Presuda Karadzicu je?
-
dezurni_ucenik
#176 Re: Presuda Karadzicu je?
Puhalo i Bursac ukazuju i stalno govore kako je Srbija izvrsila agresiju, kako se desio genocid. Pa kud ces dalje Puhalo isao tako daleko da je i vehabije branio. nije u redu njima govoriti da su cetnici a vidim na zalost da ima ljudi koji im to govore.
-
dezurni_ucenik
#177 Re: Presuda Karadzicu je?
Chmoljo wrote:dezurni_ucenik wrote:Chmoljo wrote:impliciraš da je meni teško priznati da je neki Srbin tebi nešto nažao uradio.
druže, šta je sa tobom? ako ne možeš shvatiti ono što je napisano pitaj, ne piši postove kojima na jadan način pokušavaš diskreditirati sagovornika.
To sto sam te prcno prcno sam te sa razlogom jer ti meni prvi rece da ja trazim izgovor da mrzim.
napisao da ili ne razumiješ napisano, ili simplificiraš ili tražiš izgovor da mrziš.
dakle, tri opcije od kojih ti vidiš samo jednu.
da, oprosti. stvarno.dezurni_ucenik wrote:Chmoljo wrote:
ali jednostavno tražiš izgovor da simplificiraš stvari ili izgovor da mrziš. kako god, to je opet tvoj problem, a ne moj.
Ovo ti nije bio korektan odgovor.
zaboravio sam dodati i treću opciju, da ne razumiješ napisano.
Mana foruma: odgovor "nisi ti razumio sta sam ja napisao". Da sam marku dobijao svaki put kad sam to procitao sad bih bio milioner. Razumio sam ja apsolutno sta si ti napisao, razumio si i ti mene sta sam ja htio da kazem.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#178 Re: Presuda Karadzicu je?
nažalost, jesam.
-
Niemand
#179 Re: Presuda Karadzicu je?
Nakon sto prodju decenije, i nedje neko bude ucio u nekoj skoli o tom ratu, jel vi fakat mislite da ce profesor nakon sto kaze "srbi" dodati i "al da znate djeco odmah, bilo je i postenih srba, generalizacija ne valja"?
- muha_sa
-
hAZNADAR
#181 Re: Presuda Karadzicu je?
cyprus wrote:Ali ovdje ne pričam o većini, nego o MANJINI, tim za koje krajnje licemjerno govoriš 'čast izuzecima'hAZNADAR wrote:A kada vecina zna sta je je uradio zlocinac i opet ga slavi? A i zlocinac i ta vecina pripadaju istoj ideologiji koja je bila uzrok zlocina?
Cast izuzecima naravno...Vi toj manjini zapravo poručujete (što svjesno, što nesvjesno): ko vas jebe, ko vam je kriv što pripadate tom narodu...
Eh sad, druga je dimenzija što mnogi ovdje isuviše pojednostavljivaju veoma kompleksan fenomen kakav je psihologija mase... To je ovo "98% zlih i genocidnih naspram 2% normalnih"... Stvarnost je jebiga ipak složenija... Prvo, u svakom narodu imaš najmanje 30-40% potpuno apolitičnih individua, kojima puca neka stvar za nacijom, nacionalnom politikom ili bilo kakvom ideologijom... Vjerovao ili ne, tako je i među Srbima - znam ih takvih koliko hoćeš...
Međutim, postoji i ona - 'kud svi Turci, tu i mali Mujo'... Nažalost, velika većina populacije je podložna inerciji i konformizmu, iz najosnovnijeg razloga - kako ne bi imali dodatnih glavobolja i problema u životu... Dakle - uklopi se u okolinu i ne talasaj... Za talasanje, tj. ovo što rade Srđan Puhalo, Dragan Bursać, Srđan Šušnica, Bojan Bajić i još neki u Republici Srpskoj su ipak potrebna ogromna muda, određeni intelektualni nivo, izuzetno visoki moralni standardi i istrajnost... Nažalost, takvi individualci koji su spremni pišati uz jak vjetar su rijetkost, ne samo kod Srba, nego generalno... Međutim, kako se bude klima polako mijenjala (ako bude), očekujem da će broj ovakvih individua sve više rasti... Sada recimo imaš možda 10-tak ljudi, Srba iz Republike Srpske, koji su spremni izaći u javnost sa nekim zdravim stavovima o nadavnoj prošlosti... To jeste premalo, ali recimo prije 10-tak godina je bilo nezamislivo... Tad smo recimo gledali onog Blažu iz Trebinja kao novo svjetsko čudo... Ja to recimo gledam kao pozitivnu tendenciju, i podlogu za nadu da će se kroz koju deceniju i u Republici Srpskoj osloboditi umovi dovoljnog broja ljudi za bitnu promjenu ovog političkog kursa pod kojim RS plovi od svog nastanka... Samo je fazon što tom procesu definitivno neće pomoći okrivljavanje čitavog srpskog naroda za genocid i zločine...
