Prevara u garazi SCC

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
relax11

#1 Prevara u garazi SCC

Post by relax11 »

Odem danas do SCC-a da kupim nesto i ostavim auto u garazu, garaza u SCC-u poluprazna za divno cudo nisam se dugo zadrzao silazim u garazu palim auto i trazim automat za naplatu. Zaustavlja me neki covjek oko 40 godina u garazi, otvaram prozor moli za pomoc, auto mu digao pauk na Kosevu on ostao bez feninga nema vise goriva sve dao za kaznu, predstavio se rekao odakle je, ostavit ce on meni mobitel da ja njemu dam pare i kad se vrati da ja njemu dam mobitel on meni vrati pare za dva sata, reko nije problem idemo da natocimo, i tako nadem automat za naplatu platim izlazimo zajedno, jaran njegov ceka u garazi kod njegovog auta. Prica mi kako su sarajlije nepovjerljivi ljudi (on je iz Gorazda) kako bi me sad izljubio. Govori hajde da kupimo ovde dva kanistera vode pa da prospemo i da mozemo nasut gorivo reko super ideja, dajem mu 20 maraka on ide kupiti, od tada mu se gubi svaki trag isao sam u garazu odma nakon 5 minuta cekanja njega, auta nema, druga mu nema.
I onda kazu ljudi ne zele pomoci kako ce pomoci kad se prevare stalno desavaju. Samo da ti kazem ako budes ovo citao javi se da ti dam jos jednu cvaju klosaru onaj mrtvi.

Covjek srednje visine oko 35 do 40 godina ako ga prepoznate i ako vam se desi da znate kako cete reagovat
Naslovnica

#2 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Naslovnica »

:lol: :lol: :lol:
A odakle si ti pa ne znaš za ove vrste prevara?
Eeee, drug moj...
_ado_

#3 Re: Prevara u garazi SCC

Post by _ado_ »

Prica odavno poznata. Samo se lokacija mjenja. Meni je isti lik trazio 5 km za gorivo na Ilidzi, i centru. Prica kako radi u nekoj piceriji i kako vec sutra mogu doci po pare i jos ce me on castiti ruckom :D
relax11

#4 Re: Prevara u garazi SCC

Post by relax11 »

Odakle sam, blizu grada sam i nije mi se nikad ovo desilo, pa sam evo podijelio i znam sta mi je u buduce radit znam da vise ni 10 feninga ne dam onom sto prosi
Al sto je najgore lik je izgledao facom kao da ne bi ostao duzan ni marku nikome, da je bio klosarski stil ili mangupski znao bi na cemu sam odma

Naziogu me je momacki
Logovan

#5 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Logovan »

relax11 wrote:Odakle sam, blizu grada sam i nije mi se nikad ovo desilo, pa sam evo podijelio i znam sta mi je u buduce radit znam da vise ni 10 feninga ne dam onom sto prosi
Ovakve prevare su uobičajene. Jebi ga, pazi sljedeći put.
ferratilis

#6 Re: Prevara u garazi SCC

Post by ferratilis »

E sad zamisli nekog kome se to stvarno desi, normalno da mu niko ne bi vjerovao i ostao bi gole guzice u Sa ili bilo kojem drugom gradu, radi takvih klosara
studiorum_tuzlaensis

#7 Re: Prevara u garazi SCC

Post by studiorum_tuzlaensis »

hahahaha :lol:

Ne znam ko je gori, ti što si popušio priču ili njih dvojica što su te žednog preko vode preveli. :roll:

Drugi put ćeš razmislit malo bolje, a ove furke inače i prolaze prvi put kod dosta ljudi i to je karta na koju igraju ovi gilipteri.

Sarajlije nepovjerljivi ljudi :mrgreen: :mrgreen: 8)
radiša

#8 Re: Prevara u garazi SCC

Post by radiša »

Pa sto mu ne uze telefon kad si mu dao pare?
relax11

#9 Re: Prevara u garazi SCC

Post by relax11 »

A sta ja znam sto nisam, kad covjek sjede i razmisli milion stvari prode koje sam mogao skontat da laze, ali u trenutnoj situaciji nisam moga provalit

Uglavnom htio sam ovo podijeliti ko ne zna, da sad zna kakvih sve desavanja ima, i kao sto kolega rece nekom kome ce fakat trebati nece dobiti
al-em

#10 Re: Prevara u garazi SCC

Post by al-em »

E jesi levat.
relax11

#11 Re: Prevara u garazi SCC

Post by relax11 »

al-em wrote:E jesi levat.
Nisam ja ovo postavio da bi mi ti tu s*ao sta sam, kako sam, kakav sam vec da upozorim raju

Odakle si ti :D
al-em

#12 Re: Prevara u garazi SCC

Post by al-em »

Zna to raja bolan. Mene isti frajer zaustavio, samo je bio providan i nije se snasao kad sam mu postavljao pitanja pa je odustao.
TheMule

