Prevarant sa Fix.ba
-
novi_korisnik
#1 Prevarant sa Fix.ba
Pozdrav,
Prije svega se izvinjavam moderatorima ako je tema stavljena u pogrešnu kategoriju..
Slucaj je sljedeci, postavio sam zahtjev za uslugu na fix.ba, među prvim se javio majstor Omer D, Pošto je prvi poslao broj telefona odma sam ga nazvao i dogovorio posao ( postavljnje 4m2 plocica sa 2cm estriha , 5m2 stiropora, uređivanje štokova ( izvađen prozor i vrata )) . Dogovor je bio sljedeci:
-50KM za Estrih i uređenje štokova
-50KM za Plocice
-30KM za stripor
Napravio se sljedece gluposti:
1.Nije rekao je ta da radi u sarajevo stanu, tako da je sve radove obavljao u periodu od 18h pa do 20-21h..
2.Dogovor je bio da mi to uradi u periodu petak-subota-nedjelja ( prošla sedmica, ne jucer), Pojavio se u petak, razvalio moje plocice koje su bile uradio estrih i otisao, Subotu i nedjelju nije radio, dolazi tek u utorak, postavlja plocice ( bez fuga ili bilo cega drugog), nakon toga dolazi u srijedu i postavlja stiropor. Ovaj dio oko štokova uposte nije radio osim sto je potrosio pola kante ljepila za plocice koje mu je ostalo kada je iste postavljao.
3. Nikad se nije pojavio da postavi plocice okolo poda sto idu i da uradi fuge, da postavi lajsnu na stastavu između parketa i plocica, kao ni da završi ovaj dio oko štoka a sve je uredno naplatio
Uglavnom, ja znam da sam poj'o g*vno, ali na ovaj nacin vas zelim upozoriti da se ne zalijecete i ne nasjedate na slicne stvari, niti da placate za nesto unaprijed, dok citav posao ne bude gotov.
Ovi sa fix-a, nisu od nikakve pomoci, jer su mi izbrisali zahtjeve prije nego sam prihvatio ponudu i sad ne mogu da ostavim dojam..
Uglavnom korisnik je Omer D
Broj telefona: 061/518-285
Prije svega se izvinjavam moderatorima ako je tema stavljena u pogrešnu kategoriju..
Slucaj je sljedeci, postavio sam zahtjev za uslugu na fix.ba, među prvim se javio majstor Omer D, Pošto je prvi poslao broj telefona odma sam ga nazvao i dogovorio posao ( postavljnje 4m2 plocica sa 2cm estriha , 5m2 stiropora, uređivanje štokova ( izvađen prozor i vrata )) . Dogovor je bio sljedeci:
-50KM za Estrih i uređenje štokova
-50KM za Plocice
-30KM za stripor
Napravio se sljedece gluposti:
1.Nije rekao je ta da radi u sarajevo stanu, tako da je sve radove obavljao u periodu od 18h pa do 20-21h..
2.Dogovor je bio da mi to uradi u periodu petak-subota-nedjelja ( prošla sedmica, ne jucer), Pojavio se u petak, razvalio moje plocice koje su bile uradio estrih i otisao, Subotu i nedjelju nije radio, dolazi tek u utorak, postavlja plocice ( bez fuga ili bilo cega drugog), nakon toga dolazi u srijedu i postavlja stiropor. Ovaj dio oko štokova uposte nije radio osim sto je potrosio pola kante ljepila za plocice koje mu je ostalo kada je iste postavljao.
3. Nikad se nije pojavio da postavi plocice okolo poda sto idu i da uradi fuge, da postavi lajsnu na stastavu između parketa i plocica, kao ni da završi ovaj dio oko štoka a sve je uredno naplatio
Uglavnom, ja znam da sam poj'o g*vno, ali na ovaj nacin vas zelim upozoriti da se ne zalijecete i ne nasjedate na slicne stvari, niti da placate za nesto unaprijed, dok citav posao ne bude gotov.
Ovi sa fix-a, nisu od nikakve pomoci, jer su mi izbrisali zahtjeve prije nego sam prihvatio ponudu i sad ne mogu da ostavim dojam..
