Eh ne znamOptimusPrime wrote:Mislim da je fazon u ponudi za zamjenu
Prevaranti na PIK-u
- Benq
#226 Re: Prevaranti na PIK-u
- tm-maglaj
#227 Re: Prevaranti na PIK-u
nije bas o prevarantima al eto s pik-a je.. 
Rxxxxxx
20.01.2013 u 14:45
Pitanje za Yugo tempo 1.1
zamjena za skuter? poz
mxxxx
20.01.2013 u 14:47
Re: Pitanje za Yugo tempo 1.1
NE HVALA..NEMAM GDJE STAVITI DJECIJU SJEDALICU.I OVO JE KAO SKUTER SAMO STO NE KISNES..
------------------------------
Detaljni opis
aparat za djelove otislo za izbacivanje plastike kad se otvara
Detaljni opis
laptop je u odlicnom stanju samo otiso displej
axxxxxxx
15.01.2013 u 08:18
Pitanje za Laptop acer
Možeš li biti malo precizniji šta je otišlo na displeju. Puko monitor , flet kabal ili nešto drugo?
zxxxxx
15.01.2013 u 20:30
Re: Pitanje za Laptop acer
otiso displej
Rxxxxxx
20.01.2013 u 14:45
Pitanje za Yugo tempo 1.1
zamjena za skuter? poz
mxxxx
20.01.2013 u 14:47
Re: Pitanje za Yugo tempo 1.1
NE HVALA..NEMAM GDJE STAVITI DJECIJU SJEDALICU.I OVO JE KAO SKUTER SAMO STO NE KISNES..
Detaljni opis
aparat za djelove otislo za izbacivanje plastike kad se otvara
Detaljni opis
laptop je u odlicnom stanju samo otiso displej
axxxxxxx
15.01.2013 u 08:18
Pitanje za Laptop acer
Možeš li biti malo precizniji šta je otišlo na displeju. Puko monitor , flet kabal ili nešto drugo?
zxxxxx
15.01.2013 u 20:30
Re: Pitanje za Laptop acer
otiso displej
- Benq
#228 Re: Prevaranti na PIK-u
Hahahahahahahahhahahahahahaha tm-maglaj svaka cast popravio si mi dan

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#229 Re: Prevaranti na PIK-u
- dobojlija81
#230 Re: Prevaranti na PIK-u
pa da,sta je to 100 njak marki za ovakav brendMelami wrote:jel ovo trazi 100KM svegati!?!?dobojlija81 wrote:Visoko-kvalitetni video rekorder i
Detaljni opis
Video rekorder izuzetne kvalitete, brend HQ (High Quality). Proizvedeno u Velikoj Britaniji (Assembled in U.K.).
http://www.pik ba/profil/MartinnLuther/
http://www.pik ba/artikal/4599061/video-rekorder-hq-high-quality/#pitanja
šta ti znaš![]()
- Sofija89
#231 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam bas imala iskustva sa prevarantima, ali javila sam se na jedan oglas, i kulturno postavila par pitanja prodavacu o njegovom proizvodu.
Bio je u pitanju neki tablet,cijena skroz niska,sto mi je jel privuklo paznju i ajde eto da pitam....
Odgovor kakav sam ja dobila,ne bi ni najveci idot koji zeli da nesto proda napisao...
Najprije mi je rekao da je moje pitanje jako glupo, i da njemu ne pada napamet meni takvoj neupucenoj i glupoj da prodaje svoj ,,cuveni,, proizvod...
Znaci vidjela sam svasta tamo,od krajnje nepismenosti,nekulture.....ali ovo jos nisam, pa prodaji brate onda kome hoces samo meni nemoj
dinop
Moram reći da je pitanje glupo jer ste neupućeni u ove stvari.
Ne pada mi na napamet da vama prodajem, takvi sumnjičavi ljudi nemogu naći ono što traže jer ni sami ne znaju šta traže, nikad neće biti zadovoljni...
A bio je i onaj lik sto je prodavao one paketice,bila je tema o tome....ja ga malo zezala
evo odgovora:
STILL13
da dolazu iz amerike ali po izbou mogu i ja napraviti kako mušterija zeli e sad mi napišite kakav paketic zelite šta da sve u njomu spremam . pozz

Bio je u pitanju neki tablet,cijena skroz niska,sto mi je jel privuklo paznju i ajde eto da pitam....
