Prevara studenata!!!
-
Sarafcina
#26 Re: Prevara studenata!!!
od ponedjeljka Bolonja .... gospodin Muratovic ...
a sta ce neko biti... to odredjuje zakon. ako zakona nema ili u njemu nije definisano... onda su ljudi nista dok se zakon ne donese.
a pitanja roditelja kako ce diplome biti vrednovane na trzistu.... to niko ne zna. obicno onako kako se ti ljudi pokazu na poslu.
najgore sto se moze desiti ... to su oglasi za posao tipa "uslov : kandidat je fakultet zavrsio po starom/bolonjskom PP"
a sta ce neko biti... to odredjuje zakon. ako zakona nema ili u njemu nije definisano... onda su ljudi nista dok se zakon ne donese.
a pitanja roditelja kako ce diplome biti vrednovane na trzistu.... to niko ne zna. obicno onako kako se ti ljudi pokazu na poslu.
najgore sto se moze desiti ... to su oglasi za posao tipa "uslov : kandidat je fakultet zavrsio po starom/bolonjskom PP"
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#27 Re: Prevara studenata!!!
evo sto se meni najvise place...Sarafcina wrote:od ponedjeljka Bolonja .... gospodin Muratovic ...
- tek_stigla
#28 Re: Prevara studenata!!!
vecini studenata koji su se upisivali po prvoj generaciji bolonje tada je bilo vazno samo da fakultet sada traje 3 godine,a ne 4 i nista vise,a za ostalo nisu se ni potrudili informisati..
..što se tice toga dipl.ekonomista,vec tada je bilo rijec da ce poslije 3.godine biti samo ekonomista,ali nikome to nije bitno,jer vecini je bilo najbitnije samo da dobije index i da mogu reci da su studenti.....
..e sad odjednom svi su iznenadjeni,pa kriv onaj,kriv ovaj,a oni nisu...nedaj Boze da se ko od studenata zali
,nesto ce im biti...
..što se tice toga dipl.ekonomista,vec tada je bilo rijec da ce poslije 3.godine biti samo ekonomista,ali nikome to nije bitno,jer vecini je bilo najbitnije samo da dobije index i da mogu reci da su studenti.....
..e sad odjednom svi su iznenadjeni,pa kriv onaj,kriv ovaj,a oni nisu...nedaj Boze da se ko od studenata zali
-
Alkos
#29 Re: Prevara studenata!!!
Svaka cast na postu!veljaca wrote:CUDNO, niko joj nije rakao da ce biti dipl. ecc kad zavrsi Ekonomiju.mIRCerka wrote:
Niko tvojoj kcerki nije rekao da nece biti dipl.ecc., isto tako joj nije rekao ni da ce biti. A ona se nije raspitivala ni borila. Ne samo ona, mozda ona i jeste, ali hiljade drugih sute i trpe. I neka im se desava ovo. Mozda se probude![]()
![]()
![]()
Zaista CUDNO RAZMISLJANJE. Sta njoj ima ko da govori sta ce biti - kad se to u SVIM NORMALNIM OKOLNOSTIMA podrazumjeva. TO je isto kao kad bih ja, poslije polozenog Vozackog ispita - cekao da mi neko KAZE : E sad si vozac i mozes voziti auto. NEKE STVARI SE PODRAZUMJEVAJU - u normalnim okolnostima i drzavama. ( Moze se diskutovati da li smo u normalnim okolnostima i u normalnoj drzavi ... ). Sta onda, svako jutro meni neko treba reci : E DANAS SI OPET ZIV !!!!. Ako mi to ne kaze - e onda nisam ziv.
