Cisto sumnjam da postoji kinesko za 190 KMDecerto wrote:Ja sam kupio corsair 650w napojnu za 100 KM...a sto je neko budala pa uzme nesto kinesko za 190 km,nije me briga
Prevaranti na PIK-u
- Herr Flick
#1126 Re: Prevaranti na PIK-u
- zenny
#1127 Re: Prevaranti na PIK-u

imam jos par ovakvih u samo zadnjih nekoliko dana..
-
anonimus0007
#1128 Re: Prevaranti na PIK-u
ovo je više za teme Konji na Pik-u, ali eto.......

Last edited by anonimus0007 on 29/03/2013 09:37, edited 1 time in total.
-
hairlija_sa
#1129 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovaj lik je prevarant samo takav...moj savjet da ne poslujete sa njim
http://www.pik.ba/profil/nema5/
http://www.pik.ba/profil/nema5/
- likce
#1130 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni su gori ovi sa toplim preporukama,koje crne tople preporuke,sta je to?Sta je onda hladna preporuka?
Sta,jel ima visoku temperaturu ili nesto? Oj zivote jebem te toplo....Odličan kupac, toplo ga preporučujem.
-
duledudule
#1131 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovdje je suštinski problem pika što su ostavili slobodno prodavcu da izabere kupca, a to se uveliko koristi kod prevara. Znači ja kupim artikal. Prodavac još ne prihvata moju ponudu jer još nije dobio novac. Nakon što primi novac, on meni može poslati paket, a i ne mora jer može hladno odbiti moju ponudu i obrisati artikal ili prihvatiti drugu ponudu od svog havera. Ja prevaren, a ne mogu ostaviti dojam jer što se pika tiče, ja zvanično nisam kupac tog artikla. Pored toga, prodavac me još i blokira pa mu ne mogu ni poruku poslati.bejbifinga wrote: kako mogu to da uradim?
kliknuo sam na kupi artikl, medjutim kad mu javih da sam primio posiljku i da me ocigledno prevario, odjednom neki drugi korisnik stoji kao kupac duksericei vidi slucaja, taj kupac isto iz bihaca, neki haver ili mozda on sam
![]()
ako mogu bez naznacene obavljene transakcije da mu ostavim negativan dojam, javi.
Čak i kada se ne radi o prevarantima ovdje postoji problem sa ovim pravilom. Evo primjera:
Naletim na nešto što želim da kupim i kliknem na kupi artikal. Moja ponuda je prva i sada čekam sat-dva da se prodavac javi. Malo kasnije on odbije moju ponudu uz obrazloženje da je prihvatio drugu ponudu jer mu je taj drugi kupac ponudio par maraka više ili mu je bliži ili nešto sasvim deseto...
Naravno meni bude krivo jer po mom mišljenju prva ponuda je trebala biti prihvaćena. Ako je prodavac htio najbolju ponudu, onda je trebao staviti oglas kao aukciju.
Pitam se koja je onda poenta onoga kupi artikal i ostavljanja dojma, kada se u ovom slučaju pik koristi samo kao oglasni medij bez ikakve obaveze o poštovanju nekih etičkih pravila.
- Logovan
#1132 Re: Prevaranti na PIK-u
anonimus0007 wrote:ovo je više za teme Konji na Pik-u, ali eto.......
-
nemampojmakad
#1133 Re: Prevaranti na PIK-u
otkad sam na Alexa rankingu vidio da je Pik ispred Klix-a, otad postoji ova tema.
ne da je ofirno, nego je i mučno.
kakvi prevaranti, pa ko koga vise moze prevarit, ovdje gdje su svi sve "naucili"?
ja na Pik-u nikad ni najmanjih problema nisam imao. moraš biti pravi levat nad levatima da ti neko nešto podvali na tom sajtu, pogotovo što se ljudi iz administracije u svakom pogledu trude da rastjeraju potencijalne lopove, međutim njih na Piku ima isto koliko na Ebay-ju.
provjerite koliki broj posjetilaca mjesečno ima Pik, i biće vam jasno zašto ova tema još nije zaključana.
ne da je ofirno, nego je i mučno.
kakvi prevaranti, pa ko koga vise moze prevarit, ovdje gdje su svi sve "naucili"?
ja na Pik-u nikad ni najmanjih problema nisam imao. moraš biti pravi levat nad levatima da ti neko nešto podvali na tom sajtu, pogotovo što se ljudi iz administracije u svakom pogledu trude da rastjeraju potencijalne lopove, međutim njih na Piku ima isto koliko na Ebay-ju.
provjerite koliki broj posjetilaca mjesečno ima Pik, i biće vam jasno zašto ova tema još nije zaključana.
