Pretposljednji sprat zgrade

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ernad_eni

#1 Pretposljednji sprat zgrade

Post by ernad_eni »

Da li iko ima iskustva sa zivljenjem na pretposljednjem stanu zgrade iznad kojeg posljednji stan predstavljaju tavanske prostorije. Da li ima prokisnjavanja, koje su mane i slicno ?
MadeinSa+-64

#2 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by MadeinSa+-64 »

Mi smo kupili takav na nam niko po glavi ne hoda.

Moze biti problem ako nema novaca na racunu ulaza jer stalno treba mijenjati crijepove. Krov se treba odrzavati, tavan treba biti pristupacan odzacarima.

Ja licno mislim da nije greska ako je novija gradnja. Bolje je biti ispod ploce nego ispod nekog drugog belaja.
ekseks

#3 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by ekseks »

ernad_eni wrote:Da li iko ima iskustva sa zivljenjem na pretposljednjem stanu zgrade iznad kojeg posljednji stan predstavljaju tavanske prostorije. Da li ima prokisnjavanja, koje su mane i slicno ?
To je onda posljednji sprat, samo što nije potkrovlje, dakle kako si opisao nemaš iznad sebe nikog, ti si posljednji?
Kod nas je stereotip živjeti na posljednjem spratu iz razloga lošeg održavanja zgrada, jer "Upravitelj" ko fol nema love za održavanje, pa se ljudima dogodi da mole za popravku i na kraju sami saniraju, a redovno plaćaju održavanje. Dok je u naprednim zemljama privilegija imati stan na visini i na posljednjim spratovima, zbog niza prednosti (nemaš nikog iznad sebe, imaš mir, izdvojen si od prašine i galame, čišći zrak, predivan pogled-ako je stan dobro pozicioniran, sigurniji od krađe itd.), onda su ljudi postali kreativni i svoj životni prostor na visini uljepšavaju sadnjom trave na obroncima sprata i sl.
karanana

#4 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by karanana »

I imas opciju da probijes plafon i prosiris se na dvije etaze
GaRGa

#5 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by GaRGa »

niko te zimi ne grije odzgo pa ce ti biti veci troskovi grijanja plus ljeti ti sunce przi u krov pa ce ti biti veci troskovi hladjenja :)

prvi i zadnji sprat treba izbjegavat
MadeinSa+-64

#6 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by MadeinSa+-64 »

Zavisi od gradnje, u novogradnji na Skenderiji npr. nece sigurno biti prokisnavanja ni pucanja raznoraznih instalacija jer investitor ne stedi ali kad kupujes starudiju ili jeftinocu daleko od centra svemu se covjek moze nadati......
Last edited by MadeinSa+-64 on 16/09/2014 10:52, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#7 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by made_in_sarajevo »

GaRGa wrote:niko te zimi ne grije odzgo pa ce ti biti veci troskovi grijanja plus ljeti ti sunce przi u krov pa ce ti biti veci troskovi hladjenja :)

kako ja ovo nisam na cobaniji imao dok sam zivio? zivio na zadnjem spratu u lameli kod picerije galije i iznad mene tavan i limeni krov bio. niti je kad hladno zimi bilo,a niti je ljeti kad prevruce bilo.

zadnji sprat najbolji, samo ti mozes skakati drugima po glavi :mrgreen:
Pirija

#8 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by Pirija »

made_in_sarajevo wrote:
GaRGa wrote:niko te zimi ne grije odzgo pa ce ti biti veci troskovi grijanja plus ljeti ti sunce przi u krov pa ce ti biti veci troskovi hladjenja :)

kako ja ovo nisam na cobaniji imao dok sam zivio? zivio na zadnjem spratu u lameli kod picerije galije i iznad mene tavan i limeni krov bio. niti je kad hladno zimi bilo,a niti je ljeti kad prevruce bilo.

zadnji sprat najbolji, samo ti mozes skakati drugima po glavi :mrgreen:

:)
bull21

#9 Re: Pretposljednji sprat zgrade

Post by bull21 »

Uživaj u rahatluku, čistom zraku i što je najvažnije - tišini.
Post Reply