![]()
![]()
![]()
![]()
NE TREBA SAV BIJES I NAPADE USMJERITI NA STUDENTE - VEC NA PRAVE KRIVCE Ministarstvo, Rektore i Dekane .... ONI SU JEDINI KRIVCI ZA SVE OVO.![]()
![]()
![]()
![]()
Nije krivac moj komsija Ramo, koji ima 70 godina i koji sjedi ispred granapa i ispija pive .....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nakon sto sam zavrsio dvogodisnji, imao sam priliku birati izmedju Bolonje i cetverogodisnjeg sistema. Bio sam u dilemi i zelio sam sto vise informacija, pa sam se poceo raspitivati, jer je Bolonja tek pocela i za mene je relativno nepoznat sistem. Na faksu su mi rekli da nikakve razlike nema izmedju starog sistema i novog, jer su isti predmeti, jedina razlika je u sistemu ocjenjivanja i nacinu polaganja. Takodjer mi je nekoliko puta potvrdjeno da cu sa tim studijem imati zvanje dipl ecc, kao na starom sistemu, s tim sto cu imati mogucnost da postdiplomski nastavim u inostranstvu!
I sta sada mogu, kada sam pri kraju? Da prijetim nekim tuzbama i protestujem, kada se svakako biti onako kako su oni zamislili i kako odluce, bez obzira na zahtjeve studenata. Ali cu podrzati ostale kolege za sta god se odluce i bicu uz njih i necu biti pasivan, to je sigurno, iako znam kakav ce ishod biti.
Ne znam kako u Slo ovakvi kao mi mogu biti dipl ecc, a mi ne mozemo!??!
Ja jedino sto mogu je da se nekom dobro naj... majke za ovo sve!!!! Nije mi vise 20 godina, ja moram misliti na sutra i kako ce me poslodavci tretirati, a u skolovanje sam ulozio bruku para, zivaca i slobodnog vremena i sad kad je vrijeme da to naplatim, "ne znam ni gdje sam ni sta sam"!!!!!!
Pozz
Last edited by Alkos on 26/06/2008 13:41, edited 1 time in total.
- madner
#30 Re: Prevara studenata!!!
Nije bitan naziv.
Ako odes u Sloveniju sa 180 kredita dat ce ti naziv dipl. ecc.
Ako dodje Slovenac sa 180 kredita postat ce ovo nase.
Naziv je ne bitan.
Naziv je ne bitan.
-
Alkos
#31 Re: Prevara studenata!!!
Mi smo pametniji od slovenaca uglavnom!madner wrote:Nije bitan naziv.![]()
Naziv je ne bitan.
- madner
#32 Re: Prevara studenata!!!
Mi prepisali od Svaba. Manje vise.Alkos wrote:Mi smo pametniji od slovenaca uglavnom!madner wrote:Nije bitan naziv.![]()
Naziv je ne bitan.
- veljaca
#33 Re: Prevara studenata!!!
Molim te ne GENERALIZIRAJ stvar. Nije tako za VELIKU VECINU studenata - ODGOVORNO TVRDIM. Sta su oni trebali dici BUNU sto je neko odredio da fakultet traje 3 godine.Isto bi bilo da je neko odredio da fakultet traje 5 godina. Taj ko je to odredio a da ne zna POSLJEDICE on je odgovoran za ovo. Znam jer sam zavrsio fakultet koji je trajao 5 godina i nikog nisam pitao. Druga stvar - nije da se studenti ne zale - ti kao da si pala s Marsa ( ovim te ne vrijedjam - ako tako protumacis - VELIKO IZVINJENJE ).tek_stigla wrote:vecini studenata koji su se upisivali po prvoj generaciji bolonje tada je bilo vazno samo da fakultet sada traje 3 godine,a ne 4 i nista vise,a za ostalo nisu se ni potrudili informisati..
..e sad odjednom svi su iznenadjeni,pa kriv onaj,kriv ovaj,a oni nisu...nedaj Boze da se ko od studenata zali,nesto ce im biti...
I sada je GLAVNI problem ( a to niko ne spominje ) sto ce se MOZDA PLACATI dodatne 2 godine studija. E TU JE GLAVNI PROBLEM. STA SE SVI PRAVIMO LUDI I ZBUNJENI. Zasto da neko plati studij da postane dipl. ecc. kad to nisu radile prethodne generacije.