Odgovor kakav sam ja dobila,ne bi ni najveci idot koji zeli da nesto proda napisao...
Najprije mi je rekao da je moje pitanje jako glupo, i da njemu ne pada napamet meni takvoj neupucenoj i glupoj da prodaje svoj ,,cuveni,, proizvod...
Znaci vidjela sam svasta tamo,od krajnje nepismenosti,nekulture.....ali ovo jos nisam, pa prodaji brate onda kome hoces samo meni nemoj
dinop
Moram reći da je pitanje glupo jer ste neupućeni u ove stvari.
Ne pada mi na napamet da vama prodajem, takvi sumnjičavi ljudi nemogu naći ono što traže jer ni sami ne znaju šta traže, nikad neće biti zadovoljni...
A bio je i onaj lik sto je prodavao one paketice,bila je tema o tome....ja ga malo zezala
evo odgovora:
STILL13
da dolazu iz amerike ali po izbou mogu i ja napraviti kako mušterija zeli e sad mi napišite kakav paketic zelite šta da sve u njomu spremam . pozz
-
Melami
#232 Re: Prevaranti na PIK-u
fazon je u zamjeni.Benq wrote:Eh ne znamOptimusPrime wrote:Mislim da je fazon u ponudi za zamjenumoguce je ..
-
Eborg
#233 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa kad krene taj Pikpay i bude se plaćalo odmah i online mislim da će većina ovih stvari ići normalnije.
-
Dr Arsla
#234 Re: Prevaranti na PIK-u
Najgori su oni koji i neznaju napisati oglas a nešto prodaju. Tako sam jednom naišo na tipa prodaje zemlju na području moje općine. Kako sam tad upravo tražio zemljište za vikendicu hajd reko da to pogledam. Tip naveo samo da prodaje zemlju i ništa više. Nema tačne lokacije, nema kvadrature zemljišta, nema opisa, o slikama da i ne pričamo, nema kontakt telefona itd. Elem moraš ko kliještima čupat od njega informacije. Pa opet ti ne precizira tačno gdje je zemljište nego da neki široki pojam pa ti nagađaš da nije tu a on kaže malo dalje, pa da nije tu a on opet tako itd. Elem težak čojk do bola a da mu je da proda. 
- Neradnik
#235 Re: Prevaranti na PIK-u
Prodaju a sami sa sobom se nisu dogovorili jel zele prodat ili ne zele
Ja se inace ne volim peglat ako nesto kupujem volim odmah sve zavrsiti...tako da mi je smrt kad nađem nesto a lik kaze i ako mu u lokaciji stoji Sarajevo da nije odatle...pa sto stavljas onda jarane
Ili nisam-nemam tu bice-u za 7 dana
-
blue033
#236 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovakom subjektu da ostavim broj kartice: www.pikpay.ba, onda sam baš zaslužio da budem prevaren. Ali nije to tema.Eborg wrote:Pa kad krene taj Pikpay i bude se plaćalo odmah i online mislim da će većina ovih stvari ići normalnije.
I ovo što ću napisati nije baš tema, ali ide pod prevare. Malo sam gledao motickle i zaprepastio sam se da od nekih 12000 moticikala na piku vjerovatno pola nema nikakvih dokumenata ili imaju neke strane. Znači regularno se prodaju vozila za koja postoji mogućnost da su ukradena ili su prokrijumčarena u BiH bez plaćanja carine i poreza.
-
Melami
#237 Re: Prevaranti na PIK-u
Nasa policija nema interneta.blue033 wrote:Ovakom subjektu da ostavim broj kartice: http://www.pikpay.ba, onda sam baš zaslužio da budem prevaren. Ali nije to tema.Eborg wrote:Pa kad krene taj Pikpay i bude se plaćalo odmah i online mislim da će većina ovih stvari ići normalnije.
I ovo što ću napisati nije baš tema, ali ide pod prevare. Malo sam gledao motickle i zaprepastio sam se da od nekih 12000 moticikala na piku vjerovatno pola nema nikakvih dokumenata ili imaju neke strane. Znači regularno se prodaju vozila za koja postoji mogućnost da su ukradena ili su prokrijumčarena u BiH bez plaćanja carine i poreza.
