Odma kruže priče evo ga Fočak, Žepljak došo u SA.insomnia78 wrote:Pa sta falirtmper44 wrote:Izvališ sendvič od pola hljeba na sred Ferhadije.limeni wrote:nikada mi nisu bili jasni oni kojima je ofirno od kuce ponijeti hranu..spremis sebi zdravo a cisto kod kuce i jedes cista srca a mirne duse.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
PREVARA U M'CDONALDSU
- rtmper44
#101 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
- Jack Be Nimble
#102 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Kada je suncano podgrijem u firmi paprike/sogane/lonac sta god da sam donio i onda izadjem na ulicu na klupu da jedem ko cojek na suncu i malo boje po licu dobijem. Kada mi drugi zasjednu, onda deku moram na travu, pa cipelice i carapice skinem izluftam nogiceinsomnia78 wrote:Pa sta falirtmper44 wrote:Izvališ sendvič od pola hljeba na sred Ferhadije.limeni wrote:nikada mi nisu bili jasni oni kojima je ofirno od kuce ponijeti hranu..spremis sebi zdravo a cisto kod kuce i jedes cista srca a mirne duse.
- insomnia78
#103 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
I ja isto, nekad takodje i kupim sebi sendvic, kebab il odem u restoran na rucak al nemam problema ni ponjeti od kuce
-
quarterback
#104 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
sta ti je zivot u francuskojinsomnia78 wrote:Nema mi goreg sladoledaquarterback wrote:al morate priznati da je sladoled beton
-
mefistofilis
#105 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
jes' jarane. al' zato meni nije mrsko pregledati racun pa ako zapamtim sta su mi sve prodali pod akciju a na racunu pise druga cijena,meni se nije mrsko vratiti na onu kasu i vratiti sve sto su mi "uvalili", da je ne znam ti koji red i da me ona prodavacica ne znam ti kako mrko gleda.Dozer wrote:Sto se cudite na sve to, pogotovo te akcije?
Pa to su kod nas normalne stvari, klasicni marketinski folovi kojima prodavac, u stvari, zaradjuje dodatno, a pod parolom "AKCIJA!".
Primjera ima te gdje god udjete, u koji god super market tipa Mercator, Konzum, Interex...
Npr., obratite paznju na "sitne" artikle koji su na akciji, tipa prasak za pecivo, cokolade, manji keksovi, puding, gotove supe, itd.
Najcesce stoji vidno istaknuto ono "akcija", pa onda nesto poput "3+1 gratis" ili "4 kom. - 3,79KM".
I ljudi se najcesce zalete, a da uopste ne pogledaju jedinicne cijene tog proizvoda, i odna se, naravno - zajebu.
A zajeb nastaje upravo radi lakovjernog zaleta na ono "akcija" i vise komada za neku cijenu.
Istina nacesce izgleda ovako (karikiram cijene, ali je primjer istinit):
Akcija Milka cokolade - 3 za 4,99!! I 3 Milke umotane u celofan s natpisom "Akcija" (4,99 : 3 = 1,66)
A na susjednoj rafi/polici stoje zasebne Milke, iste kao te koje su ovdje upakovane po 3 komada i stavljene na "Akciju", ali je jedinicna cijena te cokolade 1,55. Znaci, kupis 3 zasebne Milke i platis ih 4,65, dok su one 3 uvezane i na "Akciji" - 4,99
Obratite paznju na ovo, uvijek pogledajte koliko kosta jedinicni proizvod koji je na nekoj akciji. Iznenadicete se kada "bacite" racunicu
- Dozer
#106 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Jednostavnije je odmah na licu mjesta pogledati i cijene jedinicnog proizvoda i uporediti s grupnim akcijskim, pa odmah odluciti sta kupiti 
Jeftinije je nego se vozati tamo-vamo
-
Jasminak
-
mefistofilis
#108 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
uredu toDozer wrote:Jednostavnije je odmah na licu mjesta pogledati i cijene jedinicnog proizvoda i uporediti s grupnim akcijskim, pa odmah odluciti sta kupiti
ali znalo mi se desiti da npr na polici pise jedna cijena a na racunu druga
-
quarterback
#109 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
oooo bilo mi drago sto su dosli, pa mi bilo i drago povremeno otici ali takav porez vise necu placati
svratim, hajd reko da nesto malo pojedem, vidim nekakav hamburger pise 6 KM, pitam gospodju - da li je ovo mali meni, kaze ona - ne, samo hamburger