Po MENI ( ne kazem da sam najpametniji ) rjesenje je : Omoguciti studentima da ove dodatne 2 godine studiraju BESPLATNO. I VUK SIT I OVCE NA BROJU. E tu je onda SAMO problem fakulteta / Dekana i profesora ) koji GUBE DODATNU ZARADU.
TO JE SUSTINA SVEGA A SVE OSTALO JE ZA MALU DJECU.
-
port4l
#34 Re: Prevara studenata!!!
mIRCerka wrote:Radi boldiranog se iskreno nadam da ne studiras pravo, jer ti je analogija pogresna.veljaca wrote:
Ne bih da ovo ispadne PRIVATNA prepirka. Nisam takva osoba. Po meni ( a svako ima pravo imati VLASTITO misljenje ) POGRESNO je cak i postaviti TEZU da su studenti NAJVECI krivci. Uzmi samo u razmatranje koje argumente imaju jedni ( studenti ) a koje ovi drugi ( izmedju ostalog i kornjace-specijalce - sjeti se protesta ispred N/F SBiH). Po takvom razmisljanju - KRIVAC JE COVJEK koga neko ubije a ne onaj KO GA UBIJE. Nigdje u svijetu i pravnim drzavama nije tako. Ako se podje od normalne pretpostavke - krivica studenata je 0 ( NULA ). PRAVI student je onaj koji ZAVRSI fakultet znanjem u ROKU. Takvi, na zalost, rade za male pare ( najcesce ) a ono koji studiraju vise vremena - nakon toga postaju POLITICARI ( jer su se usljed borbe na fakultetu na to naucili ). Nisam ni ja da se studenti "jashu i omalovazavaju". Znao sam i ja ITEKAKO braniti svoja prava.
Btw - u trci na 100 metara ( recimo ) prva nagrada je 100 KM - JAVNO NAPISANA - i da li svi trkaci trebaju zaustavit pocetak trke i traziti i pitati " hej maaaaajke ti je li nagrada 100 KM ili ce te nas prevariti" ....
B Btw - niko, niko od studenata ne bi upisao fakultet da im je neko rekao da ce ovo biti ovako i da oni nece biti dipl. ecc. A zna se ko im je to trebao reci - AKO JE TO TAKO.
B B Btw - Slažem se da se studenti trebaju boriti za svoja prava. Ne samo studenti i mladi ljudi uopste. Ali ne moze se poci od pretpostavke " DA SVI SU LOPOVI I DA SVI HOCE DA TE PREVARE ..."
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pazi ovo, filozofski fakultet ima 5.000 studenata, sto redovnih sto vanrednih. I svi imaju problem JEDAN. I da njih recimo 3.000 dodju i blokiraju faks, ne bi ni Dekan ni prodekan ni Tito iz groba mogli reci NE. Rjesenje bi se moglo naci.
Koliko studenata ima u Sarajevu? Hajmo reci 20.000. Da njih 7.000 dodje i blokira REKTORAT, da odluce kampovati dok se neke stvari ne promijene, njima nece niko moci reci MRSH ODAVDE JA SAM OVDJE BOG I BATINA...
Kontas li sad?
Sve ovo sto se donese i izglasa ce imati podrsku studenata, Ministri i rektori i prorektori ce se hvaliti svojim 'VELIKIM USPJESIMA' u provodjenju bolonjskog procesa, pravit ce se vecere i prijemi slavit ce se i slikati i HVALITI HVALITI... a u tome ce ih podrzavati ''PREDSTAVNICI STUDENATA'' bas onako kao sto je bilo i na TVSA kada je pomenuta prestavnica studenata totalne gluposti koje u pricali ljudi ispred ministarstva i rektorata hvalila i u nebo ukivala i jos im se na tome svemu ZAHVALJIVALA!!!
