Pošto se na amazon.de značajno povećao broj artikala koje isporučuju u HR, zanima me je li neko već pokušao sa narudžbama gdje je adresa isporuke neki paketomat ili poste restante u HR. Svima uz granicu bi to bila interesantna opcija za artikle koje ne mogu kupiti u BiH ili su jednostavno preskupi u BiH. Opcija sa npr. paketomatom Hrvatske pošte je najjednostavnija jer možeš napraviti narudžbu na neku adresu u HR a zatim čim paket uđe u sistem HR pošte izmijeniti dostavu na paketomat gdje ti odgovara, dobiješ kod i odeš po paket. Ili druga opcija sa poste restante (mislim da svaka pošta tu uslugu naplaćuje, neki mali iznos) da isporuče pošiljku bukvalno u Poštu u HR, u gradu kojeg izabreš, a onda imaš mjesec da odeš po pošiljku.
Je li neko već pokušao? Pokušao sam sa isporukom na adresu prijatelja u HR ali ovo bi bilo elegantnije i bez smaranja bilo koga.
Preuzimanje dostave sa Amazon.de u HR
Moderator: anex
-
peca777
#2 Re: Preuzimanje dostave sa Amazon.de u HR
Amazon ili neka treca kompanija, svejedno, ako dostavljaju na poste restante. Koristio sam cesto za narudzbu sa EU sajtova i nije bilo problema.
-
Zorge
#3 Re: Preuzimanje dostave sa Amazon.de u HR
Može li malo detaljnije, živim 50 km od hr granice
Kako ide , hoće li biti problem što sam BiH državljanin
Kako ide , hoće li biti problem što sam BiH državljanin
- Better Man
-
Zorge
#5 Re: Preuzimanje dostave sa Amazon.de u HR
Evo da se javim naručeno za 50 EUR
Na poštu u Staroj Gradišci
Ime i Prezime, Post Restante ( sam na kraju stavio)
Žena mi tražila pasoš, upisala moje podatke i dala mi paket
Na poštu u Staroj Gradišci
Ime i Prezime, Post Restante ( sam na kraju stavio)
Žena mi tražila pasoš, upisala moje podatke i dala mi paket