prevara
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Murat Sabanovic
#1 prevara
zasto varate kada ste u vezi ili braku?
s koliko ste s osoba bili koji su prevarili muza/zenu ,decka/djevojku
radi vas??????
radi vas??????
-
FFK as Lucy01
#2 Re: prevara
Razumijem da se brise kada ljudi cataju, ali moj post je bio na temu i ne razumijem zasto je izbrisan?Murat Sabanovic wrote:zasto varate kada ste u vezi ili braku?
radi vas??????
-
Šandor
#3 Re: prevara
Zato što ne volimo? Zato što se sve svodi na zadovoljenje ega?Murat Sabanovic wrote:zasto varate kada ste u vezi ili braku?
-
stidljiv
Znaci to je nemoralno...a moralno je imati avanturicu neku ?? Cudno razmisljanje Lucy01...moderator wrote:Lucy01 Poslano: 03/01/2006 18:33
Murat Sabanovic (citat):
radi vas??????
Niti sam varala, niti imam namjeru. Nisam nikada bila sa nekim ko je imao zenu ili djevojku u isto vrijeme, niti bih (samopuzdanje mi nije tako nisko nikada palo).
Priznajem da se moze desiti (meni nije), da se u drustvu popije malo vise, da vec postoji odredjena hemija izmedju dvoje ljudi i da se u tom datom momentu dogodi sex, ali...
Avantura ili one night stand je jedno, a varanje je nesto drugo (bar po mojoj definiciji). Varanje je nesto sto se radi stalno...avantura se, ako su okolnosti prave, moze skoro svakome desiti....i mogla bih preci preko toga, ali imati vezu sa jednom a zivjeti sa drugom, nije samo varanje, nego laganje, pravljenje druge osobe budalom i nemoralno je...
-
FFK as Lucy01
Ma nije, i avantura je nemoralna, ali da bi shvatio o cemu pricam navest cu primjer:stidljiv wrote:Znaci to je nemoralno...a moralno je imati avanturicu neku ?? Cudno razmisljanje Lucy01...moderator wrote:Lucy01 Poslano: 03/01/2006 18:33
Murat Sabanovic (citat):
radi vas??????
Niti sam varala, niti imam namjeru. Nisam nikada bila sa nekim ko je imao zenu ili djevojku u isto vrijeme, niti bih (samopuzdanje mi nije tako nisko nikada palo).
Priznajem da se moze desiti (meni nije), da se u drustvu popije malo vise, da vec postoji odredjena hemija izmedju dvoje ljudi i da se u tom datom momentu dogodi sex, ali...
Avantura ili one night stand je jedno, a varanje je nesto drugo (bar po mojoj definiciji). Varanje je nesto sto se radi stalno...avantura se, ako su okolnosti prave, moze skoro svakome desiti....i mogla bih preci preko toga, ali imati vezu sa jednom a zivjeti sa drugom, nije samo varanje, nego laganje, pravljenje druge osobe budalom i nemoralno je...
i krasti i ubijati je nemoralno, ali sigurno postoji razlika u "stepenima" nemoralnosti izmedju nekoga ko ukrade cokoladu u supermarketu i nekoga ko ubije drugog covjeka za cokoladu. Znaci oba cina su nemoralna, ali se po jacini i po posljedicama ne mogu porediti. To je ta razlika o kojoj sam pisala...
- Murat Sabanovic
luci ,recimo imas frajera/muza i desiti se da ga prevaris ....
bi li bi ga pravila budalom i ne rekla mu nista ,jer je to za tebe avantura
ili bi mu sve priznala ,pa poslije toga bilo sta bilo.....
a ne zelis da ga izgubis
a ne zelis da ga izgubis
-
FFK as Lucy01
Jel' to ti sebi odredjujes sta je moralno, ili menistidljiv wrote:Pa ne mozes sebe tjesiti tako...tipa 'Nema veze...ovo i nije toliko nemoralno...' ili si moralno cist ili nisi....nema te sredine koju ti zelis stvoriti...
-
FortunaBela
Granice moralnosti su različite...
U svakom slučaju ide ona dobra stara, ko je bez grijeha neka baci prvi kamen....
U svakom slučaju ide ona dobra stara, ko je bez grijeha neka baci prvi kamen....
-
FFK as Lucy01
Odosmo mi na drugu temu...Murat Sabanovic wrote:luci ,recimo imas frajera/muza i desiti se da ga prevaris ....
a ne zelis da ga izgubis
Dobra veza/brak pociva na iskrenosti obje strane, pa ako se i dogodilo nesto, praviti nekoga i dalje budalom i cutati je jos jedna prevara na onu prvu.
Ja dobar brak ne bih rasturila radi one night stand. Znam nekoliko zena ciji su muzevi imali avanturu, ali je brak opstao jer je na dobrim osnovama.