E tu je krivica studenata, zato sto dopustaju da njihovi 'PRESTAVNICI' podrzavaju sve sta ovi vlastodrsci kazu... i to onako javno na tv-u i niko od studenata da se javi i da tog prestavnika posalje tamo gdje mu je i mjesto....
Studenti nisu krivi za ovu situaciju u smislu da su oni KREATORI ovoga sto se desava, oni su krivi u smislu sto dopustaju da ih predstavljaju ljudi koji su u talovima sa ministrima i dekanima i rektorima, studenti su krivi bas zbog onoga sto i mirci kaze.... da se skupi 7000 studenata ispred rektorata i tu ostane nekoliko dana svaki bi im zahtjev bio ispunjen....
- Mikado
#35 Re: Prevara studenata!!!
Onaj ko zavrsi po "Bolonji" dakle dobiva titulu BAKALAUREAT.
Bakalaureat (lat. baccalaureus; eng. Bachelor's Degree) je akademski stupanj koji se (uglavnom u anglosaksonskim zemljama) stječe nakon četiri godine školovanja na visokoškolskoj ustanovi. Prema bosanskohercegovackom visokoškolskom sistemu, bakalaureat bi odgovarao diplomi prema starom sustavu studiranja, a prema novom sustavu studiranja u skladu s Bolonjskom deklaracijom, to je akademski stupanj prvostupnika koji se stječe nakon tri ili četiri godine studiranja prikupljanjem određenog broja ECTS bodova, nakon kojeg slijedi akademski stupanj magisterija struke (koji odgovara diplomi prema starom sustavu studiranja.)
Postoji više sustava podjela bakalaureata; osnovni čine dvije kategorije:
* BA (Bachelor of Arts) - bakalaureat iz društvenih i humanističkih znanosti te
* BSc (Bachelor of Science) - bakalaureat iz prirodnih znanosti.
Bakalaureat (lat. baccalaureus; eng. Bachelor's Degree) je akademski stupanj koji se (uglavnom u anglosaksonskim zemljama) stječe nakon četiri godine školovanja na visokoškolskoj ustanovi. Prema bosanskohercegovackom visokoškolskom sistemu, bakalaureat bi odgovarao diplomi prema starom sustavu studiranja, a prema novom sustavu studiranja u skladu s Bolonjskom deklaracijom, to je akademski stupanj prvostupnika koji se stječe nakon tri ili četiri godine studiranja prikupljanjem određenog broja ECTS bodova, nakon kojeg slijedi akademski stupanj magisterija struke (koji odgovara diplomi prema starom sustavu studiranja.)
Postoji više sustava podjela bakalaureata; osnovni čine dvije kategorije:
* BA (Bachelor of Arts) - bakalaureat iz društvenih i humanističkih znanosti te
* BSc (Bachelor of Science) - bakalaureat iz prirodnih znanosti.
- veljaca
#36 Re: Prevara studenata!!!
Za pocetak, ako mozes, MOZES LI objasniti KAKO SE BIRAJU predstavnici studenata, po kom principu, ko ih predlaze i koliko moraju u procentima imati podrsku studenata sa fakulteta kojeg predstavljaju? Za sta odgovaraju, kome polazu racune i i maju li kakve benificije za to ?port4l wrote:
Studenti nisu krivi za ovu situaciju u smislu da su oni KREATORI ovoga sto se desava, oni su krivi u smislu sto dopustaju da ih predstavljaju ljudi koji su u talovima sa ministrima i dekanima i rektorima, studenti su krivi bas zbog onoga sto i mirci kaze.... da se skupi 7000 studenata ispred rektorata i tu ostane nekoliko dana svaki bi im zahtjev bio ispunjen....