#13 Re: Prevara u garazi SCC

Post by TheMule »

relax11 wrote:Odem danas do SCC-a da kupim nesto i ostavim auto u garazu, garaza u SCC-u poluprazna za divno cudo nisam se dugo zadrzao silazim u garazu palim auto i trazim automat za naplatu. Zaustavlja me neki covjek oko 40 godina u garazi, otvaram prozor moli za pomoc, auto mu digao pauk na Kosevu on ostao bez feninga nema vise goriva sve dao za kaznu, predstavio se rekao odakle je, ostavit ce on meni mobitel da ja njemu dam pare i kad se vrati da ja njemu dam mobitel on meni vrati pare za dva sata, reko nije problem idemo da natocimo, i tako nadem automat za naplatu platim izlazimo zajedno, jaran njegov ceka u garazi kod njegovog auta. Prica mi kako su sarajlije nepovjerljivi ljudi (on je iz Gorazda) kako bi me sad izljubio. Govori hajde da kupimo ovde dva kanistera vode pa da prospemo i da mozemo nasut gorivo reko super ideja, dajem mu 20 maraka on ide kupiti, od tada mu se gubi svaki trag isao sam u garazu odma nakon 5 minuta cekanja njega, auta nema, druga mu nema.
I onda kazu ljudi ne zele pomoci kako ce pomoci kad se prevare stalno desavaju. Samo da ti kazem ako budes ovo citao javi se da ti dam jos jednu cvaju klosaru onaj mrtvi.

Covjek srednje visine oko 35 do 40 godina ako ga prepoznate i ako vam se desi da znate kako cete reagovat

Dva covjeka, i obadva ostali bez para kad im je pauk digo auto.. hmmmmm
Jesil bar uzo ukradeni mobitel?
klixo

#14 Re: Prevara u garazi SCC

Post by klixo »

_ado_ wrote:Prica odavno poznata. Samo se lokacija mjenja. Meni je isti lik trazio 5 km za gorivo na Ilidzi, i centru. Prica kako radi u nekoj piceriji i kako vec sutra mogu doci po pare i jos ce me on castiti ruckom :D
I meni je na Ilidzi "oteo" cenera satro nestalo mu gorivo :lol:
Jos je covjek pristojno izgledao , kontam nazvat ce vratit pare...sipak :mrgreen:
Last edited by klixo on 14/03/2017 16:40, edited 3 times in total.
DaysleepeR

#15 Re: Prevara u garazi SCC

Post by DaysleepeR »

trebao si ga pustiti da te izljubi, možda bi ti lakše bilo
pirpa

#16 Re: Prevara u garazi SCC

Post by pirpa »

druze tebi svaka cast sto si htjeo pomoci, ljudina si..al nek ti to bude skola za ubuduce .
zli_hordas

#17 Re: Prevara u garazi SCC

Post by zli_hordas »

Ne zna covjek kome i pomoci vise
:run:
addy_sa

#18 Re: Prevara u garazi SCC

Post by addy_sa »

Nekoliko puta pokušaj sličan i uvijek dam koliko mogu odvojiti tačnije halaliti jer nije moje da kontam jel prevara nije li, veći bi mi problem bio da je stvarno nekome trebala pomoć a nisam reagovao..
A tebi svaka cast što si iskazao volju da se pomogne žalosno je što zbog ovakvih i sličnih slučajeva ćemo se dovesti u situaciju da ćemo pored očitih slučajeva za pomoći nekome - prolaziti!
triconja

#19 Re: Prevara u garazi SCC

Post by triconja »

relax11 wrote:A sta ja znam sto nisam, kad covjek sjede i razmisli milion stvari prode koje sam mogao skontat da laze, ali u trenutnoj situaciji nisam moga provalit

Uglavnom htio sam ovo podijeliti ko ne zna, da sad zna kakvih sve desavanja ima, i kao sto kolega rece nekom kome ce fakat trebati nece dobiti
Empatiju koriste prevaranti. Najbolje je nista i ne dirat i ne pricat, zdravo za zdravo i kud koji mili moji. Neko ce mu drugi pomoc ako je u potrebi.
undefined007

#20 Re: Prevara u garazi SCC

Post by undefined007 »

Treba nabaviti lažnih novčanica, nikad se ne zna. :D Ovako da si mu ih uvalio, pao bi u muriju,a ti dobro djelo učinio. :D
triconja

#21 Re: Prevara u garazi SCC

Post by triconja »

undefined007 wrote:Treba nabaviti lažnih novčanica, nikad se ne zna. :D Ovako da si mu ih uvalio, pao bi u muriju,a ti dobro djelo učinio. :D
Out of the box ideja, dobra pravo. Nadat se da taj nema fotografsko pamcenje pa da i tebe povuce :D
undefined007

#22 Re: Prevara u garazi SCC

Post by undefined007 »

triconja wrote:
undefined007 wrote:Treba nabaviti lažnih novčanica, nikad se ne zna. :D Ovako da si mu ih uvalio, pao bi u muriju,a ti dobro djelo učinio. :D
Out of the box ideja, dobra pravo. Nadat se da taj nema fotografsko pamcenje pa da i tebe povuce :D
Pare su pare. Trazio si dobio si. Jbg, trebai si reci da hoces prave. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Truba »

jbg

njima je to poso
nama je da se ne upustamo u raspravu cim se spomenu pare ili nesto slicno
ne moze valjati
l33t

#24 Re: Prevara u garazi SCC