Objasni za Ralfa
Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- stubrijez
#102 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Pa nindza moj nekako mi je taj Ralph i Polo bas marka za plagiranje i kad to vidim na nekome uvijek kontam da je fejk.
Meni ta odjeca nije ni lijepa ni kvalitatna, a skupa. Eto objasnjenje...
- karanana
#103 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
meni je dobra ali je preskupa.
a ovaj turski fush je druga prica.
a ovaj turski fush je druga prica.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#104 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
US polo kupio prosle godine i ne vise. 4 majice kratkih rukava za stoju.
Neke od njih su vrlo brzo pustile koji sav i tako... Vise ne sigurno.
Springfild puno bolja iskustva, kao i cortefild.
LCW korektan odnos cijene i kvaliteta, mada su malo poskupili u posljednje vrijeme.
Pantole kupujem na pijaci kod Suada. Dodjem, osajcuje me i odmah mi baci nekoliko komada koje sam otprilike trazio. Kupim obicno 2-3 i miran neki period. Jebote brend jebote sve kad ja u cijeloj radnji jedva nadjem broj, a kamoli i da m ise dopadaju. Kod suada zavrsim sve za cca 10-ak minuta, sa probavanjem.
Neke od njih su vrlo brzo pustile koji sav i tako... Vise ne sigurno.
Springfild puno bolja iskustva, kao i cortefild.
LCW korektan odnos cijene i kvaliteta, mada su malo poskupili u posljednje vrijeme.
Pantole kupujem na pijaci kod Suada. Dodjem, osajcuje me i odmah mi baci nekoliko komada koje sam otprilike trazio. Kupim obicno 2-3 i miran neki period. Jebote brend jebote sve kad ja u cijeloj radnji jedva nadjem broj, a kamoli i da m ise dopadaju. Kod suada zavrsim sve za cca 10-ak minuta, sa probavanjem.
- tramvajtrojka
#105 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ralph i Gant dzempere sto imam to su nepoderive stvari isto tako i njihove kosulje, sakoi klasika mrtva a kvaliteta vrhunskastubrijez wrote: ↑20/12/2024 22:37Pa nindza moj nekako mi je taj Ralph i Polo bas marka za plagiranje i kad to vidim na nekome uvijek kontam da je fejk.
Meni ta odjeca nije ni lijepa ni kvalitatna, a skupa. Eto objasnjenje...
npr. Ralph Lauren i gantove stvari ovog tipa uzete prije dvije tri godine izgledaju isto kao da su tek uzete

- tramvajtrojka
-
swanfilter
#107 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Danas daleko bolje prolazis u second hand prodavnicama.
- Didier
#108 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ма само Хилфигер... 
-
last mohicans
#109 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
US Polo izvikano smeće..prvi put davno uzeo dva para tola kod nas, ne da su izblijedile. Davno na smeću završile. Nekad tad ili malo kasnije uzeo slične hlače na pijaci, najnezahvalnija boja za pranje, teget, i sad boju drze. A tek turski US polo, smeće na kvadrat. 5-6 stvari kupio, nakon par mjeseci napadnem hanumu kako ovo pereš, sta se zbiva..ono pusti neke bijele pruge, kao da je varkina, popusti farba valjda. Pijaca je top kvalitet za to. Cortefield je dosta bolji, mada u zadnje vrijeme puno sintetiku furaju, a Massimo je tata za sve ove. Jah, par puta sam uzeo u Barbosi, zavidan kvalitet, ali nije vrijedan cijena. Casharel je za Čampare i sličnih lopinaša.
-
Dead Man Walking
-
Adnan55
#111 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ma nije los ovaj Turski polo samo da su cijene ko u Turskoj bilo bi super
- Plavo-bijeli
#112 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Dok sam bio mlad i neiskusan mene su bas uzeli ovi iz US pola haha
Fino zaradjivao i odem hladno kupim majicu koja ni na popustu, stoju izletim
ima od tog vise od 10g...
Poslije sam poceo pratiti stvari koje budu na popustu i bude dobrih stvari...
Jedna kozna jakna i dalje ubija, par dzempera isto, ali majice uzas...sve su propale vrlo brzo
Isao sam par puta u Istanbul u posljednjih par godina i pretprosli put kad sam bio bas jeftino nasao vrlo dobru kosulju i jednu majicu , stvarno kvalitet i sve vrlo visoka ocjena...
Prošle godine kad sam isao
ništa, uzas..cijene bile ko kod nas... sta je ovo reko...
Helem zanimljivo mi je sto kad mi je kod druga mama isla u Ameriku i uzela mu par majica, majice ubijale...
Mora da za njihovo trziste prave od boljih materijala??
ali eto ne kupujem vise njih nikako, a trenutno samo nosam kosulju i koznu jaknu i tjt...
Prestao sam gledati koja je marka, vise gledam kvalitet.