Za ovo boldirano - da li bi odmah dobili diplome - bez obzira na broj polozenih ispita i koja su godina ( jer kazes da bi im svaki zahtijev bio ispunjen
-
port4l
#37 Re: Prevara studenata!!!
sve se slazem ali ima ova stvar koliko sam upoznat, a upoznat sam dosta, studentima kada su upisivali fax po bolonji upisivali su ga po starom zakonu.... i npr na ekonomiji ili pravu su upisivali 7 stepen- diplomirani ekonomista ili diplomirani pravnik... to su zvanja koja su im bila na raspolaganju kada su upisivali fakultete!!!veljaca wrote:Molim te ne GENERALIZIRAJ stvar. Nije tako za VELIKU VECINU studenata - ODGOVORNO TVRDIM. Sta su oni trebali dici BUNU sto je neko odredio da fakultet traje 3 godine.Isto bi bilo da je neko odredio da fakultet traje 5 godina. Taj ko je to odredio a da ne zna POSLJEDICE on je odgovoran za ovo. Znam jer sam zavrsio fakultet koji je trajao 5 godina i nikog nisam pitao. Druga stvar - nije da se studenti ne zale - ti kao da si pala s Marsa ( ovim te ne vrijedjam - ako tako protumacis - VELIKO IZVINJENJE ).tek_stigla wrote:vecini studenata koji su se upisivali po prvoj generaciji bolonje tada je bilo vazno samo da fakultet sada traje 3 godine,a ne 4 i nista vise,a za ostalo nisu se ni potrudili informisati..
..e sad odjednom svi su iznenadjeni,pa kriv onaj,kriv ovaj,a oni nisu...nedaj Boze da se ko od studenata zali,nesto ce im biti...
I sada je GLAVNI problem ( a to niko ne spominje ) sto ce se MOZDA PLACATI dodatne 2 godine studija. E TU JE GLAVNI PROBLEM. STA SE SVI PRAVIMO LUDI I ZBUNJENI. Zasto da neko plati studij da postane dipl. ecc. kad to nisu radile prethodne generacije.
Po MENI ( ne kazem da sam najpametniji ) rjesenje je : Omoguciti studentima da ove dodatne 2 godine studiraju BESPLATNO. I VUK SIT I OVCE NA BROJU. E tu je onda SAMO problem fakulteta / Dekana i profesora ) koji GUBE DODATNU ZARADU.
TO JE SUSTINA SVEGA A SVE OSTALO JE ZA MALU DJECU.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E sada nije posteno da se ljudi tjeraju da idu jos 2 godine, oni su htjeli da idu 3 ili 4 a ne + 2, malo je njih to planiralo, oni hoce da se zaposle, da steknu neka iskustva, da zarade pare, da se oduze roditeljima sto im placaju skolovanje, oni sa strane sve to + nece vise da placaju kirije i daju lovu tako u havu, studenti imaju zivot, mladi ljudi zele da ostvare neku egzistenciju da ne zavise od svakoga... to su jasne stvari.
jednostavno dati studentima diplomu koja ce im vrijediti na BH trzistu i rijesiti probleme....
-
mIRCerka
#38 Re: Prevara studenata!!!
Studenti imaju svoje predstavnike.veljaca wrote: I sada je GLAVNI problem ( a to niko ne spominje ) sto ce se MOZDA PLACATI dodatne 2 godine studija. E TU JE GLAVNI PROBLEM. STA SE SVI PRAVIMO LUDI I ZBUNJENI. Zasto da neko plati studij da postane dipl. ecc. kad to nisu radile prethodne generacije.
Studenata ima mali milion. Studenti mogu napraviti pravi haos i picvajz i izboriti se za besplatne +2 godine.
Pa ce im ostat vise para za kafe na kojima sjede. Svaki dan. U svakom kaficu.