Zavisi i sta je kome bitno u vezi/braku. Vjernost je veliki faktor i u Bosni je u vecini brakova presudan za opstanak braka. Meni je veoma bitan, ali nije presudan i svoj brak ne bih rasturila zbog jedne partije sexa.
-
FFK as Lucy01
Kako onda objasniti da je poligamija u nekim dijelovima svijeta moralna, dok je u drugim potpuno neprihvatljivastidljiv wrote:JEDNO je moralno...za sva ziva bica...nema tu ja odredio ti odredila...
-
FFK as Lucy01
Ima, ali hocu JA da odlucim da li da me boli ili neZadig wrote:Dobra veza/brak pociva na iskrenosti obje strane, pa ako se i dogodilo nesto, praviti nekoga i dalje budalom i cutati je jos jedna prevara na onu prvu.
ima i ona, sto ne znas, to ne boli
-
digger
De de stidljivko, sjasi. Ti imas svoje norme i to je u redu ali ne mora Lucy01 da zbog toga otpati.stidljiv wrote:JEDNO je moralno...za sva ziva bica...nema tu ja odredio ti odredila...
Slozio bih se sa Lucy01 kada ne uzima "one nite stand" u prevare. Mozda je to bio momenat, trenutna potreba...
Ali imati dvije dugotrajne veze je vec prevara jer to ide svijesno da bi samo bila slucajnost. I svakako da se svakoj od osoba mora povremeno i lagati. Znaci, nije fer.
- anais_nin
#21 Re: prevara
a sta je sa situacijama kad se pokupite s nekim a veze nemate da je ta osoba zauzeta???Murat Sabanovic wrote:zasto varate kada ste u vezi ili braku?
radi vas??????
ja jesam znala prevariti
kod mene nije nikad crno/bijelo...postoji i sivi dio...nisam cvjecka...niti to ocekujem od drugih ljudi da budu....da li bih svjesno stupila u vezi sa nekim ko je zauzet??? do sad mi nije padalo na pamet...da li bih se osjecala krivom da poslije saznam da je neko od likova s kojima sam izlazila bio zauzet??? ne bih....on bi mi bio nigdje veze zbog laganja, ali to je fakat njegov problem....
- Murat Sabanovic
#22 Re: prevara
pa sta ako si prevarila....nisi bila u braku....anais_nin wrote:a sta je sa situacijama kad se pokupite s nekim a veze nemate da je ta osoba zauzeta???Murat Sabanovic wrote:zasto varate kada ste u vezi ili braku?
radi vas??????![]()
ja jesam znala prevaritipriznam....pa nek sad pocne rafalat po meni...razlozi...bila sam pravo derle i nisam imala muda da raskinem s momkom u kojeg nisam bila zaljubljena
u biti moja veza je vec bila gotova, samo je to trebalo ozvaniciti....on nije nikad saznao da sam ga prevarila ali ja sam znala i to mi je bio dovoljan motivacioni faktor da napokon raskinem....
kod mene nije nikad crno/bijelo...postoji i sivi dio...nisam cvjecka...niti to ocekujem od drugih ljudi da budu....da li bih svjesno stupila u vezi sa nekim ko je zauzet??? do sad mi nije padalo na pamet...da li bih se osjecala krivom da poslije saznam da je neko od likova s kojima sam izlazila bio zauzet??? ne bih....on bi mi bio nigdje veze zbog laganja, ali to je fakat njegov problem....
ako covjek prevari onda bi njegov partner terbao da postavi sebi pitanje :"zasto me prevari,sta ne ide u nasoj vezi".
- anais_nin
#23 Re: prevara
e vidis s ovim zadnjim se ne slazem....ja kad bih bila prevarena ne bih uopste krivila sebe...jer to nema veze sa mnom....Murat Sabanovic wrote: pa sta ako si prevarila....nisi bila u braku....
ako covjek prevari onda bi njegov partner terbao da postavi sebi pitanje :"zasto me prevari,sta ne ide u nasoj vezi".
-
nebi
#24 Re: prevara
a nuto filozofije,jebote...Murat Sabanovic wrote:pa sta ako si prevarila....nisi bila u braku....anais_nin wrote:a sta je sa situacijama kad se pokupite s nekim a veze nemate da je ta osoba zauzeta???Murat Sabanovic wrote:zasto varate kada ste u vezi ili braku?
radi vas??????![]()
ja jesam znala prevaritipriznam....pa nek sad pocne rafalat po meni...razlozi...bila sam pravo derle i nisam imala muda da raskinem s momkom u kojeg nisam bila zaljubljena
u biti moja veza je vec bila gotova, samo je to trebalo ozvaniciti....on nije nikad saznao da sam ga prevarila ali ja sam znala i to mi je bio dovoljan motivacioni faktor da napokon raskinem....
znaci,ako ti se danas-sutra zena pocne halisat okolo,ono da joj noge vise gledaju u plafon nego sto hodaju po zemlji,ti ces se upitati:"zasto te prevari i sta ne ide"
sretno i hairli...i posalji mi broj mobilnog od zene ti.