Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Dok je bio tu, kazao mi je da u EUFOR-ovoj bazi u Butmiru traže dva radnika, da je plaća 1200 eura, da će dobiti službeni auto, te pitao imam li mu koga preporučiti. Moj sin je već uposlen, a znajući da Dženad, sin susjede, nije, rekla sam joj za taj posao. Ona mu je, jer je kazao da treba ljude počastiti, dala 500 eura jer u tom trenutku nije imala više. Roditelji prijatelja njenog sina koji se zove Admir, koji, također, nije uposlen, dali su 3000 KM da i njihovog sina uposli. Goran mu je, također, dao 3000 KM za posao, a Jasna za mjesto tajnice 1000 KM. Dženada i Admira je čak uvodio u EUFOR-ovu bazu da vide gdje će raditi. Poslao ih je, također, da izvade uvjerenje o nekažnjavanju i liječničko", kaže Nađa
I tuzno i smijesno. Kakav majmun!
Dala mu 500 € da "pocasti" ljude... KM 3000 da uposli sina... KM 3000 za "Gorana"... "Jasna" "krhnula" milju za poziciju tajnice...
Ne znam, ali meni vise ovi ispadose majmuni.
malo šala, malo zbilja, kombinovano. momak je sigurno manji lopov od onih koje je 97% forumaša zaokružilo na glasačkim listićima, uključujući i mene. a njima dajemo glasove da nam prave vlast, dok za ovog navijamo da ga dželati odvedu i rastrgnu na čekrku.
da je ukrao milione sa budžeta kroz javna preduzeća njegovo hapšenje bi bilo akt protiv vitalnog nacionalnog interesa, na sljedećim izborima bi dobio najviše preferencijalnih glasova i mlade stranačke pionirke bi stajale u redu da mu daju. a pošto je ukrao par hiljada onda je obična protuha i hulja zato što najveći dio svijeta nema nikakvog morala i za najveći dio svijeta uopšte nije bitno šta si radio - nego imovinski rezultati toga što si radio. rezultati su razlika između perjanice konstitutivnog naroda i običnog lopova, a ne moral njihovih postupaka.
JThomas wrote:malo šala, malo zbilja, kombinovano. momak je sigurno manji lopov od onih koje je 97% forumaša zaokružilo na glasačkim listićima, uključujući i mene. a njima dajemo glasove da nam prave vlast, dok za ovog navijamo da ga dželati odvedu i rastrgnu na čekrku.
da je ukrao milione sa budžeta kroz javna preduzeća njegovo hapšenje bi bilo akt protiv vitalnog nacionalnog interesa, na sljedećim izborima bi dobio najviše preferencijalnih glasova i mlade stranačke pionirke bi stajale u redu da mu daju. a pošto je ukrao par hiljada onda je obična protuha i hulja zato što najveći dio svijeta nema nikakvog morala i za najveći dio svijeta uopšte nije bitno šta si radio - nego imovinski rezultati toga što si radio. rezultati su razlika između perjanice konstitutivnog naroda i običnog lopova, a ne moral njihovih postupaka.
JThomas wrote:malo šala, malo zbilja, kombinovano. momak je sigurno manji lopov od onih koje je 97% forumaša zaokružilo na glasačkim listićima, uključujući i mene. a njima dajemo glasove da nam prave vlast, dok za ovog navijamo da ga dželati odvedu i rastrgnu na čekrku.
jest samo što ti to pogrešno gledaš milion iz budžeta mujo i suljo svakako neće vidjeti jer će otići za otplatu dugova auta ceste bolnice i sl. a 1000 KM ovoj nekoj ženi je možda sav keš koji je mogla skupiti možda čak i zadužujući se..
tako da svaki građanin gleda svoj novčanik i pare koje su mu u džepu a ne one u budžetu... da se kladimo da 75% ljudi ne zna ni ugrubo koliki je budžet, ali svako zna u fening kolika mu je plata račun i rata kredita.
zbog toga se poziva da ga dželati odvedu jer je svaki mujo potencijalna žrtva.
relativiziranje kriminala je apsolutno pogrešan pristup.
pa zato što se ne vidi i ne dolazi direktno u novčanike, nije naše i nema veze što neko zahvati u bisage k'o da su njegovi. uzmi ago koliko ti drago - to je svačije pa nije ničije. genijalan rezon, svaka čast. koji nas je i doveo u prezaduženost i ovisnost o kreditorima, raspad zdravstvenog i školskog sistema, infrastrukture, da je vodovod sto miliona u dugu, mreža nije obnovljena od franje josipa a nemamo vode po noći, itd. al' nema veze, jer ne krade drito iz novčanika, jelde? i ne samo da nema veze, nego su oni koji to rade prvaci i perjanice naroda.
e zato nam i jeste ovako - što smo u prosjeku tako pametni da je za nas krađa samo krađa fizički iz ruku, a ove milion puta štetnije vidove ne vidimo.
jest samo što ti to pogrešno gledaš milion iz budžeta mujo i suljo svakako neće vidjeti jer će otići za otplatu dugova auta ceste bolnice i sl. a 1000 KM ovoj nekoj ženi je možda sav keš koji je mogla skupiti možda čak i zadužujući se..
tako da svaki građanin gleda svoj novčanik i pare koje su mu u džepu a ne one u budžetu... da se kladimo da 75% ljudi ne zna ni ugrubo koliki je budžet, ali svako zna u fening kolika mu je plata račun i rata kredita.
Sve apsurd do apsurda. A zasto npr. ta zena uopce daje novac da se zaposli?!
nađu se, pozajme se, stvore se kad zine guzica za posao na budžetu gdje plata kapa a ništa se ne radi i ne možeš dobiti otkaz. to je sveti gral i el dorado prosječnog stanovnika bosne i hercegovine. i takvih mi zaista nije žao, pa ni ako su pozajmili od lihvara koji će im izvaditi bubrege.
Sve apsurd do apsurda. A zasto npr. ta zena uopce daje novac da se zaposli?!
JThomas wrote:pa zato što se ne vidi i ne dolazi direktno u novčanike, nije naše i nema veze što neko zahvati u bisage k'o da su njegovi. uzmi ago koliko ti drago - to je svačije pa nije ničije. genijalan rezon, svaka čast. koji nas je i doveo u prezaduženost i ovisnost o kreditorima, raspad zdravstvenog i školskog sistema, infrastrukture, da je vodovod sto miliona u dugu, mreža nije obnovljena od franje josipa a nemamo vode po noći, itd. al' nema veze, jer ne krade drito iz novčanika, jelde? i ne samo da nema veze, nego su oni koji to rade prvaci i perjanice naroda.
e zato nam i jeste ovako - što smo u prosjeku tako pametni da je za nas krađa samo krađa fizički iz ruku, a ove milion puta štetnije vidove ne vidimo.