Prevaranti na PIK-u
-
goran16v
#1176 Re: jurkomarijana pik .ba prevarant
Dobro, vracanje kilometraze i prevare nisu nista novo, ali kako mislis da krade aute? Malo je to povelik rizik tako javno na piku prodavati ukradena vozila.
Vjerujem da osim u njihovom MUP-u (predpostavljam odakle je taj lik), pokusaj prevare moze prijaviti i u svom, a i u Federalni MUP.
Vjerujem da osim u njihovom MUP-u (predpostavljam odakle je taj lik), pokusaj prevare moze prijaviti i u svom, a i u Federalni MUP.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1177 Re: jurkomarijana pik .ba prevarant
ako je zapadni hercegovac vjerojatno je lopov
drugačije ne može uspjeti
drugačije ne može uspjeti
-
Ninoz
#1178 Re: jurkomarijana pik .ba prevarant
ma kiseljak je u pitanju
ja stvarno ne mogu da vjerujem da se tako nesto stvarno u toj mjeri desava, da prodaje auta sa ugovorom u kojem su druga imena, da se on potpisuje za te ljude itd itd
najveca greska sto se kod bunje telefonskim pozivom preko broja sasije moze utvrditi tacan broj predjenih kilometara, a mi za to nismo znali, nego smo mislili da moramo odvuci auto.ne radi se sada ni o novcu, vec jednostavno se radi o seljaku koji mulja i prodaje svakakva auta.auto je stvarno u super stanju tj. ono sto se golim okom moze vidjeti ali u njemu pise 128000 a zapravo je prosle godine imao 250000, auto od 120 ps uzbrdo se davilo bukvalno kao da ima 50ps.
ne bi bilo lose kada bi od ove teme upravo napravili temu za buduce NAIVNE ljude koji ce olako kupiti neko auto (hvala Bogu, novac je vracen nakon intervencije).Bilo bi super da za svaku marku i tip auta neko napise sta je najbitnije da se pogleda kod kupovine, koji dijelovi lako odu, koliko se cesto vraca kilometraza, da se napisu poznati muljatori itd
ja stvarno ne mogu da vjerujem da se tako nesto stvarno u toj mjeri desava, da prodaje auta sa ugovorom u kojem su druga imena, da se on potpisuje za te ljude itd itd
najveca greska sto se kod bunje telefonskim pozivom preko broja sasije moze utvrditi tacan broj predjenih kilometara, a mi za to nismo znali, nego smo mislili da moramo odvuci auto.ne radi se sada ni o novcu, vec jednostavno se radi o seljaku koji mulja i prodaje svakakva auta.auto je stvarno u super stanju tj. ono sto se golim okom moze vidjeti ali u njemu pise 128000 a zapravo je prosle godine imao 250000, auto od 120 ps uzbrdo se davilo bukvalno kao da ima 50ps.
ne bi bilo lose kada bi od ove teme upravo napravili temu za buduce NAIVNE ljude koji ce olako kupiti neko auto (hvala Bogu, novac je vracen nakon intervencije).Bilo bi super da za svaku marku i tip auta neko napise sta je najbitnije da se pogleda kod kupovine, koji dijelovi lako odu, koliko se cesto vraca kilometraza, da se napisu poznati muljatori itd
-
goran16v
#1179 Re: Prevaranti na PIK-u
Nismo mi jedini koji varamo, pun je mobile i scout oglasa gdje se pojeftino prodaju odlicni auti. Prica je otprilike da je pordavac pilot koji je dobio prekomandu u UK, ima auto sa volanom na lijevoj strani i zato je jeftin, sve se moze provjeriti ali treba uplatiti 500 EUR spediteru za neke papire, urdno i detaljnoi odgovara na sve mailove dok ne legne lova, a onda 
- zmajadaH
#1180 Re: jurkomarijana pik .ba prevarant
Ninoz wrote:ma kiseljak je u pitanju
Meni samo nije jasno kako ljudi mogu biti lakomi.Vozilo je uzeto kao primjer i veoma često na našim prostorima :
Golf 4, 2001 GP, uvezen iz njemačke, cijena do registracije 7000 KM. Samo lakomi kreten može pomisliti da je to auto prešlo nekih cca 110.000 kilometara da ga je vozio ''doktor''
Auto ovih godina je prešlo u sigurno 240.000 do 300.000 kilometara da bi imalo gore navedenu tržišnu vrijednost.Promjenilo bar 2 do 3 vlasnika.Izrabljeno maksimalno.Vidi simbolike ''RABLJENO VOZILO''
Vozilo, bilo koje marke, ako je kupljeno sa kilometražom cca 100.000 kilometara , od prvog vlasnika sa regularnim porijeklom i servisnom istorijom, dizel NEMA TEORIJE DA BUDE JEFTINO .