Tipicno kontanje u krajnostima. Spomenem istinu kakva jeste a ti mi impliciras stosta i pucas velika slova sto mu dodje kao deranje.
Nisam ja uopce rekao da je ovo presuda cijelom narodu. Ranije sam napisao ironicno istina ali napisao da je ovo presuda jednom starcu a na terenu stanje isto. Svaka cast Puhalu, Bursacu,.... ali oni samo kazu da je car go. Samo tvoje tumacenje kako imaju ogromna muda samo zato sto kazu istinu dovoljno govori o stanju u srpskom korpusu a to stanje je zbog naravno vecine.
Svako ima neke svoje izuzetke. Ali ti izuzeci ne potvrdjuju pravilo. Danas poslije silnih godina konfrontacija gdje zahvaljujuci tehnologiji informatickog drustva su sve informacije svima dostupne. I ako srpski narod vecino i dalje bira politiku koja slavi zlocince - sta covjek da zakljuci? Presudu Karadzicu i Mladicu kroz izjave, komentare, opce javno negodovanje,... sami pokazuju i tumace kao presudu sebi.
RS jeste genocidna tvorevina koja sprovodi i dalje politiku koja je stvorila genocid, koja u skolskim udzbenicima, medijima, institucijama,... velica ideologiju koja je dovela do genocida,...... a takvu tvorevinu nisu stvorili neki okupatori ili neka vojna hunta, diktatura,.. pa nesto nametnuli - RS je stvorio narod,... pardon vecina u tom narodu.
Tako da se mora ipak priznati da i pored izuzetaka na svim stranama - ovo je sve manje konfrontacija politika - ovo je sve vise narod protiv naroda. Sto ne znaci da mi je svaki Jovo neprijatelj samo sto se tako zove,... ali uz tog Jovu ipak ide jedan default dok se ne pokaze kao izuzetak.
- spreca
#182 Re: Presuda Karadzicu je?
gledao sam nedavno ovog bez brade u nekoj studemtskoj emisiji prije par dana....sta recimuha_sa wrote:https://twitter.com/FejkAnaliticar/stat ... YZMI2hcp1M
-
hAZNADAR
#183 Re: Presuda Karadzicu je?
Pa ne bas skroz. Ovo je sve vise sukob naroda protiv naroda a ne sukob politika. Kada vec pricamo o vecini i demokratiji gdje vecina odlucuje politicki kurs naroda. Nije svaki Srbin Radovan - ali dok se ne pokaze kao izuzetak - ipak postoji neki default.Chmoljo wrote:nisam siguran je li trebam šta odgovarati kada si se ustvari složio sa mnom?hAZNADAR wrote:
A kada vecina zna sta je je uradio zlocinac i opet ga slavi? A i zlocinac i ta vecina pripadaju istoj ideologiji koja je bila uzrok zlocina?
Cast izuzecima naravno. Ali danas govorimo da je Karadzic heroj u Srba a ne u vecine Srba, da je odlikovan od njihovog predsjednika kojeg su izabrali a ne vecina ga izabrala. Izuzeci ne potvrdjuju pravilo vec nesto drugo.
Naravno da se narodu ne moze prisiti etiketa zlocinca ali se moze priznati da slijedi ideologiju koja slavi i opravdava zlocin. Borba protiv genocidne politike je borba protiv sljedbenika takve politike. A to nisu tek pojedinci.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#184 Re: Presuda Karadzicu je?
to jednostavno nije tačno. pogrešno je na mnogo načina i nisam siguran je li ti sam vjeruješ u ovo što si pisao. jer u prevodu nam želiš reći da srpski identitet ne postoji bez krvožednosti prema Bošnjacima.hAZNADAR wrote:
Pa ne bas skroz. Ovo je sve vise sukob naroda protiv naroda a ne sukob politika. Kada vec pricamo o vecini i demokratiji gdje vecina odlucuje politicki kurs naroda. Nije svaki Srbin Radovan - ali dok se ne pokaze kao izuzetak - ipak postoji neki default.
a šta će se reći Srbima koji budu to slušali? ili je to neka normalna pretpostavka da Srba koji to slušaju više neće biti?Niemand wrote:Nakon sto prodju decenije, i nedje neko bude ucio u nekoj skoli o tom ratu, jel vi fakat mislite da ce profesor nakon sto kaze "srbi" dodati i "al da znate djeco odmah, bilo je i postenih srba, generalizacija ne valja"?
