni pitao dalje
- TurioSamGa
#330 Re: Prevaranti na PIK-u
Da pitam nesto, Je li moguće poslati pik kredit nekom drugom sa pika i kako to ide?
- Benq
#331 Re: Prevaranti na PIK-u
Mislim da ne moze , ja imam 125 pik kredita , ne trosim ih ni u staTurioSamGa wrote:Da pitam nesto, Je li moguće poslati pik kredit nekom drugom sa pika i kako to ide?
- respo
#332 Re: Prevaranti na PIK-u
pa da bi se zakljucilo da je neregularan nije trebalo ni slati tu porukuBenq wrote:Vjeruj mi , da je regularan odgovorio bi bar nestorespo wrote:pa dobro sta ti ima odgovoriti iskreno kad ga nisi nista ni pitao dalje, sto je interesantno , na profilu mu stoji da nije aktivan npr 15 minuta a on odgovara na poruke , a PIK ga registruje kao offline.
samo govorim onako ne znam sta ima odgovoriti bilo ko ako ga ne pitas nista
i koja je fora s tim kreditom sta s njim mozes?
- Benq
#333 Re: Prevaranti na PIK-u
Iskustvo mi govori da bi on odgovorio bilo sta na onu moju poruku da je regularanrespo wrote:pa da bi se zakljucilo da je neregularan nije trebalo ni slati tu porukuBenq wrote:Vjeruj mi , da je regularan odgovorio bi bar nestorespo wrote:pa dobro sta ti ima odgovoriti iskreno kad ga nisi nista ni pitao dalje, sto je interesantno , na profilu mu stoji da nije aktivan npr 15 minuta a on odgovara na poruke , a PIK ga registruje kao offline.
samo govorim onako ne znam sta ima odgovoriti bilo ko ako ga ne pitas nista
i koja je fora s tim kreditom sta s njim mozes?
A PIK krediti ti sluze da npr istaknes oglas (one zute oglase sto vidis to su istaknuti) , da ubacis vise od 4 slike u oglas jer svaka slika naredna je 1 pik kredit
- xamp
#334 Re: Prevaranti na PIK-u
Ono sto je on poslao nije broj racuna, vec broj kartice... Mozda je smeknuo i to kod nekoga... Ovo je neki balavac ja mislim 
-
XTech
#335 Re: Prevaranti na PIK-u
1. Na pik profilu moze stajati da je offline a da korisnik odgovara ili salje poruke - to radi preko mobitela/mobilne verzije.
2. Pik kredit se moze slati, odete na korisnika kome zelite poslati i imate opciju 'Posalji pikredit'.
3. Pik kredit koristi kod objave oglasa, da ga istaknete na naslovnu stranicu, u kategoriji, stavite u hitnu prodaju i slicno.
Sto se tice konkretno prodavaca na piku u zadnje vrijeme, kako tamo provodim vise vremena, sam primijetio da ima dosta muljaze i nazalost, laznih transakcija koje potencijalnom kupcu/zrtvi moze dati lazni osjecaj sigurnosti prilikom kupoprodaje.
2. Pik kredit se moze slati, odete na korisnika kome zelite poslati i imate opciju 'Posalji pikredit'.
3. Pik kredit koristi kod objave oglasa, da ga istaknete na naslovnu stranicu, u kategoriji, stavite u hitnu prodaju i slicno.
Sto se tice konkretno prodavaca na piku u zadnje vrijeme, kako tamo provodim vise vremena, sam primijetio da ima dosta muljaze i nazalost, laznih transakcija koje potencijalnom kupcu/zrtvi moze dati lazni osjecaj sigurnosti prilikom kupoprodaje.
Ako mislis na ovoga sa kojim imaju pozitivna iskustva, onda:roll_over wrote:moze link na pik profil tog decka za mobitele ? ne uspjevam ga naci na pik-u,jbm im server...
Code: Select all
kamconnecting.pik.ba
Last edited by XTech on 24/01/2013 19:25, edited 3 times in total.