Uglavnom korisnik je Omer D
Broj telefona: 061/518-285
- ibi
#2 Re: Prevarant sa Fix.ba
Kaze jednom jedan multimilioner,
NISAM DOVOLJNO BOGAT, DA KUPUJEM JEFTINE STVARI I USLUGE.
NISAM DOVOLJNO BOGAT, DA KUPUJEM JEFTINE STVARI I USLUGE.
-
pinkman
#3 Re: Prevarant sa Fix.ba
Pa ako mislis da si ostecen podnesi tuzbu.
-
vozackii
#4 Re: Prevarant sa Fix.ba
Kako je naplatio? Unaprijed? Nisi valjda dao poslije "posla" pare 
- apsidejzi
#5 Re: Prevarant sa Fix.ba
Ma vjerovatno je neki deal gdje unaprijed kupis neku uslugu povoljnije. U normalnom svijetu to normalno funkcionise i sluzi kao marketinsko sredstvo gdje se manje firme promovisu kroz niske cijene. Ono, uradis 10tak poslova da se procuje za tebe pa ce te kasnije ljudi zvati jer ces im biti prvi izbor kad ti slicna stvar dodje. Strasno popularno kod automehanicarskih radionica, stomatoloskih ordinacija, cvjecara i sl. Ima slucajeva i sa ovim kucnim radovima. Helem, Evropa je jedno a balkan drugo.vozackii wrote:Kako je naplatio? Unaprijed? Nisi valjda dao poslije "posla" pare
- Njanjavi
#6 Re: Prevarant sa Fix.ba
De druze meni unaprjed plati da ti ja to ljepse uradim sutra odma, al moras mi nocas platit
Cuj dat pare unaprjed bez da vidis kako je uradjeno.
E halal ti krastavac!
E halal ti krastavac!
- Thorgerson
#7 Re: Prevarant sa Fix.ba
I ja sam nazalost na jednom primjeru naucio da nikad, ali nikad, ali bas nikad ovakve vrste usluga unaprijed ne placas.
Jer ti kad platis. Gotovo je. Onda ostaje na tebi da ti njega ganjas. Meni isto tako majstor uradio vrata nije stavio lajsne koje smo dogovorili, i ajd sutra ce, prekosutra, 10 dana sam ja njega ganjao. Pa kaze mozes sam te lajsne ba, nije to to nesto. Cuj mozes sam. Pa kad si uzimao lovu nisi tako govorio, poklopi se.
Znaci, ova vrsta poslova, izvoli kupi materijal koliko kosta donesi mi racun, evo ti pare. Placanje usluge, kad zavrsis.
Jer ti kad platis. Gotovo je. Onda ostaje na tebi da ti njega ganjas. Meni isto tako majstor uradio vrata nije stavio lajsne koje smo dogovorili, i ajd sutra ce, prekosutra, 10 dana sam ja njega ganjao. Pa kaze mozes sam te lajsne ba, nije to to nesto. Cuj mozes sam. Pa kad si uzimao lovu nisi tako govorio, poklopi se.
Znaci, ova vrsta poslova, izvoli kupi materijal koliko kosta donesi mi racun, evo ti pare. Placanje usluge, kad zavrsis.
- Thorgerson
#8 Re: Prevarant sa Fix.ba
Znam. Ima i toga, ali mozes onda ponuditi pola sad - pola nakon izvrsenja usluge. Ako nece ni to. Onda dovidjenja. Ima ko hoce.Nuklearno Ljeto wrote:Danas su majstori ko kurave, ako ne platiš unaprijed nema rađe.Thorgerson wrote:I ja sam nazalost na jednom primjeru naucio da nikad, ali nikad, ali bas nikad ovakve vrste usluga unaprijed ne placas.
-
bumerangss
#9 Re: Prevarant sa Fix.ba
Njanjavi wrote:De druze meni unaprjed plati da ti ja to ljepse uradim sutra odma, al moras mi nocas platit![]()
E halal ti krastavac!