E sad tu na scenu stupa lakomost, što će neki naivčina poletiti da kupi dobro auto za malo para (pa gdje to ima jebo ga lesi) a vješti prodavac če ga dočekati objeručke i fino otpremiti sa truljom u njegovo mjesto prebivališta bez imalo stida. Jer , jel'te, ovce postoje da se šišaju.
Sad da nebude da ''rezilim'' naivčine, mali savjet.
Vozilo pregledate optički s vana, linije, falceve, čoškove, nijansa boje, čisto je li sve na svom mjestu.
Da li su razmaci falceva isti.
Unutrašnjost, pohabanost sjedišta, naslonjača - strana do vrata, papučice komandi.Ručice oko volana, oko brave, ručice mjenjača, da li su sve lajsne unutrašnje kako treba.Podići etison, podići zadnja sjedišta, pogledati zabravke na šasiji i na vratima.
Tek onda pogledati (ako je već ima) servisnu knjigu i ostalu papirologiju koju vozilo posjeduje.
Ako vam to sve ispunjava neke vaše kriterije, idete na pregled kod ovlaštenog servisera, koji će vam pregledati debljinu laka na vozilu, pod šasije, krakove, motor, kompresiju itd. Takođe može se provjeriti i sama turbina na VAG programu (ne znam da li to pregledaju u ovlaštenim servisima).
Pregled paltite cca 50 KM za VAG vozila.Mislim da i ostali nisu ništa skuplji/jeftiniji.
Ovo sve će uraditi čovjek koji rezonski posmatra stvari.Rezonsko razmišljanje nije samo privilegija majstora, iskusnih i preprodavaca .
I naravno staro pravilo : Polovno auto je mačak u vreći
Sretno.
- awaken
- respo
#1182 Re: Prevaranti na PIK-u
ima itekakve vezeburekodsira wrote:kakve veze je li nova ili koristena roba, trgovanje istom je biznis i normala da je ilegala ako ne placaju poreze i ostale dadzbine drzavi.
ja ako nosim jakne mobitele nevazno i kasnije hocu da prodam ne moze me se staviti u istu ravan sa onim koji prodaje novu robu narucenu iz vana u cilju daljne prodaje
- burekodsira
#1183 Re: Prevaranti na PIK-u
drugo je prodati (lupam) 5mobitela godisnje a drugo je 5 dnevno, pa ti skontaj
-
zLatk0
#1184 Re: Prevaranti na PIK-u
Gledam sad jedan oglas za A4 i u detaljno opisuje opremu: .... big ksenon koji mota kad i vi motate ...

- xamp
#1185 Re: Prevaranti na PIK-u
Hahahaha, vidio sam tako par slicnihzLatk0 wrote:Gledam sad jedan oglas za A4 i u detaljno opisuje opremu: .... big ksenon koji mota kad i vi motate ...![]()
- awaken
- zmajadaH
#1187 Re: Prevaranti na PIK-u
awaken wrote:I da mu nešto kažeš bilo bi šta je konju pa dođi vidi kako motazLatk0 wrote:Gledam sad jedan oglas za A4 i u detaljno opisuje opremu: .... big ksenon koji mota kad i vi motate ...![]()
![]()
![]()
Lik iz SARAJEVA me pita (baš ovako): "Kumašine imajuli ova kola senone"![]()
E moje Sarajlije...a sve lafo kulturiška se fura![]()
![]()
Možda je on samo rezident u kako ti kažeš/pišeš, velikim slovima, SARAJEVU a potiče sa iste ''oranice'' kao ti, samo se niste prepoznali
- awaken
- zmajadaH
#1189 Re: Prevaranti na PIK-u
Džaba opet kompleks izbija iz tebe...'taćeš ti.awaken wrote: To se zove naglašavanje.
A kad želimo pokazati svoju dovitljivost onda uključimo mozak a ne koristimo jednu izlizanu i nikome interesantnu "ko zna odakle je taj shljeg'o..."![]()
Sad kad smo zaključili ko je s oranice, a ko iz haustora, slijedi završna riječ...
