Prevara u garazi SCC
- relax11
#1 Prevara u garazi SCC
Odem danas do SCC-a da kupim nesto i ostavim auto u garazu, garaza u SCC-u poluprazna za divno cudo nisam se dugo zadrzao silazim u garazu palim auto i trazim automat za naplatu. Zaustavlja me neki covjek oko 40 godina u garazi, otvaram prozor moli za pomoc, auto mu digao pauk na Kosevu on ostao bez feninga nema vise goriva sve dao za kaznu, predstavio se rekao odakle je, ostavit ce on meni mobitel da ja njemu dam pare i kad se vrati da ja njemu dam mobitel on meni vrati pare za dva sata, reko nije problem idemo da natocimo, i tako nadem automat za naplatu platim izlazimo zajedno, jaran njegov ceka u garazi kod njegovog auta. Prica mi kako su sarajlije nepovjerljivi ljudi (on je iz Gorazda) kako bi me sad izljubio. Govori hajde da kupimo ovde dva kanistera vode pa da prospemo i da mozemo nasut gorivo reko super ideja, dajem mu 20 maraka on ide kupiti, od tada mu se gubi svaki trag isao sam u garazu odma nakon 5 minuta cekanja njega, auta nema, druga mu nema.
I onda kazu ljudi ne zele pomoci kako ce pomoci kad se prevare stalno desavaju. Samo da ti kazem ako budes ovo citao javi se da ti dam jos jednu cvaju klosaru onaj mrtvi.
Covjek srednje visine oko 35 do 40 godina ako ga prepoznate i ako vam se desi da znate kako cete reagovat
I onda kazu ljudi ne zele pomoci kako ce pomoci kad se prevare stalno desavaju. Samo da ti kazem ako budes ovo citao javi se da ti dam jos jednu cvaju klosaru onaj mrtvi.
Covjek srednje visine oko 35 do 40 godina ako ga prepoznate i ako vam se desi da znate kako cete reagovat
-
Naslovnica
#2 Re: Prevara u garazi SCC
A odakle si ti pa ne znaš za ove vrste prevara?
Eeee, drug moj...
-
_ado_
#3 Re: Prevara u garazi SCC
Prica odavno poznata. Samo se lokacija mjenja. Meni je isti lik trazio 5 km za gorivo na Ilidzi, i centru. Prica kako radi u nekoj piceriji i kako vec sutra mogu doci po pare i jos ce me on castiti ruckom 
- relax11
#4 Re: Prevara u garazi SCC
Odakle sam, blizu grada sam i nije mi se nikad ovo desilo, pa sam evo podijelio i znam sta mi je u buduce radit znam da vise ni 10 feninga ne dam onom sto prosi
Al sto je najgore lik je izgledao facom kao da ne bi ostao duzan ni marku nikome, da je bio klosarski stil ili mangupski znao bi na cemu sam odma
Naziogu me je momacki
Al sto je najgore lik je izgledao facom kao da ne bi ostao duzan ni marku nikome, da je bio klosarski stil ili mangupski znao bi na cemu sam odma
Naziogu me je momacki
- Logovan
#5 Re: Prevara u garazi SCC
Ovakve prevare su uobičajene. Jebi ga, pazi sljedeći put.relax11 wrote:Odakle sam, blizu grada sam i nije mi se nikad ovo desilo, pa sam evo podijelio i znam sta mi je u buduce radit znam da vise ni 10 feninga ne dam onom sto prosi
- ferratilis
#6 Re: Prevara u garazi SCC
E sad zamisli nekog kome se to stvarno desi, normalno da mu niko ne bi vjerovao i ostao bi gole guzice u Sa ili bilo kojem drugom gradu, radi takvih klosara
- studiorum_tuzlaensis
#7 Re: Prevara u garazi SCC
hahahaha
Ne znam ko je gori, ti što si popušio priču ili njih dvojica što su te žednog preko vode preveli.
Drugi put ćeš razmislit malo bolje, a ove furke inače i prolaze prvi put kod dosta ljudi i to je karta na koju igraju ovi gilipteri.
Sarajlije nepovjerljivi ljudi

Ne znam ko je gori, ti što si popušio priču ili njih dvojica što su te žednog preko vode preveli.
Drugi put ćeš razmislit malo bolje, a ove furke inače i prolaze prvi put kod dosta ljudi i to je karta na koju igraju ovi gilipteri.
Sarajlije nepovjerljivi ljudi
- radiša
#8 Re: Prevara u garazi SCC
Pa sto mu ne uze telefon kad si mu dao pare?
- relax11
#9 Re: Prevara u garazi SCC
A sta ja znam sto nisam, kad covjek sjede i razmisli milion stvari prode koje sam mogao skontat da laze, ali u trenutnoj situaciji nisam moga provalit
Uglavnom htio sam ovo podijeliti ko ne zna, da sad zna kakvih sve desavanja ima, i kao sto kolega rece nekom kome ce fakat trebati nece dobiti
Uglavnom htio sam ovo podijeliti ko ne zna, da sad zna kakvih sve desavanja ima, i kao sto kolega rece nekom kome ce fakat trebati nece dobiti
- relax11
#11 Re: Prevara u garazi SCC
Nisam ja ovo postavio da bi mi ti tu s*ao sta sam, kako sam, kakav sam vec da upozorim rajual-em wrote:E jesi levat.
Odakle si ti
-
al-em
#12 Re: Prevara u garazi SCC
Zna to raja bolan. Mene isti frajer zaustavio, samo je bio providan i nije se snasao kad sam mu postavljao pitanja pa je odustao.