- Maraschino
#185 Re: Presuda Karadzicu je?
Sekunde se ne plasim ove ohrndale stare generacije. Ispucali su svoje i sada se svak zabavio o sebi ALI prijetnja za buducnost su upravo ove nove generacije koje su odrasle i vaspitavane na lazima i mitovima. Nisu ni oni krivi sto su ukanalisani tako, krivi su roditelji i profesori.spreca wrote:gledao sam nedavno ovog bez brade u nekoj studemtskoj emisiji prije par dana....sta recimuha_sa wrote:https://twitter.com/FejkAnaliticar/stat ... YZMI2hcp1M
Njima se iz dana u dan serviraju lazi a ne fakti. Na kraju, snosice i sami posljedice zbog pogresnog izvora svih informacija.
- spreca
#186 Re: Presuda Karadzicu je?
Kriv je sistem koji ih vodi u slijepu ulicu .....kad dodju do kraja mozda i svate a mozda i ne da su zivjeli u zabludi koju im je usadio velikosrpski sistem i rezim....sami birali sami nek se vadeMaraschino wrote:Sekunde se ne plasim ove ohrndale stare generacije. Ispucali su svoje i sada se svak zabavio o sebi ALI prijetnja za buducnost su upravo ove nove generacije koje su odrasle i vaspitavane na lazima i mitovima. Nisu ni oni krivi sto su ukanalisani tako, krivi su roditelji i profesori.spreca wrote:gledao sam nedavno ovog bez brade u nekoj studemtskoj emisiji prije par dana....sta recimuha_sa wrote:https://twitter.com/FejkAnaliticar/stat ... YZMI2hcp1M
Njima se iz dana u dan serviraju lazi a ne fakti. Na kraju, snosice i sami posljedice zbog pogresnog izvora svih informacija.
- Maraschino
#187 Re: Presuda Karadzicu je?
Nikada nece shvatiti. To se ciklicno ponavlja ili s'koljena na koljeno.spreca wrote: Kriv je sistem koji ih vodi u slijepu ulicu .....kad dodju do kraja mozda i svate a mozda i ne da su zivjeli u zabludi koju im je usadio velikosrpski sistem i rezim....sami birali sami nek se vade
- CPT
#188 Re: Presuda Karadzicu je?
Nije to laz. To je standardna pojava, bar u bosanskoj Krajini. Kod nasih cak i smrad nije smetao jer nisu zivjeli pored leseva li jesu prolazili pored (bukvalno uz put) 3+ godine. Pljackati poceli prije nego sto su svi Bosnjaci protjerani. Kakva crna savjest....cyprus wrote:Spreča je tvrdio da je Tomašica otkrivena zato što je mještanima bilo dosta smrada, a ne zato što je nekome proradila savjest... A kao što se vidimo iz članaka - to je jednostavno laž, odnosno dodavanje na tužnu i žalosnu istinu, kojoj nikakvo dodavanje nije potrebno...
- CPT
#189 Re: Presuda Karadzicu je?
To je samo izvlakusa. Ista matrica je kod ljudi koji zive daleko (u svakom pogledu) od sistema. U zadnjem selu u BIH kao i u Pekingu. Nije sistem prislio u klanje i pljacku komsija.spreca wrote:Kriv je sistem koji ih vodi u slijepu ulicu .....kad dodju do kraja mozda i svate a mozda i ne da su zivjeli u zabludi koju im je usadio velikosrpski sistem i rezim....sami birali sami nek se vade
- spreca
#190 Re: Presuda Karadzicu je?