- Benq
#336 Re: Prevaranti na PIK-u
I meni je bio cudan broj , imam i ja broj racuna al je duplo kracixamp wrote:Ono sto je on poslao nije broj racuna, vec broj kartice... Mozda je smeknuo i to kod nekoga... Ovo je neki balavac ja mislim
- respo
#337 Re: Prevaranti na PIK-u
da je regularan ne bi se doveo u situaciju da se posumnja u njega al dobro to je vec druga pricaBenq wrote:
Iskustvo mi govori da bi on odgovorio bilo sta na onu moju poruku da je regularan
A PIK krediti ti sluze da npr istaknes oglas (one zute oglase sto vidis to su istaknuti) , da ubacis vise od 4 slike u oglas jer svaka slika naredna je 1 pik kredit
- Benq
#338 Re: Prevaranti na PIK-u
U pravu si.respo wrote:da je regularan ne bi se doveo u situaciju da se posumnja u njega al dobro to je vec druga pricaBenq wrote:
Iskustvo mi govori da bi on odgovorio bilo sta na onu moju poruku da je regularan
- Hemera
#340 Re: Prevaranti na PIK-u
kad svi kude moram ja pohvaliti korisnika legionar72 (kolekcionar,časopisi,markice,značkice i dr.)lik je fenomenalan,najbolji prodavač na pik-u. 
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#341 Re: Prevaranti na PIK-u
Imate li preporučit koga za kupovinu računara preko PIK-a?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- Benq
#343 Re: Prevaranti na PIK-u
Ajde ako si se pohvalio onda idemo daljeHemera wrote:kad svi kude moram ja pohvaliti korisnika legionar72 (kolekcionar,časopisi,markice,značkice i dr.)lik je fenomenalan,najbolji prodavač na pik-u.
- Herr Flick
#344 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/profil/ElvisBileski/de facto. wrote:Imate li preporučit koga za kupovinu računara preko PIK-a?
http://www.pik.ba/profil/mickey84/
- Hemera
#345 Re: Prevaranti na PIK-u
Benq wrote:Ajde ako si se pohvalio onda idemo daljeHemera wrote:kad svi kude moram ja pohvaliti korisnika legionar72 (kolekcionar,časopisi,markice,značkice i dr.)lik je fenomenalan,najbolji prodavač na pik-u., sala
koji si ti komad levata idi prouči sebi štagod za spas dušice
-
XTech
#346 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjerovati u ovakvo nesto je zaista suludo od vas.
Prva stvar sto nije moguce imati ovako dobru cijenu za ovaj mobitel. Moguce je jedino nekome kome gori za lovu.
Da narucuje od nekuda morao bi naruciti neku vecu kolicinu i opet ne bi imao ovu cijenu + sto je naveo da telefone narucuje po zahtjevu kupca.
Na koga naslovljava tu garanciju, neki shop ili prodavnica? Da jeste i time se bavi broj transakcija sigurno ne bi bio 0.
Kupac je nedavno registrovan sto uz ovaj broj transakcija nikako nije neko koga treba uzeti za ozbiljno i pored toga ga kontaktirati, ja ovakve samo zaobidjem.
Njega mozete prijaviti PIK administraciji ali pitanje je koliko ce se postici.
Sto se tice korisnika legionar72, sa njim licno nisam trgovao ali sam imao priliku upoznati covjeka i razgovarati sa njim. Takodjer sam cuo dosta dobrih iskustava vezanih za njega. On posluje i vani (ebay).
Necu nikoga hvaliti ali licno znam dosta ljudi koji od toga manje-vise zive i to su ljudi kojima bez ikakve sumnje mogu poslati novac na racun i ne razmisljati hocu li dobiti artikal ili ne.
I jos nesto, nije vam na odmet te linkove staviti u 'code' ili 'url' tag kako bi se linkovi mogli lijepo otvoriti.
Inace sto se tice kupovine:
- Broj transakcija
- pogledati dojmove i nikove koji su kupovali ili prodavali toj osobi, ako ih ima vise istih moguce je se radi o laznim transakcijama pa je pozeljno pregledati i te druge profile
- ako je vecina ili su sve transakcije sakrivene, onda bez obzira na broj transakcija i dojmove tu osobu ne uzimam za ozbiljno (mada se i u ovom slucaju moze naici na postenog prodavaca)
- detaljnost opisa i spremnost na komunikaciju (traziti broj preko kojeg se mozete dalje dogovarati, nije isto dopisivati se i razgovarati sa nekim)
- slike artikla
...