-
TheMule
#13 Re: Prevara u garazi SCC
relax11 wrote:Odem danas do SCC-a da kupim nesto i ostavim auto u garazu, garaza u SCC-u poluprazna za divno cudo nisam se dugo zadrzao silazim u garazu palim auto i trazim automat za naplatu. Zaustavlja me neki covjek oko 40 godina u garazi, otvaram prozor moli za pomoc, auto mu digao pauk na Kosevu on ostao bez feninga nema vise goriva sve dao za kaznu, predstavio se rekao odakle je, ostavit ce on meni mobitel da ja njemu dam pare i kad se vrati da ja njemu dam mobitel on meni vrati pare za dva sata, reko nije problem idemo da natocimo, i tako nadem automat za naplatu platim izlazimo zajedno, jaran njegov ceka u garazi kod njegovog auta. Prica mi kako su sarajlije nepovjerljivi ljudi (on je iz Gorazda) kako bi me sad izljubio. Govori hajde da kupimo ovde dva kanistera vode pa da prospemo i da mozemo nasut gorivo reko super ideja, dajem mu 20 maraka on ide kupiti, od tada mu se gubi svaki trag isao sam u garazu odma nakon 5 minuta cekanja njega, auta nema, druga mu nema.
Dva covjeka, i obadva ostali bez para kad im je pauk digo auto.. hmmmmm
Jesil bar uzo ukradeni mobitel?
-
klixo
#14 Re: Prevara u garazi SCC
I meni je na Ilidzi "oteo" cenera satro nestalo mu gorivo_ado_ wrote:Prica odavno poznata. Samo se lokacija mjenja. Meni je isti lik trazio 5 km za gorivo na Ilidzi, i centru. Prica kako radi u nekoj piceriji i kako vec sutra mogu doci po pare i jos ce me on castiti ruckom
Jos je covjek pristojno izgledao , kontam nazvat ce vratit pare...sipak
Last edited by klixo on 14/03/2017 16:40, edited 3 times in total.
- DaysleepeR
#15 Re: Prevara u garazi SCC
trebao si ga pustiti da te izljubi, možda bi ti lakše bilo
- pirpa
#16 Re: Prevara u garazi SCC
druze tebi svaka cast sto si htjeo pomoci, ljudina si..al nek ti to bude skola za ubuduce .
- zli_hordas
#17 Re: Prevara u garazi SCC
Ne zna covjek kome i pomoci vise

-
addy_sa
#18 Re: Prevara u garazi SCC
Nekoliko puta pokušaj sličan i uvijek dam koliko mogu odvojiti tačnije halaliti jer nije moje da kontam jel prevara nije li, veći bi mi problem bio da je stvarno nekome trebala pomoć a nisam reagovao..
A tebi svaka cast što si iskazao volju da se pomogne žalosno je što zbog ovakvih i sličnih slučajeva ćemo se dovesti u situaciju da ćemo pored očitih slučajeva za pomoći nekome - prolaziti!
A tebi svaka cast što si iskazao volju da se pomogne žalosno je što zbog ovakvih i sličnih slučajeva ćemo se dovesti u situaciju da ćemo pored očitih slučajeva za pomoći nekome - prolaziti!
- triconja
#19 Re: Prevara u garazi SCC
Empatiju koriste prevaranti. Najbolje je nista i ne dirat i ne pricat, zdravo za zdravo i kud koji mili moji. Neko ce mu drugi pomoc ako je u potrebi.relax11 wrote:A sta ja znam sto nisam, kad covjek sjede i razmisli milion stvari prode koje sam mogao skontat da laze, ali u trenutnoj situaciji nisam moga provalit
- undefined007
#20 Re: Prevara u garazi SCC
Treba nabaviti lažnih novčanica, nikad se ne zna.
Ovako da si mu ih uvalio, pao bi u muriju,a ti dobro djelo učinio. 
- triconja
#21 Re: Prevara u garazi SCC
Out of the box ideja, dobra pravo. Nadat se da taj nema fotografsko pamcenje pa da i tebe povuceundefined007 wrote:Treba nabaviti lažnih novčanica, nikad se ne zna.Ovako da si mu ih uvalio, pao bi u muriju,a ti dobro djelo učinio.
- undefined007
#22 Re: Prevara u garazi SCC
Pare su pare. Trazio si dobio si. Jbg, trebai si reci da hoces prave.triconja wrote:Out of the box ideja, dobra pravo. Nadat se da taj nema fotografsko pamcenje pa da i tebe povuceundefined007 wrote:Treba nabaviti lažnih novčanica, nikad se ne zna.Ovako da si mu ih uvalio, pao bi u muriju,a ti dobro djelo učinio.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23 Re: Prevara u garazi SCC
jbg
njima je to poso
nama je da se ne upustamo u raspravu cim se spomenu pare ili nesto slicno
ne moze valjati
njima je to poso
nama je da se ne upustamo u raspravu cim se spomenu pare ili nesto slicno
ne moze valjati
-
l33t
#24 Re: Prevara u garazi SCC
frajer dnevnicu zaradio i onda se priča nema posla, ma kako nema 
- triconja
#25 Re: Prevara u garazi SCC
Mentalitet nasih ljudi je ovakav:l33t wrote:frajer dnevnicu zaradio i onda se priča nema posla, ma kako nema
Daj covjeku, mozda mu i treba, ako me zajebe ima bog i bog ce vratit