Ja nikad niša nisam platio unaprijed pa cak ni apartman na Jadranu u Hr iako mi je gazda tražio ali nisam dao! Dao sam mu pasoše kao garant da ne mogu pobjeci prije nego platim. Prvo roba tj usluga pa placanje!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Prevarant sa Fix.ba
dobro si...Thorgerson wrote:I ja sam nazalost na jednom primjeru naucio da nikad, ali nikad, ali bas nikad ovakve vrste usluga unaprijed ne placas.
ja sam se zajebo s firmom suma plast iz bijeljine za prozore... uplatio 70% svega...probili rok za tri mjeseca i sva sreca 5 dana orije onih poplava napravise...i opet sam bio treci toga dana u gradu...znaci prije su ljudima drugim no meni...samo istovarili razvalili prozore i stoji
sva sreca da sam bio na poslu da se ne nerviram
kako sa firmama koje traze veliki avans???
kuhinja npr???
sta onda reci...lako je radniku djl
- dječak sa šibicama
#11 Re: Prevarant sa Fix.ba
Unaprijed moze dobiti samo u sljivama.
Moji su rodjacima, dakle porodica, rod, platili nadogradnju sprata na kuci, krov i kompletna ta izgradnja. Doslo njih petorica ako se dobro sjecam, svi su oni nekakvi rodjaci, tamo iz istog sela odakle je moja nana. To se razletili, uradise oni posao za mjesec dana, placeno im sve po dogovoru i kaze taj glavni zidar majstor kao eto ljeto je, idemo mi na more sa familijom, ovo stepeniste na bastu cemo kad se vratimo zavrsiti.
Naravno, nikada se vise nisu pojavili. Samo su jednom porucili preko nekoga ne znam vise ni koga, kako oni u cijenu nisu uracunali to stepeniste.
Kad te rod zajebe, sto nebi majstor preko oglasa. Nikada placati unaprijed ili u pola posla, samo na kraju.
Istina, mi smo fasadu platili unaprijed, ali renomirana je firma i uradili su po pe esu. Jesu istina pokusali podvaliti STO umjesto Rofix ljepila, razlika u cijeni dupla, kao "slucajno, zeznuli se", ali to se lagano rijesi uz malo povisen ton
Moji su rodjacima, dakle porodica, rod, platili nadogradnju sprata na kuci, krov i kompletna ta izgradnja. Doslo njih petorica ako se dobro sjecam, svi su oni nekakvi rodjaci, tamo iz istog sela odakle je moja nana. To se razletili, uradise oni posao za mjesec dana, placeno im sve po dogovoru i kaze taj glavni zidar majstor kao eto ljeto je, idemo mi na more sa familijom, ovo stepeniste na bastu cemo kad se vratimo zavrsiti.
Naravno, nikada se vise nisu pojavili. Samo su jednom porucili preko nekoga ne znam vise ni koga, kako oni u cijenu nisu uracunali to stepeniste.
Kad te rod zajebe, sto nebi majstor preko oglasa. Nikada placati unaprijed ili u pola posla, samo na kraju.
Istina, mi smo fasadu platili unaprijed, ali renomirana je firma i uradili su po pe esu. Jesu istina pokusali podvaliti STO umjesto Rofix ljepila, razlika u cijeni dupla, kao "slucajno, zeznuli se", ali to se lagano rijesi uz malo povisen ton
- Thorgerson
#12 Re: Prevarant sa Fix.ba
Jbg, malo vece firme koje imaju dosta posla i koje su trazene, probas dogovoriti neki rok sto kraci. Mada svi kazu brzo cemo, samo ti plati, ti platis on ti kaze eto kasnit cemo 7 dana. Ali tako je sa vecim firmama koje imaju kvalitet svugdje u svijetu.Black swan wrote:dobro si...Thorgerson wrote:I ja sam nazalost na jednom primjeru naucio da nikad, ali nikad, ali bas nikad ovakve vrste usluga unaprijed ne placas.