Hvala na paznji, dovidjenja i prijatno
-
port4l
#39 Re: Prevara studenata!!!
kako se biraju??? zaista ne znam, ali je ocito da ONI KOJI PREDSTAVLJAJU STUDENTE GOVORE ONO STO IM REKTOR,DEKAN,MINISTAR KAZE!!! e o tome ja govorim to je problem i to je ono na sta sam se zgrozio, kada sam vidio predstavnika studenata kako se (blago receno) ulizuje svom prorektoru i svaku njegovu rijec u nebo ukiva!!!veljaca wrote:Za pocetak, ako mozes, MOZES LI objasniti KAKO SE BIRAJU predstavnici studenata, po kom principu, ko ih predlaze i koliko moraju u procentima imati podrsku studenata sa fakulteta kojeg predstavljaju? Za sta odgovaraju, kome polazu racune i i maju li kakve benificije za to ?port4l wrote:
Za ovo boldirano - da li bi odmah dobili diplome - bez obzira na broj polozenih ispita i koja su godina ( jer kazes da bi im svaki zahtijev bio ispunjen![]()
![]()
![]()
)
Nadam se da razumijes, evo sada bi se studenti trebali BUNITI, porotestovati, ali kako ce, preko koje organizacije??? kako ce se buniti kada njihov predstavnik prica pricu koju rektor ili dekan kaze???
i ovo nije samo problem studenata ovo je problem i cijelog drustva.... pogodni su jedino DOVOLJNO DOBRI, a svi ostali su olos, propali, placenici, izdajnici itd...
A ovaj drugi dio posta (da li bi odmah dobili diplome bez obzira na broj polozenih ispita) je zaista smijesan i neumjesan i nije mu mjesto ovoj raspravi!!!!
Last edited by port4l on 26/06/2008 14:07, edited 2 times in total.
-
Alkos
#40 Re: Prevara studenata!!!
Isto kao sto se borci i rudari mogu izboriti za svoja prava, ili ako sto se mogu otjerati Silajdzic i Semiha.mIRCerka wrote:Studenti imaju svoje predstavnike.veljaca wrote: I sada je GLAVNI problem ( a to niko ne spominje ) sto ce se MOZDA PLACATI dodatne 2 godine studija. E TU JE GLAVNI PROBLEM. STA SE SVI PRAVIMO LUDI I ZBUNJENI. Zasto da neko plati studij da postane dipl. ecc. kad to nisu radile prethodne generacije.
Studenata ima mali milion. Studenti mogu napraviti pravi haos i picvajz i izboriti se za besplatne +2 godine.
Daj molim te...
Over and out
-
mIRCerka
#41 Re: Prevara studenata!!!
Onda seceruAlkos wrote:Isto kao sto se borci i rudari mogu izboriti za svoja prava, ili ako sto se mogu otjerati Silajdzic i Semiha.mIRCerka wrote:Studenti imaju svoje predstavnike.veljaca wrote: I sada je GLAVNI problem ( a to niko ne spominje ) sto ce se MOZDA PLACATI dodatne 2 godine studija. E TU JE GLAVNI PROBLEM. STA SE SVI PRAVIMO LUDI I ZBUNJENI. Zasto da neko plati studij da postane dipl. ecc. kad to nisu radile prethodne generacije.
Daj molim te...
Over and out
- vjesticanametli
#42 Re: Prevara studenata!!!
popiti kafu
pa tracati pa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa uvlacenje u dupe asistentima koje vi volite zvati profesori
kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa vecih miseva od studenata na filozofskom fakultetu u sarajevu nikad nisam vidjela popiti kafu
pa tracati pa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa uvlacenje u dupe asistentima koje vi volite zvati profesori
kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafapopiti kafu
kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa jebo sve kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa kafa
-
Alkos
#43 Re: Prevara studenata!!!
Ti si najpametnija!mIRCerka wrote:Onda seceru
-
mIRCerka
#44 Re: Prevara studenata!!!
Ja sam u svemu naj naj naj...Alkos wrote:Ti si najpametnija!mIRCerka wrote:Onda seceru
- roki
#45 Re: Prevara studenata!!!
ovo sam se zapitao odmah cim sam vidio kako bolonjci sa dosta manje truda polazu ispite,i onda meni dode stari i kaze mi kako mi je rodak dao 5 ispita u jednom roku(po bolonji) a ja po jedan ili dva najvise.nemogu da mu kazem,posro te rodak.Sarafcina wrote:od ponedjeljka Bolonja .... gospodin Muratovic ...