A njima nije u interesu da hvataju kriminalce pred nosom a da ne pricamo o internetu i istragama.
Poznanik mi kupio golfa IV u Visokom u cetvrtak i u petak mu na dzumi ukradeno auto.
Mjesto gdje zivi je malo i nemoguce da je neko odatle ukrao to auto, ja sam 99.99% siguran da je auto praceno i da je plan bio da se ukrade sto prije dok vlasnik ne ugradio zastitu.
- Hemera
#238 Re: Prevaranti na PIK-u
najgori su likovi koji opsjedaju sa zamjenama iako striktno debelim slovima piše da ne mijenjam
i koji se javljau iz drugih gradova a ne saljem artikal dalje od svog mjesta
stvarno su ljudi pojedini na pik-u idioti.
i koji se javljau iz drugih gradova a ne saljem artikal dalje od svog mjesta
stvarno su ljudi pojedini na pik-u idioti.
- maxim_
#239 Re: Prevaranti na PIK-u
A ima li sta gore, dao oglas da ima pomenutu robu i preko PP ga pitam ima li na stanju (i kaze ima), ja dodjem na lice mjesta u vukojebinu ikaze nema. Ma idi u k***c kad ga nisam otjerao u mp3. Samo bezveze izgubio vremena, zivaca...A jos ko fol neka PIK radnjaGospodin_bez_kravate wrote:![]()
![]()
Prodaju a sami sa sobom se nisu dogovorili jel zele prodat ili ne zele![]()
Ja se inace ne volim peglat ako nesto kupujem volim odmah sve zavrsiti...tako da mi je smrt kad nađem nesto a lik kaze i ako mu u lokaciji stoji Sarajevo da nije odatle...pa sto stavljas onda jarane
Koji djavo drze oglase ako nemaju, ali uglavnom trebalo bi da bude za koji dan. A to se otegne mjesecima
Ima idiota na PIKu za medalju. Mnogo neodgovornosti i neozbiljnosti, buvljak pravi za sirotinju
- kurty
#240 Re: Prevaranti na PIK-u
il vezano za auta... drug je dugo vremena trazio clia 2.016v... elem, nadje jednog u Kladnju, nazove covjeka i kaze mu "znam prilicno oko auta, imam dva clai u porodici... nemoj da dzaba dolazim ako je neka mucka ili ako je auto lose...", a ovaj samo dogovara "auto je ko zrno.."maxim_ wrote:A ima li sta gore, dao oglas da ima pomenutu robu i preko PP ga pitam ima li na stanju (i kaze ima), ja dodjem na lice mjesta u vukojebinu ikaze nema. Ma idi u k***c kad ga nisam otjerao u mp3. Samo bezveze izgubio vremena, zivaca...A jos ko fol neka PIK radnjaGospodin_bez_kravate wrote:![]()
![]()
Prodaju a sami sa sobom se nisu dogovorili jel zele prodat ili ne zele![]()
Koji djavo drze oglase ako nemaju, ali uglavnom trebalo bi da bude za koji dan. A to se otegne mjesecima
Ima idiota na PIKu za medalju. Mnogo neodgovornosti i neozbiljnosti, buvljak pravi za sirotinju
Odemo on i ja tamo... i jbg... zali Boze i gorivai vremena...
Drugi u Brckom... neka auto kuca... opet ista molba "nemoj da dzaba trosim gorivo, ako je nesto lose... "... Opet isto... Dzaba gorivo trosili
-
bebeSa
#241 Re: Prevaranti na PIK-u
Iskustvo...
Trazim stan u Sa, naravno iscitavam pik...oglas super, uvjeti svi koji mi odgovaraju, lokacija kvadrati kirija itd! Nazovem, odem da pogledam..."nidje veze", ni blizu napisanog!!!
Trazim stan u Sa, naravno iscitavam pik...oglas super, uvjeti svi koji mi odgovaraju, lokacija kvadrati kirija itd! Nazovem, odem da pogledam..."nidje veze", ni blizu napisanog!!!
-
Melami
#242 Re: Prevaranti na PIK-u
''Kupac'':Moze zamjena za mog golf IV, jos dodam i golfa II uz to i 500KM, mogu dodati i dvije krave i nekoliko kvadrata laminata sto mi je ostalo.