ja sam se zajebo s firmom suma plast iz bijeljine za prozore... uplatio 70% svega...probili rok za tri mjeseca i sva sreca 5 dana orije onih poplava napravise...i opet sam bio treci toga dana u gradu...znaci prije su ljudima drugim no meni...samo istovarili razvalili prozore i stoji
sva sreca da sam bio na poslu da se ne nerviram![]()
kako sa firmama koje traze veliki avans???
kuhinja npr???
sta onda reci...lako je radniku djl
Al ovi sitni majstori, to samo uzima posao i uzima, nista ne odbija. I naravno, ne moze stici i ona samo laze redom i pomjera rokove, pa gdje prodje, prodje. Zato treba biti tvrdoglav, izricit i uporan. Hocu to i to, tad. Jer kazem, on ako tebe prevesla preveslao je, jer nekoga drugog nije mogao.
-
radiostar
#13 Re: Prevarant sa Fix.ba
svasta sam cuo u ovom poslu, ali da je neko pokusao 'podvaliti' STO umjesto Rofix proizvoda, to jos nisamdječak sa šibicama wrote:Unaprijed moze dobiti samo u sljivama.
a jos nevjerovatnije je da se neko bunio radi toga
-
radiostar
#14 Re: Prevarant sa Fix.ba
obzirom da sam iz struke, htio bih samo malo ukazati i na drugu stranu medaljeThorgerson wrote: Jbg, malo vece firme koje imaju dosta posla i koje su trazene, probas dogovoriti neki rok sto kraci. Mada svi kazu brzo cemo, samo ti plati, ti platis on ti kaze eto kasnit cemo 7 dana. Ali tako je sa vecim firmama koje imaju kvalitet svugdje u svijetu.
Al ovi sitni majstori, to samo uzima posao i uzima, nista ne odbija. I naravno, ne moze stici i ona samo laze redom i pomjera rokove, pa gdje prodje, prodje. Zato treba biti tvrdoglav, izricit i uporan. Hocu to i to, tad. Jer kazem, on ako tebe prevesla preveslao je, jer nekoga drugog nije mogao.
cijene za zanatske radove su toliko oborili da 'sitni majstori' jednostavno moraju uzimati 1000 poslova da bi prezivjeli (ima i petljanaca, slazem se)
ljudi bi najradije da im se uradi odmah sa vrhunskim materijalima, ali ako kako moze da ne plate
- Thorgerson
#15 Re: Prevarant sa Fix.ba
Sve je oboreno. Ili ti mislis da jedan zanatlija treba da zaradi vise nego doktor? Zasto?radiostar wrote:obzirom da sam iz struke, htio bih samo malo ukazati i na drugu stranu medaljeThorgerson wrote: Jbg, malo vece firme koje imaju dosta posla i koje su trazene, probas dogovoriti neki rok sto kraci. Mada svi kazu brzo cemo, samo ti plati, ti platis on ti kaze eto kasnit cemo 7 dana. Ali tako je sa vecim firmama koje imaju kvalitet svugdje u svijetu.
cijene za zanatske radove su toliko oborili da 'sitni majstori' jednostavno moraju uzimati 1000 poslova da bi prezivjeli (ima i petljanaca, slazem se)
ljudi bi najradije da im se uradi odmah sa vrhunskim materijalima, ali ako kako moze da ne plate
Zovnem vodoinstalatera nesto mi voda curila, dosao lik uzeo mi 30 KM za 15 min posla. Halo ba? To je satnica od cca. 100 KM. Pa on za sedam dana moze zaradit hrpu love. Nit placa pdv, nit porez, nista.
Pokusavam sto vise stvari sam da zavrsim, ali eto oko vode i struje me malo strah raditi. Al sam skontao evo i da mi se desi sranje s vodom, sta ja mogu. Nemam racun, tom majstoru ne mogu nista. Tako da sam skontao bolje mi je da sam popravim te neke sitne stvari ili angazujem firmu koja ce mi dati garanciju, ako je nesto vece u pitanju.