Dalo bi se tu jos dosta napisati ali ne znam koliko ce vas to procitati i koliko je kome stalo. Vecina vas forumasa vjerovatno koristi pik pa u ovoj temi mozete pitati za nekog odredjenog prodavca ciji vas artikli mozda zanimaju.
Prva stvar sto nije moguce imati ovako dobru cijenu za ovaj mobitel. Moguce je jedino nekome kome gori za lovu.
Da narucuje od nekuda morao bi naruciti neku vecu kolicinu i opet ne bi imao ovu cijenu + sto je naveo da telefone narucuje po zahtjevu kupca.
Na koga naslovljava tu garanciju, neki shop ili prodavnica? Da jeste i time se bavi broj transakcija sigurno ne bi bio 0.
Kupac je nedavno registrovan sto uz ovaj broj transakcija nikako nije neko koga treba uzeti za ozbiljno i pored toga ga kontaktirati, ja ovakve samo zaobidjem.
Njega mozete prijaviti PIK administraciji ali pitanje je koliko ce se postici.
Sto se tice korisnika legionar72, sa njim licno nisam trgovao ali sam imao priliku upoznati covjeka i razgovarati sa njim. Takodjer sam cuo dosta dobrih iskustava vezanih za njega. On posluje i vani (ebay).
Necu nikoga hvaliti ali licno znam dosta ljudi koji od toga manje-vise zive i to su ljudi kojima bez ikakve sumnje mogu poslati novac na racun i ne razmisljati hocu li dobiti artikal ili ne.
I jos nesto, nije vam na odmet te linkove staviti u 'code' ili 'url' tag kako bi se linkovi mogli lijepo otvoriti.
Inace sto se tice kupovine:
- Broj transakcija
- pogledati dojmove i nikove koji su kupovali ili prodavali toj osobi, ako ih ima vise istih moguce je se radi o laznim transakcijama pa je pozeljno pregledati i te druge profile
- ako je vecina ili su sve transakcije sakrivene, onda bez obzira na broj transakcija i dojmove tu osobu ne uzimam za ozbiljno (mada se i u ovom slucaju moze naici na postenog prodavaca)
- detaljnost opisa i spremnost na komunikaciju (traziti broj preko kojeg se mozete dalje dogovarati, nije isto dopisivati se i razgovarati sa nekim)
- slike artikla
...
Dalo bi se tu jos dosta napisati ali ne znam koliko ce vas to procitati i koliko je kome stalo. Vecina vas forumasa vjerovatno koristi pik pa u ovoj temi mozete pitati za nekog odredjenog prodavca ciji vas artikli mozda zanimaju.
- Benq
#347 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema meni spasa , zato se i zahebavamHemera wrote:Benq wrote:Ajde ako si se pohvalio onda idemo daljeHemera wrote:kad svi kude moram ja pohvaliti korisnika legionar72 (kolekcionar,časopisi,markice,značkice i dr.)lik je fenomenalan,najbolji prodavač na pik-u., sala
koji si ti komad levata idi prouči sebi štagod za spas dušice
-
alenthekiller
#348 Re: Prevaranti na PIK-u
bilo bi vise prevaranata da se moze pik normalno otvorit navece 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#349 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovo ne mora nista znaciit- ako je vecina ili su sve transakcije sakrivene, onda bez obzira na broj transakcija i dojmove tu osobu ne uzimam za ozbiljno (mada se i u ovom slucaju moze naici na postenog prodavaca)
- Benq
#350 Re: Prevaranti na PIK-u
Nemoj tako .. ipak su presli na nove , bolje , jace i brze servere , jedina mana im je sto se cesto ruse poslije 16h kad je veca posjecenostalenthekiller wrote:bilo bi vise prevaranata da se moze pik normalno otvorit navece