Sistem je sve ovo i organizovao i podrzavao cijelo vrijeme rata a sad produzava da negira i velica i slavi "heroje" a narod im daje podrsku na svakim izborimaCPT wrote:To je samo izvlakusa. Ista matrica je kod ljudi koji zive daleko (u svakom pogledu) od sistema. U zadnjem selu u BIH kao i u Pekingu. Nije sistem prislio u klanje i pljacku komsija.spreca wrote:Kriv je sistem koji ih vodi u slijepu ulicu .....kad dodju do kraja mozda i svate a mozda i ne da su zivjeli u zabludi koju im je usadio velikosrpski sistem i rezim....sami birali sami nek se vade
- spreca
#191 Re: Presuda Karadzicu je?
Tvrdio?....ja to jos uvijek tvrdim...cyprus wrote:Spreča je tvrdio da je Tomašica otkrivena zato što je mještanima bilo dosta smrada, a ne zato što je nekome proradila savjest... A kao što se vidimo iz članaka - to je jednostavno laž, odnosno dodavanje na tužnu i žalosnu istinu, kojoj nikakvo dodavanje nije potrebno...
Ako ovo nije dokaz mojih tvrdnji onda neznam sta jos tebi treba da shvatis„Čovjek koji nam je otkrio lokalitet grobnice, kazao nam je kako se preostalo lokalno stanovništvo srpske nacionalnosti u ratu, ali i poratnim godinama bunilo tajno tražeći izmještanje grobnice, zbog nesnosnog smrada leševa, koji je do njihovih kuća dolazio i putem podzemnih voda. Ali? Šutjeli su o svemu i nisu htjeli obavijestiti porodice na stotine žrtava i reći im gdje su tijela njihovih svirepo ubijenih najmilijih. U ovoj grobnici bile su i njihove brojne komšije, ali oni nisu ništa htjeli reći i, vjerovatno, nikada ne bi ni progovorili“.
- CPT
#192 Re: Presuda Karadzicu je?
Sistem je to samo omogucio. Da nije bilo zelje ne bi od toga bilo nista. Kod nas "sistem" odveo ljude, zbog intervencije CK vratio ljude. Komsijama se to nije svidjelo pa su sve zive zapalili. Nije sistem izvadio svaku dozu iz muslimanske kuce. Nije sistem sasjekao svako stablo u dvoristu.spreca wrote:Sistem je sve ovo i organizovao i podrzavao cijelo vrijeme rata a sad produzava da negira i velica i slavi "heroje" a narod im daje podrsku na svakim izborimaCPT wrote:To je samo izvlakusa. Ista matrica je kod ljudi koji zive daleko (u svakom pogledu) od sistema. U zadnjem selu u BIH kao i u Pekingu. Nije sistem prislio u klanje i pljacku komsija.spreca wrote:Kriv je sistem koji ih vodi u slijepu ulicu .....kad dodju do kraja mozda i svate a mozda i ne da su zivjeli u zabludi koju im je usadio velikosrpski sistem i rezim....sami birali sami nek se vade
- BHCluster
#193 Re: Presuda Karadzicu je?
Cuj sta reci pa rekli su sve, ponosni na Radovana Karadzica.spreca wrote:gledao sam nedavno ovog bez brade u nekoj studemtskoj emisiji prije par dana....sta recimuha_sa wrote:https://twitter.com/FejkAnaliticar/stat ... YZMI2hcp1M
-
archi_a
#194 Re: Presuda Karadzicu je?
Dobro je neko napisao:" neću vas ja, pojedince, filtrirati! Isfiltrirajte se sami, sami se ogradite od zločina i zločinaca, ako hoćete da imate moje povjerenje." Dokaz da ne mrzimo sve srbe i ne stavljamo ih u isti koš je i taj, da je dovoljno da uradi i veoma malu stvar u životu, da izgovori Bosna i Hercegovina je moja država, da stavi grb BiH, da zaigra za bilo koji BH sportski kolektiv, da kaže da ima samo BH pasoš i većina takve u zvijezde počne okivati! Dovoljno je na kraju krajeva vidjeti i kako se ljudi ophode prema šaroviću i mektiću, samo zato što su blaži od milorada u riječniku. I tu se ne propitkuje i zaboravlja njihova ratna prošlost. Bošnjaci su i previše "popustljivi" i merhametli, obzirom na genocid, zločine, pljačke, silovanja, paljenja i protjerivanja kroz koja su prošli i koja su im priredila dva UZP-a sa svim svojim članovima i simpatizerima. A pojedini "umovi" nek nastave guslati.
-
hAZNADAR
#195 Re: Presuda Karadzicu je?