Valjda zbog te nesposobnosti i jeste došli do toga da vam oni sa "oranice" vode grad![]()
![]()
![]()
Primite iskreno saučešće iz Mostara, kako god opet ste prošli bolje od nasAli šta je tu je
![]()
![]()
Haustorčad su iz Zalika a ti si, bit će iz ''polja''
Vidiš, uprkos svemu, meni nikad nebi palo na pamet da omalavažavam nekog mostarca ili vicočaka, cazinjanina..Tamo imam samo prijatelje.Sa tvojim nastupom nestičeš nikoga.Ti kao osoba primi moje saučešće (na bazi prijateljstva) .....
- awaken
- zmajadaH
#1191 Re: Prevaranti na PIK-u
Sad se zezaš ? Umjesto da se fino ušutiš i elegantno eskiviraš daljnu govoranciju, ti je nastavljaš , držiš predavanje i demonstrativno boldiraš ''završili smo'' ....awaken wrote:Ponavljaš one čaršijanerske fraze...zmajadaH wrote:Džaba opet kompleks izbija iz tebe...'taćeš ti.awaken wrote: To se zove naglašavanje.
A kad želimo pokazati svoju dovitljivost onda uključimo mozak a ne koristimo jednu izlizanu i nikome interesantnu "ko zna odakle je taj shljeg'o..."![]()
Sad kad smo zaključili ko je s oranice, a ko iz haustora, slijedi završna riječ...
Valjda zbog te nesposobnosti i jeste došli do toga da vam oni sa "oranice" vode grad![]()
![]()
![]()
Primite iskreno saučešće iz Mostara, kako god opet ste prošli bolje od nasAli šta je tu je
![]()
![]()
Haustorčad su iz Zalika a ti si, bit će iz ''polja''i nemoj sad da ja nabrajam kakvi opanci vode (na žalost) lijepi MO.
Vidiš, uprkos svemu, meni nikad nebi palo na pamet da omalavažavam nekog mostarca ili vicočaka, cazinjanina..Tamo imam samo prijatelje.Sa tvojim nastupom nestičeš nikoga.Ti kao osoba primi moje saučešće (na bazi prijateljstva) .....
Drugima stavljaš riječi u usta (svaka čast, nema šta)
Ali u svemu tome zaboraviš najvažnije: normalan i pametan čovjek bi odmah shvatio da se zezam i ne bi se "primio" na ovo što ti jesi. Nisi ni svjestan da si sa tim rekao ko si, odakle si i koliko vrijediš. Džabe ti sva ta šuplja priča koju pričaš![]()
Završili smo, nije tema, ni mjesto, ni vrijeme a neki su i nedovoljno zreli za raspravu....
Sad natrag u svoju malu tamnu rupu i tiho budi...
Sad smo završili
- likce
#1192 Re: Prevaranti na PIK-u
Zavrsili smo kada ja kazem,nemoj da...... 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1193 Re: Prevaranti na PIK-u
Koji vam je k !?
-
motorola01
#1195 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako doci do broja telefona korisnika? Ispod nicka imaju ona kucica, zvijezdica i pise da je korisnik verifikovao broj telefona, e-mail i ostalo, ali kako doci do broja telefona?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1196 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne mozes ako on nije omoguciio na artiklima kominikaciju SMSom tj pozivima. Ja to uradim tako sto odem na artikal, kliknem na postavi pitanje ili posalji poruku i dole mi izbaci njegov broj telefona.motorola01 wrote:Kako doci do broja telefona korisnika? Ispod nicka imaju ona kucica, zvijezdica i pise da je korisnik verifikovao broj telefona, e-mail i ostalo, ali kako doci do broja telefona?
-
motorola01
#1197 Re: Prevaranti na PIK-u
Ok, hvalaun1ted wrote:Ne mozes ako on nije omoguciio na artiklima kominikaciju SMSom tj pozivima. Ja to uradim tako sto odem na artikal, kliknem na postavi pitanje ili posalji poruku i dole mi izbaci njegov broj telefona.motorola01 wrote:Kako doci do broja telefona korisnika? Ispod nicka imaju ona kucica, zvijezdica i pise da je korisnik verifikovao broj telefona, e-mail i ostalo, ali kako doci do broja telefona?
- Herr Flick
-
GoodTaste