-
Lounge Act
#1134 Re: Prevaranti na PIK-u
ma i meni to izadje kad hocu da ostavim dojam, ono kao primjer sta mozes napisati. vecina onda umjesto da i kaze svoje misljenje samo to kopirafetic wrote:Meni su gori ovi sa toplim preporukama,koje crne tople preporuke,sta je to?Sta je onda hladna preporuka?
Sta,jel ima visoku temperaturu ili nesto? Oj zivote jebem te toplo....Odličan kupac, toplo ga preporučujem.
- awaken
- kinzekonze
#1136 Re: Prevaranti na PIK-u
Zna li neko zašto ne mogu otvoriti slike na piku? Kada kliknem na sliku, samo mi "furaju" one tri kockice pored naziva proizvoda.
- MOSALJOZE
#1137 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma sav internet nešto zeza,portali forumikinzekonze wrote:Zna li neko zašto ne mogu otvoriti slike na piku? Kada kliknem na sliku, samo mi "furaju" one tri kockice pored naziva proizvoda.
- Fajcak
#1138 Re: Prevaranti na PIK-u
opterećen server.kinzekonze wrote:Zna li neko zašto ne mogu otvoriti slike na piku? Kada kliknem na sliku, samo mi "furaju" one tri kockice pored naziva proizvoda.
- Lucazode
#1139 Re: Prevaranti na PIK-u
Ima li upucenih ili kupaca na forumu koji znaju nesto oko najezde jeftinih a odlicnih PC konfiguracija iz B.Luke koje se preuzimaju brzom postom?
Jedan od cestih koji pretraga izbacuje http://www.pik.ba/artikal/6283744/racun ... ries-novo/
Jedan od cestih koji pretraga izbacuje http://www.pik.ba/artikal/6283744/racun ... ries-novo/
-
duledudule
#1141 Re: Prevaranti na PIK-u
1. Zašto onda uopšte imaju funkciju "kupi" artikal? Ako prvo obavimo transakciju i prodavac me prevari, onda on svakako neće prihvatiti moj naknadni klik na "kupi" da mu ne bi ostavio negativan dojam.awaken wrote: 1. Ne klikaš "kupi" prije obavljene transakcije
2. Koristiš usluge brze pošte da prije plaćanja pregledaš ono što si kupio
3. Ne kukaš po forumima jer nema potrebe za tim
2. Osim ako lično ne znaš dostavljača, nema te pošte koja će ti dozvoliti da otvoriš paket prije plaćanja. Ovo je regulisano poštanskim pravilima.
3. Ne kukam već navodim propust u logici kupovine na piku koja otvara mogućnost prevare. Primjer od prevarenog kupca imaš nekoliko postova iznad ovog.
-
rimano
#1142 Re: Prevaranti na PIK-u
Postoji jednostavno rijesenje za ovo. Vec sam to predlagao piku ali vjerovatno ne smatraju da je to potrebno. Dovoljno bi bilo samo da kupac moze oznaciti da je artikal prodan bez ostavljanja dojma. Nakon toga i kupac i prodavac mogli bi neovisno jedan od drugog ostaviti dojmove. Na ovaj nacin kupac moze traziti da se transakcija aktivira prije nego plati paket te moze ostaviti negativan dojam ukoliko se ukaze potreba za tim. Takodje prodavac moze naknadno ostaviit negaitvan dojam ukoliko kupac ne preuzme paket ili nesto slicno.duledudule wrote: Ovdje je suštinski problem pika što su ostavili slobodno prodavcu da izabere kupca, a to se uveliko koristi kod prevara. Znači ja kupim artikal. Prodavac još ne prihvata moju ponudu jer još nije dobio novac. Nakon što primi novac, on meni može poslati paket, a i ne mora jer može hladno odbiti moju ponudu i obrisati artikal ili prihvatiti drugu ponudu od svog havera. Ja prevaren, a ne mogu ostaviti dojam jer što se pika tiče, ja zvanično nisam kupac tog artikla. Pored toga, prodavac me još i blokira pa mu ne mogu ni poruku poslati.