Ja bi to nazvao predrasudama prema Bosnjacima koje u ratnim uvjetima postanu krvozednost a i mirnim tek diskriminanacija ili primjetne ili neprimjetne predrasude. Srpski identitet se sastoji od mnogo toga i Bosnjaci tu ne igraju neku presudnu ulogu. Ne bude se oni sabahile sa mislima o Bosnjacima.Chmoljo wrote:to jednostavno nije tačno. pogrešno je na mnogo načina i nisam siguran je li ti sam vjeruješ u ovo što si pisao. jer u prevodu nam želiš reći da srpski identitet ne postoji bez krvožednosti prema Bošnjacima.hAZNADAR wrote:
Pa ne bas skroz. Ovo je sve vise sukob naroda protiv naroda a ne sukob politika. Kada vec pricamo o vecini i demokratiji gdje vecina odlucuje politicki kurs naroda. Nije svaki Srbin Radovan - ali dok se ne pokaze kao izuzetak - ipak postoji neki default.
Ali kada smo na tapetu, svaki spomen Bosnjaka, svaki dozivljaj Bosnjaka je kroz predrasude koje su postale i tradicionalne.
Da su Bosnjaci bivsi Srbi, otpadnici, genetski otpad, narod bez korijena, jezika, imena, strane zaostale vjere, stranih imena, produkt jedne okupacije, prelivode, ustase, janjicari, poturice, kompleksasi koji klanjem Srba lijece svoje komplekse o porijeklu, sluge svakog okupatora, islamisti,....... i to ce ti reci u Banjaluci i univerzitetski profesor, akademik i nepismene babe na pijaci sto prodaju sir.
To ti je dio skolske lektire u RS i Srbiji, to ti plasiraju najvise intelektualne institucije i tijela poput SANU, to je default u srpskoj politici, u kulturi se slave velikani koji su takvo sto napisali,....... a neke stvari iz nabrojanog o Bosnjacima mozes ponekad cuti i o ovdje na forumu.
Najveci dio zlocina se desio 92-ge, prema civilima svih uzrasta, pola,.... direktno iz mira,.. dakle bez prethodnog ratovanja, nisu u tome ucestvovali samo pojedinci vec je bilo masovno, nisu zlocine cinili samo patolosli mracni tipovi, krimosi,.... vec sasvim obicni ljudi koji danas imaju porodice, socijalno i pravno skroz OK. Propaganda nije mogla za takvo kratko vrijeme od ljudi naciniti monstrume. Neki drugi preduslovi su morali tu postojati a to su tradiconalne predrasude o Bosnjacima kao nizoj vrsti i takvi se mogu gaziti bez savjesti, moralnih dilema i sl. Slucaj Prijedor je sasvim dovoljan primjer i u ratu i poslije.
Nista Radovan nije revolucionarno i novo donio. Samo je imao svoju administrativnu ulogu u sistemu, masineriji,.... koju su mogli i mnogi drugi isto tako obavljati. Isto kao sef u firmi gdje su svi lojalni, cisto tehnicka sprema. RS nije mogla stvoriti tek profesionalna vojska koja slusa, politicar koji naredi ovo ili ono,... RS je mogao stvoriti samo narod. Pardon - vecina tog naroda. Zato su neke stvari ipak default dok se ne pokazu kao izuzetak.
Imam u Banjaluci dosta prijatelja Srba i cesto se zapijemo i uzivamo jer nas hemija spaja. Konzumiramo jedni druge kao ljude a ne pripadnike nacije, imamo privilegiju dozvolu jedan drugog od milja zvati prdonja, seronja, budala, spominjati vulgarno neciju sestru ako je zgodna,... sto ne moze svako. Sitne podvale i zahebancije, nostalgicne suplje ko je kad napravio legendarnu glupost, Cehinje na moru osamdesetih, ko je koga karo(tu se malo i doda),... i pomogne se tu i tamo ono stela, veza,..... Ali nikada, ama nikada ne pricamo o politici, nikada nije na tapetu ni Dodik, ni Bakir, ni RS ni Bosna, ni Sarajevo, ni Radovan, Mladic,..... to se uredno izbjegava. Niko ne zeli da cuje bilo ciji stav o Radovanu. Kad neko izleti, svi brzebolje promijenimo temu. Sta mislis zasto?
- Maraschino
#196 Re: Presuda Karadzicu je?