Javi ako si zainteresovan.
Pordavac: Jesam, kako bi mjenjali to?
I to je taj razgovoro, vise ni glasa od ''kupca''
- vjesticanametli
#243 Re: Prevaranti na PIK-u
zaboravio je macku ili kozu dodati
-
Sa_u_srcu
#244 Re: Prevaranti na PIK-u
A ja sam primjetio...ne znam jel neko o tome pisao vec...da kada su u pitanju Audi vozila da svi stavljaju s line...
A ni jedan od tih audija nije s line, valjda kontaju da su svi levati pa ne znaju sta znaci s line i kakvu opremu mora imati....oni kupe naljepnicu od 8 KM...
i to je to, cuj s line
A ni jedan od tih audija nije s line, valjda kontaju da su svi levati pa ne znaju sta znaci s line i kakvu opremu mora imati....oni kupe naljepnicu od 8 KM...
-
Melami
#245 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije meni vec je ovo standardna situacija na PIKu. Pitaju za zamjenu, kad prodavac i pristane, kupca nigdje vise nema.vjesticanametli wrote:nevjerovatno sta ti je udrobio
zaboravio je macku ili kozu dodati
Cesto u tu istu zamjenu ukljucuju svakojake gluposti koje im ne trebaju po kuci pa da se otarase.
- P308
#246 Re: Prevaranti na PIK-u
I meni cesto kravu nudeMelami wrote:''Kupac'':Moze zamjena za mog golf IV, jos dodam i golfa II uz to i 500KM, mogu dodati i dvije krave i nekoliko kvadrata laminata sto mi je ostalo.
-
Dady
#247 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma to me nervira ne samo kod auta nego kod svega. Stavi nešto kao novo, a kroz opis napise nešto tipa za mobitel radio samo par dana.Sa_u_srcu wrote:A ja sam primjetio...ne znam jel neko o tome pisao vec...da kada su u pitanju Audi vozila da svi stavljaju s line...![]()
A ni jedan od tih audija nije s line, valjda kontaju da su svi levati pa ne znaju sta znaci s line i kakvu opremu mora imati....oni kupe naljepnicu od 8 KM...i to je to, cuj s line
Generalno na piku kupac je slabo zaštićen, pokušavaju prodati mačka u vreći. Nakon dugogodisnjeg iskustva sa ebayom ovo izgleda presmiješno.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#248 Re: Prevaranti na PIK-u
jeste sigurni da je životinja u pitanju?P308 wrote:I meni cesto kravu nudeMelami wrote:''Kupac'':Moze zamjena za mog golf IV, jos dodam i golfa II uz to i 500KM, mogu dodati i dvije krave i nekoliko kvadrata laminata sto mi je ostalo.
- kurty
#249 Re: Prevaranti na PIK-u
sjecal se neko onog oglasa kad je neko prodava BMW-a 6(ili m6).. i dolazi mu pitanje, javno:
(nesto u stilu)... "imam 75 mrtvackih sanduka, 75 kompleta naslona hrastovih, 46 kvadrata (nekih aman zaman) talijanskih plocica, i mnogo rezervnih djelova za neke viljuskare, pa ako moze to uci u racun"
a prodavac bmw-a odgovara "haj vidi imas li jos sta u podrumu sto ti ne treba, pa javi"
(nesto u stilu)... "imam 75 mrtvackih sanduka, 75 kompleta naslona hrastovih, 46 kvadrata (nekih aman zaman) talijanskih plocica, i mnogo rezervnih djelova za neke viljuskare, pa ako moze to uci u racun"
a prodavac bmw-a odgovara "haj vidi imas li jos sta u podrumu sto ti ne treba, pa javi"
-
Melami
#250 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa sigurno da je zivotinja u pitanju samo da li mislimo na istu zivotinju to moze biti upitno.Chmoljo wrote:jeste sigurni da je životinja u pitanju?P308 wrote:I meni cesto kravu nudeMelami wrote:''Kupac'':Moze zamjena za mog golf IV, jos dodam i golfa II uz to i 500KM, mogu dodati i dvije krave i nekoliko kvadrata laminata sto mi je ostalo.