reko' postovana gospodjo pare nisu problem ali cijene su vam katastrofa
i fino 20m dalje u forino, krompiruse i buredzika za 3.5 marke i sretan
mislim da smo mcd i ja zavrsili za sva vremena
svratim, hajd reko da nesto malo pojedem, vidim nekakav hamburger pise 6 KM, pitam gospodju - da li je ovo mali meni, kaze ona - ne, samo hamburger
- SmokingMan
- simonese
#111 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
fulio si objekatquarterback wrote:oooo bilo mi drago sto su dosli, pa mi bilo i drago povremeno otici ali takav porez vise necu placati
-
l33t
#112 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
hejt za mek
-
stup metropola
#113 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Ne znas ti racunti, tu je problem
Sent from my A800 using Tapatalk
Sent from my A800 using Tapatalk
-
AmirBaa
#114 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Hahaquarterback wrote:oooo bilo mi drago sto su dosli, pa mi bilo i drago povremeno otici ali takav porez vise necu placati
-
quarterback
#115 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
ja govorim o opravdanosti cijene a ne o cijeni, kada smo uzeli za primjer forino, cak i oni imaju u nekim segmentima opravdanost cijene vecu nego mcdonalds, recimo u forinu bude usluzen dok u mc donaldsu sam ides po jelo, u forinu imas tanjir i escajg dok u mc donaldsu imas plasticnu tacnu i nemas escajg, u mcdolandsu imas ime i ugodniji ambijent i to je jedino sto dize njihovu opravdanost cijene, a svako treba skontati sta njemu znaci pojedini element usluge
kontas o cemu pricam ?
kontas o cemu pricam ?
- rtmper44
#116 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Ja ćevapi ili mcd, isto ti ga dođe, isti junk samo drugo pakovanje
, osim naravno pite. 
- Bezimeni
- Grijem se na: Toplinu
- Vozim: Paciklo
#117 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Nejmam namjeru da pretjerano vrijedjam pozapadnjacene sugradjane ali fakat kako mozete jest to GMO smece???
-
Jasminak
#119 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
jel' ti fakat mislis da je sve sto ti jedes zdravo i da u drugim stvarima nema tog GMO smeca? jedino ako imas svoju njivu, kravu i stado ovaca mogu ti vjerovatBezimeni wrote:Nejmam namjeru da pretjerano vrijedjam pozapadnjacene sugradjane ali fakat kako mozete jest to GMO smece???
- golfiista
#120 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Vise gluposti ne procitah ni na jednoj temi.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- OldMayor
#121 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Rece bezimeni i ode na burek, od mesa autohtonih zaledjenih argentinskih goveda iz 1987, poljskim basnom, pecen na kancerogenom, najjeftinijem ulju u ugljenisanim tepsijama. Sve ti to onda servira hadzo frisko izaso iz wc-a.Bezimeni wrote:Nejmam namjeru da pretjerano vrijedjam pozapadnjacene sugradjane ali fakat kako mozete jest to GMO smece???
Da se razumije ne jedem mcd, ponekad, vise kafu uzmem, pojedem pitu mada i to pokusavam rjedje raditi jer ljudi na sve nacine stede u kvaliteti. Vi ljudi pretjerujete u pljuvanju, generalno ako nije provjeren restoran ili svoje ruke, kockanje je sta se jede.
Imam osjecaj ko da su na temi same cevabdzije i vlasnici buregdzinica..heh.
- munevera44
#122 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
zaposleni u mcdonaldsu dobili drugu polovinu plate za decembar.............. a januar, a februar..........................
- insomnia78
#123 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Sramota
Kad se samo sjetim kako su zagovornici McD kao jednu od glavnih prednosti, osim one da gdje ima McDo nema rata:D, navodili to sto ce zaposliti kamaru ljudi

Kad se samo sjetim kako su zagovornici McD kao jednu od glavnih prednosti, osim one da gdje ima McDo nema rata:D, navodili to sto ce zaposliti kamaru ljudi
-
staradis
#124 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
Zar plate nisu u dan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#125 Re: PREVARA U M'CDONALDSU
jesu u njujorku