To je sve samo ih prijateljima ne mozes nazvati.hAZNADAR wrote:
Imam u Banjaluci dosta prijatelja Srba i cesto se zapijemo i uzivamo jer nas hemija spaja. Konzumiramo jedni druge kao ljude a ne pripadnike nacije, imamo privilegiju dozvolu jedan drugog od milja zvati prdonja, seronja, budala, spominjati vulgarno neciju sestru ako je zgodna,... sto ne moze svako. Sitne podvale i zahebancije, nostalgicne suplje ko je kad napravio legendarnu glupost, Cehinje na moru osamdesetih, ko je koga karo(tu se malo i doda),... i pomogne se tu i tamo ono stela, veza,..... Ali nikada, ama nikada ne pricamo o politici, nikada nije na tapetu ni Dodik, ni Bakir, ni RS ni Bosna, ni Sarajevo, ni Radovan, Mladic,..... to se uredno izbjegava. Niko ne zeli da cuje bilo ciji stav o Radovanu. Kad neko izleti, svi brzebolje promijenimo temu. Sta mislis zasto?
- SmokingMan
#197 Re: Presuda Karadzicu je?
Izivni,ali ti sjediš sa vukovima,upravo zbog toga što se izbjegava priča o konkretnim stvarima.Ta prijateljstva su poput loših brakova u kojima supružnici loše glume...
- jazzer
#198 Re: Presuda Karadzicu je?
Znas li sta je hrabrost? Hrabrost je u takvom drustvu, nakon deset piva, reci da je KaradzichAZNADAR wrote:
(presudjeni) ratni zlocinac a RS nastala na genocidu.
- CPT
#199 Re: Presuda Karadzicu je?
Oni bi te pod drugim uslovima gazili (to rade vec i sad al ok) tako da nisam siguran da takve ljude mozes zvati "prijateljima". To izbjegavanje teme je posljedica "konzumiranje nacije".hAZNADAR wrote:Imam u Banjaluci dosta prijatelja Srba i cesto se zapijemo i uzivamo jer nas hemija spaja. Konzumiramo jedni druge kao ljude a ne pripadnike nacije, imamo privilegiju dozvolu jedan drugog od milja zvati prdonja, seronja, budala, spominjati vulgarno neciju sestru ako je zgodna,... sto ne moze svako. Sitne podvale i zahebancije, nostalgicne suplje ko je kad napravio legendarnu glupost, Cehinje na moru osamdesetih, ko je koga karo(tu se malo i doda),... i pomogne se tu i tamo ono stela, veza,..... Ali nikada, ama nikada ne pricamo o politici, nikada nije na tapetu ni Dodik, ni Bakir, ni RS ni Bosna, ni Sarajevo, ni Radovan, Mladic,..... to se uredno izbjegava. Niko ne zeli da cuje bilo ciji stav o Radovanu. Kad neko izleti, svi brzebolje promijenimo temu. Sta mislis zasto?
-
dezurni_ucenik
#200 Re: Presuda Karadzicu je?
CPT wrote:Oni bi te pod drugim uslovima gazili (to rade vec i sad al ok) tako da nisam siguran da takve ljude mozes zvati "prijateljima". To izbjegavanje teme je posljedica "konzumiranje nacije".hAZNADAR wrote:Imam u Banjaluci dosta prijatelja Srba i cesto se zapijemo i uzivamo jer nas hemija spaja. Konzumiramo jedni druge kao ljude a ne pripadnike nacije, imamo privilegiju dozvolu jedan drugog od milja zvati prdonja, seronja, budala, spominjati vulgarno neciju sestru ako je zgodna,... sto ne moze svako. Sitne podvale i zahebancije, nostalgicne suplje ko je kad napravio legendarnu glupost, Cehinje na moru osamdesetih, ko je koga karo(tu se malo i doda),... i pomogne se tu i tamo ono stela, veza,..... Ali nikada, ama nikada ne pricamo o politici, nikada nije na tapetu ni Dodik, ni Bakir, ni RS ni Bosna, ni Sarajevo, ni Radovan, Mladic,..... to se uredno izbjegava. Niko ne zeli da cuje bilo ciji stav o Radovanu. Kad neko izleti, svi brzebolje promijenimo temu. Sta mislis zasto?
Ako si poslovno povezan, sta ces uraditi, hoces reci na sastanku "ma mamaru vam cetnicku"
To sto haznadar je napisao podsjetilo me na ovo: