abrinjaDonjo wrote:un1ted wrote:Melami wrote:Ko je god budala da nasjedne na ove prevare nije mi ga ni zao.
Sta god kupujes, lijepo fino u auto i odes, vidis i kupis.
Jasno ko dan.
Ne pretjeruj! Treba mi nesto i kosta 80KM, a u Tuzli. Da ja odem do Tuzle da se licno uvjerim !? Znas li ti sta je internet kupovina ?
a znas li ti sta znaci sigurno placanje unaprijed a sta znaci biti glup pa uplatit na neke racune unaprijed!? na to je covjek vj mislio i potpuno je upravu sto se toga tice da ti koji nasjednu na tako nesto i jesu zasluzili.
vidis nesto u Banja Luci npr sto kosta 90 KM, naravno da neces otici po to autom, nego ti prodavac posalje dostavom ti otvoris paket vidis jel sve u redu itd i tek tad platis, tako rade svi ozbiljni prodavaci na pik .ba.
Oni koji NE PONUDE mogucnost otvaranja i pregledanja paketa prije placanja, nece biti uopste uzeti u razmatranje kao ozbiljni prodavaci, tako da je svako sam kriv ko nasjedne na raznorazne prevare
Neces sigurno nekome uplatit nesto unaprijed da bi ti poslao naknadno paket, ako to uradis onda si zasluzio da budes prevaren iznova i iznova i iznova i iznova....
haha Ne mogu da vjerujem.
Kakve veze dostavljac ima sa sadrzajem paketa!? Njegovo je samo da paket dostavi od tacke A do tacke B i ne zanima ga ni ko je prodavac ni ko je kupac ni sta je u paketu. Njegovo je da ga sto prije dostavi bez da ga osteti, da naplati i niz ulicu.
Znaci ako se radi o stvari za koju ti treba dva/tri sata da je testiras, reci ces dostavljacu: - Jarane, navrati trasu dok ja vidim jel to to pa naplati!
I kako da ti prodavac ponudi otvaranje, pretresanje i testiranje predmeta prodaje na sred ulice ako to kurirska sluzba ne dozvoljava. Dakle nema te opcije ni na Pik-u ni na e-bay-u niti je zadaca dostavljaca.
Biras one prodavace koji imaju pozitivne dojmove, kontaktiras ga telefonom, skype-om itd. mozda pomogne da bolje procjenis. Na kraju krajeva, mozes biti prevaren i u radnju kad odes.
Veci je problem sto se danas mnogi prave pametni pa kupi nesto sto njemu ne odgovara.
Meni se znalo desiti da prodam npr. graficku kartu za pcie slot a kod covjeka agp i onda zove i kaze sta si mi ovo prodao, ne more ni naopako. A u oglasu sve pise, ima i slika itd.
Ili trazi ram ddr1 na 800MHz itd. ili mu prodas hard disk formatiran u low levelu pa je bez particija i tamo covjek kad ga prikljuci ne vidi se u My Computer pa zove aj sta si mi ovo prodao, ne radi haha