Znam kad sam trazio maksuz Versace da vidim sta je to i nadjem ..dukserica 600km ako se ne varam....
joj reko sigurno ce biti kvalitet ko ... kad ono bezveze...
Piše made in...šta mislite šta??
Fino zaradjivao i odem hladno kupim majicu koja ni na popustu, stoju izletim
Poslije sam poceo pratiti stvari koje budu na popustu i bude dobrih stvari...
Jedna kozna jakna i dalje ubija, par dzempera isto, ali majice uzas...sve su propale vrlo brzo
Isao sam par puta u Istanbul u posljednjih par godina i pretprosli put kad sam bio bas jeftino nasao vrlo dobru kosulju i jednu majicu , stvarno kvalitet i sve vrlo visoka ocjena...
Prošle godine kad sam isao
Helem zanimljivo mi je sto kad mi je kod druga mama isla u Ameriku i uzela mu par majica, majice ubijale...
Mora da za njihovo trziste prave od boljih materijala??
ali eto ne kupujem vise njih nikako, a trenutno samo nosam kosulju i koznu jaknu i tjt...
Prestao sam gledati koja je marka, vise gledam kvalitet.
Znam kad sam trazio maksuz Versace da vidim sta je to i nadjem ..dukserica 600km ako se ne varam....
joj reko sigurno ce biti kvalitet ko ... kad ono bezveze...
Piše made in...šta mislite šta??
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
akcija007
#114 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ja sam kednom 2010 godine u BBBI u US Polo kupio djemper s 130 na 65 KM . Oprao ga prvi put i izblijedila boja odmah nakon prvog pranja i od tada zaobilazim tu radnju u sirokom luku.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#115 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Sve je to turska,...
- ElRe
#116 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Preporuka.
Turska je postala preskupa za tekstilnu industriju (radnici, sirovine, energenti...) pa i turske firme proizvodnju izmeštaju na istok.
- ElRe
#117 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
U Turskoj US Polo džempera o košulja do 20 eura, ima za izvoz. Kako su na Balkanu uspjeli da prevare ljude nije mi jasno. Hajb Bošnjake, već i Hrvate. Isto vrijedi i za Joerdies.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#118 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Hvala druze.ElRe wrote: ↑02/03/2025 13:40Preporuka.
Turska je postala preskupa za tekstilnu industriju (radnici, sirovine, energenti...) pa i turske firme proizvodnju izmeštaju na istok.
Ok su cijene na snizenju pa cu uzet par kosulja da vidim kakve su.
- ElRe
#119 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Kad se sjetim Nicola'S konfekcije. Poslije su bankrotirali i sad imaju 2 brenda, jedan premium concept store u Beogradu i Zagrebu i jedan pretežno za gospodje.
Moj otac i to ekipa je prije rata kupolava Beko Beograd, 1. Maj Pirot i Borac Travnik. Neke je čuvao do početka 2000ih. Kada su išli na teren u Rusiji i Slavočku često su priajteljima nosili nešto iz programa konfekcije. Za 2 prošvercovanih NP farmerki i prodatih u Moskvi, 70ih se kupovala avio karta Moskva-Beograd.
Moj otac i to ekipa je prije rata kupolava Beko Beograd, 1. Maj Pirot i Borac Travnik. Neke je čuvao do početka 2000ih. Kada su išli na teren u Rusiji i Slavočku često su priajteljima nosili nešto iz programa konfekcije. Za 2 prošvercovanih NP farmerki i prodatih u Moskvi, 70ih se kupovala avio karta Moskva-Beograd.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#120 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Gdje Barbosa ima pogone?ElRe wrote: ↑02/03/2025 14:22 Kad se sjetim Nicola'S konfekcije. Poslije su bankrotirali i sad imaju 2 brenda, jedan premium concept store u Beogradu i Zagrebu i jedan pretežno za gospodje.
- ElRe
-
Naslovnica
#122 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ja imam 2 Kluzova "pred rat" kaputa, crni duži i sivi kraći.ElRe wrote: ↑02/03/2025 14:22 Kad se sjetim Nicola'S konfekcije. Poslije su bankrotirali i sad imaju 2 brenda, jedan premium concept store u Beogradu i Zagrebu i jedan pretežno za gospodje.
Obučem ih o kakvim prilikama, ništa im me fali.
- Better Man
#123 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Potpisujem. Revolt Choting i St.Ranac su odlični i kvaliteni. St.Ranac radi ženska osoba koja se zove Azra Hodžić. Ima svoju stranicu preko koje prodaje svoje ruksake. Tri verzije svojih ruksaka radi za Revolt Cholting (plavi, crni i zeleni).tramvajtrojka wrote: ↑20/12/2024 23:00
A od domacih brendova samo molimao i revolt imaju kvalitetu koja valja i StRanac ko hoce ekstra kvalitetan ruksak![]()
Ja i keno magoda![]()
![]()
- Mea_parvitas
#124 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ruzni, dizajn identican, samo boje salta...