Probao nekad davno i shvatio da to nije za moja čula okusa i mirisa.
Čak ni onaj somun nema okus hljeba nego je neka masa koja se u ustima pretvara u blato.
ja sam to primjetio u vecini trznih centara ,u tusu je narocito izrazeno ....Dozer wrote:
Istina nacesce izgleda ovako (karikiram cijene, ali je primjer istinit):
Akcija Milka cokolade - 3 za 4,99!! I 3 Milke umotane u celofan s natpisom "Akcija" (4,99 : 3 = 1,66)
A na susjednoj rafi/polici stoje zasebne Milke, iste kao te koje su ovdje upakovane po 3 komada i stavljene na "Akciju", ali je jedinicna cijena te cokolade 1,55. Znaci, kupis 3 zasebne Milke i platis ih 4,65, dok su one 3 uvezane i na "Akciji" - 4,99
Obratite paznju na ovo, uvijek pogledajte koliko kosta jedinicni proizvod koji je na nekoj akciji. Iznenadicete se kada "bacite" racunicu
dobar bogam onaj šejkalkalna_baterija wrote:bolje pojesti plastičnu kesu, lakše ćeš je svarit'.
još je tužnije koliko ima havjana što jede Mac plastikunookey wrote:Na Klix-u se prije par dana pojavio oglas za akciju u M'cdonaldsu:
http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... /130329036
Kao što se može vidjeti na kuponima, piše da je ušteda recimo za dva bigmac menija 8,5 KM jer je akcijska cijena za ova dva menija 11,5 KM.
Kojom matematikom su oni dobili uštedu od 8,5 KM ne znam, ali znam da nas ima par u ovom gradu koji su završili makar četiri razreda osnovne škole pa znamo sabrati dva broja. Dva menija po klasičnoj cijeni su 2*7,5 KM, odnosno 15, što je ušteda od 3,5 marke ili 1,75 po meniju za one koji ipak ne znaju sabrati...
Ne znam kako ovakve stvari prolaze nekažnjeno i ima li ikakav zakon koji štiti potrošače od ovakvih mučkih prevara?
Ovo nije prvi put da se služe ovakvim niskim prevarama, a prolaze nekažnjeno!
Sramota je da se nijedna inspekcija/agencija/institucija ne bavi ovim problemom, nego dopuštaju da se građani koji ionako nemaju ni za hljeba privlače ovakvim i sličnim prevarama radi njihove veće zarade...
Tužno da tužnije ne može biti...
barem možeš biti siguran da nije s genitalijadezurni_ucenik wrote:Neki dan nasao dlaku u bureku.10 cm dugu i sijede je boje.
Toliko o tome da i nasa hrana odise cistocom .
alkalna_baterija wrote:barem možeš biti siguran da nije s genitalijadezurni_ucenik wrote:Neki dan nasao dlaku u bureku.10 cm dugu i sijede je boje.
Toliko o tome da i nasa hrana odise cistocom .
Umjesto da odes na kafu u grad sjednes kuci:spacek wrote: 0,5kg krompira.....................0,67KM
0,5kg teleci but bez kosti.........8,23KM
0.2kg ledo carska mjesavina.....1,75KM
1 somun.............................0,60KM
-----------------------------------------------
ukupno.............................11,25KM
krompir nasjeces na krupnije komade i zapeces u rerni...dok se to pece u rerni. paralelno pripremljen komad mesa popolovis i proprzis na tavi sa zacinima. dok se krompir privodi kraju - pola vrecice carske mjesavine il naparis malo da se prokuha il istu proprzis malo sa zacinima na maslinovom ulju...
lijepo izvadis iz rerne krompir i serviras na tanjira sam mesom i povrcem...otvoris flasu crvenog vina i lagano sa voljenom osobom provedes dan u kuhanju i uzivanju u obroku
po tanjiru te izadje 250gr krompira + 250gr mesa + 100gr povrca + pola somuna = 5,60KM po osobi
Nema mi goreg sladoledaquarterback wrote:al morate priznati da je sladoled beton
Izvališ sendvič od pola hljeba na sred Ferhadije.limeni wrote:nikada mi nisu bili jasni oni kojima je ofirno od kuce ponijeti hranu..spremis sebi zdravo a cisto kod kuce i jedes cista srca a mirne duse.
Pa sta falirtmper44 wrote:Izvališ sendvič od pola hljeba na sred Ferhadije.limeni wrote:nikada mi nisu bili jasni oni kojima je ofirno od kuce ponijeti hranu..spremis sebi zdravo a cisto kod kuce i jedes cista srca a mirne duse.