Pod dva,hrpa predmata iz recimo 2. godine je stavljena u 1. godinu,stim da se neki predmeti sad slusaju 1 semestar a prije su se slusala 2.
Radi se o vaznim oblastima vezanim za buduce zanimanje,a ne o tjelesnom odgoju.
Iz ovoga slijedi da ce gore boldirani citat postati neminovnost na ovaj ili onaj nacin.
- lala_sa
#46 Re: Prevara studenata!!!
evo sta se desilo na mom faxu (filozofski)...bilo je nekih nesuglasica oko rokova.. prvo su nam obecali aprilske rokove, onda ukinuli...Pa su rekli onima koji su pali odredjene predmete iz 1. sem da ne mogu polagati neke ispite iz 2, sto bi za vecinu znacilo ponavljanje 1.god. Problem je u tome sto su nam sve to rekli tek krajem semestra, nakon sto je veliki broj studenata izlazio na parcijale, radio seminarske, PLACAO paralelni studij kao i svoj boravak (ukoliko se radilo o studentima koji nisu iz sa)... i sta smo mi uradili? pisali molbe, zalbe, vijecali i zaprijetili strajkom... rezultat? dobili milion dodatnih rokova....
poenta ovoga je da postoje i oni koji i nisu toliko pasivni...
ono sto mene posebno zivcira u ovom nasem sistemu je to sto postoji opci zakon na nivou univerziteta koji svaki dekan moze izmijeniti na svom faxu..nebulozno...
dalje, po meni jedna od glavnih prevara je na visokoj poslovnoj... dekan je na svoju ruku otvorio taj fax ili sta je vec... sada rektorat(ili kako se vec zove) nece da potpise tu diplomu, tako da ce oni imati samo dekanov potpis...drugim rijecima, ostadose bez diplome...
p.s. pozdrav svima, ja novi kolacic
ono sto mene posebno zivcira u ovom nasem sistemu je to sto postoji opci zakon na nivou univerziteta koji svaki dekan moze izmijeniti na svom faxu..nebulozno...
dalje, po meni jedna od glavnih prevara je na visokoj poslovnoj... dekan je na svoju ruku otvorio taj fax ili sta je vec... sada rektorat(ili kako se vec zove) nece da potpise tu diplomu, tako da ce oni imati samo dekanov potpis...drugim rijecima, ostadose bez diplome...
-
mIRCerka
#47 Re: Prevara studenata!!!
Vidi se da si sa filozofskoglala_sa wrote:evo sta se desilo na mom faxu (filozofski)...bilo je nekih nesuglasica oko rokova.. prvo su nam obecali aprilske rokove, onda ukinuli...Pa su rekli onima koji su pali odredjene predmete iz 1. sem da ne mogu polagati neke ispite iz 2, sto bi za vecinu znacilo ponavljanje 1.god. Problem je u tome sto su nam sve to rekli tek krajem semestra, nakon sto je veliki broj studenata izlazio na parcijale, radio seminarske, PLACAO paralelni studij kao i svoj boravak (ukoliko se radilo o studentima koji nisu iz sa)... i sta smo mi uradili? pisali molbe, zalbe, vijecali i zaprijetili strajkom... rezultat? dobili milion dodatnih rokova....
Dobro nam doshla
- vjesticanametli
#48 Re: Prevara studenata!!!
jel na filozofski idu samo otrovnice
jeste 
-
mIRCerka
#49 Re: Prevara studenata!!!
jel me neko trazio?vjesticanametli wrote:jel na filozofski idu samo otrovnice![]()
jeste

- vjesticanametli
#50 Re: Prevara studenata!!!
oooooooooooo sestro