.
Trenutno kupac je primoran ostaviti pozitivan dojam kupcu unaprijed ukoliko kupac zeli prvo virtuelno da kupi artikal i razumijem zasto vecina to ne zeli da uradi.
-
rimano
#1143 Re: Prevaranti na PIK-u
Cak i da imas mogucnost pregledati sta kupujes prije nego platis mozes biti prevaren jer nisi u mogucnosti za tih minutu dvije pregledati artikal kako treba i mogu mnogi nedostatci ostati ne zapazeniduledudule wrote:1. Zašto onda uopšte imaju funkciju "kupi" artikal? Ako prvo obavimo transakciju i prodavac me prevari, onda on svakako neće prihvatiti moj naknadni klik na "kupi" da mu ne bi ostavio negativan dojam.awaken wrote: 1. Ne klikaš "kupi" prije obavljene transakcije
2. Koristiš usluge brze pošte da prije plaćanja pregledaš ono što si kupio
3. Ne kukaš po forumima jer nema potrebe za tim
2. Osim ako lično ne znaš dostavljača, nema te pošte koja će ti dozvoliti da otvoriš paket prije plaćanja. Ovo je regulisano poštanskim pravilima.
3. Ne kukam već navodim propust u logici kupovine na piku koja otvara mogućnost prevare. Primjer od prevarenog kupca imaš nekoliko postova iznad ovog.
-
Melo15
#1144 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije u vezi pika,ali ima li ko iskustva sa repmallshop-om ili shoesjerseyonline??Jest da su replike patika(kosarkaske me zanimaju) ali ne izgledaju lose,sigurno bolje od ovog sto se kod nas prodaje za te pare.Pa me zanima ako je ko imao iskustva, jesu li im brojevi pravi ili dodje 1-2 broja manje??
- Fajcak
#1145 Re: Prevaranti na PIK-u
meni ide na q i ova opcija "hitno" .ljudi stave "hitno" na artkle ,a ne stave i cijenu "hitnu" .valjda ako se nečega moraš riješit ili ti trebaju pare onda se i cijena malo koriguje što na pik-u nije slučaj.
- awaken
- del_boj
#1147 Re: Prevaranti na PIK-u
Problem je kad zavale cijenu, a stave pod hitno.Fajcak wrote:meni ide na q i ova opcija "hitno" .ljudi stave "hitno" na artkle ,a ne stave i cijenu "hitnu" .valjda ako se nečega moraš riješit ili ti trebaju pare onda se i cijena malo koriguje što na pik-u nije slučaj.
-
Schlauf2
#1148 Re: Prevaranti na PIK-u
Zbog čega, možeš li konkretnije objasniti? Mislim, ako se za nekog kaže da je prevarant, treba se fino opisati i zbog čega.hairlija_sa wrote:Ovaj lik je prevarant samo takav...moj savjet da ne poslujete sa njim
www.pik ba/profil/nema5/
- Prolaznik
#1149 Re: Prevaranti na PIK-u
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:42, edited 1 time in total.
- xamp
#1150 Re: Prevaranti na PIK-u
Prijavi ga administratorima...Prolaznik wrote:Pitanje za bolje upućene u PiK:
Imam kupca koji je označio moj proizvod koji želi kupiti ("kupi artikal") i sada se već dva dana ne javlja ne moje poruke a vidim da je svakih nekoliko sati on-line. Ta osoba već ima loš rejting jer vidim nekoliko jako loših dojmova. Zanima me kako da i ja ostavim loš dojam? Ako potvrdim kupovinu i tada ostavim loš dojam bojim se da će ispasti da sam obavio kupoprodaju a nisam.
Samo želim da upozorim sve ostale da ne gube vrijeme oko te osobe jer je nepouzdana i neodgovorna.
Hvala na pomoći.