Tako da, pusti ti to. Zanatlije ubise posao. Dobre zanatlije uzmu 2-3000 mjesecno, pa ti vidi. I neka ubise. Svako hoce da studira, ovako onako i onda radi za 800 KM, zivce izgubi u 30-oj, osijedi, i uvijek ga neko iznad handri. Ovako sam svoj sef, ugovaras poslove, trziste otvoreno i udri.
- dječak sa šibicama
#16 Re: Prevarant sa Fix.ba
Pa u svom prospektu su imali ponudu, i cijene, hoces paket sa STO ljepilom, hoces Jub, hoces Rofix i jos par je bilo.radiostar wrote:
svasta sam cuo u ovom poslu, ali da je neko pokusao 'podvaliti' STO umjesto Rofix proizvoda, to jos nisam
a jos nevjerovatnije je da se neko bunio radi toga
Poceli raditi, postave skelu, dovuku materijal ja pogledam a oni istovaraju STO
-
radiostar
#17 Re: Prevarant sa Fix.ba
15 minuta posla? jesi li u tih 15 minuta uracunao i vrijeme koje mu je potrebno da dodje tebi na noge i opet da ode na neki drugi posao? gorivo? auto? alat? placa li pdv na gorivo koje potrosi dok dodje na lice mjesta? mozda covjek sam sebi placa doprinose?Thorgerson wrote: Sve je oboreno. Ili ti mislis da jedan zanatlija treba da zaradi vise nego doktor? Zasto?
Zovnem vodoinstalatera nesto mi voda curila, dosao lik uzeo mi 30 KM za 15 min posla. Halo ba? To je satnica od cca. 100 KM. Pa on za sedam dana moze zaradit hrpu love. Nit placa pdv, nit porez, nista.
Pokusavam sto vise stvari sam da zavrsim, ali eto oko vode i struje me malo strah raditi. Al sam skontao evo i da mi se desi sranje s vodom, sta ja mogu. Nemam racun, tom majstoru ne mogu nista. Tako da sam skontao bolje mi je da sam popravim te neke sitne stvari ili angazujem firmu koja ce mi dati garanciju, ako je nesto vece u pitanju.
Tako da, pusti ti to. Zanatlije ubise posao. Dobre zanatlije uzmu 2-3000 mjesecno, pa ti vidi. I neka ubise. Svako hoce da studira, ovako onako i onda radi za 800 KM, zivce izgubi u 30-oj, osijedi, i uvijek ga neko iznad handri. Ovako sam svoj sef, ugovaras poslove, trziste otvoreno i udri.
sta ti mislis, koliko ti je trebao naplatiti?
-
radiostar
#18 Re: Prevarant sa Fix.ba
obzirom da STO proizvodi bar za klasu kvalitetniji materijal, i dalje mi ta prica zvuci prosto nevjerovatno, ali okdječak sa šibicama wrote: Pa u svom prospektu su imali ponudu, i cijene, hoces paket sa STO ljepilom, hoces Jub, hoces Rofix i jos par je bilo.
Poceli raditi, postave skelu, dovuku materijal ja pogledam a oni istovaraju STOkao zeznuli se. Prije da su kontali "ako prodje, prodje".
- dječak sa šibicama
#19 Re: Prevarant sa Fix.ba
pa nije bio kvalitetniijii, STO je bio nekih 2000 km jeftiniji u predracunu
ili sam ja pomijjesao STO sa nekim drugim proizvodjacem
ili sam ja pomijjesao STO sa nekim drugim proizvodjacem
- KB9
#20 Re: Prevarant sa Fix.ba
al zamisli ti naseg naroda, preko neta trazi ljude da mu postavljaju plocice 
-
betametazon
#21 Re: Prevarant sa Fix.ba
Zasto ne, sve se zivo kupuje preko interneta, zasto ne i majstori? Samo je potrebno da se omoguci ostavljanje dojmova tako da se istakni oni kvalitetni.
Inace, radi li ovo? Juce sam stavio oglas, potreban mi majstor za tv - nista, ni habera?
Stavio sam, iz zezancije i potraznju uslugu masaze ali obzirom na situaciju ne cudi me sto ni na tom nisam imao nikakvog odziva...